Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.577
Cevap
93
Favori
488.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15-20 dklık metro exodus oynamam sonrası 5700xt nitro+ kartımın junk sıcaklığı max. 87 dereceyi görmüş. Kartı zorlayan ilk oyunum bu ama genel sıcaklıklar 65-72 arasında değişiyordu bilgilendireyim dedim merak eden arkadaşlar varsa.
    Edit : Hardware unboxed videosu sonrasında ayarları extreme'den ultraya düşürdüm junk sıcaklık max. 78 oldu 1 saat oyun sonucunda. Diğer sıcaklıklar ise ortalama 65-66 arasındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relinquished06 -- 27 Haziran 2020; 22:32:40 >
    https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-5700-xt-tuf-evo/2.html

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 22:43:22 >

• Xmp açınca, o meşhur hatalarla karşılaşıyorum millet.(siyah ekran,lag, oyundan atma vs.) 5600xt ve rx 470 ile. Xmp yi açmadan ramın frekansını yükseltenler varmış. Yardımcı olabilecek var mı?

G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18D-16GVK
    Asus Prime B450M-K AMD B450 AM4 DDR4 4400 Mhz mATX Anakart

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.Siyah ekran, reset sorunu yaşayanlar mutlaka kaliteli kendini ispat etmiş bir psu ile tekrar denesin. (Birde varsa Cpu - Ram overclock işlemlerini iptal edip oyunu da farklı bir diske kopyalasın)
    2.Ryzen 1000-2000 serisinde doğal 3600mhz bellek desteği yok (bazılarında çalışabilir) ramler soldan sağa 2. 4. Slota takılı olduğu halde 3600mhz ramde sorun yaşayanlar en basit şekilde xmp açıp sonra ram hızını 3200mhz olarak elle ayarlasın.
    3.Beta driver çıkar çıkmaz sürücünüzden memnunsanız kurmayın biraz takip edin.
    4.Freesync kapatmak , radeon overlay oyun içi katman kapatmak gibi yazılım üzerinden yapılan ayarları deneyin işe yarayabilir.
    5.Mutlaka ama mutlaka bilgisayar güvenli moda alınıp eski sürücüler DDU programı ile kaldırılıp yeni sürücü kurulurken ek seçenekler altında kutucuk içerisinde fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap seçeneği seçilerek sürücüleri kurun.
    6.All in one runtimes programından java vs gibi işinize yaramayanların yanındaki onay işaretini kaldırıp visual c++(hepsi),directx,net framework gibi windows için en genel önemli araçların kurulumunu eksiksiz yapın link veriyorum.
    7.Kartlarda genelde çift bazen 3 bios olabiliyor kart üzerinde switch anahtarından normal sessiz bios kullanmanızda fayda vardır.
    8.Bazen sadece dp kablo yerine hdmi kablo veya tam tersini yapmak yada kabloyu daha kalitelisi ile değiştirmek bazı görüntüde kumlanma , sinyal gidip gelmesi vb. sorunları çözebilir.
    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

Son olarak psu konusu önemli siyah ekran ve reset alan bir çok arkadaşın psu su sıkıntılı çıktı malesef 500w-600w yeter ya diyip insanlar doğal olarak buna dikkat etmiyor ama eskimiş yada kasa ile hediye gelen psu larda bu tip sorunlar sık yaşanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Haziran 2020; 13:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

1.Siyah ekran, reset sorunu yaşayanlar mutlaka kaliteli kendini ispat etmiş bir psu ile tekrar denesin. (Birde varsa Cpu - Ram overclock işlemlerini iptal edip oyunu da farklı bir diske kopyalasın)
    2.Ryzen 1000-2000 serisinde doğal 3600mhz bellek desteği yok (bazılarında çalışabilir) ramler soldan sağa 2. 4. Slota takılı olduğu halde 3600mhz ramde sorun yaşayanlar en basit şekilde xmp açıp sonra ram hızını 3200mhz olarak elle ayarlasın.
    3.Beta driver çıkar çıkmaz sürücünüzden memnunsanız kurmayın biraz takip edin.
    4.Freesync kapatmak , radeon overlay oyun içi katman kapatmak gibi yazılım üzerinden yapılan ayarları deneyin işe yarayabilir.
    5.Mutlaka ama mutlaka bilgisayar güvenli moda alınıp eski sürücüler DDU programı ile kaldırılıp yeni sürücü kurulurken ek seçenekler altında kutucuk içerisinde fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap seçeneği seçilerek sürücüleri kurun.
    6.All in one runtimes programından java vs gibi işinize yaramayanların yanındaki onay işaretini kaldırıp visual c++(hepsi),directx,net framework gibi windows için en genel önemli araçların kurulumunu eksiksiz yapın link veriyorum.
    7.Kartlarda genelde çift bazen 3 bios olabiliyor kart üzerinde switch anahtarından normal sessiz bios kullanmanızda fayda vardır.
    8.Bazen sadece dp kablo yerine hdmi kablo veya tam tersini yapmak yada kabloyu daha kalitelisi ile değiştirmek bazı görüntüde kumlanma , sinyal gidip gelmesi vb. sorunları çözebilir.
    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

Son olarak psu konusu önemli siyah ekran ve reset alan bir çok arkadaşın psu su sıkıntılı çıktı malesef 500w-600w yeter ya diyip insanlar doğal olarak buna dikkat etmiyor ama eskimiş yada kasa ile hediye gelen psu larda bu tip sorunlar sık yaşanabiliyor.
    Güzel bir açıklama olmuş. Emeğinize sağlık.

Bende bir sistem var. Ryzen 5 1600, xfx rx 5600 xt msi a320m pro vh anakart. Fsp hydro bronze 600 watt psu yeterli midir tam anlamıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Babangida Babayaro

Güzel bir açıklama olmuş. Emeğinize sağlık.

Bende bir sistem var. Ryzen 5 1600, xfx rx 5600 xt msi a320m pro vh anakart. Fsp hydro bronze 600 watt psu yeterli midir tam anlamıyla.

Alıntıları Göster
    Kalite bir psu ya sahipsin sorun olmaz bu açıdan.

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde yeterli görünüyor.
    Ama şunları unutmamak lazım eskiyor psu veya arıza yapıyor veya üretimden kendisi iyi modelde olsa sorunlu çıkmış olabiliyor gene benzer sıkıntılar oluşabiliyor.

Vereceğim linkte Tier A ve Tier B+ altına mümkünse düşmemeye çalışın.
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Düz versiyon FSP HYDRO için kalitesiz denilmiş.

Tier D • Yalnızca çok ucuz sistemler için önerilir

• FSP | Hexa - Hyper / S / M / K - Hammer - Hydro / K - 60GHS / 60GHS(85)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Haziran 2020; 13:31:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Kalite bir psu ya sahipsin sorun olmaz bu açıdan.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler sağolun.

• sapphire pulse 5500xt 4gb sahibiyim 1hafta oldu fakat goruntu cikisi tarafind olan fandan surtunme sesi geliyor ses az ama ciddi sekilde rahatsiz ediyor sanki fanin bilyelerinin oldugu yerde sorun dis tarafinda herhangibi surtunen yer yok olsaydi yontma islemiyle surtunmesini önlerdim basir bi islem fakat bilyelerin oldugu bolume ulaşamam surtunerek asindirip sesde azalma olurmu yada iademi edeyim coil sesi yok rekabetci oyunlarda grafigi dusurdugum icin 4gb modeli i aldim 250 tl fiyat farkina degermi iade edip 8gb alsam vram istemeyen oyunlarda fps farki yok cunku

asus tuf3 rx5700 oc ekran kartım var. 4k 60 gears 5 oynarken aşağıdaki değerleri alıyorum. sıcaklık 75'i geçmiyor (zaten ss çatışmanın hemen sonrası) ancak fps düşmemesine rağmen bazı noktalarda hafif kasmalar oluyor gibi hissediyorum.

bu bilmem ne kısmında soğutma bloğu olmadığı için midir? yoksa başka bir sebepten olabilir mi?
    https://i.imgyukle.com/2020/06/28/CKWo5N.png (22 mb ekran görüntüsü)

bu arada oyunu ultra'da oynuyorum ancak orta ayarlara bile çeksem durum değişmiyor. zaten söylediğim gibi fps drop da olmuyor panelde.

sistemin kalanı:
    asus b450m-k anakart
    ryzen 5 3600 - (4150 mhz oc)
    g-skill 3000 mhz 2x16 gb ram
    thermaltake versa j23 650w psu'lu kasa

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

mavi ekran muhtemelen ramla alakalıdır
    Gariptir ki 20.2.2 sürümüne döndüm biraz oynama süresi uzadı, fan ayarını 65 70 lere çıktım dahada uzadı 1 1 bucuk saatlere çıktı masaüstüne atma olayı, mavi ekran kesildi. Son olarak kartı dikey olarak montaj yaptım 5 saay kesintisiz sorun yaşamadım anlamsız bir şekilde :) dahada sorun yaşanacağını sanmıyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 28 Haziran 2020; 13:4:1 >

Orijinalden alıntı: mecix

Xmp açınca, o meşhur hatalarla karşılaşıyorum millet.(siyah ekran,lag, oyundan atma vs.) 5600xt ve rx 470 ile. Xmp yi açmadan ramın frekansını yükseltenler varmış. Yardımcı olabilecek var mı?

G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18D-16GVK
    Asus Prime B450M-K AMD B450 AM4 DDR4 4400 Mhz mATX Anakart
    sadece 3000serisi ryzenlar 3600mhz destekler

Orijinalden alıntı: Timeguard

5700 XT TUF EVO incelemesi sonuçlar gayet iyi.
    https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-5700-xt-tuf-evo/2.html

Hocam 2k oynatır mı bu kart? rx5700 xt evolu hazır sistem yok hep eski model tuf koymuşlar. tek tek toplayınca pahalı oluyor

• Arkadaşlar hala Asus Tuf 5700 XT almak isteyenleri görüyorum rica ediyorum paranızı çöpe atmayın.
    Hardware Unboxedyoutube
    Worst 5700 XT Period, Asus TUF Gaming X3 RX 5700 XT OC, DON'T BUY!
    https://www.youtube.com/watch?v=OJU8jKIYtS4

Buyrun bakın videoya. Adam direkt başlığa bile DON'T BUY! yazmış daha zorlamayın 5700 xt yetmiyorsa para gidip 5700 alın 5600xt alın rtx 2060 alın. 5700XT ' de alınmayacak birkaç kart var benim aklıma gelen asus tuf, mech oc.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende kullanıyorum aynı karti msi gaming x 5700 ve 5700xt bir kere bile söylenilen şeyler başıma gelmedi
    ya psu kaynaklı yada ram kaynaklı yada dp kablosu sorunları yaşıyor insanlar bence çünkü amd kartlar sanırım bu konuda seçici
    Ryzen 1600AF 4.2 / Gigabyte B450 Gaming X ATX / Crucial Cl14 /14/18/14 3466 2x8 / RX5700XT Gaming X / Samsung Evo 860 500GB / Dark Guardian Kasa / Sharkoon 650w80Plus / AOC 24G2U / K55 Corsair Klavye / Logitech G402 Hyperion fury / Arctic Freezer 33 Esports Edition
  • Relinquished06 R kullanıcısına yanıt
    katılıyorum gaming X 5700 en iyi kart şuanki deneyimlerime göre
    Ryzen 1600AF 4.2 / Gigabyte B450 Gaming X ATX / Crucial Cl14 /14/18/14 3466 2x8 / RX5700XT Gaming X / Samsung Evo 860 500GB / Dark Guardian Kasa / Sharkoon 650w80Plus / AOC 24G2U / K55 Corsair Klavye / Logitech G402 Hyperion fury / Arctic Freezer 33 Esports Edition
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

katılıyorum gaming X 5700 en iyi kart şuanki deneyimlerime göre
    https://www.qp.com.tr/qp-gaming-xt-r5-3600-16-gb-rx-5700-xt-512-gb-ssd-oyun-bilgisayari

Şu sistemde gaming x vardı stokta kalmadıgı için evokeye çevirmişler şansım yok gerçekten hiç

Fiyat olarak nasıl sizce hocam? stoklara gelince alayım mı bunu

• 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.