< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (237. sayfa)

-
-
bende 700w 80plus bronze psu var, 9700x işlemci ile birlikte sorunsuz çalışıyor. ( şimdilik)
-
Arkadaşlar kartın 1440p test videosunu hazırlamıştım kendi capimda. Silent Hill 2 de 19:15 - 20:00 arasinda stuttering yapıyor. Ama sadece o kısımda oldu ve daha önce hiçbir oyunda böyle bir şey olmamıştı. Unreal Engine 5 ile yapılmış oyun, optimizasyon konusunda biraz sıkıntılı bir motor. En azından konsolda öyle. Başka yaşayan oldu mu hiç?
Birde Forza Motorsport da başıma geldi ama mesela atıyorum 3 turluk bir yarış yapıyorum 3 tur içinde anlık 1 veya 2 stuttering oluyor. Bu oyun da konsola ilk çıktığında optimizasyonu sıkıntılıydı. Diğer oyunlarda hiç bu tarz problem yaşamadım. İşlemcim 9800X3D bu arada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1440p monitör 7500f işlemci şuanda 7700xt kartım var aslında bana yetiyor fakat 9070 yada 9070xt geçmek istiyorum.
Öncelikli hedefim 7800xt idi fakat daha ileriye dönük olsun istiyorum.
7500F işlemci ile dar boğaz yada sorun çıkartır mı 9*** serisi ?
-
5070ti de çok fazla uv var. Biri 170-200w diğeri 300-330w çekiyor. Normalde 5070ti çok daha fazla güç tüketiyor. Ti çok rahat 3ghz yapabiliyor. Adil karşılaştırma olmamış.
-
7900xtx ile 2 sene RT açamamışım RT'si kötü diyorum neyi attım ne tuttu ne tumadı şimdi? 3 şey dedim. alan wake 2 onu gösterdim dediğimden de beter. sw outlaws dedim ama 25-125 değil 22-67 ve oyuna FSR3.1 FG falan gelmiş ona rağmen. bu gürültüde zaten oynanmaz 2900 devir. illa salacan 100 derece olacak hotspot. boşuna taşımadık intel nvidia sisteme ama orada da oynayamadık birader buz gibi çalışan 4080s'yi hacılayınca bayramda. 7900xtx'de demo ve 4070s'de oyun. 3. olarak da 4070 olsa bundan iyi RT'de dedim. 2k'da 66 olan 4k'da 22'den iyi olur 4070 bile olsa amma velakin yaptığım testlere inanmayıp la ilahe YT diyecekseniz siz suya path derken ben liseyi bitirmiştim test mest göstermem bir daha. konuda popüler olmak için lidere meydan okumanız gerekmiyor. efendi gibi söyleyin vereyim şukunuzu gözüme batmadan gezin rahat rahat. zaten bunun için aslan olmanız lazım. dağ olanlar da olur. leopar ne ya ghost lakabı. yanlış bios yükletmiş garibim kendinde değil psps'nt.
benim canıma millet konuyu çekip çevirenler olursa çünkü pm için girsem bile iyi diyorum artık. 5070 ti aldım bu arada 4070s yerine. 4070s çift fan ve bu oyunda 80 derece oluyor diye yoksa karışmam kimsenin mezhebine.
https://www.mediafire.com/file/hizoxo8dla30mie/Sw_Outlaws.rar/file
-
Kartı kullanan kişi herhangi bir müdahalede bulunmadığını default olduğu gibi aktardığını yazmış yorumlarda. Driver, oyun vs problem varsa nvidia kaynaklı bunu bilemem. Nvidia bu seride sıvamaları malum.quote:
Orijinalden alıntı: mav1li5070ti de çok fazla uv var. Biri 170-200w diğeri 300-330w çekiyor. Normalde 5070ti çok daha fazla güç tüketiyor. Ti çok rahat 3ghz yapabiliyor. Adil karşılaştırma olmamış.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam peki son sorum Adrenalin programından FSR4.0 açarken oyun içerisinde FSR ayarını kapatacak mıyız? Yoksa her ikisi de mi açık olacak ?
3.0 bile olsa optiscaler ile FSR 4.0 çalıştığını söyleyenler var kullandınız mı hiç ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ikisi de açık olacak.
Optiscaler ( third party program, AMD'nin kendisi sunmuyor ) ile FSR 3.0 > FSR 3.1+ driverınızdan dll yapılıp o şekilde oynanabiliyor ama Adrenalin'in kendisinin resmi olarak yapabildiği FSR 3.1 > FSR 4
github
FSR4 support? · Issue #248 · cdozdil/OptiScalerhttps://github.com/cdozdil/OptiScaler/issues/248#issuecomment-2707812217Kısaca AMD'nin kendi whiteliste dahil ettiği FSR 3.1 oyunları Adrenalin ile
FSR 3.1 olmayan oyunlar Optiscaler metodu ile
github
FSR4 support? · Issue #248 · cdozdil/OptiScalerhttps://github.com/cdozdil/OptiScaler/issues/248#issuecomment-2821853198
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
gigabyte ın kendi yazılımı var hocam ben pc yi sattım bu arada bu yüzden adını hatırlamıyorum ama gigabyte ın sitesinde zaten tek yazılım var
-
Yav 4070 süpere alıcı cıktı satmaktan vazgeçtim sanki 9070 xt ye gecsem fps farkı kaç olur ki
Hocam şöyle örnek vereyim kararı sen ver 4K full ayarlarda GTA5 ,FH 5 , Oblivion Remastered, İndiana Jones(RT), KingdomeComeDeliverence 1 hiçbirinde üzmedi çok şükür.. hatta 4K oledde zayıf kalır diye düşündüğüm için 2k monitör almıştım ama gereksiz oldu sanki
1080 p monitor var
Monitör 1080p ise değiştirmeye gerek olmaz bence
Selamlar herkese
7900 gre den sapphire pure 9070xt ye geçtikten sonra 2k oled monitörüde satıp 4k oled monitöre geçtim.Uzun dönemli 3.4 senelik bakarsak hata diyebilirmiyiz?4k da hikayeli oyunlarda 60 fps e razıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSuites -- 24 Nisan 2025; 23:55:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar.Geçen hafta incehesaptan gigabyte 9070xt li bir hazır sistem aldım,çok fazla oyunda deneme şansım olmadı Forza Horizon 5 oynarken fps droplar oluyordu sonrasında da iki gün arka arkaya oyunun ortasında oyun takıldı,ekran gitti siyah ekran geldi ve sistem yeniden başladı.incehesaptan iade talebinde bulundum ama hazır sistemlerin iade yapılmadığını sistemi göndermemi servise gönderileceğini söylediler.Daha önce RX 480 ekran kartımda da aynı problemi yaşamıştım yine defalarca servise gitmiş her seferinde test edildi herhangi bir sorun görülmedi diyerek geri göndermişlerdi yine aynısı olacak muhtemelen o yüzden iade konusunda diretiyorum
Sadece bu değil aynı zamanda sistem çok gürültülü çalışıyor sıvı soğutma pompası sistem boştayken bile çok sesli,güç kaynağı yük altında coil whine benzeri ses yapıyor,kasa fanı keza öyle dolayısıyla iade etmek istiyorum.Bu konuda napabilirim Tüketici hakem heyetine başvurmak çözüm olur mu?
Aldığım sistem bu arkadaşlar
www.incehesap.com
Oblivion | AMD Ryzen 5 7500F | 2 x 16 GB DDR5 | GIGABYTE RX 9070 XT 16 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/oblivion-tavsiye-sistem-fiyati-62946/
-
almayın hazır sistem, sene 2025 yapmayın gözünüzü sevim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderyamf -- 25 Nisan 2025; 6:59:54 > -
Sistem kağıt üzerinde kötü değil. Orta seviye denebilir. Bu paraya kendiniz kursaydınız daha iyi olurdu.
Sıvı soğutmanın pompası düşük devirde kalmış ise ses yapar. Biostan son hız değilse, son hıza alın. Sıcaklıkları kontrol etmek gerekir.
Fps dropların ramden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü amd tek rami sevmiyor. Aynısından bir tane daha alın ya da şunu alın;
www.vatanbilgisayar.com
XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB Dual Kit PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/xpg-32gb-2x16gb-lancer-siyah-ddr5-6000mhz-cl30-1-35v-rgb-dual-kit-pc-ram.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwwqfABhBcEiwAZJjC3mTd0dswSxIL9hwQHtnbaqHh4o0kBwOu77oubCYLvchvofjHNFkYFxoChzwQAvD_BwEBu rami kendim kullanıyorum. Expo uyumlu.
Kasa fanlarına gelirsek, genelde bu hazır fanlar performanslı olmuyor ve ses yapıyor. Kasayı değiştirin (Asus GT302 gibi bir kasa alınabilir mesela) Kasadan memnunsanız fanları değiştirin. (Corsair LL120 fanları alabilirsiniz. Ben kullanıyorum memnunum.)
Güç kaynağında gelirsek, hangisini seçtiğiniz bilmiyorum sistemde bir çok seçenek karşıma çıkıyor ama CW şans işi. Güç kaynağını değiştirmek burada tek çözüm.
-
Hocam aynı sistemi aldım adamlar test etmiyor bios yüklemiyor benimde ram arızalı çıktı, istersen bi bios güncelle ayarlarını bi kontrol et eksik birşeyler olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hburada bir önceki stokta nitroları 42 binden 39500e düşürerek eritmişti, stoklar tükenince yeni stokları yeniden 42 binden sundu fakat satılmayınca bu kez 40500 ü deniyor. 40500 'den kimse almazsa fiyat yeniden düşecek ama kesin yine süpürür piyasa takibi yapmayanlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X