Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: the turk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.667
Cevap
154
Favori
230.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Faydalı olacağını düşündüğüm bir şey paylaşmak istiyorum;

2k furmark testinde gpu sıcaklığı normal fakat vram 87 derecelere geldi

2k ultra rt full ayarlarda Forza motorsport oynarken de vram 90ı gördü.

Açıkçası vram için bu sıcaklığın fazla olduğunu düşündüğümden, adrenalin yazılımı içindeki fan ayarlarını resimde görüldüğü gibi yaptım.

Furmark test ettiğimde vram sıcaklığı 78lerde takıldı. Oyun içinde de 73 dereceyi geçmedi. (Gpu kullanımına takılmayın ekranda pencere vardı, pencereyi kapattığımda gpu %99a çıktı ve öyle test ettim)

Tdp limitini merakımdan %10a çekip denedim. Watt ondan dolayı fazla gözüküyor. Kart normalde 330watt çekiyor.

Kart red devil 9070 XT

Herkes kartlarını güle güle kullansın.

Son bir kaç sene içinde,

Asus Dual RX 6600 (Ryzen 5500)
    XFX RX 7600 (Ryzen 5500)
    Sapphire RX 7700XT Nitro+ (Ryzen 7700x)
    Asus Dual RTX 4070 Süper (Ryzen 7700x)
    Sapphire 7900XT Pulse (Ryzen 7900x)
    Msi Ventus 3X 4070 Ti Super (Ryzen 7900x)
    Sapphire 7700XT Pulse (Ryzen 7500F)
    Asus Dual 7800 XT (Ryzen 9700x)
    Kullandım.
    Açıkçası en beğendiğim kart olan 7900XTden daha performanslı ve ışın izlemede 7900XT kadar bayılmıyor. Oyunun kendi benchmark testinde, 9070xt 4070 ti superden daha iyi sonuç aldı rt dahil.

İyi akşamlar.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RedUpgrade R kullanıcısına yanıt

Fanlara ince ayarı adrenalin yazılımı içerisinde nereden atıyoruz acaba?

• belirlenemeyen kullanıcısına yanıt
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)Mehmet Abiyoutube
    #amdRadeonFan #amdRadeonFanSetup
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=JI-iSeOaMV4

Bu vidyodan yardım aldım

• ruaF1912 R kullanıcısına yanıt

Ürünün resmi falan vardı yinede dikkat edilmeli aynen

• dimitradon kullanıcısına yanıt

fsr ve fg kullanıldığı takdirde rt açılmadığı sürece 4k da sıkıntı yaratmaz ama elindeki 4k 240 hz monitörü besleyecek güç mevcut değil.Alman gereken en düşük kart rtx 5080 olmalı.

• Armo_ kullanıcısına yanıt

Hocam o az gördüğünüz 130 mhz işte gayet yeterli zaten 3 model var base model - oc model ve oc max model 3100 olanlar max oc li 345 watt a kadar çıkıyor

• Dergide çıkacak makale gibi yazmışsınız. Temel sorunumuz sadece bilgisayar dünyasında değil ki. Deveye demişler, boyun niye eğri? Nerem doğru ki demiş. Neremiz doğru ki, buramız doğru olsun.

Dünya sadece bizim küçük bilgisayar dünyamızdan ibaret değil ki. Temel tüketim malzemelerinden tut, her metada aynı dolaplar dönüyor. Temel yaşam gıdalarımıza yapılan fahiş fiyatlara önlem alamıyoruz, buna mı önlem alabileceğiz?

Youtuber konusuna gelince; Haklarını yemememiz lazım. Kapasiteleri neyse o kadarını yapabiliyorlar. Daha fazlasını isteyemeyiz. Yotuberlar bilgisayar dünyasında otorite değil. Kişisel iletişim yetenekleri güçlü olduğu için sadece konuşma üzerinden bir etki oluşturabilmişler ve böylece bir kitle edinebilmişler. Türkçe inceleme yapan Youtuberlar varolandan başka özgün bir şey söylebiliyorlar mı? Örnek vermek gerekirse sesi etkili ve güzel olan bir Yotuber 1 saat inceleme yapıyor, yaptığı tek şey olan şeyleri anlatmak; Onları zaten okuma yazma bilen herkes öğrenir. Test dedikleri şey de, bir yazılım üzerinden sentetik test yapmak. Bunun için de uzman olmaya gerek yok. Benim anlamadığım şey ise "bu bilgisayar süper" alın diyor diye sistem niye alınır ki? Hadi ortaoğretimde okuyanı anlarım da, üniversite okuyan, hatta bilgisayar mühendisliği okuyan, takip ettiği bir Youtuber'a "abi, bi sistem yap da alalım der mi? Diyor işte. Biz daha çok gerideyiz. Yabancı Yotuber ile bizimkileri kıyaslamak çok yanlış. Kitle neyse, ona göre davranırlar.

Bizzat kendimdem bahsedeyim. Bilgisayar dünyasında bilinen tüm yerli Yotuberları izlerim. Bana bir tane video gösterebilirmisin ki, eğer o videoda söylenmezse hiç bir yerden öğrenemezdik o bilgiyi. Ben hiç şahit olmadım. Hiç söylenmemiş, yeni bir şey öğrenmek istiyorsan yabancıları izlemek zorundasın...

Ben bazen Çinli, Tayvanlı daha doğrusu Asyalı Yotuberları izlerim. Hele içlerinden bir tanesi var ki tesadüfen denk geldim, adamın yaptığı çok basit şey; örneğin bir anakartı tanıtıyor. Ama öyle bir tanıtıyor ki, dokunmadığı göstermediği bir milimetresi bile yok. Kutusunda veya kitapçığında yazan şeyleri tekrarlamak inceleme değildir. Kartı sağa sola çevirip kaldırıp göstermek, aha burada şu girişi vari şurada şu özelliği var demek inceleme değildir. Bunu niye yazdım. Daha bugün yeni bir araştırma içindeyim, aradığım şeyin ne olduğunu söylesem inanmazsın. Asrock 9070 xt steel legend ekran kartının diğer köşesinin görüntüsü. Kendi sitesinde bile görüntü yok. Onlarca video izledim, orada bir şey yok. Bir video gördüm, orada bir kare görüntü onu da yakalayabilmek için çok uğraştım, yakalayamadım. Eğer görüntü bulan varsa gösterebilir. Bazen çok gereksiz görülen şeyler çok gerekli olabilir.

Bizdeki tüm Youtuberlar mevut olan aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Kim daha önceden kartı tanıtacak yarışından başka aralarında bir yarış yok.

Herkes aynı şeyleri inceliyor, tanıtıyor. Farklı bir şey inceleyen yok. Ayrıca farklı olsalar çok izlenmezler. O bahsedilen yabancı Youtuber'ın ne kadar takipçisi var ki, ne kadar izleniyor. Anlattığına bakılırsa milyon takipçisi milyon izlenmesi olması lazım değil mi, ama malesef öyle değil. Bizdeki Yoturberlar iyilik elçisi mi, elbette para kazanmak için gerekli neyse ona göre davranacaklar.

Don Kişotluk yapmaya gerek yok. Robin Hood olmaya hele hiç gerek yok. Herkes gönlünün ekmeğini yer. Boşver! Sal gitsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 9 Mart 2025; 1:25:57 >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Öncelikle bu güzel yazıyı, haklılık payı olmakla birlikte daha çok eğlenme amaçlı yazdığım mesaja (analizciyi analiz ettiklerimiz) cevap olarak neden yazdığınızı pek anlamadım. Fakat yazdığınızın üzerinden gidelim.

PCMR subreddit'inden bir yorum paylaşmışsınız. Yorumdaki ekran kartı seçimleri bence tam doğru olmasa da (özellikle GeForce 8800 serisi için konuşuyorum) paylaşımdaki grafikteki yeşil çizgiyi geriye doğru 750-1000 USD bandında lineer olarak uzatacak şekilde. Yani 20 yılda en üst segmentte stabil, alışılmış bir fiyat politikası vardı. Evet bu verilerle sabit. Reddit'te bu tartışmaların içinde de bulunmuştum. Yine de orada konuşulanları buraya güzelce taşımışsınız. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

Nvidia'nın taa Tegra isimli çipleri çıkardığından beri GeForce ve Quadro kartları dışında kendine yeni kâr kapıları aradığı belliydi. 2010'lu yılların sonuna doğru bana göre önce iyi altyapı kurarak koca koca ham veri toplamaya başladılar ve makine öğrenmesinde iyi yatırım yaptılar. Aslında daha da öncesinde CUDA denen naneyi çıkararak ekran kartılarının grafik çizmek dışında özelleştirilerek kullanılabilme fikri de dahiyane idi.

Hem öngörülü, hem becerikli olduklarından iyi altyapı kurdular ve COVID dönemi önce mining sayesindeki patlamadan faydalandılar, çünkü kartları bu işler için fazlasıyla efektifti. Bence kartlarının uzun süre asıl işlevi dışında satılmasını, kara borsalara düşmesini, piyasanın dengelerinin şaşmasını seve seve izlediler. 3000 serisindeki ara yenileme (Super yenilemesi) ile zaten yüksek fiyatları içselleştirerek, piyasada hakem rolünü alıp fiyat dengesini sağlamak yerine yükselen fiyat dalgasında sörf yapmayı seçtiler. Firmanın kârı açısından bakınca mantıklı mı? Mantıklı. Rakipleri (fiyatlandırma konusunda) peşinden gittiği için çok aşırı bir nefretin odağı oldu mu? Hayır.

Sonrasında ise AI için olan çip talebini değerlendirdiler. Çünkü kamuya açık, paydaşları olan, büyüme isteyen hisse ortaklarına, yönetim kuruluna sorumlu olan şirket yönetiminin, rasyonel olarak hangi piyasada düşük riskli çok gelir var ise oraya yönelmesi gayet doğaldır. Nvidia da yıllardır (bence oyuncular, oyunlar, oyun yapımcıları üzerinden de) topladıkları verileri de kullanarak, iyi mühendislik takımıyla, kaliteli algoritma geliştirerek büyük firmalara istedikleri kalitede çip sağlayabilen bir firma haline geldi. Yapay zeka piyasasının donanım kısmındaki doymak bilmeyen kazana kömür attıkça hisse değeri arttı, hisse arttıkça yapay zeka kısmına yönelim arttı.

Nvidia'nın büyük şirketler ile (enterprise) yıllar geçtikçe daha da büyük paylı ilişkiler içerisinde girmesini; Tayvan'ın bağımsızlığının kırılganlığına da bağlıyorum. Nvidia Tayvan merkezli, üretiminin (sanırım, elimde net bilgi yok) büyük bir kısmını TSMC'de yaptırıyor. ABD'li şirketler ile ne kadar derin ilişkiler içine girerse, işlerinin bozulmasını istemeyecek ABD'li büyük şirketler Tayvan'ın bağımsızlığına yapılacak saldırılarda araya girmesi için ABD hükümetine o kadar fazla baskı yapar.

Konuyu fazla dağıttım. Dediklerinize katılıyorum.

AMD'nin grafik kısmına, ve oradaki azalan gelirlere gelinecek olursa benim kısıtlı bilgime göre birkaç etmen var.

Önce verdiğiniz AMD'nin çeyreklik ve 2024 yılı finansal raporundaki ilgili kısmın orijinalini yazalım:

Alıntı

metni:
    Gaming segment revenue in the quarter was $563 million, down 59% year-over-year, primarily due to a decrease in semi-custom revenue. For 2024, Gaming segment revenue was $2.6 billion, down 58% compared to the prior year, primarily due to a decrease in semi-custom revenue.

Burada "semi-custom revenue" lafzından kasıt bence yarı-özel (ing. semi-custom) çip geliri. Yarı-özel çipten kastın tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, konsollara ürettikleri çiplerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bilenler lütfen aydınlatsın.

(1) Nvidia'nın grafik konusunda performans sağlamak için kartları fiziksel olarak zorlamak yerine, matematiksel hesaplamalar ve algoritmalar kullanma fikrini AMD çok önceden planlamadı, yeterli bilgi birikimine ve yatırıma sahip olamadı. Bu yüzden ve AMD'nin Ryzen öncesi çektiği finansal sıkıntılar yüzünden AMD grafik piyasasında eskisine göre daha da geriden gelmeye başladı. Geriden gelince kartlar daha da az sattı.

(2) Son 3-4 yıl içinde sanırım AMD'nin ekran kartı piyasasından çekilebileceği konuşuluyordu. Bence bunda 1. maddede yazanların etkisi vardı. Buna rağmen yeni nesil konsollar için hem Microsoft hem Sony ile anlaşmaları bence AMD'yi bu pazardan çekilme fikrinden alıkoydu, biraz da finansal olarak rahatlattı. Yine de konsollarda kâr marjları düşük. Yıllar geçtikçe PS5 ve Xbox Series X/S'e koydukları çipler ucuzlamış, veya MS ile Sony artık bu çiplere daha az para ödemek istemiş olabilir, dolayısıyla konsol piyasasından gelirleri gitgide düşünüyor olabilir.

(3) AMD'nin yıllardır adını temize çıkaramadığı birkaç konu var. Birisi yazılım ve sürücülerinin kalitesiz olduğu. Diğeri kartlarının çok enerji harcadığı. Enerji kısmında tartışacak bir durum yok, çünkü elde veriler var. Yazılım ve sürücü konusu hem gerçekten iyi yazılım, ardından uzun sürecek reklam ve halka ilişkiler çalışmaları ile ancak düzeltilebilecek meseleler. Bunlar yüzünden şirketin kartları antipatik geliyor çoğu insana. Bence eğer AMD Nvidia'nın rakip şirketi olarak bilinmeseydi, daha da az kart satardı; çünkü reklam departmanlarında iş yok.

3. maddeye dair kendi AMD maceramın sonunu anlatayım. Benim şimdiye kadar iki Ati kartım oldu. Birisi X800, diğeri HD 3850'ydi. Bunlardan önce de GeForce Fx 5200 vardı. 3850'yi çok seviyordum, ta ki bilgisayarıma Win. 8 kurana kadar. AMD HD 3000 serisi için Win.8 sürücüsü çıkarmayı reddetmişti. Sürücü aradığım o günlerde meraktan Nvidia'nın sürücülerine bakmıştım. Taa ezelde ürettikleri kartlara bile (benim eskiden kullandığım 5200 de dahil) Win. 8 sürücüsü sağlıyorlardı. Sırf bu yüzden tutup GTX 750 Ti alıp Nvidia'ya geçmiştim. Kartımı basit bir sürücü çıkarmayarak işe yaramaz hâle getirmişti AMD.

Fiyatların nihai tüketiciye yüksekten yansıması meselesinde ise bütün kabahati öncelikleri eskisine göre artık farklı olan Nvidia'ya ve AMD'ye yıktığınızı anladım. Bunda haklılık payınız var, elinizde argümanlarınız da var. Fakat Türkiye özelinde konuşacak olursak ödediğimiz yüksek fiyatların sorumlularından diğer üçü de (1) malları Türkiye'ye toptan getiren dağıtıcı firmalar, (2) kafasına göre fiyat artırıp indiren, kullanıcıya mal mı, hayal mi sattığı belli olmayan, elindeki stoktan bir haber, bununla birlikte ne kişisel verilerle ilgili, ne de tüketici haklarıyla ilgili kanun ve yönetmeliklere uymamak için 50 takla atan perakende satıcılar, ve son olarak da (3) bazı piyasalardan bir haber, dolayısıyla ihbar gelmedikçe kılını kıpırdatmayan Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu; yani devlettir.

Türkiye'deki tüketici ürünlerindeki fiyatlarla, Türkiye'deki aktörler bazı ürün gamlarında ürün başına Intel, AMD, Nvidia, Asus vs. kadar para kazanabiliyorlar.

Alıntı

metni:
    Rasyonel olarak 38K fiyata alan birisi varsa, firma 39'a satabilmenin derdinde olur.

Bunu yapmak münferit ise rasyoneldir. Ürünün belirlenmiş fiyatı var ise etik değildir. Piyasada el-ele yapılan bir işlem olursa suç hâline gelebilir. Devletin kurumlarının, her malın piyasasını izlemesi gerekir. Kurumların bir piyasada satıcılar-dağıtıcılar arasında gizli anlaşmaların, gizli tekelleşmelerin olup olmadığını varsa tespit etmesi gerekir. Kurumların ve kuralların varlıklarının bu tip tüketici karşıtı eylemlere karşı caydırıcı olması gerekir. Yine aynı kurumların ve kuralların varlıklarının dahi tüketicilere güven vermesi gerekir.

Sonuç olarak yazdıklarınızın neredeyse hepsine katılıyorum. Verdiğiniz örneklere ve kaynaklara da müteşekkirim. Sadece fiyatlandırma kısmında iğneyi üreticilere, çuvaldızı da Türkiye'dekilere batırmamız gerektiğini düşünüyorum.

İyi forumlar. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)  AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

2800 rpm nedir? Kafa beyin mi dayanır ona?

1300 rpm üstü gerekliyse zayıf soğutmadır benim gözümde.

En pahalı modelde de bu olacaksa...

• HWS kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Peki bizim Türk youtuber'larımız var değil mi meşhur hani o bilindik bir kişi var mesela ismi lazım değil...

Meşhur o bilindik Youtube'cunun adını alabilir miyiz? Ben şahsen bilmediğim için yazmıyorum. Bilsem yazarım. Korkmayalım bence. İşini bile bile kötü yapanı, onursuz olanı afişe etmek, onu karalamak değildir. Cesur olalım.

Ekleme:

Yabancı Youtube kanalları konusunda

Alıntı

metni:
    Peki bu kişiler sizce kime hizmet ediyor? Topluma mı, yoksa markaya mı? :)

Geçtiğimiz yıllarda Hardware Unboxed isimli bir site/kanal Nvidia'dan ban yemişti. Ama geri adımı Nvidia atmıştı.

Benzer bir şekilde çok uzun yıllar önce barda bir Apple çalışanı bir iPhone 4 prototipini unutmuştu. Telefona Gizmodo ulaşmıştı ve kimsenin ne olduğunu bilmediği telefon konusunda aylar önceden haber yapmıştı. Apple Gizmodo'ya ağır ambargo uygulamıştı. Haklarında dava açmıştı, o dava birkaç yıl önce çok büyük sonuçları olmadan bitti sanırım. Ama netice de ne oldu? Gizmodo batmadı, geri adım atmadı. Haberini yaptı ve haberini savundu. Gazetecilik adabı, meslek etiği bunu gerektirir.

Düzeltme: Yanlış kelime düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmeti -- 9 Mart 2025; 1:29:40 >

• Elmeti kullanıcısına yanıt

Hep amacın bağcıyı dövmek!

Adama tuzak kurma. Merak ediyorsan riski ben alıp sana ipucu vereyim. Donanım Haber yanı bu sitede çalıştı. Hatta bir zamanlar burada en önemli konumdardan birindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 9 Mart 2025; 1:22:46 >
  • asau kullanıcısına yanıt

Bağcı? Tüketiciyi bilerek aldattığını düşündüğümüz birisinden bahsediyoruz. Ayrıca ne tuzağı? Siteyi açmış olabilirler, belki hâlâ sahipleri olabilirler. Eleştirsek ne olacak? Birisinin eleştirmesine yol açsak ne olacak? Kimden bu kadar çekiniyorsunuz?

Hangisi, Mesut mu? Erdi mi? DH'i takip etmeyi bıraktığım dönemde bu ikisi video incelemeleri yapıyordu. Youtube'a geçmişlerse şaşırmam. Denileni yapmışlarsa da şaşırmam.

• Elmeti kullanıcısına yanıt

Yanlış anlamışsın. Youtuber'ı suçladığı yok. Bir tespit yaptı. Ayrıca adamı da gömmeye gerek yok. O Youtuber nesnel olarak doğru şeyi söyledi. Ama yanlış bir tarzla söyledi. Sanki kullanıcıyı değil de şirketi önceledi gibi algılandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 9 Mart 2025; 1:32:47 >

Burada hotspot da garip duruyor. Keza Çekirdek ile Hotspot arası 33 derecelik bir delta var. Yepyeni bir kartta böyle olması normal değil. Birkaç kez stress test yaptıktan sonra yine aynı mı diye bir bakıverin. PTM7950 kullanıldığı için biraz ısıtmak gerekiyor onu.

Bu arada, %90 fan ile aynı odada bulunabiliyo musunuz hocam? :) Adrenaline tarafında sıcaklık değeri Hotspot'u baz alır. Ona göre ayarlarsanız hem fanlar kafa ütülemez, hem de optimum bir değer yakalarsınız. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• belirlenemeyen kullanıcısına yanıt

Sorunuzun doğrudan cevabı değil ama fan kontrolü için Fan Control programını öneririm. Neredeyse ilk sürümlerinden beri kullanıyorum. Tavsiye ederim.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)getfancontrol.com
    Fan Control - A highly focused fan controlling software for Windows
    https://getfancontrol.com
  • Bir başka program tavsiyesinden daha bulunayım. Lossless Scaling. Her karta MFG desteği gelsin.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)store.steampowered.com
    Lossless Scaling on Steam
    https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling

Bu programla istediğiniz oyunda (veya tam ekran uygulamada) netleştirme ve Frame Generation (x2, X3, X4, ve adaptive) imkanı var. Özellikle bazen FG özelliğini kullanıyorum, çok iyi çalıştığını söyleyebilirim.

Kullanıma dair (İngilizce) kaynaklar da burada:

https://steamcommunity.com/app/993090/discussions

https://old.reddit.com/r/losslessscaling

Uygulama ile memnun bir kullanıcısı olmam dışında bir bağım yoktur. Reklamından da bir kazancım yoktur.

• Yeni sistemde hangi testleri yapmak lazım

yaptığınız testlerin listesini paylaşma şansınız var mı

Guzel paylasim olmus, sicaklik degerlerini red devilden daha yuksek beklerdim. Icerisinde cehennem tasi oldugundan bahsedilmis keza.

Ayrica ben ramazan ayinda da bu kartin alinmasini dogru bulmuyorum tabi, powercolor da bunu dusunerek piyasaya cikarmasi gerekirdi acikcasi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Kartın thermal padleri tam oturmuyor yada dandik diyeceğim ama 78 falan vram için normal yani yük altında 90 derece bile sıkıntı yaratmaz. GDDR6 ısınır bunlar, gpu yeni nesil olduğundan fazla ısınmıyor uçurum böyle açıklanabilir. Hot spot dediği gene vram büyük ihtimal aptal program bunlar ramlere çok yükleniyor gereksiz bir test programı hiç güvenmem bu tür programlara fazla kurcalamayın oyunda bakın yada 3d mark falan bakın ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedycihan -- 9 Mart 2025; 2:13:12 >
  • asau kullanıcısına yanıt

TL;DR.

Piyasa beklentisi diye kavramdan haberin var mı? Buraya yazdığını kaç kişi okuyor? Okuyanlarda "45 binden ucuz, pahalılanacak" algısı oluşturuyorsun. Otoriteler neye göre fiyat belirliyor? Ürünü kime satıyor? 45k ucuz diye talep artırıcı yönlü haraketlilik yaparsan artar.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159728475

Aylardır araştırma yaptım. Modellere karar verdikten sonra fiyat takibi yapmaya başladım. Meşhur süper indirimli ince noktasına kadar hesaplanmış ürünün her cuma fiyat değişimi burada. Neyse ben başka ürün aldım. Sepetten çıkardım ürünü. Ertesi hafta cuma indiriminde normal fiyatına döndü. Yeterli olmuştur umarım.

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.