Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.575
Cevap
96
Favori
476.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zyhz

Arkadaşlar merhaba,bende RX 5700 gaming x alarak aranıza katılmıştım fakat ekran kartı görüntü vermeyi durdurdu ve bu durumdan kurtuldu hatasıyla karşılaştım maalesef boşta bile 5-10 dakikada bir çöküyordu,yazılımsal diye biraz bakındım eski yeni bütün sürücüleri yükledim format attım ama nafile.Çökmediği zamanlar bile kartın sıcaklığını,değerlerini vs kontrol edemiyorumdum msı afterburner bütün değerleri sıfır gösteriyordu,ben donanımsal olduğunu düşündüğüm için iade kodu aldım yarın geri göndereceğim trendyola fakat sizin fikirlerinizide almak istedim
    Bu konu hakkında bir fikri olan yok mu arkadaşlar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaferteber kullanıcısına yanıt
    Aynı kartla aynı hatayı bende almıştım. Oyun ayarlarında cache ile ilgili 2 ayar var onları kapattım bir daha hata almadım. 20.5.1 sadece driver yüklü aygıt yöneticisinden bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

ekran görüntüsü alıp ekleyebilir misin bakalım bi nasıl bir durum var

Alıntıları Göster
    Şu an için dışarıdayım. Eve geçince sizi tekrar alıntılarım fakat görüntü gerçekten çok kötü . Özellikle otlar, ağaçlar iç içe karakterin yüzü dahi kare kare. Sistemi yeni aldım her şey güncel. Acaba ekran kartı sorunlu mu diye düşünmeden edemiyorum fakat örnek verecek olursam Re2 de herhangi bir problemim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikopatpilot kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir şey denedim oldu anakarttan işlemcinin oc sini kaldırdım ramleri xmp profilini kapattım denedim açıldı sonra işlemci oc kaplıyken ramlerin xmpsini açtım yine hata aldım sonra elle 3600 mhz çektim ramlari açmayı denedim yine hata aldım en son ramleri 3200 e çektim manuel oyun açılıyor dx hatası vermiyor ama oyun için çok fps drop yiyorum ramlerın doğal frekansı 3600 mhz cl18 normalde diğer oyunlarda oc ve xmp açıkken problem yok gayet stabil çalışıyor sistem ve drop yemiyorum oyun içi warzone ilginç bir şekilde anca böyle çalıştırabildim şu an 20.4 küsür kararlı sürüm var bilgisayarda yüklü oyuna ekstra hiç bir müdahele yapmadım stok siz ce ne yapayım 2070 s geçeyim mi yoksa bu problemler düzelirmi güncellemelerle oyun içi ve amd tarafından

Ben oc lere dokunmadım. İşlemci oc li ramlerde xmp profili seçili. Sadece oyun içi ayarlarıyla oynadım biraz. Dünden beri o kadar oyun oynadım daha da almadım hatayı. Dediğim gibi cache olan 2 ayarı kapatıp deneyin bi

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferteber

Şöyle bir şey denedim oldu anakarttan işlemcinin oc sini kaldırdım ramleri xmp profilini kapattım denedim açıldı sonra işlemci oc kaplıyken ramlerin xmpsini açtım yine hata aldım sonra elle 3600 mhz çektim ramlari açmayı denedim yine hata aldım en son ramleri 3200 e çektim manuel oyun açılıyor dx hatası vermiyor ama oyun için çok fps drop yiyorum ramlerın doğal frekansı 3600 mhz cl18 normalde diğer oyunlarda oc ve xmp açıkken problem yok gayet stabil çalışıyor sistem ve drop yemiyorum oyun içi warzone ilginç bir şekilde anca böyle çalıştırabildim şu an 20.4 küsür kararlı sürüm var bilgisayarda yüklü oyuna ekstra hiç bir müdahele yapmadım stok siz ce ne yapayım 2070 s geçeyim mi yoksa bu problemler düzelirmi güncellemelerle oyun içi ve amd tarafından
    Bende rx 5700 xt var ilk başlarda acayip dx hatası alıyordum oyunda oynayamıyordum resmen bütün fixleri denedim olmamıştı sonra bir gün oyun safe mode nedeniyle çözünürlüğü düşürmüş hiç sorunsuz oynadım ama çamur gibiydi görüntü sonra ayarlardan çözünürlüğü yine 1080p çektim render resolution 99 bıraktım 100 yapınca hata veriyor. Sorunsuz oynadım hata falan vermedi şimdi 2k 144 hz monitöre geçtim hiçbir ayar yapmadan olduğu gibi oynatıyor. Dene istersen inşallah hata almazsın.

• bayadır oynamıyorum warzone ama fullscreen yapınca bende hata alıyordum devamlı, borderless sorunsuzdu onu deneyin.
  • Gpu z ile bios sürümünü göremedim. Ben mi yanlış bakıyorum acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pubg steam'de uçaktan atladıktan ve yere indikten 2-3 dakika sonra fps drop yiyorum bir defa. Sonra düzeliyor. Bir türlü bulamadım nedenini.

• MSI AMD Radeon RX 5700 XT Evoke OC 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 XT EVOKE OC)

alınmaz mı bu sıcaklık problemi olduğunu söylüyor herkes

• medemin M kullanıcısına yanıt
    Bios versiyonu şeklinde bir kısım vardı 4-5. satır civarı olması lazım. Bilgisayara geçtiğimde tekrar kontrol edeyim.

• LaToZaR kullanıcısına yanıt
    en son hatayı çözdüm ilginç bir deneyim oldu msi otomatik oc sini kapattım işlemciyi 4.2 mhz 1.350v aldım ramlarin xmp'sini kapadım manuel 3533 mhz çektim xmp ve otamatik oc kulalnınca direk dx hatası alıyorum manuel oc ayarları ile sorunu çözdüm sıkıntısız oynuyorum şimdi ram uyumluğu problemi olduğunu düşünmeye başladım ram gskill 3600 mhz cl18 sanırım yine aynı markanın flare x modeline geçeceğim ama şuda bir gerçek amd kartları ne kadar iyi olursa olsun her zaman stabilite sorunu var :S

oyunun dosyaları veya battle.net ayarları hiç oynamadım. amd driver sürümü 20.4.2 orada da her hangi bir ayarla oynamadım oyun içi tüm ayarlar açık her hangi bir cache ayarını kapattım bir arkadaş o yünde tavsiye vermişti denedim ancak diğer yöntemler açıkken yine dx hatası verdi şu an en güncel çözüm bu yeni ramler gelince xmp açık deneyeceğim son durumu aktarırım.

• Dehşetengiz kullanıcısına yanıt
    3346 ya xt pulse al o daha ucuz se sorunsuz
  • fantom1054 kullanıcısına yanıt
    Pubg FPS drop çok hocam 2080 Super olan adamda yaşıyor sizin yaşadıklarınızı.

• Dehşetengiz kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum performans açısından çok memnunum fakat serin çalışan bir kart değil memory 72-84 derece arasında değişiyor, vrm 70 dereceyi geçmiyor, normal gpu 68-70 dereceyi pek geçmiyor hotspot 95 civarlarına çıkıyor yükte. Ama en önemlisi varsayılan hali yüksek fan devriyle ve sesli çalışan bir kart eğer sessizlik sizin için önemliyse tavsiye etmiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferteber

en son hatayı çözdüm ilginç bir deneyim oldu msi otomatik oc sini kapattım işlemciyi 4.2 mhz 1.350v aldım ramlarin xmp'sini kapadım manuel 3533 mhz çektim xmp ve otamatik oc kulalnınca direk dx hatası alıyorum manuel oc ayarları ile sorunu çözdüm sıkıntısız oynuyorum şimdi ram uyumluğu problemi olduğunu düşünmeye başladım ram gskill 3600 mhz cl18 sanırım yine aynı markanın flare x modeline geçeceğim ama şuda bir gerçek amd kartları ne kadar iyi olursa olsun her zaman stabilite sorunu var :S

oyunun dosyaları veya battle.net ayarları hiç oynamadım. amd driver sürümü 20.4.2 orada da her hangi bir ayarla oynamadım oyun içi tüm ayarlar açık her hangi bir cache ayarını kapattım bir arkadaş o yünde tavsiye vermişti denedim ancak diğer yöntemler açıkken yine dx hatası verdi şu an en güncel çözüm bu yeni ramler gelince xmp açık deneyeceğim son durumu aktarırım.
    Dediğim gibi ben hiç bir oyunda sorun yaşamıyorum sadece bu oyunda yaşıyordum ama 2k geçince hiç sorun yaşamıyorum warzone da bide lütfen otomatik oc ve xmp kapamadan dediğimi yapıp deneyebilir misin sadece render resolution kısmını 100 değil 99 yazıcaksın. Merak ettim sonucunu ramlerinde sıkıntı olmayabilir.

• Tam yorum yazıyordum yine çöktü, kısa tutacağım

İncehesap'tan 2149tl'ye aldığım Sapphire Pulse RX 5600 XT bugün elime ulaştı. RX 5700 XT soğutma bloğu ve 1750MHz boost hızına sahip güncel(?) bios ile geldi.

Monitörüm 1080p 144Hz Displayport ile bağlı.

20.5.1 sürücüsü ile oynadığım üç oyunda(FH4, GTA V, Battlefield 4) herhangi bir çökme veya siyah ekran problemi yaşamadım.

Ama chrome açıkken 2 kez çöktü, ekran gitti ve fanlar son hızda dönmeye başladı. HDMI'dan bağlı olan kapalı durumdaki 2. monitörü çıkardım bir şey fark edecek mi acaba.

Edit: Windows 10 1903 kuruluymuş, 1909'a yükselttim, bir şey fark eder mi bilmiyorum ama.

Edit2: Bu yorumu yazdığımdan beri bir çökme yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Haziran 2020; 10:1:23 >

• LaToZaR kullanıcısına yanıt
    Hocam selam ,

senin için denedim ancak aynı hatayı aldım çok büyük ihtimal ramlerle alakalı anakartla uyumlu olarak aldım ramlari ancak amd'nin sitesinden uyumluluk kontrolü yapmamıştım ve listede benim ram'im yok şimdi flare x leri sipariş verdim onlar geldikten sonra sanırım problemim kalmayacak teşekkürler yardımların için;
  • messout M kullanıcısına yanıt
    Selam vrm ısısı Steam pubg de 37 derece sence normalmidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Visentee -- 1 Haziran 2020; 20:12:58 >
    problem ramlerdeymiş flare x modeli ile sorunsuz oyun da sistemde çalıştı hiç bir ek ayar yapmadan çalışyor şu an
  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.