Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.603
Cevap
154
Favori
226.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bütcede en son kısacağın parça psu olsun, aksi taktirde kendisi ile birlikte tüm sistemi götürür.

Pc yi günda üç dört saat kullanırım bazen kasadan bir tık sesinden sonra zırıltı gelirdi bu max üç kez tekrarlanırdı, olağan şüpheli ekran kartı bobin zırıltısı dır diye düşünürdüm, ekran kartı deyişti ama zırıltı gitmedi, ikinci şüpheli psu oldu, bir buçuk senelik psu nun yerine hemen, hem ileri dönük olsun diye hemde sistem bileşenlerini koruma amaçlı 1600w psu aldım.
    Ses gittimi hayır :))) üçüncü olağan şüpheli aio, ama onu deyiştirmicem.
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Yani herkes yalan söylüyor ama sen doğru söylüyorsun?

"sadece ve sadece RT olayı berbat 7900xtx'te. açıyorsun sürünüyor kapatıyorsun uçuyor e açmayız şart mı ama RT kapatamazsın derse? en fazla low yaparsın derse ne yapacaksın? oynamıyorsundur belki öyle oyunlar ama denk gelirse söversin benim gibi böyle sistemle doktor bu ne diye. "

Böyle atıp tuttuğun sürece insanlar da cevap verir.

Göster daha fazla örnek? Diyorum ya zaten , path tracing işin içinde olduğunda AMD tarafında her kart toz duman, 9070 XT veya 7900 XTX farketmeksizin.

Ray tracingi kapatamadığin iki-üç oyun var zaten toplamda ve onların da örneği verildi yukarıda.

Sw Outlaws: Oyunun eğer hw RT desteği bulunmuyorsa diye sw rt desteği mevcut.

Indiana Jones: Sadece HW RT ile çalışıyor. En azından Windows'ta.

Metro Exodus Enhanced Edition:

4K, Ultra RT, upscaling yok

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)Bang4BuckPC Gameryoutube
    ENEBA - great place to buy games (PS4, Xbox, PC)! https://ene.ba/Bang4Buck All games, DLC! https://ene.ba/Bang4Buck-Store Gift Cards! https://ene.ba/Bang4Buck-GiftCards Check out how the Sapphire AMD RX 7900 XTX Nitro+ and Ryzen 7 5800X 3D perform in Metro Exodus Enhanced Extreme Settings, at Native 4K using Ultra Ray Tracing. Smart Access Memory was enabled. My PC Specification AMD Ryzen 7 5800X 3D Gigabyte Aorus X570 Elite Motherboard Sapphire Nitro+ RX 7900 XTX EK Quantum Velocity Block Magicool 750ML Reservoir and Pump, 280mm XSPC Radiator AMD (Radeon) Software Adrenalin 22.12.2 32GB DDR4 4400Mhz Patriot Viper Steel Samsung B-die Tuned to 3733Mhz CL14-14-14-28 1867Mhz "IF" Corsair HX1000i PSU | Cougar Panzer Evo RGB ATX Case. TeamGroup L5 3D Lite 480GB Samsung 480GB 850 EVO SanDisk 256GB Samsung 128GB M.2 Samsung "55" Q6FN QLED. #5800x3d #rx7900xtx #nitro #rdna3 #metroexodus
    https://www.youtube.com/watch?v=JkbSNwKBIiY

Örnekleri veren benim, atıp tutan sensin.

Abartmanın manası yok, sanki RT AMD'de sadece RDNA 4 ile çalışabiliyormuş gibi triplere girmenin de manası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Enermax modeli nasıl hocam, bazı kullanıcılar sesli diyordu

• ruaF1912 R kullanıcısına yanıt
    Ses çıkarmıyor, psu deyişiminden sonra kasada fan sesi hissedilir derecede düştü.

• Evet yine indirim

• Ozgurkurtçu O kullanıcısına yanıt

35 r xfx 9070xt en mantıklısı. En iyi 9070xt modeli gibi duruyor estetik hariç.

• 750 dolarlık 5070ti 40bine satılıyorsa 600dolarlık nvidia kartın olması gereken fiyat 32bin. 600dolarlık amd kart en fazla 30 eder. 30 üstü satıcı için daha fazla kar demektir. 34bine 9070xt alan olduğu sürece asla 30bine düşmez.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

2023'ten önce kesin bi sövmüşüm ben bu arkadaşın aile büyüklerine yani direkt hınç almaya geliyor efendi gibi değil. dolar oynak ülkemizde diyorum yok 3 gündür oynamadı diyor. o zaman tamam ya söyleyeyim firmalar stok planlarını ona göre yapsın bir haberle 4 lira artan bir şey değilmiş 3 gündür artmıyormuş çünkü.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) problemlerinizi yazınız özelden gerçekten hafıza kaybı geçirdim.

şunun haricinde okumadım. elin şeyi ile gerdeğe girmem ben varsa kendi resimlerin gel ama 3.6 milyon piksellik 2k monitörlerinizle 8.3 milyon pikselli 4k kullandığınızı sanıyorsunuz DSR msr yazılımsal şeylerle.

"Örnekleri veren benim, atıp tutan sensin."

örnek vermiyorsun kopyala yapıştır yapıyorsun bak arasındaki fark şöyle olur. bak bakalım ne atıp tutuyormuşum? daha bunun gibi kaç tane oyun var da kimsin yani o kadar işimin arasında bir de seninle mi uğraşacam? ben bu testi verecem dedim diye veriyorum sen mızladın diye değil. 19 70 olmadı dediğim gibi çünkü sessiz huzur modda yapmışım onu şimdi bir de gürültünün içinde bu 86-22. RT ile yine oynanmaz yine oynanmaz. bir de şu konuya bak bakalım kaç sene önce kaç oyun gösteriyorum 7900xtx'le?

https://forum.donanimhaber.com/5800x3d-oc--156430569

86 fps'den 22'ye düştü bir de DLAA yapsam 11 fps oluyor az mı gömmüşüm RT'si kötü diye? evet bence kibar davranmışım aletin low RT'ye bile tahammülü yok 86'dan 47'ye düşüyor. anlamadığın yerleri sor çünkü muhtemelen bakmayıp yine omo şu böyle bu böyle yapmış diye geleceksin. beni ırgalamaz kimin ne yaptığı benim yaptığım bu ona göre de gömdüm. yanlış buluyorsan bu sahneden at bi aynı ayar RT açık bakalım benim kartın RT çekirdekleri mi fabrikasyon arızalı gelmiş?AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

şu da 4070s Full RT. FG var gerçi ve 2k ama ayıptır 4070s dediğinin alakası yok 7900xtx'le.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161179454

9000 konusunda novideocular yetmiyor bir de 7900xtxcilerle uğraşıyorum derdime ne diye dertse? biri de diyor cp2077'de eee DLSS kapat 4080s ile oldu canım 7900xtx ile bakalım? windowsu bile modlu 6 ghz yapmış neredeyse 9800x3d bende var 11900kf stok 4080s her şey stok ddr4 ram öh yani insan utanır. dümen suyuna indiriyor beni. sen aç RT PT görelim bi ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 22 Nisan 2025; 20:57:48 >

• tamamen palavra olmakla birlikte konuda siyah ekran sorunu yaşıyorum diyen bir arkadaş vardı 25.4.1 optional denesin göya çözdük demişler ama 7900xtx'de bende tekrar olmaya başladı 9070'te zaten yoktu. HDR desteklemeyen monitör bu işin kesin çözümü sanırım?

Flashing or flickering may appear while using AMD Freesync™ technology.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-25-4-1.html

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Verdiğin cevaplardan zaten anlama sorunun olduğu belliydi de bari bu kadar belli etmeseydin.

Gel bakalım ; şimdi madem öyle senin nasıl bir "okuduğunu anlayamama" sorununa haiz olduğunu hep beraber görelim de inşallah sonrasında "10 düşün 1 konuş" moduna geçersin.

1-)

2-)

3-)

4-)

5-)

6-)

7-)

8-)

9-)

10-)

11-)

12-)

13-)

"şu da 4070s Full RT. FG var gerçi ve 2k ama ayıptır 4070s dediğinin alakası yok 7900xtx'le."

Bunu diyorsun sonra da bir FG kapalı resim atmamışsın.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)0z0nyoutube
    In this video, I'm benchmarking Alan Wake 2 on #Palit GeForce RTX 4070 SUPER paired with Core i7 12700KF on HIGH settings at 1440p display resolution. #RTXON, #DLSS, #framegeneration. I also used shadowplay so expect 3–5 fps more than the numbers shown in video. ---------------------------- Timings: 00:00 - Settings 00:31 - RTX OFF, FG OFF 02:36 - Settings 02:57 - RTX ON, FG OFF 05:03 - Settings 05:19 - RTX ON, FG ON ---------------------------- PC Specs: CPU: Intel Core i7 12700KF Mobo: MSI MPG Z690 Force Wi-Fi GPU: Palit GeForce RTX 4070 SUPER Dual RAM: Kingston Fury DDR5 5200MHz PSU: ROG Strix 850W Gundam Edition Chassis: Lian Li O11 Air Mini AIO: Arctic Freezer II 240 SSD: Crucial MX 500 1TB SATA SSD: Adata XPG 6000 Lite 1TB NVME Windows 11 (22H2) Metrics app - FPS Monitor Captured with NVIDIA Shadowplay
    https://youtu.be/RrFI_dAJUk4?si=QuM1oGjsz1yIDQ_h&t=179

Al şurada FG kapalı sonra da FG açık hali var.

36 fps vs 65 fps

:imdi sen yukarıdaki şu uzun uzun saçma postunla bu dediğimi çürütmöüş mu oldun yoksa desteklemiş mi oldun?

"Rdna 3 RT performansı RTX 4xxx ile RTX 3xxx arasında bir yerde, path tracing olduğunda toz duman oluyor, ha keza 9070 XT'de aynı şekilde."

• nitro 9070xt, vram 2740, voltaj offset -75 yaparak kazandığım fpsi, güç limiti -%18 yaparak geri verdim, bu sayede gpuda hiç işlem yokmuş gibi aynı fpsi alıyorum, %18 daha az güç çekiyor, bu sayede ısınmıyor, fan açmıyor böyle optimize ettim. benim gpu için offset -85 yemedi 75e çektim yedi, belki 80 de olurdu ama getirisine değmez.

• mav1li kullanıcısına yanıt

30 bine 9070 xt hayal 5070 ti 41 k iken

Birileri kampanyadan yararlanmışa benziyor hayırlı olsun önerdiğim bir model.

• cemozgendh C kullanıcısına yanıt

Nitro serisinin vramlar güçlüdür aslında ben sentetik testlerde -125 ile rekor koşturmuşluğum var

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    sentetikte oluyo da oyun oynatmıyo stabilite olmadıktan sonra işim olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İlk psu aramaya başladığımda bu model gözüma takıldı, güvendiğim inceleme siteleride olumlu not verince alıverim dedim. Yanlız geçen hafta fiyatı 10k idi neyseki tekrar 7200 yaptılarda aldım.

Bu psu ya msi logosu tak 15k, asus rog yaz 25k en az.
    Cybnetics ten aldığı sertikasyon.

Aynen öyle markaya para ödenmemesi gerektiğini bilinçli kullanıcı bilir bende geçenlerde aldığım vita modelimi severek kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 23 Nisan 2025; 11:56:24 >
  • Beyler Yeni çıkan Oblivion Remastered efsane olmuş(askerde deli gibi beklemiştim ama kartım yetmemişti oynamaya) 4K full grafik rt açık fsr3 ile mükemmel gözüküyor Fakat bir kez de olsa crash yedim farklı BF1 de de olmuştu Oyun kaynaklı mıdır ? Anakart Bios güncel değil güncelleyemedim ondan kaynaklı da olabilir mi? Bir de MSIadrenalin PROGRAMINDAN değerleri takip ediyorum kimi zaman FPS kimi zaman CPU değer olarak vermiyor İlginç 🤨

Bir yorumda FSR 4 ü AMD adrenalin üzerinden HYPER X olarak aktif edebiliyormuşuz Buna FSR3.0 da dahil mi?

• 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.