hwinfo ile whea error alip almadiginizi kontrol edebilir misiniz? |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (256. sayfa)

-
-
Ram artınca ram kullanımı da artıyor hocam benim tecrübe ettiğim kadarıyla. Vram de öyle keza.
Steel nomad testi yapabilir misiniz acaba stok ve uv/oclu ayalarda?
-
GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16GB RGB Lighting 256Bit AMD Ekran Kartı - idefix -- 35.225,30 TL
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING 16GB DUAL HDMI/DUAL DP GPU Ekran Kartı : Amazon.com.tr: Bilgisayar -- 36.974 TL
ASRock RX 9070 XT Steel Legend Dark 16GB : Amazon.com.tr -- 36.369,00TL
Selamlar bu modeller arasında en tercih edilesi hangisidir ? 6900xt den geçeceğim yükseltme olarak.
Siteler vade farksız taksit nedeniyle seçildi
-
33e satılıyor giga. Termal pad yok ama soğutmasına güveniyor demek ki kartın hızları diğerlerinden yüksek.
www.n11.com
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16 GB 256 Bit GDDR6 Ekran Kartı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16-gb-256-bit-gddr6-ekran-karti-76298438?magaza=tebilon&utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 18 Mayıs 2025; 17:1:33 > -
AMD 9000 serisinde sınıfta kaldı. 9000 serisi kartlar olması gereken fiyatların üstünde satılıyor. İyi incelemeler çıksın diye çok az sayıda kartı açıkladılar fiyattan satışa çıkardılar ardından ise fiyatları yükselttiler.
Buda yetmiyormuş gibi Nvidia'nın 5070 12 GB / 5060 ti 16 GB gibi kullanıcı düşmanı uygulamalarını aynen tekrarladılar.
9070 gre 16 GB değil 12 Gb'ye düşürüldü. 9060 Xt ise 16 ve 8 GB çıkartıldı. Alt seviyedeki tüm kartlar ise 8 GB yapılıp çıkmadan çöp edildi.
250 dolara ( 11/12 bin TL) 12 GB Arc B580 dışında alınabilecek bir kart yok. Şaka gibi gercekten. 22.000 liraya 5060 ti/ 9060 xt var ve onun altında 8 gblik çöpler dışında baska hiçbirsey olmayacak. 2025 yılında bu saçmalığa Nvidia ile ortak oldukları için Amd'nin gercek yüzünü görmüş olduk.
Computex'de İntel Arc B770'in çıkması bekleniyor. Giriş seviyesinde b580 tek secenek görünüşe göre b770'de 9070 Gre ve 5070 gibi kartları 16 GB Bellek kurulumu ile tarihe gömecek.
İntel dışında kullanıcı dostu hareket eden başla firma kalmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mayıs 2025; 10:17:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mesaj durumunuz kapalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nvidia 4000, 3000, 2000 serileri içinde ayni seyler söylendi.
Amd 7000,6000,5000 serileri içinde ayni şey söylendi.
Ben hatırlamıyorum açıkçası çıkardıkları zaman evet amd ya da nvidia yapti işte budur, kart böyle yapılır donanım böyle koyulur, performans budur aslandir,kraldır falan. Yani her sene aynı terane, bekleneni vermedi, veremedi. Açıkçası ne olması gerekiyorda heh simdi olması gerektiği gibi oldu diyebilelim, diğer forumdaslarinda bu konuda yorumlarını öğrenmek isterim.
Hocam sanırım sorunu yakaladık; Gerçi diablo4'te memory leak denilen bir sorun varmış hata verdiği anlarda hep vram kullanımım tavan yapmışken oluyor.
-
Sorununuzun kaynağını buldugumuza, çözüldüğünde memnun oldum hocam. Eski bir kural vardı win98 zamanında sanal bellek dosyası boyutu Ramin 2 yada 2.5 katı olmalı diye hala uygularım bu kuralı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 32 GB bellek var, en hızlı SSD'ye 32 GB atadım. Oyunların olduğu diğer disklere de sistem yönetimli ayarladım. Hem pagefile kaynaklı olabilecek takılma minimuma iniyor, hem de crash almıyorum hiçbir şekilde. Şimdi sizin sorun çözüldü mü hocam?
-
quote:
Orijinalden alıntı: cyraxusSorununuzun kaynağını buldugumuza, çözüldüğünde memnun oldum hocam. Eski bir kural vardı win98 zamanında sanal bellek dosyası boyutu Ramin 2 yada 2.5 katı olmalı diye hala uygularım bu kuralı.
Kartı aldığımdan bu yana ilk defa 2 saat crash yemedim. Teşekkür ederim hocam desteğiniz için. Peki bunu nasıl anladınız ben size alt tarafı ram'i single çalıştırınca sorun yok dedim :) Neden dual çalışırken bu sanal bellek şişiyor?
-
Hocam 32gb ram var 64gb atadım, 2 saat hiç crash almadım.
Bu olay kimsenin başına gelmemişken piyangonun bana vurması tuhaf oldu :)
-
Hocam Windows bazen yeteri kadar pagefile atamıyor. Crash ya da stutter olabiliyor. Farklı disklerde oyunlar yüklüyse onlara sistem yönetimli atarsanız oyunlarda stutterı önlersiniz. Oyunun yüklü olduğu diskte pagefile bulunması erişim süresini azaltır bu da takılmayı ortadan kaldırır.
Bir diğer tavsiyem, Radeon katmanı kapatın. Afterburner, RTSS bunlar açık olmasın. Gamebar kapalı olsun. Steam vb. bütün overlaylar kapalı olsun. Özellikle Unreal Engine oyunlarda takılmayı ortadan kaldırırsınız. Ben birkaç gündür hiçbir şey açmıyorum konsol gibi oldu pc 0 stutter. Cpumuz aynı diye dedim 7800x3d overlay sevmiyor ilginç şekilde.
İlk olarak rami çıkardığınızda hata almamanızın sebebinin ramlerden kaynaklandığını anladım. 2. olarak oyunun bellek yönetimiyle alakalı bir sorunu var büyük ihtimalle dolan 1 stickten bellek talep etmeye devam ediyor orda döngü oluşuyor olabilir. Halbukü 2. stickte hala bellek var.Tek bellek olunca zaten sonuna kadar dolmuyor bellek her zaman bir pay kalıyor.Yada işlemci cache ile bellek kontrolcüsü ile ilgili sıkıntı oluşuyor.Oyun geliştirmekten anladığım için tahmin ettim.Oyunlarda kodlar iyi optimize edilmediği zaman böyle şeyler olur.Stutter lerin çoğu sebebi de işlemci cache inin dolmasıdır.
-
Arkadaşlar pulse 9070xt ekran kartım ile occt gibi işkence testlerinde 400 -500 hatta 545 watt değerler gördüm HWiNFO64 de de aynı değerleri okudum. Bu nasıl olabiliyor 2*8pin girişli kart bu enerjiyi nasıl çekebiliyor. Sıcaklık normal en fazla test sırasında 60-70 oluyor. acaba watt yanlışmı okunuyor. Çünkü GPU-Z de sensörler bölümünde occt testi yaparken 320 watt gibi bi değer gördüm onu geçmiyor ama yanda aynı anda occt de 570watt falan görünüyor. Bilgisi olan var mı
Anakart x870e carbon msi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exseri -- 19 Mayıs 2025; 13:5:9 >
Anlık olarak yaptığı uç değer. Bunu her kart yapar. Bir önemi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 19 Mayıs 2025; 13:16:59 >
Çok ilginç geldi ve gpuz de odeğerleri görmedim herşey normal görünüyor ama occt ve diğer program max değer olarak gösterdi. Korktum da ne oluyor diye
Nitro+ Samsung vram ; aceleyle yaptım hocam pc'yi düzelttikten sonra akşam ince ayar kısımlarına girişeceğim bu denediğim ilk ayar ;
-
-
Teşekkürler hocam. Sorunları hallebildiniz sanıyorum. Hayırlı olsun.
Diğer nitro sahiplerinden de bekliyoruz:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X