Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (391. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
468.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam formata ne gerek var, dudu dilleri lıkır lıkır içmeli gözleri derya deniz programı ile sürücüyü silip tekrar yükleyin sorun kalmayacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Firma sürücünün doğru yüklenip yüklenmediğini senin ssd nin bozuk olup olmadığını Ram veya işlemci oc durumunun stabilitesini yada benzer olan herşeyi tek tek anlatmaz güzel kardeşim onları sen bileceksin.

    Bilmiyorsanda öğreneceksin araştırıp.


    Adamlar zaten gereken özeni gösterip sürücüye Fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap diye seçenek sundu.. 50.000 tane yerde DDU kullanımı bu işle uğraşan insanlar tarafından video lu olarak anlatıldı. Gene 50.000 yerde Geforce dan Radeona gibi geçişlerde mümkünse format atılması önerildi dünyada artık bunları araştırıp göremeyecek kimse yok..

    Sen gene bildiğini okur çıkardım eskiyi taktım yeniyi bastım direk üstüne sürücüyü hiç birşey olmaz diye dolaşırsan tabiki sorun yaşarsın bunlar bahane değil Amd nin suçu hiç değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgennyk

    windows 2004 sürümü de mi sorunlu ya? ben windows 1903te kalmaya devam o zaman.
    Valla bende sadece forzada bir problem çıktı deneyeceğim bakayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de arada bi forza oynuyorum hiç güncellemem artık w10u
    Zaten windows 10 updateleri bana kalırsa evdeki bir kullanıcı için aşırı önemli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Firma sürücünün doğru yüklenip yüklenmediğini senin ssd nin bozuk olup olmadığını Ram veya işlemci oc durumunun stabilitesini yada benzer olan herşeyi tek tek anlatmaz güzel kardeşim onları sen bileceksin.

    Bilmiyorsanda öğreneceksin araştırıp.


    Adamlar zaten gereken özeni gösterip sürücüye Fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap diye seçenek sundu.. 50.000 tane yerde DDU kullanımı bu işle uğraşan insanlar tarafından video lu olarak anlatıldı. Gene 50.000 yerde Geforce dan Radeona gibi geçişlerde mümkünse format atılması önerildi dünyada artık bunları araştırıp göremeyecek kimse yok..

    Sen gene bildiğini okur çıkardım eskiyi taktım yeniyi bastım direk üstüne sürücüyü hiç birşey olmaz diye dolaşırsan tabiki sorun yaşarsın bunlar bahane değil Amd nin suçu hiç değil.
    Hala anlayamadığınız nokta temiz kurulum yapan kullanıcılarda sorun yaşamaya devam ediyor. Sizin sorun yaşamamanız sorun yok anlamına gelmiyor. Hiç bir OC'si olmayan SSD testi sağlam olan kullanıclar da hala sorun yaşıyor. AMD'de de böyle bir açıklama yapsın çıksın o zaman kendini aklasın. Neyse sabaha kadar yazsakta siz AMD'yi AMD CEO'sundan daha çok savunuacaksınız. Kaldı ki CEO bile bu sorunları kabul ediyordur ''Known Issues'' kısmında böyle açıklamalar yazdıklarına göre. Markaların bu kadar FAN boyu olmayın. Her zaman son kullanıcının firma kaynaklı yaşadığı yazılımsal sorunlardan dolayı yaşadığı sorunlara destek olun ki o firmadan daha iyi hizmet alabilesiniz. Ben ve binlerce reddit'te konu gördüm kullanıcı %20'den düşük fan hızı kullanamıyor (sistem boştayken insanın kafası şişiyor) adamlar bunu 5 aydır düzeltemedi altı üstü ufak bir değer girecekler yardımcı programlarla %10 fan hızında çalıştırabiliyorum ben bunlarla uğraşmak zorunda değilim. Ya da gene binlerce kullanıcı sistem boştayken yüksek vram mhz hızlarına sahip sabit 1850'de çalışıyor bu da çok fazla güç çekimi ve ısınma demek. AMD ufak bir ayarlamayla monitörlere yazılımsal müdahaleyle CRU ayarı ve MHZ yapsa bu sorunu düzeltecek ama adamlar sorun yok diyor. Diyebilirsin şimdi monitör üreticisi yapsaydı AMD'ye ne? Ama aynı monitörde NVIDA kullancısı sorun yaşamıyor? Sen son kullanıcının sorunlarını çözmek zorundasın firma olarak. Son kullanıcı bilgisayar uzmanı olmak zorunda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 30 Haziran 2020; 23:3:27 >




  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Sen bunları kontrol edip sorun yaşıyorsan kartın bozuktur bozuksada garantiliktir aşağı gene yazayım sürekli arkada kalınca görülmüyor. Kart bozuksada her firmada olabilecek bir durum garanti bunun için var gönderirsin iade yada değişim olur.

    1.Siyah ekran, reset sorunu yaşayanlar mutlaka kaliteli kendini ispat etmiş bir psu ile tekrar denesin. (Birde varsa Cpu - Ram overclock işlemlerini iptal edip oyunu da disksel problemlerin önüne geçmek amaçlı farklı bir diske kopyalasın)
    2.Ryzen 1000-2000 serisinde doğal 3600mhz bellek desteği yok (bazılarında çalışabilir) ramler soldan sağa 2. 4. Slota takılı olduğu halde 3600mhz ramde sorun yaşayanlar en basit şekilde xmp açıp sonra ram hızını 3200mhz olarak elle ayarlasın.
    3.Beta driver çıkar çıkmaz sürücünüzden memnunsanız kurmayın biraz takip edin.
    4.Freesync kapatmak , radeon overlay oyun içi katman kapatmak gibi yazılım üzerinden yapılan ayarları deneyin işe yarayabilir.
    5.Mutlaka ama mutlaka bilgisayar güvenli moda alınıp eski sürücüler DDU programı ile kaldırılıp yeni sürücü kurulurken ek seçenekler altında kutucuk içerisinde fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap seçeneği seçilerek sürücüleri kurun. Eğer Geforce'dan Radeon'a veya tam tersi gibi bir geçiş söz konusuysa mümkünse format atıp temiz kurulum yapın.
    6.All in one runtimes programından java vs gibi işinize yaramayanların yanındaki onay işaretini kaldırıp visual c++(hepsi),directx,net framework gibi windows için en genel önemli araçların kurulumunu eksiksiz yapın link veriyorum.
    7.Kartlarda genelde çift bazen 3 bios olabiliyor kart üzerinde switch anahtarından normal sessiz bios kullanmanızda fayda vardır.
    8.Bazen sadece dp kablo yerine hdmi kablo veya tam tersini yapmak yada kabloyu daha kalitelisi ile değiştirmek bazı görüntüde kumlanma , sinyal gidip gelmesi vb. sorunları çözebilir.
    9.İşletim sisteminizde virüs benzeri yapıda bir sorun olmadığına emin olun.
    10.Oyun tam orjinal değilse (anladınız kürekliyse) Oyun dosyalarında bir problem hata olup olmadığına emin olun.

    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

    Son olarak psu konusu önemli siyah ekran ve reset alan bir çok arkadaşın psu su sıkıntılı çıktı malesef 500w-600w yeter ya diyip insanlar doğal olarak buna dikkat etmiyor ama eskimiş yada kasa ile hediye gelen psu larda bu tip sorunlar sık yaşanabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Haziran 2020; 23:4:10 >




  • Bir arkadaşım 2 hafta sonra Almanya dan gelecek, gelirken Yanından bana Ekran kartı getirecek.
    Ücretin yarısını o verecek, benim için de ucuz olmuş olucak.
    Bu kartlardan hangisi iyidir, bu modeller arasında kaldık.
    5700 serisinin yazılım problemli olduğunu söylüyorlar. Kullanan arkadaşlar, bu kartların şuanki durumu hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşa bilirler mi, ona göre bir seçim yapmak istiyoruz. Amazon dan satın alacak.
    Bu arada 1080p 60hz bir monitör var elimde.

    MSI RX 5700XT Gaming X
    Sapphire RX 5700 XT Nitro+ Special Edition
    Asus RTX 2070 TUF yada Super.

    Hangisini tercih etmeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jadura-CA kullanıcısına yanıt
    Asus 2070 super versiyonunu alabiliyorsanız alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Haziran 2020; 23:13:34 >
  • Şunların hepsini tek tek %100 de 100 yaptın mı Ramlerin %100 stabil mi Kesin mi? İşlemcin 5ghz kesin tam stabil mi? Yeni düzgün kurulum yaptın mı? Herşey kesinlikle 4-4 lük oldu mu? Ne sorun yaşıyorsun 144hz sorunu evet biliniyor? Referans kart sıcak olabilir biraz oda var.. Birde Freesync veya Gelişmiş senkranizasyon bazen sorun çıkarabiliyor . Bunlar harici ne sorun yaşıyorsunuz? Gerçekten bir çözelim sıkıntıyı uğraşalım yardım edelim size elimizden geldiğince.

    Şunların hepsi %100 ok ise gelin bir bakalım ne yapabiliriz başka.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144324799


    @-MoDeStUs-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Haziran 2020; 23:22:16 >
  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Hiçbirşey yapmama rağmen 144hz'de memory hızı olması gerektiği gibi 200mhz'e düşüyor ve kart sadece 7W tüketiyor;

    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT
    https://store.donanimhaber.com/3f/dc/e1/3fdce177c6ad0b8c6ad376ee6e07b9e9.jpeg

    Yani anlattığınız yine herkesin yaşamadığı bir sorun daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Haziran 2020; 23:41:13 >




  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Nasıl sorun yaşamıyor nvidia ? Yahu görmezden geliyorsunuz bir sürüde sorun yaşıyor şunlar neydi ozaman?


    "İnternet üzerinden RTX 2000 serisi Ekran Kartları (RTX 2080 Ti, 2080 ve 2070 dahil) normalden daha yüksek arıza oranlarına sahip raporlarla, bunun söylentilerinin Micron GDDR6 Bellek ile özellikle ilgili olduğunu duydum, ancak bu durumda RTX 2080'im Aorus'tan Ti rastgele gelişmeye ve çökmeye başladı. Daha sonra sorunu araştırdım ve gerçekten de bellek olduğunu gördüm."






    https://forums.tomshardware.com/threads/are-people-still-buying-rtx-card-despite-dying-issues.3452390/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Haziran 2020; 23:37:4 >




  • @No Way Out
    Benim yazmadığım şeyleri neden benim fikirlerim gibi yansıtıyorsunuz? Ben nerede ''herkes'' boştayken vram mhz sorunu yaşıyor yazmışım? Tamam hiç yazmadım sayın sizin gibi karşıdaki kişinin yazdıklarını okumadan konuşan biriyle tartışmak bir şeyi çözmeyecek. AMD sorunsuz arkadaşlar tüm sorun yaşayanlar kulllanıcı hatası hatta AMD'nin kabul ettiği hatalar bölümü de fake. Ek olarak sorun yaşıyorsunuz boştayken GPU clock hızınız normal değil yeni sürücüde böyle bir hata var AMD'ye bunu da rapor ettim ancak çözmedi tabi ki. Bakın buraya boştayken eski sürücülerde GPU clock hızı nasıldı bir örnek bırakıyorum.

    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

    @Timeguard
    Bakın siz de benim öyle bir cümlem yok benim fikrim gibi yansıtıyorsunuz. Ben hangi cümlemde NVIDIA sorunsuz yazmışım? 144 HZ'de yüksek vram sorununu monitöre yüklüyor AMD tarafı ben de neden aynı monitör modelinde NVIDIA kullanıcıları yüksek mhz vram hızlarını almıyor boştayken diye örnek verdim yani istese grafik kartı üreticisi bu sorunu çözebilir anlamında. NVIDIA'nın sorunsuz olduğunu savunmuyorum çünkü şu an NVIDIA kart kullanmıyorum. Ben AMD kullanıyorum ve görüp yaşadığım sorunları yazıyorum. AMD'nin resmi community sitesinde onlarca konu var 144'hzde boşta yüksek MHZ sorunu ve %20 fan hızından daha düşük çalıştıramama ile ilgili ben bunlardan bahsettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 30 Haziran 2020; 23:53:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan Tosbağa Yoshi

    ahahahaha tüm driver sürümlerinde AMD'nin kabul ettiği hatalar için son kullancıyı driver kurmayı bilmiyorlar diye cahillikle suçluyorlar ya çok komiksiniz gerçekten.

    Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely.

    Some games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series graphics products.

    Peki ''some users'' kelimesinde sizin iddia ettiğini bir şey yokta driver kurmayı bilmeyen kullanıcılar suçlu. ''Some Games'' kelimesinde de mi son kullanıcı suçlu? Arkadaşım ortada sorun var. Bu ülkenin belli bir kesiminde şöyle bir zihniyet var ben mağdur değilsem kimse mağdur değildir. Sizin sorun yaşamamanız demek kimsenin sorun yaşamadığı anlamına gelmiyor. Herkes yaşadığı hataları yazmakta özgür bu sizi ilgilendirmez ve AMD firmasının kabul ettiği hataları yazmakta 10 kat daha özgür. AMD koskoca firma salak mı ''some users'' diyerek yeni amd ürün alacak kişilerde acaba sorusu yaratıyor? Temiz driver kurulumu yapmayan kullanıcıların sorun yaşadığını belirtsin o zaman öyle bir kanıtı varsa? REDDIT girin bir ton sorun dolu bunları yavaş yavaş düzeltiyorlar. Sorunları inkar ederek çözüme ulaşamazsınız sorunları cesurca tartışacaksınız ki sorunsuzluğu yakalayın. Son olarak tekrar ediyorum sizin mağdur olmamanız mağduriyet yok anlamına gelmez.

    Alıntıları Göster
    No way out gibi ağır fanatikleri fazla ciddiye almayın. Sürekli kendisiyle çelişen bir dediği bir dediğini tutmayan biri.

    2 hafta önce neden AMD ekran kartı alınmamalı konusunda konu sahibine hak veriyordu, AMD driverlarının da sorunlu olduğunu bu sorunun navi kartlardan sonra başladığını falan söylüyordu çok değil 2 hafta önce şimdi de buraya gelmiş siz driver kaldırmayı bilmiyorsunuz hede hödö millete boş yapıyor.

    Şimdi anladınız mı nasıl biri var karşınızda? yarın olur Nvidia alır başka konuda AMD tü kaka demeye başlar

    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT




  • Hocam NVIDIA kullanıcıları da sorun yaşayabilir NVIDIA sorunsuz diyemez kimse ama bu arkadaşlar AMD firmasının kabul ettiği hatalar için son kullanıcıları driver kurmayı bilmiyorlar diyerek cahillikle suçluyor benim kızdığım nokta bu. Hatalar konuşulacak ki çözüme ulaşsın firma üzerinden baskı oluşsun çözmek zorunda kalsın.
  • Sorunsuz 5600xt kullanıyorum ama yeni çıkan 5000 serisinde çok fazla sorun yaşayan insan sayısı olması bence kullanıcı hatası diyerek kapatılamayacak bir şey. Evet 5-10 kişi olsa kullanıcı hatası olabilir ama bu kadar fazla kişinin sorun yaşaması Amdnin driver hazırlayan ekibinde yada üretilen kartlarda sıkıntı olduğunun göstergesi bence. Her halükarda kartlar çıkalı neredeyse 1 sene olacak ve hala sorunlardan bahsediyorsak asıl rezalet bu bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim iyi hoşta 144hz probleminin basit bir çözümü var mı yok mu açıkcası bilmiyorum ama herkes de aynı sorun yok gibi gözüküyor bu sorun için birşey diyemem ama bunun dışındaki sorunlar için benim söylediğim 10 maddeyi %100 gözden geçirdiniz mi? Eğer sorun varsa 144hz dışında.. Nvidia da aynı sorun yaşanmıyor vs deyince ben genele vurdum işi açık konuşayım birde tutumun bunda etkili oldu Some games , some users konusunda ki söyleminden amd sorunlu manası çıkabilir ozamanda ne alacak insanlar başka nvidia alacak nvidia sorunsuz demene gerek yok söylemin otomatikman oraya çıkıyor ister istemez.

    Sen amd ister savun ister savunma hiç umrumda değil ama eksik konuştuğun zaman mesela diyorsun bilgisayar profu mu olmak zorundayız falan yahu ? Sen araba alıyorsun kaza yaptığın zaman araba kullanmayı iyi bilmediğin için mesela, arabayı satan firma mı suçlu oluyor güzel kardeşim?

    Sen bilgisayar kullanmayı doğru şekilde bilmediğin için bilgisayarın parçasını satan firmamı suçlu oluyor güzel kardeşim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan Tosbağa Yoshi

    Hocam NVIDIA kullanıcıları da sorun yaşayabilir NVIDIA sorunsuz diyemez kimse ama bu arkadaşlar AMD firmasının kabul ettiği hatalar için son kullanıcıları driver kurmayı bilmiyorlar diyerek cahillikle suçluyor benim kızdığım nokta bu. Hatalar konuşulacak ki çözüme ulaşsın firma üzerinden baskı oluşsun çözmek zorunda kalsın.
    AMD yazılım mühendislerinden biri gelip driver sorunlarından bahsetse o adama bile DDU ile temiz kurulum yap kardeş diyecek kapasitede adamlar bunlar

    Zaten attığım SS de 2 hafta önce adam driverların sorunlu olduğunu söylemiş burada tam tersini söylüyor hey yavrum hey kimlerle tartışıyoruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Güzel kardeşim iyi hoşta 144hz probleminin basit bir çözümü var mı yok mu açıkcası bilmiyorum ama herkes de aynı sorun yok gibi gözüküyor bu sorun için birşey diyemem ama bunun dışındaki sorunlar için benim söylediğim 10 maddeyi %100 gözden geçirdiniz mi? Eğer sorun varsa 144hz dışında.. Nvidia da aynı sorun yaşanmıyor vs deyince ben genele vurdum işi açık konuşayım birde tutumun bunda etkili oldu Some games , some users konusunda ki söyleminden amd sorunlu manası çıkabilir ozamanda ne alacak insanlar başka nvidia alacak nvidia sorunsuz demene gerek yok söylemin otomatikman oraya çıkıyor ister istemez.

    Sen amd ister savun ister savunma hiç umrumda değil ama eksik konuştuğun zaman mesela diyorsun bilgisayar profu mu olmak zorundayız falan yahu ? Sen araba alıyorsun kaza yaptığın zaman araba kullanmayı iyi bilmediğin için mesela, arabayı satan firma mı suçlu oluyor güzel kardeşim?

    Sen bilgisayar kullanmayı doğru şekilde bilmediğin için bilgisayarın parçasını satan firmamı suçlu oluyor güzel kardeşim.
    İlk olarak Somer Users, Some Games örnekleriyle amd'de sorun yaşandığını söylemem NVIDIA firmasının sorunsuz olduğu anlamına geldiğini anlıyorsunuz bu sizin algınızla alakalı bir şey ben o cümlelerle onu kastetmiyorum. O söylemlerim AMD tarafında AMD tarafından da 5700 serinde sorunların devam ettiğininin kabul edildiğini belirttiğim anlamına gelir. İkinci olarak işte tam olarak ben arabayı düzgün kullanmakla mesulüm arabanın yazılımsal ve donanımsal sorunları beni ilgilendirmez. Ben düzenli olarak arabanın periyodik bakımlarını yapıyorsam yazılımsal yada donanımsal bir sorundan dolayı kaza yaptıysam suçlu araba firmasıdır. Ben düzenli olarak önerilen güncel driver'ı kurup cihazıma overclock yapmıyorsam ve sorunlarım hala çözülmüyorsa suçlu AMD firmasıdır. Zaten firma suçunu da bilinen problemler bölümünde kabul ediyor.




  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.