Kutusu açılan, kullanılmış olan ürün bal gibi de iade alınmak zorundadır. Almıyoruz diyeni önce Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edeceksiniz. Eğer olumsuz karar çıkarsa karara karşı tüketici mahkemesinde satıcı aleyhine dava açacaksınız. Süreç uzasa bile haklı bulunacağınız durumda maddi kaybınız olmayacaktır, çünkü kanunen size malın değerini ve geçen süre içinde malın değeri üzerinden işletilecek yasal faize bağlı tutarı ödemek zorundalar. Mahkemede davayı kaybedip ödemediler mi? İcra işlemleri başlatacaksınız. Bir de bunları yapıp isterseniz sağda solda yaptıklarını anlatırsınız. Haklarımızı bilelim. Aşağıya mesafeli satış sözleşmelerinden doğan haklarımızı hukuki metinlerden alıntılayarak göstereceğim. Mağazadan doğrudan, yani elden yaptığınız alışverişler mesafeli satış değildir, dolayısıyla oradaki haklarınız farklıdır. 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN Madde 48 § 1 (Mesafeli sözleşmeler)
Madde 48 § 4 (Mesafeli sözleşmeler)
Kanun daha fazla detaya girmiyor. Detay için topu yönetmeliğe atıyor. Madde 48 § 6 (Mesafeli sözleşmeler)
Yönetmeliğe bakalım. MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ 27 Kasım 2014 Perşembe Resmî Gazete Sayı : 29188 Madde 9 §§ 1-2 (Cayma hakkı)
Eğer size kanunlardan doğan haklarınız alışveriş esnasında bildirilmemiş, sitede açıkça yazılmamış, mesafeli satış sözleşmesi satın alım sırasında okunamıyor, sözleşmede haklarınız açıkça belirtilmiyorsa 15 GÜNDE İADE ZORUNLULUĞU YOKTUR. Cayma hakkını kullanma süreniz bu durumda 1 SENEDİR. Madde 10 §§ 1-2 (Eksik bilgilendirme)
Unutmayın ki cayma hakkınızı kullanacağınıza dair bildirimi ispat yükümlülüğü size aittir. Satıcıya yaptığınız tüm bildirimlerin kaydını alın ve saklayın. Madde 11 § 4 Cayma hakkının kullanımı
Malı normal bir biçimde kullanıp iade edebilirsiniz. Kullanım kılavuzunda yazan şekilde kullanım sırasında olanlardan sorumluluğunuz yoktur. Madde 13 § 2 (Tüketicinin yükümlülükleri)
Madde 15 § 1 (Cayma hakkının istisnaları)
Ücret iadesinde faiz işletileceğine dair madde. Madde 16 § 3 (Sözleşmenin ifası ve teslimat)
Canınızın istediği kargo şirketini kullanabilirsiniz. Kargo şirketinin ayıplarından sorumlu değilsiniz. Madde 17 § 2 (Zarardan sorumluluk)
Alttaki madde mallarla ilgili değil, hizmetlerle ilgili. Mesela toplama bilgisayar aldınız. Bilgisayarınızı kurup gönderiyor. Kurma işlemi bir hizmettir. Bu kurulumu ayıpsız yaptıklarını ispat yükümlülüğü satıcıya aittir. Bilgisayarınızı düzgün kurmayıp bozmuşlar mı? Hasar mı var? Rahatlıkla cayma hakkını kullanın. Madde 20 § 3 (Bilgilerin saklanması ve ispat yükümlülüğü)
Kanunların ve yönetmeliklerin değişebileceğini unutmayalım. Kanunen verilmiş haklarımızı suistimal etmeyelim. Kanuni haklarımızı eğer haklıysak sonuna kadar kullanalım. Mahkeme ise mahkeme, dilekçe ise dilekçe; bunlardan çekinmeyelim. Yukarıdaki alıntıları Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesindeki "6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN VE İKİNCİL MEVZUATI" isimli bir belgeden aldım. Yönetmelikleri bulmak kanunları bulmak kadar kolay olmayabiliyor. Dosyanın linki de aha burada: https://tuketici.ticaret.gov.tr/data/5e81982d13b876a1b04c7a42/Tuketicinin_Korunmasi_Hakkinda_Kanun_6502_Ocak_2021.pdf Ekleme/Düzeltme 1: Yönetmelik 16 § 3 eklendi. Ekleme/Düzeltme 2: (silindi) Haciz işlemleri --> (yerine yazıldı) İcra işlemleri < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmeti -- 9 Mart 2025; 15:35:42 > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (94. sayfa)

-
-
Nasıl daha f/p oluyor, piyasa gerçeğiyle alakası olmayan tavsiye edilen satış fiyatı üzerinden değerlendirme yaparak asıl sen yanlış bir şeyi savunuyorsun.
Piyasada 27 bine 9070 bulabiliyoruz an itibari ile, 50 doları geçtim 100 dolar farkla 9070 xt bulabilir misin? Aradaki fark maalesef 150-200 dolardan başlıyor, keşke dediğin gibi olsaydı ve 29-30 bin TL ye xt modelini alıp geçseydik.
Pek rağbet görmediği için 9070 lerin bazı modelleri fiyatını korurken xt olanlar da ciddi artışlar oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7900 Xt modeli gözüküyor.
Yanlış alarm haklısınız
İlk gün 30-31 liraya XT alındı yani gayet de mantıklıydı. XT zaten çok sattığı için fiyatı yükseliyor. Şu an stok olmama durumunu işin içine katarsan işin içinden çıkamazsın. Adamlar ellerinde olan kartları saklıyor. XT fiyatı zaten iyi değil ve çok pahalı ama sen gidip de daha kötü modeli almazsın yani. Düz modeli alan yok ki. F/P berbat.
Şu an XT alınır ama adam gibi stok yok. Stok yok diye gidip de f/p olmayan düz model alınmaz. Satıcıların oyununa geliyosunuz. XT bekleyin adam gibi kart alın. Ha yok zırt pırt kart değiştiririm diyorsanız zaten konuşmaya gerek yok.
-
AMD SAHAYA İNDİ. NVIDIA'YA BÜYÜK DARBE!
Bu adamı çok seviyorum, diğer kanallar gibi değil, izleyince anlayacaksınız. FSR, DLSS, MFG kullanmadan, sadece kas gücü oyun testlerini ve yorumlarına dikkat edin.
(ilk 3 dakika bildiğiniz şeyler. 3. dakikadan sonrasını izleyin )
-
Tam bununla ilgili link ve yorum hazırlıyordum taslak halinde duruyordu telefon görüşmesinden sonra atayım derken sen yollamışssın sayfaya
''Arma Computer'' firmasına +15 yıl sonra AMD ekran kartı test ettirdi ya bu Nvdia'nın yatacak yeri yok
Güzel ve tarafsız bir video olmuş. 24Gb yanlışlıkla yazılmış tablosunda XT modeli için zaten yorumlarda belirtmiş. Sadece Oyun oynayacaklar için XT vs Tİ yapılmış. Mantıklı
-
-
Dün itibari ile yeni bilgisayarımı topladım. https://pcpartpicker.com/list/CBm2zP
Ultrawide 2k bir monitör arayışı içerisindeyim. 10 senedir Çift 24 inch 60hz TN panel kullanıyorum. Fikir alışverişi olması açısından öneri, tavsiye, deneyim ve bilgilendirme konusunda geri dönüşlere açığım. Rtings sitesinde ultrawide monitörler kategorisinde genel senelerdir DELL S3422DWG öneriliyor. Günlük 10-12 saat pc başında olduğumdan ötürü Oled tercih etmeyeceğim. 18k civarı bir bütçe ayırdım. 160x80cm geniş bir masam mevcut.
Şuan için şu modellere göz atıyorum.
Dell S3422DWG
MSI MAG401QR
AGON AG405UXC
ASUS TUF Gaming VG34VQL3A
Philips Evnia 34M2C3500L
Dell ve MSI arasındayım. MSI IPS olduğu için daha yakınım. Satıcı amazon falan olsa alıp deneyimleyeceğim düşünmeden fakat şuana kadar denk gelmedi.
-
Nitroyu önden satışa çıkardılar büyük ihtimal ya ben de bekliyorum kargolanmasını.
-
-
Anakarta takmak için psu 2 tane girişi kullanacaksın
kalan 2 girişide ekran kartı için kullanacaksın zaten ekran kartının kablosunda psu taktıktan sonra 4 tane çıkış var
-
Teşekkürler hocam.
-
Açık mı bilmiyorum da acıbadem itopyada gigabyte 9070xt var gözüküyor ilgilenen varsa
Bütcesi olan red devil alsın tabiki psu yu da dikkate alın tabi
Bazen kablo uyumsuzluğu olabiliyor, benim 4070ti evdeki üç hdm, bir dp kobloyu denedikten sonra burun kıvırdığım gold master marka dp koblosundan görüntü alabilmiştim. Bana bir ter attırmıştı kart ilk gününde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mağaza özel malesef
-
Tamam işte 4 tane pcie çıkışı var psu'nun artı 12v-2x6 çıkışı var yeni karların çoğu bunu kullanıyor. Gelecek kartın girişi 3 yada 2 pcie olabilir yada yeniler gibiyse tek 12v-2x6 takıp geçeceksiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X