< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (717. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
-
-
Burada da "bana gore" bir ezber var.Sıvı Sogutma problemlidir,akıtır,sistemi yakar,bozar,pompa sesi gelir vb
Zalman Reserator 360 aldım.5 yıl Garantiliydi.Asus Tuf 240 var 6 yıl garantili boyle bir sistemde 6 sene garantiniz var.Olası bir arıza olmazsa 10 sene omru var.
Resimdeki Ornek gibi Anakartı yamultup tost gibi yapan hava Sogutmadan ise Sıvı Sogutma alırım.
Ayrıca Noctua D15 gibi hava Sogutma parasına 360 AIO alıyorsun.hava Sogutma da en Kralı 300TDP oluyor misal Arctic 50 gibi ama Sıvı Sogutma da 550W lar var.
Ayrıca kendi deneyiyim kimseye karısmam 5800X3D icin bana gore 360 AIO sart...
-
7900XT ile 5800x3d güzel ikili olur.
-
5900x için ısı değerleri nasıl?
Üzerindeki hava soğutmayı 14-15 senedir kullanıyorum heralde. Cinebenchte ortalama 70derece geziniyor. Masaüstü/web'de 45 civarı. Bu soğutucu ryzen 1700 ile masaüstü/web'de 30 derecelerdeydi. Bir de kutudan çıktığı gibi kullanıyorum. PBO ayarı vs yazıyor nette ama hiç incelemedim/bilmiyorum. Onları yapmanın ne gibi faydası olur?
Cinebench'te 22bin küsür puan alması gerekiyor normalde. Bende %10 civarı daha düşük gözüküyor. Ramlerden dolayı olabilir mi? Ramler 3000 mhz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 9 Haziran 2023; 22:51:55 >
-
5800x3d için hava soğutma niye şart olsun hocam?
1700 tl lik arctic esport duo ile kullanıyorum fazla fazla yetiyor. Şart değil yani sıvı soğutma.
-
Ramlerin cinebench skoruna etkisi SIFIR.
Hatta tam tersi IF ne kadar düşük olursa CPU core'larına daha fazla PPT, TDC, EDC kaldığı için CB skoru artıyor.
-
Teşekkürler hocam. %10 civarı kayıp neden olabilir tahmini?
Bu mesajı attıktan sonra ramleri 2400mhz ve 3000mhz arasında çalıştırıp denediğimde dediğiniz gibi hiç fark yok gibiydi.
Isı değerleri idare eder mi? Masaüstü 45/ dolu 70 civarı.
-
videocardz.comAMD Ryzen 5 5600X3D 6-core CPU with 3D V-Cache is reportedly coming - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/amd-ryzen-5-5600x3d-6-core-cpu-with-3d-v-cache-is-reportedly-coming
5600X3D işlemci piyasaya çıkacak gibi gözüküyor. Ne derece doğru bilmem ama AM4 sokete hala destek veriyor AMD.
-
-
5900X kullanıyorum. Sıcaklığa bu kadar kafayı takmayın. 85 derecelere çıkmadıkça bi sorun yok. Hatta sınır 90. 95derece de işlemci voltaj kısar.
Bunun dışında eğer optimum performans istiyorsanız 3600Mhz Ram daha iyi olur. Tabi oyunlar ve render alırsanız uygulamalar için bu dediğim. Cinebench gibi sentetik test için değil. Gerçek dünyada.
Bende 20500 ve 21000 gibi puanlar alıyordum testlerde.
-
Tamam, teşekkürler.
-
arkadaşlar bir şey soracaktım 5600x ile dark freezer x124 kule tipi soğutucu ile birlikte kullanıyorum anakartımda b550 gaming edge wifi oyunlarda sıcaklık 50-maksimum 62 arası sabit güzelce çalışıyor en baba oyunda bile fakat boşta internette gezinme youtube vs olsun 40-45 derece arası çalışıyor (Genelde 41-42 derece) ama anlık olarak sıcaklık 55e 60 a vurup hızla geriye 40-45e iniyor tamamen boşta yapmıyor bunu boş boş gezerken oluyor genelde internet sitesidir odur budur yani normalmi bu ? hw mönitör ile bakıyorum sıcaklıklara.
Pbo enabled diğer ayarlara dokunmadan kullanıyorum default yani.
Termal macunu yeniden uyguladım kasayı temizledim macununu yenilemeden öncede aynıydı bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 10 Haziran 2023; 17:53:45 > -
-
evet normal. masaüstünde hiçbir şey dahi yapmamış olsan sonuçta arka planda çalışan bi işletim sistemi var ve cpu bu sistemi her saniye takip edip küçük büyük onlarca işlemi çözümlüyor.
kendinden örnek al mesela. uyurken bile beynin kendini tamamen kapatmıyor. arka planda çalışması gereken fonksiyonlar durmaksızın faaliyet gösteriyor.
-
Anlık olarak sıcaklığın pik yapması tamamen ryzen işlemcilerin tasarımından kaynaklanıyor. Bu konuda ryzen işlemciler ilk çıktığı zamanlarda da konuşuldu çokça. O durumdan endişe etmeyin, pbo ile ilgili değil pek o konu. Arkaplanda çalışan bi uygulama, windows ya da açtığınız bir uygulama o anlık iş yaparken işlemci kendisini otomatik olarak tek çekirdekte turboluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amd ryzen normal bir durum bende 5600 ve 5800x3d iki sistem var ikisi de web de yada youtube de anlık coşup duruyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dedigim gibi benim dusuncem bu ben neden 2400-2500 lira Anakartı yamultan resmen Ayvalık tostu gibi tost yapan fanlara 360 AIO neredeyse parası odeyeyim.
Pompa arızalanabilir mi?Arızalanabilir.Bu da bir ihtimaldir.Sonucta 5-6 yıl garanti bunun icin lazım...
En kral hava sogutmanın TDP 300W genelde kullanılanların 65-160W arası TDP si var.Sıvı Sogutmada 350-550W ları gorebiliyorsun.
Dedigim gibi benim dusuncem bu sekilde, ayrıca 5800X3D cok ısınıyor.Ben 360 AIO ile kullanmayı efektif buluyorum.
-
Yok Artık Lebron
Sene 2017 Hosgeldin AM4 Sene 2023 AM4 e En yeni 3D cache islemciler
Sene 2021 Hosgeldin LGA 1700 Sene 2024 Hosgeldin 1851 Soket
İki resim arasındaki 7 farkı bulun gibi...
-
ucuz gelirse bi tane 5600x3d kurarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X