Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 7800x3d ve Msı x670e Tomahawklı sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim parçaların yanında;

parçalarını almayı planlıyorum, ancak işlemci soğutucusu konusunda kararsız kaldım maksimum 5k civarı işlemci soğutucu tavsiyesi ile yukarıda değindiğim parçalar konusunda fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim, ayrıca çok hakim olmadığımdan dolayı kasaya ilave fan almam lazım mı yine psu için 850w fazla mı 750w da yeterli gelir mi acaba

• 2000/4000 arasında bir sürü işe yarar kasalar var
    Ramler n11 de daha ucuz
    Standart kullanıcıya x anakarta gerek yok b650/850 yeter
    Çok lazımsa X870 msı pro/gaming plus var 11 bin olması lazım
    2 fanlı kule tipi yeter o işlemciye yada 3000/4000 arasında 360 sıvı soğutmada olur
    Corsair rm750e yeterli 4500 tl si en son

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Hocam yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim, işlemci ve anakart elimde zaten mevcut ondan dolayı sistem topluyorum, fiyat konusunda ise evet daha uygun satıcılar elbet vardır ben sadece kolaylık olsun diye link attım. Psu yu anladım. Peki kasa ve soğutucu için tercihiniz ne olurdu? Ayrıca sistem genel anlamıyla sizce nasıl duruyor iyi mi kötü mü?

• Taichi x670e ve aynı marka ramin 64gb olan versiyonuna sisteme sahibim. Intelden geçiş yaptım. İlk defa AMD işlemci kullanıyorum. Sıcaklıklar nispeten daha yüksek. Sistem boşta 50-55 derecelerde, oyunlarda 70 küsür derecelerde ve stres testlerde 80'e yaklaşıyor.

Oyun oynarken neredeyse hiç fan sesi duymuyorum. Soğutucu olarak Noctua'dan vazgeçemiyorum. Kulaklık sevmediğim için ses benim için önemli bir faktör.

Aynı kasaya sahibim ve ne yazık ki onu öneremeyeceğim. O alttaki boş kısım gerçekten çok toz topluyor. Neredeyse haftada bir filtrelerini temizliyorum. Hava akımı gayet iyi keza kasanın her tarafı mesh ve fan dolu. Eski sistemim HAF X 942 idi. Hayatımda kullandığım en iyi kasaydı diyebilirim. 6 ayda bir içine hava üfler geçerdim.

Sistemi kurduğunuzda direkt bios update yapıp PBO Curve Optimizer ayarları ile ram EXPO ayarını yapıp keyfini çıkarın derim. Gerçekten müthiş bir işlemci. Hayırlı olsun.

• _Fena kullanıcısına yanıt

Yorum ve öneriniz için teşekkür ederim. Kasa ile ilgili araştırma yapmaya devam edeyim o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesaakby E kullanıcısına yanıt

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.