Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.947
Cevap
128
Favori
676.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
  • Amd'de işi batırdı 1 gün önce incelemeler gelse ne olurdu sanki? İş güç bir yana şimdi stok kovalayacağız diğer yandan inceleme peşinde koşacağız.

İnsanları rezil etmekten mutlu oluyorlar sanki.

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Selam hocam. Daha önceden de yazmıştın sanırım. Bence sende satmayı düşünüyorsun:)))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MetronoM M kullanıcısına yanıt

Duyum vs. değil AMD'nin kendi açıklaması ve dünyada resmi olarak satışa başlanacağı tarih.

Tabi yerel satıcılar vs. kafasına göre listeleme yaparsa bilemem.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Peki model belli mi 5600x diyolar sadece ama?

• MetronoM M kullanıcısına yanıt

Render alıp para kazanıyor olsam belki satardım. Ama oyun için işlemci değiştirmenin hiç bir anlamı yok. Üstelik artık pek çok oyunca işlemci faktörü giderek azalacak. İşi gpu yapıyor çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

3900x sahibi olsam degistirmezdim sanirim ama diger yandan am4 e cikan son islemciler olma cihetinde, gercekten rafine bir seri geliyor. Bilemedim kimseyi yanlis yönlendirmemek lazim ama güzel geliyorlar yav AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]  Frene basmasini bilmek lazim.

Evet haklısın. Ama doların ne olacağı belli değil ve bu ürkütüyor insanları burda bir çok kişi bır daha PC toplayamayacagim diye en iyisini almayı düşünüyor. Birde yeni teknolojiler var bu işlemcilerde haaa ne kadar işe yarar orasını birkaç güne göreceğiz. Uzun sözün kısası herkes yüksek işlem kapasitesine sahip işlemciyle render almak zorunda değil. Premium kullanmak istiyordur mesela olabilir

Render olayida oyun mantigina kayiyor merak etme bir kac yila cpu vs gpu render da realtime (gpu) lar olayi bitirecek, az önce enscape 2.9 cikti, adamlar calisiyor. Gelecek gpu realtime larda... en az ayar ile en iyi sonuclari görmeye az kaldi (görsellestirme render konusunda söylüyorum)

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Bu yeni doğan bir teknolojinin daha bebek hali. Ama evet çok rafine artık belli bir sınıra gelmiş am4 tam olgunlukta olan bir teknoloji, insanı cezbediyor kesinlikle.

• 6 çekirdek 5600x bekleyenleri görüyorum ama 6 çekirdek oyunlarda yeterli değil arkadaşlar. Özellikle ani fps düşüşleri çok olacaktır. min fps değeri görmezden gelinecek bir şey değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 4 Kasım 2020; 23:31:26 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt
    Bende senin gibi düşünüyorum hocam. Fiyata bakarak imkan varsa 5800x alınabilir bence.

Böyle bir durum var mı ilk defa sizden işitiyorum. Video falan var ise atar mısınız. Açıkçası 150 dolar fazladan vermek istemiyorum işlemciye.

• 5600x stok soğutucu iş görür mü? Oc yapılmayacak

• Harmonyt kullanıcısına yanıt
    AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

Bu tarz durumlar olabilir demek istiyorum. 5600x böyle bir durumda istediği kadar güçlü olsun benzer duruma düşecektir. Her oyunda olmaz ama olduğu yerde can acıtır.

Başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen ya. Boşuna mı iade ettim 3700x AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 

Şimdi dikkat ettim de intel işlemcilerde öyle bir sorun olmuş r5 ler normal gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harmonyt -- 4 Kasım 2020; 22:39:33 >
    Sakın ol hocam hele bir çıksın bakalım ne ne değildir test sonuçlarını görüp karar verirsin en güzeli bu. Ya da direkt 5800x alırsın imkanın varsa. Arada çok büyük fiyat farkı olacağını sanmıyorum.

• Aralarında 150 dolar fark var o farkı bir üst model gpu almak için kullanmak istiyorum.

Paniğe gerek yok ama r5'ler de normal değil performans kaybı 8 çekirdeklere göre daha fazla dikkatli ölçülürse. Kimi oyunda 4 çekirdek ile 8 aynı performansı verir kimi oyunda yok yere anlık düşüşler yaratabiliyor bu yüzden 8 çekirdekten maddiyat el verdiği sürece kaçmamakta yarar var.

Normalde 5800x&3070 ikilisi alacaktım ama 5800x almak yerine sadece oyun oynayacağımdan dolayı 5600x&3080/6800xt almaya karar verdim.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.