Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
154
Favori
230.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    İyi günler dilerim. Bir sorum olacaktı, sizce rx 6800 xt den rx 9070 xt ye geçmek çok fark eder mi? 2k da kullanıyorum?

Size verilen cevabı azıcık genişletelim.

Alıntı

metni:
    Resimde de gördüğün gibi 2k da yüzde 33 fark var

9070 XT'den 6800 XT'ye geçilirse ortalama %33 performans düşüşü yaşanır. Sizin durumunuz olan 6800 XT'den 9070 XT'ye geçişte ise (yine aynı grafikteki veriye göre) ortalama %49,25 performans artışı gözlemlersiniz.

Techpowerup'un XFX Radeon RX 9070 XT Mercury OC Magnetic Air incelemesinin Raytracing kısmında paylaştığı grafiğe göre ise 2K ekranlar için 6800 XT'den 9070 XT'ye geçişte raytracing açıldığı durumlarda ortalama %122,22 performans artışı gözlemlersiniz.

Formül:

(Geçiş_Yapılacak_Kartın_Değeri - Mevcut_Kartın_Değeri) / Mevcut_Kartın_Değeri * 100

Sonuç pozitif ise performans artışı, negatif ise performans kaybı olacaktır.

İki grafiği de yan yana koyalım.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

Düzenleme 1: Alıntılanan mesajdaki grafik de eklendi.

Düzenleme 2: Soruyu soranı ilgilendirecek esas yüzdelik sonuçların altı çizildi ki görünürlüğü artsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmeti -- 8 Mart 2025; 12:27:14 >

• merhabalar taichi modelini ya da aorus almayı düşünüyorum fakat bu para sizce verilir mi yani gidip 33500 e reaper alsam farkındalık yaşar mıyım asrock denemek istiyorum aslında ama 40k 39 da aorus ne yapmalıyım sizce

• Elmeti kullanıcısına yanıt
    Matematik hayatta ne işimize yarayacak diyenlere gelsin 😁
    Aradaki farkı anlamlandırmak adına faydalı olmuş. Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AdiqeCaLe kullanıcısına yanıt

Hocam emin misiniz Cuma kargolanacağına ? Bende aynı kartı aynı gün aldım kargo tarihi 27 Mart görünüyor siparişlerim kısmından bir kontrol etme şansınız var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seyfitek S kullanıcısına yanıt

Kontrol ettim. 27 Mart gözüküyor kargoya verileceği. Siparişi verme esnasında stokta var ve Cuma kargoya verilecek diye gözüküyordu. Bu yüzden anakart ve işlemci bile sipariş ettim hafta sonu montajlardım. Bu kısım kafamı karıştırdı.

• 9070xt acımamış yine :) nvidia tarzı kıyaslama :D

• Sapphire Nitro 31499 TL şu an. Ama gerçekten elinde olan ürünleri mi satıyor o kısmı anlamadım.

Tebilondan 5k daha ucuz yarın kargoda diyor alabilen kaçırmasın öyleyse

EDIT: XT OLMAYAN DUZ MODELMIŞ DÜŞME AHMETİM XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micropod -- 8 Mart 2025; 13:20:59 >

xt olmayan model ama ona dikkat edin.

aldık bakalım gönderecekler mi?

Toplam Tutar 31.568,02 TL çünkü 69 lira kargo var. 4080s'yi de buradan aldım o zaman da vardı yine 69 lira ama cuma aldım pazar günü geldi kasımda bir de. haketmişti yani o zaman o 69 lirayı sürat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Mart 2025; 13:20:34 >
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Bende diyorum kazık mı yedim ahahaha, düşmeyin millet :D

• Periah kullanıcısına yanıt

Bu açıklama başka şeyi kastederek biraz yanlış bir şey söylemiş sanırım çünkü path tracing bir sürü ışını takip etmez diye bir şey yok. Örneğin sahnede bir milyon ışın ateşlenir ve seken yollar takip edilir. Diğer arkadaşın dediği gibi ray tracing bir takım hilelerle bunu yapıyor ve genelde sekme (bounce) sayısı daha az oluyor. Hatta dediği gibi tek olması gerek. Ray tracing tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum. Path tracing'de şu kadar sekme olur diye bir durum da yok. Bunun bir sınırı olmaz ama 6-7 sekme sonrası ışık değişimi minimal olur. Oyunlarda da genelde 2-3-4 civarı sekme oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam XT olmayan düz 9070 model o, istediğiniz omu dikkat edin

• diglam kullanıcısına yanıt

5700x3d 1080p sisteme 4070s yerine aldım 12gb bazı oyunlarda yetmedi diye. vram yani derdim bu işimi görür.

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-radeon-rx-9070-16g-gddr6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Mart 2025; 13:29:6 >
  • micropod M kullanıcısına yanıt

Harbiden düştüm ya

• İtopya dan gigabyte aorus elite alıp ürünü kargolanan var mı? Hala hazırlanıyor aşamasında gözüküyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt

Kusura bakma da nereye yazacağımı sana sormayacağım. 600 ile doları çarpıp yüksek demeyin diyorsunuz, çarpmayın diyorsunuz sonra da "AMD'ye yaz" diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsun? AMD'nin de çok da umurundaydı. Sen 30K'ya iyi dersen, 3K koymuş ne var koymasın mı edasında yazarsan adam "alsın enayiler" demeye devam eder. Tabii ki de buraya yazacağım. Hayırdır satıcı falan mısın da buraya yazmayacaksın diyorsun? Olaya bak. Rasyonelize etmeye çalışmayı bırak da tüketici tarafından bak ve son fiyatı dikkate al. Kazık mı, kazık. Bitmiştir. Kim buna sebep olmuş beni zerre enterese etmez. Ben sonuca bakarım.

Max. bak max. 25k olması gereken ürün (XT için konuşuyorum) 35K ve üzerine satılıyor ve vatandaş alıyor. Böyle yapılırsa biz her şeyi hak ederiz ve ediyoruz da zaten. Benim zerre umurumda değil açıkçası çünkü ekran kartı bakmıyorum en az 1 sene daha ekran kartı almayacağım ama şu kafada olursak 1-2 sene sonra da bu fiyatlar düşmez. 9070 XT 22-25K arası olması gerekirken adamlar 9070 düz modeli 30K'ya satıyor ve millet alıyor. 40K'ya XT satıyor, millet alıyor. 10 gün sonra bu 50K da olur.

Gerçi bu durum benim işime gelir aslında zira bu arkadaşlar sayesinde 5070 Ti'ın fiyatı düşmeye başladı. Yakında 9070 XT satışları durup 5070 Ti satışları artmaya başlar sonra 9070 XT düşer. Bir süre içinde kimsenin XT almayacağı dönem olacağını düşünüyorum. Şahsen 4090 veya 5090 altı mantıklı olarak geçebileceğim bir kart yok (5090 zaten bu skandallarla alınmaz), o yüzden patlamış mısırımla izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 8 Mart 2025; 13:39:5 >

• darkside_ kullanıcısına yanıt

Değmez. %43 fark var. 5080 altını önermem.

• S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt

amd fiyatlandırması normal düzeylerde glabal fiyatlar yanınıda. 600€ + %20 vergi ile zati 720€ geliyor oda 29k civarı tutar. farklı modelerin fiyatlandırmaları farklı.ama bu sefer TR de fiyatlar global ile aynı düzeyde çıktı. nvidia 5000 serisi gibi satıcılar fazladan %30-%50 fiyat eklemediler. o yüzden millet fiyatlardan memnun.

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.