Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.667
Cevap
154
Favori
230.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hb den almış ilana göre, nasıl ulaşmış kargosu anlamadım. 2 gün önce ilanı açmış Ankara’ya giden kargo İstanbul’a gelmedi.

bizim kısmetimiz pazartesiye kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MikeMİller M kullanıcısına yanıt

Hocam dikkat edin, o sitede cok çakal var, adamların eline ürün ulaşmadan ilan açan insanlar var, tongaya gelmeyin

• fz18 F kullanıcısına yanıt

Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama 15 gün bekleyeceğime o süreçte diğer yerlerdeki stoklara bakacağım ben. En azından Vatan bilgisayar ya da Hepsiburadadan alırım taksitli olur. Tabi ille de Asus istiyorsanız durum değişebilir.

• MikeMİller M kullanıcısına yanıt

Ben de gördüm o ilanı, hem de Ankara'da yaşıyorum ama faturanın benim adıma olmaması belki sıkıntı yaratır diye tereddütüm var.

• Uzun süre kargo gönderilecek yerlerden almayın.Taksit vb avantajlı ise düşünebilirsiniz tabii.Daha uygun avantaj bulursanız iptal edersiniz olur biter.

• uft1919 U kullanıcısına yanıt

benim için önemli olan sitenin (gaming.gen.tr) güvenilirliği, o konuda emin olabilirsem alcam

15 gün içerisinde duruma göre iptal eder başka yerden de alırım, ama eğer bu fiyatlara çıkmayacaksa ki şu aşamada çok zor, kaçırmamak lazım gibi,

• Kernel Panic kullanıcısına yanıt

"Ürün siparişe ne zaman verilir?" hepsiburada müşteri hizmetlerinde sorulduğunda en geç 27 mart verilecek ibaresi var.

• Vay anam vay REİS boşuna zam yapmıyor millette deli para var demek ki  9000 serisine aç kalmışlar gibi saldırıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Mart 2025; 22:11:57 >
  • ruaF1912 R kullanıcısına yanıt

• AdiqeCaLe kullanıcısına yanıt

Aksi gibi o tarihlerde yurtdışında olacağım 28 martta öğlen gibi döneceğim  Umarım daha erken bir zamanda teslim ederler.

• Kötü bir site değil açıkcası ama bi Amazon da değil tabi. Kartı gönderirler, yüksek ihtimalle de dedikleri tarihte gönderirler. Bu tarz siteler mahalle esnafının bir tık üstü oluyorlar. İstersen Sinerji'ye (33600TL, Powercolor) ya da İtopya'ya (32000TL, Gigabyte) var. İtopya'da 30-40 dk önce 4 stok var diyordu, şuan sipariş alınmıyor ama İstanbuldaki 3 mağazada var diyor. Ben şahsen 1 hafta Vatan ve Hepsiburada'yı bekleyeceğim. belki sonrasında bu tarz sitelere yönelirim.

• Elmeti kullanıcısına yanıt

Sizinle fikir alış verişinde bulunmuştuk. Ufak tefek yanlış anlaşılmalar olur tabii. Nvidia MSRP - piyasa fiyatları ile rx9070/xt MSRP - piyasa fiyarları yorumlarınıza katılıyorum.

Ayrıca eklemek isterim ki (tabii üstad izin verirse);

MSRP of Each Generation of NVIDIA GPUs Since the 700 Series : r/pcmasterrace

Bi konudaki tabloya bakmak lazım. Bi Zenith251 nick'li üyenin mesajına

"I've posted this a few times. Extremely relevant.

So I recently made up a list of Nvidia halo level cards from every few years or so, adjusted for inflation. Pretty telling... Some are more than you'd think or remember, but still shows it how worse it's gotten since 2017.

Geforce 3 Ti 500 in 2001 was $349 ($600.80)

GeForce 4 Ti 4600 in 2002 was $399 ($684.04)

GeForce FX 5950 Ultra in 2003 was $499 ($836.41)

GeForce 6800 Ultra in 2004 was $499 ($806.52)

GeForce 7800 GTX in 2005 was $599 ($945.94)

GeForce 7800 GTX 512 in 2005 was $649 ($1,024.90)

GeForce 7900 GTX in 2006 was $499 ($763.39)

GeForce 7950 GX2 in 2006 was $599 ($916.38) (2 GPU 1 Card)

GeForce 8800 Ultra in 2007 was $829 ($1,233.12)

GeForce 9800 GTX in 2008 was $299 ($424.57)

Geforce 9800 GX2 in 2008 was $599 ($850.75) (2 GPU 1 Card)

GeForce GTX 280 in 2008 was $649 ($929.68)

GeForce GTX 480 in 2010 was $499 ($705.78)

GeForce GTX 580 in 2010 was $499 (705.78)

GeForce GTX 680 in 2012 was $499 ($670.31)

GeForce GTX 690 in 2012 was $699 ($946.86)

GeForce GTX 780 Ti in 2014 was $699 ($914.27)

GeForce GTX 980 in 2014 was $549 ($715.23)

GeForce GTX 980 Ti in 2015 was $649 ($844.51)

GeForce GTX 1080 Ti in 2017 was $699 ($868.91)

GeForce RTX 2080 Ti in 2018 was $999 ($1,212.22)

Geforce RTX 3090 in 2020 was $1,499 ($1,764.79)

GeForce RTX 3090 Ti in 2022 was $1,999 ($2,081.29)

GeForce RTX 4090 in 2023 is $1,599."

mesajı alıntıladığım kullanıcı, nv'nin üst seviye kartlarının fiyatlarını birkaç yılda bir enflasyona göre düzelttiğini belirtmiş.

Bana göre: NV son zamanlarda rakipsiz olduğu için segment fiyatlarını kendisi belirliyor. Radeon tarafı iserakibi NV'nin fiyatlandırmasına göre kendi lehine olacak, kar edip müşteri çalacağı bir noktadan MSRP belirledi. Yani demek istediğim, NV'nin fahiş ötesi fiyatlarına karşılık radeon fahiş fiyat belirledi. En başta MSRP'ler daha düşük olmalı.

NV'nin ai kartlardan ne kadar para kazandığına bakın, neden oyunculuk tarafını iplemediğini anlarsınız. (madencilik zamanı v2)

Lisa Su'nın Ai konusundaki açıklamalarına bakınız.

AMD Reports Fourth Quarter and Full Year 2024 Financial Results :: Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)

Rapordan çeviri: Oyun segmentinin çeyrekteki geliri, yarı özel gelirdeki düşüş nedeniyle bir önceki yıla göre %59 azalarak 563 milyon dolara ulaştı. 2024'te Oyun segmenti geliri, bir önceki yıla kıyasla %58 düşerek 2,6 milyar dolar oldu; bunun başlıca nedeni yarı özel gelirdeki düşüştür.

Bunlardan sonra oyuncu tarafının neden iplenmediği ortaya çıkıyor sanırım. Rasyonel olarak 38K fiyata alan birisi varsa, firma 39'a satabilmenin derdinde olur. Hemen empati yap, ikinci elden kendi bilgisayar bileşenini fazla verenemi satarsın yoksa az verene mi?

Artık herkesin yorumunu kendine bırakıyorum.

DH ölücü tayfaya selamlar     

Herkese iyi forumlar dilerim. 

• ruaF1912 R kullanıcısına yanıt

Evet hocam şüpheli görünüyor. Şu sıralar 9070 almak isteyenler, sarı siteden denemeden almasınlar.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Hocam, amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi; Ben bir otorite miyim; Ticaret bakanı mıyım, sorumlu yetkilimiyim ki olayı kişiselleştiyorsun.

Her mesaj bir mesaja veya mesajlara cevap olarak yazılmıştır. Her mesajı ilgili mesaj bağlamında ele alman gerekirdi. Fiyat konusunda (eğer değişenler [arz fazlası, talep azlığı] değişmeden) yanıldığımda bunu kabul edeceğimi söylemişim zaten. Ama benim bu konuya ilk mesajımı okusaydın, onu da alıntılasaydın, amacının kötü olmadığına kanaat getirirdim. Fiyat veriken maksimum fiyat konusunda yorum yapmışım. Zaten tepe modeli 40 bine satılan var.

Bu konudaki ilk mesajım neydi;

bakalım neymiş

Alıntı

metni:
    Bu kartları da Türkiye satıcıları 45 50 bine satmaya çalışacaklar. Daha performans testleri bile yapılmadı. Gerçekte 5070ti'den çok daha iyi bir kart olup olmadığını bilmiyoruz. Dereyi görmeden paçayı sıvamayın. Hala burada, 500 dolara kart alabileceğine inanan var. Aynı seviye muadil kartın 1500 dolara satıldığı bir yerde 600 dolara kart satarlar mı. Bu ülkede bu asla mümkün değil. Nividia kart ile AMD kart arasında en fazla 150 dolar fark olur. Dahasını beklemeyin.

Burada takınılacak şey 45 50 bin yazmam mı? kartları 450, 600 dolara mı sattılar, yine kartlar 900 dolardan 1000 dolardan satılıyor.

Son satıcıyı suçlayan mesaj yazılmış, yazılan mesajlara göre cevap yazmışım,

Alıntı

metni:
    Evet işte, ben de onu diyorum. Pahalı ama stoklar tükeniyor. AMD gerçekten arz patlaması yaşatacak mı, fiyatları sözde değil, özde ucuz tutacak mı? Bunlar olursa son satıcı neden fahiş fiyata satsın. AMD veya ara üreticiler toptan olarak kartları ana dağıtıcıya 20 bine verirse, ana dağıtıcı da 25 bine son satıcıya dağıtırsa, son kullanıcı da kartı 30 bin liraya alamazsa, o zaman satıcılara küfür etmek bile helal olur. Son satıcıya toplam maliyeti 40 bine gelen kartı nasıl 30 bine satacak? Tabi ki o zaman 45 bine 50 bine satacak

Ben burada pahalılığı mı savunuyorum?

Daha fiyatlar açıklanmadan yazdığım mesaj;

Alıntı

metni:
    Kaynağın doğru ise o zaman gözümüz aydın! O zaman demek ki fiyat olarak 9070 28 bin lira, 9070xt 34 bin lira olacak

Çelişki dediğin şey 34 bine değil de 34500 liraya almak mı? "1 lira vermem" demek bir metafordur. sanki 10 liralık ürün alıyoruz da 1 lira anlamlı bir şey olsun. 34 bin liralık ürüne 500 lira fazla vermek bir çelişki olmaz. Kart 40 bin liralık 50 bin liralık olsaydı ve gidip alsaydım bunda haklı olabilirdin. Ayrıca ben kartı öylesine aldım, kullanmayacaktım, zaten sipariş iptal oldu...

Neden kart almayacağımı zaten açıklamıştım

Alıntı

metni:
    Fiyatlara gelince 9070 28 bin, 9070xt 34 binden bir lira yüksek olsun kesinlikle almam. Çünkü ihtiyacım yok. Yeni sistem kuracaksam fiyata bakmam. En yenisi neyse değil en iyisi neyse onu alırım. Ben her şeye toplam marjinal fayda olarak bakarım. Yani sonuç olarak toplam marjinal faydası daha iyi olan eski bir kartı almayıp sırf yeni diye niye yenisini alayım. Herkesin yaptığı ile söylediği bir olmalı. Aksi durumda bir anlamı olmuyor.

Sistemim varsa 34 bin liradan fazla vermem demişim. Yeni bilgisayar alacaksam fiyata bakmam demişim. Neden sonuç ilişkisine bakmadan beni suçlaman saçma olmuş.

45 bin iddiamı da yine çarpıtmışsın. Bir kartın fiyatı 40 bine çıkmış. Bu gidişle benim iddiam olan 45 bine çıkar demişim. Burada bir çıkarsama yapmışım. Sanki kart 45 olsun mu demişim?

Bir ürün bir anda 2 bin lira yükselmiş; buna istinaden bu gidişle 40 bin lira olur demişim. Bu 40 bin lira olsun demek midir?

Sonuç olarak, keşke kartlar 40 bine 45 bine çıkmasa, 20 bine 15 bine inse de ben hep haksız çıksam.

"Fiyatlar 45 bin 50 bine çeker deyiveriyodun, ne oldu Paşinyan!" deseydin tek haklı yanın bu olurdu. Bunun dışında hiç iyi niyetli eleştirin yok! Gerci kartlar 500 dolardan 600 dolardan satılmıyor. Çok daha pahalı satılıyor. Orası da ayrı konu. Sadece mesele kartlar 45 binden 50 binden satılmadığı ise yanıldığımı kabul ediyorum....

• Beyler 4k için 9070 xt alınır mı ? samsung g8 oled 4k 240hz monitörüm var mevcut kartımda 3080 var yeni karta geçiş yapacağım ancak 50-55k vermek mantıklı gelmiyor 5070ti veya 5080 için 9070xt alsak 3080den geçmeye değer mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 8 Mart 2025; 23:3:2 >
  • dimitradon kullanıcısına yanıt
    Bence 9070xt, 4k kartı değil. Sanki 1440p için daha ideal duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asrock sinerji'de kaçtan satıldı acaba? Öğrenemeden stok bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2025; 23:13:42 >
  • Türkiye'de bu kadar rağbet olmasının tek sebebi var, f/p ürün olması. Rakibinin 50bin istediği kartın muadil sayılacak karta 30 bin istenince, millet alıyor tabi taksit maksit.
    Bizim gibi ülkelerde, bugün almadığın zaman, her geçen gün almanın zorlaşacağı ortamda, yakaladığın zaman affetmeyeceksin, yoksa üzülürsün.

Ya 6 mart yada 7 martta hepsiburada da sappihre 9070 xt vardı, 31.999, sepete attım. Ertesi gün anlamadığım şekilde, sepetteki ürün 9070e döndü.
    Sanırım bu curcuna 10 güne kadar durulur, stoklar stabil hale gelir.

600 dolarlık ürüne 1000 dolar verilmez, xt modeli 30 bin, bilemedin 31 bin lira bandında olursa ilgi çekici halde kalmaya devam eder. 9070in ise rekabet şansı yok, büyük abisiyle yok daha doğrusu. 3 4 bin fazla verip xt seçecek herkes, bunun için 9070in 23 25 bandına çekilmesi lazım ki alınabilir bir tarafı olsun.

40 tane siteye baktım, adam akıllı stok göremedim, stok sorunu yaşanmayacak deniyordu ama amd ile işbirliği halindeki firmaların ürünleri yok piyasada hala, büyük üreticilerin ise geldiği gibi gidiyor, çok sınırlı gelmiş anlaşılan.

Firmalar çakallık yapıp 35 40 falan isteyebilir mi? Mümkündür. Umarım kimse almaz öyle bir durumda, ellerinde kalır malları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• dimitradon kullanıcısına yanıt

Evet 4k kartı. Yetmediği senaryoda FSR kullanılır.

• asau kullanıcısına yanıt

Bu algıyı değiştirmemiz gerek ve yeri geldiğinde yüksek fiyatlara toplumca tepki koyabilmeliyiz ve çok zorunlu haller dışında satın alma tercihlerimizi ertelemeli veya değiştirmeliyiz. Söylediğim son kullanıcılar için geçerli, kurumsal firmaları kastetmiyorum. Eğer bunu yapmazsak firmaların istedikleri gibi at koşturmasına ve türlü bahanelerle fiyatları şişirmelerine zemin hazırlamış oluruz ki zaten yaptıkları da bu.

Yabancılar bu konuda bizden daha kararlı ve başarılılar. Yabancı youtuber'ları neden örnek gösteriyorum? Nedeni şu; onlar bile markayı direkt eleştirip yüzlerine karşı yanlışları söyleyebiliyorlar ve şunu düşünmüyorlar, eğer ben markayı eleştirirsem bana bir daha inceleme için ürün göndermezler. Böyle bir kaygıları yok. Çünkü parasal kazançtan öte toplumun kazancına odaklanmışlar ve tepki koyarken de bunu hem takipçileri için yapıyorlar, hem de markalar üzerinde gerekli baskıyı oluşturacaklarına inandıkları için yapıyorlar ve haklarını yemeyelim etkili de oluyorlar. Bazı durumlarda belli ürünleri veya modelleri almayın bile diyebiliyorlar. En yakınımızdaki örnek RTX 5070 için yaşanmadı mı?

Gerçekten de yurtdışında bazı ürünlerin satış oranları düşük seyrediyor ve sonuç olarak marka fiyatlarda indirime gitmek zorunda kalıyor. Yakın zamanda ülkemizde de RTX 5070 fiyatları birden bire 30K'lara inmedi mi? Peki hala bu kartlardan kart alan var mıdır? Elbette vardır istisnalar tabii ki olur ama bilinçli bir kişi bakıyor AMD, RX 9070 XT diye bir kart çıkarmış ve fiyatı 30.999,00 TL 9 taksit HB satıyor. Kardeşim diyor bu kart daha performanslı değil mi ben neden daha azına aynı parayı vereyim ki diyor ve Nvidia'yı burada RTX 5070 bile olsa sırf DLSS 4 ve MFG için yeri geldiğinde tercih etmeyebiliyor. Çünkü insanlar s*lak değil. En azından RTX 5070 için bu böyle haliyle bu bile bir algı kırılmasına yol açıyor, açmalı da.

AMD'nin bu zamana kadar mining dönemleri hariç piyasada arz yetersizliği nedeniyle ekran kartı kıtlığı yaşadığı bir dönemi hiç hatırlıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum. Peki o zaman neden şimdi stok yetersizliği vb. muhabbetler sizce yapılıyor hiç düşündünüz mü? Peki AMD, bu süreç içinde tedarikçilerine stok göndermeye devam ederse ki edeceğini sürekli yineliyor, stok sıkıntısı olmayacağını özellikle belirtiyor, bu durumda fiyatların ülkemizde ve dünyada artmaya devam edeceği sizce düşünülebilir mi? Tabii ki hayır.

Sonuçta şuan dünyada olduğu gibi ülkemizde de AMD kart stoku belli bir oranda ülkemize geldiği için veya ilk etapta belirli kart modelleri haricinde yeteri kadar stok olmadığı için firmalar ellerindeki bu ürünleri nasıl olsa bunları ben satarım düşüncesiyle ve hala yineliyorum ürünler yine de yüksek fiyatlardan satışa koyuldu ve buna rağmen belirli modeller ilk günden tükendi en azından Nitro+ ve Red Devil için bu böyle ve firmalar baktı bunlar ne koysak alıyor yap kardeşim fiyatı 38K-40K yine de alırlar diyor ve gerçekten de insanlar almaya devam ediyor.

AMD yıllardır Nvidia karşısında ona rakip olabilecek ve son kullanıcıyı kendine çekebilecek adımları maalesef atamadı yani bunda çok geç kaldı. Bu da markanın sürekli fiyat indirimleri yapmasına sebep oldu ama yine de kart satışları Nvidia'ya oranla 10/1 oranında seyretti. Yazılım ve driver sorunları zaman içinde azalsa da yine de hep bir ön yargı olarak kalmaya devam etti. Peki bu durum kime yaradı dersiniz? Tabii ki Nvidia'ya. Piyasada resmen tekel oldular ve firma dünyanın gözünün içine baka baka ürün lansmanında 5070 = 4090 diyebildi. Alt satırları okumayanlar gerçekten de öyle olduğuna inandı. Ama sonra işin gerçekte öyle olmadığı anlaşıldı. Hatta gelen eleştiriler nedeniyle firma bununla ilgili ek açıklama yapmak zorunda bile kaldı ve MFG ile RTX 5070'in RTX 4090'a eşit performans verdiğini yineledi ama gerçekte salt kas gücü olarak önceki neslin üzerine çok fazla bir şey katamadığı gerçeğini bu durum değiştirmiyordu ve hal böyle iken bu durumu gündemde sizce kimler sıcak tuttu ve eleştirdi dersiniz? Tabii ki yabancı youtuber'lar. :)

Ama yine de satışlarını her sene kat be kat arttıran Nvidia'yı bu durum etkiledi mi? Tabii ki hayır. Adamlar artık o kadar pişkinler ki, RTX 5090'lardaki kablo erimesi sorununu ve sonrasında baş gösteren RTX 5070 Ti'lardaki eksik ROP birimleri vb. sorunları sanki hiç olmamış gibi çok küçük bir adet için 1000/0.5'lik bir oranda olduğunu ve gerekli tedbirlerin de alındığını söyleyip olayı kapatmaya çalışmadılar mı? Çalıştılar.

Peki bizim Türk youtuber'larımız var değil mi meşhur hani o bilindik bir kişi var mesela ismi lazım değil, demedi mi kablosu yanan RTX 5090 ilk gündeme geldiğinde, bu kart zaten dünyada 1000 adet satılmadı mı abi? Satıldı. Ee kardeşim zaten 1000 adet satılmış bir kart için 1 kişinin kablosu erimiş o da kendi hatası yüzünden adam gitmiş bir firmanın özel olarak ürettiği bir kabloyu alıp karta takmış ve Nvidia'nın orijinal kablosunu bile kullanmamış ondan sonra çıkıyorlar abi yok Nvidia'nın kartları bozuk, yok Nvidia kartları sorunlu üretilmiş, kartlar yanıyor, yok şöyle yok böyle vs. diye söylemedi mi bu vatandaş? Söyledi.

Peki yabancı youtuber'lar ne yaptı? Direkt 5090'ı yanan hatta onunla birlikte ASUS 1000W PSU'u bile yanmış bu kişi ile iletişime geçip hem kartını hem de PSU'sunu sırf haber niteliğinde olduğu için ve video çekmek istediği için bu kişiden istemedi mi der8auer? İstedi. Belki de parasıyla satın aldı o ürünleri belki direkt istedi ve adam gönderdi o kısmını bilmiyoruz ama çekti mi videoyu? Çekti ve sonra ne oldu Nvidia'nın 2 kablosunun diğer 4 kablosuna göre çok daha fazla ısındığını tüm dünya öğrenmedi mi o videoyla? Öğrendi. İşte haber budur. Kendine youtuber'ım diyen önden atıp tutanlar bu yabancılardan daha çok şeyler öğrenmeli.

Hatta bu konuların öncüsü kim yabancı youtuber'lar içinde? Gamer Nexus değil mi? Adam sırf bu gibi durumlarda ilgili kişilerle iletişime geçip bunu haber yapmak adına yanmış kartları satın alınan fiyatın da 2 katını verip bu kişilerden direkt satın alıp videosunu çekmiyor mu? Çekiyor. Peki bu kişiler sizce kime hizmet ediyor? Topluma mı, yoksa markaya mı? :)

Peki bizdeki durumlar nasıl? Yani kendine youtuber'ım diyenler bazı kişiler var ya hani video çekip atıyor falan sizce kime hizmet ediyor? Topluma mı, markaya mı, yoksa başka bir şeye mi? :)

İşte bizdeki bu yanlış algının devam etmesi nedeniyle ve maalesef kendisine youtuber'ım diyen bu gibi kişilere cebimize hiçbir şey girmediği halde fütursuzca onlara prim verircesine yani kraldan çok kralcı olmak diyoruz biz buna onları takip edip, her söylediği sanki doğruymuş gibi kabul edip inanmamız nedeniyle, onları izleyen ve takip eden kişiler olarak bizler maalesef onlara, normalde kazanacağından bile daha çok para kazandırıyoruz ve bununla da kalmıyoruz, onlara sponsor olan firmalara da ekran kartı fiyatlarını yükselttikleri halde, fiyatlar daha da yükselecek algısıyla, bu yüksek fiyatlardan ekran kartı alıp onlara da daha çok karlar kazandırmaya devam ediyoruz.

İşte yabancılarla aramızdaki fark maalesef bu.  

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.