AMD Ryzen 7 7800x3d ve Msı x670e Tomahawklı sistem tavsiyesi

-
-
2000/4000 arasında bir sürü işe yarar kasalar var
Ramler n11 de daha ucuz
Standart kullanıcıya x anakarta gerek yok b650/850 yeter
Çok lazımsa X870 msı pro/gaming plus var 11 bin olması lazım
2 fanlı kule tipi yeter o işlemciye yada 3000/4000 arasında 360 sıvı soğutmada olur
Corsair rm750e yeterli 4500 tl si en son
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim, işlemci ve anakart elimde zaten mevcut ondan dolayı sistem topluyorum, fiyat konusunda ise evet daha uygun satıcılar elbet vardır ben sadece kolaylık olsun diye link attım. Psu yu anladım. Peki kasa ve soğutucu için tercihiniz ne olurdu? Ayrıca sistem genel anlamıyla sizce nasıl duruyor iyi mi kötü mü?
-
Taichi x670e ve aynı marka ramin 64gb olan versiyonuna sisteme sahibim. Intelden geçiş yaptım. İlk defa AMD işlemci kullanıyorum. Sıcaklıklar nispeten daha yüksek. Sistem boşta 50-55 derecelerde, oyunlarda 70 küsür derecelerde ve stres testlerde 80'e yaklaşıyor.
Oyun oynarken neredeyse hiç fan sesi duymuyorum. Soğutucu olarak Noctua'dan vazgeçemiyorum. Kulaklık sevmediğim için ses benim için önemli bir faktör.
Aynı kasaya sahibim ve ne yazık ki onu öneremeyeceğim. O alttaki boş kısım gerçekten çok toz topluyor. Neredeyse haftada bir filtrelerini temizliyorum. Hava akımı gayet iyi keza kasanın her tarafı mesh ve fan dolu. Eski sistemim HAF X 942 idi. Hayatımda kullandığım en iyi kasaydı diyebilirim. 6 ayda bir içine hava üfler geçerdim.
Sistemi kurduğunuzda direkt bios update yapıp PBO Curve Optimizer ayarları ile ram EXPO ayarını yapıp keyfini çıkarın derim. Gerçekten müthiş bir işlemci. Hayırlı olsun.
-
Yorum ve öneriniz için teşekkür ederim. Kasa ile ilgili araştırma yapmaya devam edeyim o zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
soğutucu
kasa çok göreceli bişey
-
Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X