Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.166
Cevap
96
Favori
204.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kesinlikle katılıyorum.

sadece ekran kartı değil, pc dediğimiz cihazın neredeyse bütün donanımları tak çalıştırdan ziyade ufak tefek de olsa ayar çekilerek kullanılır. sanırım ayar çekmeden kullanılan tek bileşen psu : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 29 Nisan 2023; 13:53:40 >
    CorsairVengeance3600Mhz-2*16Gb
    Samsung980ProHeatsing-2Tb
    Xilence750W-80+Bronz
    DeepCoolCC560 / HP-Mx25
  • AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echonight83 -- 29 Nisan 2023; 14:22:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O kadar ayar yaparız ya sıkıntı değil. AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] ben taktım kafayı bu amd ye. bir sonraki sistemim kesinlikle amd-radeon olacak nasipse.

sıkıntı elbette yaşanır sorun değil, ama çözümü de olsun. ben ilk bilinçli sistemimi yaptığımda 2009 gibi idi, forum dahil tüm dünyada baştacı edilen ocz platinum ddr3 ram almıştım beni sinir hastası etmişti. 2-3 kere servis gördü. sonra çıkardım elimden. şu an kullandığım msi z270 sli plus 2 kere servis gördü. bunlar dert değil. yeter ki dediğim gibi çözümü olsun.

Orada demek istediğim aldım mı kullanayım sonuna kadar sorun çıkmadığı sürece. seasonic x750 psu mu 10 sene kullandım, 1,5 sene önce bozulduğu için(daha doğrusu yüke gelemediği için artık) değiştirdim. onun yerine fsp 1200 pt aldım mesela. bunun gibi. üst seviye olsun beni götürsün.

• Echonight83 kullanıcısına yanıt

4k da yapmaz ama 2k da oyununa göre %10 a kadar yapabilir.

Xilence750W-80+Bronz
    DeepCoolCC560 / HP-Mx25
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

O kanal yanlı AMD ci derler hocam demokraside careler tukenmez.

Merhaba

Ben 23.3.2 den devam ediyorum. Şu an sistem gayet stabil. Bir süre yeni sürücü denemeyi düşünmüyorum açıkcası.

4K res hedefi, 5 sene civarı kullanım süresi ve daha henüz önünüzde 2-3 ay var değil mi? Yazdıklarınız itibarıyla bunları görüyoruz.

7700K + GTX 1080 Ti gibi bi' sistemden güncele dönecek olmanız dolayısıyla bu ''5 senelik'' kullanım süresine sağdık kalacağınızı düşünüyorum. Açıkçası absürt fiyatlandırmalar olmasa şu aşamada yegane seçenek RTX 4090'dır fakat siz zaten toptan 50-60K'lık bütçeyle mevzu kapansın gitsin düşüncesindesiniz. :)

Bahsettiğim bazı ayarlamalar da sıkıntı çıkarmadıktan sonra pekala alınabilecek en üst ve F/P ürünler tercih edilebilir konumdadırlar. Aslında ortada şu 5 sene meselesi olmasa RX 7900 XT gibi bi' GPU ile de mevzu kapanabilir gibi lakin sınırlarınızı biraz daha zorlayarak RX 7900 XTX seçeneğinin altına düşmemeniz faydanıza olacaktır.

Muhtemelen Q3,Q4,23 civarlarında RTX 4080 Ti 20G modelini de görüyor olacağız. Tabii yaz ayları içerisinde toplanacak bi' config için yetişmeyecektir. Hakeza fiyatlandırmasının ne olacağı da belirsiz, RTX 4090'ı kesin vuracaktır da ne kadar uygun fiyatlı olur orası muallak.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• Gkn89 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

İyi bari en azından önceki driver'lardan birisi beraberinde sıkıntı yaşamıyorsunuz. Gelecek update'ler neticesinde (belki) sorunlar giderilebilir ama sizin de ifadeniz olduğu üzere mümkün olduğunca ''zar atma'' gibi muhabbetlerden kaçınmak lazım.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • Echonight83 kullanıcısına yanıt

Çeşitli gaming senaryolarına göre değişecektir lakin özellikle multiplayer gaming senaryoları baz alındığı takdirde 4K res dahil darboğaz sorunu gündeme gelecektir.

Ne yazık ki ''%99-100 GPU usage görülmesi darboğaz yoktur'' anlamı taşıyor zannedilir lakin hem tek çekirdek performansına bağlı olarak hem de kardan zarar şeklinde darboğaz durumları da vardır.

Yani örneğin daha iyi bir CPU beraberinde 120 FPS alacağınız GPU'dan daha kötü bir CPU ile 100 FPS alabilirsiniz. İki senaryoda da GPU usage bahsettiğim şekilde tavan olarak görülür ama arka planda GPU kısıtlanıyor konumdadır.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • Konu başlığına infilak ettim copy paste reis küsmüş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Talep eden başlık mesajını düzenlemek veya geliştirmek üzere konuyu devralabilir.

hocam bu programı herhangi bir hata vs almıyor olsak bile kullanmamız gerekiyor mu, fayda sağlar mı?

Xilence750W-80+Bronz
    DeepCoolCC560 / HP-Mx25
  • Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt
    Hocam yani MPO kapatmadan hata almıyorsanız gerçekten mucize diyebilirim. :D Ben her türlü tavsiye ediyorum görseldeki gibi ayarlanmasını. Mpo fix sonrasında tarayıcılardaki donanım hızlandırma özelliklerini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

chrome sayfasında gezinirken çok nadir siyah ekran alıyorum ama çok çok nadir.

onun haricinde hiçbir sorun yok. bu sorunu da donanım hızlandırmayı kapatarak çözdüm.

sizce bu durumda kurmam gerekiyor mu? : )

Xilence750W-80+Bronz
    DeepCoolCC560 / HP-Mx25
  • Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam siz yapın bunu. Donanım hızlandırmaları da açın istediğiniz gibi

donanım hızlandırmayı açıp kapamanın tam olarak artısı eksisi nedir hocam?

Xilence750W-80+Bronz
    DeepCoolCC560 / HP-Mx25
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.