Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Nicholai Hel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.101
Cevap
108
Favori
193.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

referans kart alıysanız geçmiş olsun, durum dedikodu değil gerçek zaten AMD durumu kabul etti, ben şu an Sapphire ve distribütör Arena Bilgisayat ile iade ve RMA işlemleri için görüşüyorum, konu açtım bakabilirsiniz.

internet üzerinden aldıysanız sakın kartı açmayın ve hemen iade talebi oluşturun.

kalan parçalarınızda zaten sorun yok görünüyor, ekran kartı 4070ti, XFX 7900XT-XTX MERC veya 4080 arasında tercih yapın, bütçenize göre seçin.

• Selam arkadaşlar benim kartın iade durumu için güncelleme yapayım;

Sapphire merkez ve Arena Bilgisayar ile görüşmelerim neticesinde bu sabah Sapphire dan aşağıdaki mail ve mesaj geldi;

"Dağıtımcımız bize bu kart için RMA isteği gönderdi, durumu çözmek için RMA prosedürümüzü izleyeceğiz."

"Lütfen onlarla tekrar kontrol edin."

"Teşekkürler."

Ama Aren hala iade onayını vermedi bekliyorum...

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Değiştirdim Murat bey. Aynı paraya 4070ti msi suprim x aldım. Zaten 1080p oynuyorum. Umarım yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akon47 A kullanıcısına yanıt

hayırlı olsu güle güle kullanın, elbette performans olarak 7900XTX ile ciddi bir fark var ama 4070ti da sizi üzmeyecek bir ürün.

• AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

• AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]
    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]videocardz.com
    AMD confirms a small batch of Radeon RX 7900 XTX has vapor chamber issues, company offers replacements - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-confirms-a-small-batch-of-radeon-rx-7900-xtx-has-vapor-chamber-issues-company-offers-replacements

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]PCWorldyoutube
    Gordon chats with Scott Herkelman, AMD's Senior Vice President & General Manager Graphics, at CES 2023 about the recent Radeon RX 7900 XTX cooler issues as well as concerns around performance. Read more about the RX 7900 XTX on PCWorld.com: https://www.pcworld.com/article/1446335/amd-confirms-radeon-rx-7900-xtx-overheating-what-you-need-to-know.html Buy merch in our Crowdmade shop: https://crowdmade.com/collections/pcworld Follow PCWorld for all things PC! ------------------------------­---- SUBSCRIBE: https://www.youtube.com/pcworld?sub_confirmation=1 TWITCH: https://www.twitch.tv/pcworldus TWITTER: https://www.twitter.com/pcworld WEBSITE: http://www.pcworld.com #ces2023 #amd #sponsored
    https://www.youtube.com/watch?v=X87OzJ3bU7o&feature=youtu.be

Alıntı

metni:
    AMD confirms a small batch of Radeon RX 7900 XTX has vapor chamber issues, company offers replacements

@MuratBayrakçı

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

bilgilendirme için teşekkürler.

bunlar benim için kıymetli bilgiler, olur da THH sürecine girersem elimde bun bilgiler THH sürecinde bana kanıt olacaktır.

ben hem bu ve bunun gibi haberleri hem de sapphire merkez ile yazışmalarımı distribütör Arena ile paylaşıyorum ama süreci bir türlü hızlandırmayı başaramadım.

bir hafta geçti şu an ve kart hala onlarda iade onayını alamadım, üstelik sapphire RMA onayı verdiği halde.

Distribütör Arena Bilgisayar olmasa daha ufak bir firma olsa iyice şüpheye düşeceğim.

Rica ederim.

Hem AMD'den direkt olarak doğrulama var hem de değişim teklif ediyorlar. Ha bana kalırsa (piyasa durumları nasıl olursa olsun) iade ederdim.

Aradan geçen zamanın ve üzerine biriken stresin telafisi olmuyor. Ek bir maddi telafi olsa orası ayrı ama bu süreçte böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum ki zaten bizatihi AMD'nin açıklaması ortada.

Aslında bu noktada şu soruyla da karşılaşıyoruz; AMD tarafından ''küçük bir parti ürünü etkileyen'' olarak belirtilen sorun acaba o kadar da küçük değil mi zira %20 gibi rakamlar da ortalıkta dolaşıyordu?

Murat bey bilginize güvenerek sormak istiyorum. 4070ti ücretini ödedim 26380₺ olarak. Fakat ürünü daha almadım bostancıdan acıbadem mağazasına gelecekmiş birkaç güne. Acaba tamamen iptal edip 30800₺ye gainward 4080 mi almalıydım ? Gainward markası nasıldır , daha önce kullanmadım.

hocam yanlış anlamayın para sizin seçim sizin de 4070ti'a da isterse altın kaplama olsun 26k verilmez sanki...

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-rtx-40-serisi-ana-konu--153655610

Aslında burası pek yeri değil ilgili ANA KONU'da yazmanız daha iyi olur diyerek kısaca yazayım.

Şu piyasada (modeline göre) 20K civarlarında düşünülmesi gereken bi' ürün zira MSRP farklarından da benzer sonuca ulaşıyoruz. 2 model arasında aşağı yukarı 8-10K TL arasında değişen farklara göre seçim yapmanız lazım yani ne kadar SUPRIM X gibi bi' modeli alıyor olsanız da öyle aman aman makul bi' seçim yapmış olmuyorsunuz.

• Estağfurullah, forumda en az benim kadar ve benden çok daha bilgili arkadaşlar var.

Ama naçizane yorumumu paylaşayım.

Kartı aldığınızı söylediğiniz mesajınızda fiyat belirtmeseniz de ben 25k civarı verdiğinizi tahmin etmiştim.

Ama hevesinizi kırmamak içinsbir şey yazamadım.

Şimdi 26k olduğunu okuyunca bir de siz sorunca ben de yorum yapmam elzem oldu.

@takami59 arkadaşın da söylediği gibi 4070 ti altın kaplama olsa o para verilmez.

@REDSTONE yorumları da çok değerli ve bizle benzer şeyleri söylüyor.

4070ti ederi performansina göre maksimum 20k olan bir ürün.

Özellikle 30k civarına 4080 alabiliyorken 26k 4070 ti gerçekten alınmaz.

Size tavsiyem madem teslim almadınız hemen iptal edin.

Ya 4080 ya da bütçe sınırlı ise 22k ya XFX Merc 7900xt alın.

Şu an ben de sizle benzer durumdayım 7900XTX 25k ya aldım, şimdi iade olursa ne alacağımı araştırıp duruyorum.

Tam olarak ne alacağımı bilmiyorum ama ne almayacağım biliyorum, o almayacağım kart kesinlikle 4070ti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 6 Ocak 2023; 21:6:10 >

• Her insanın zamanı değerli, bunların yaptığı artık iğrençlik seviyesinde. Kendilerinden kaynaklı bu denli bariz bir durumda bile, aradan kaç gün geçti halen bağlamamaları rezillik...Garantinin zerre önemi yok gibi geliyor bana böyle durumlarda.

Hani o kadar Gpu tamir videosu izledim ki, öyle çok abartılacak bir şey de değil... sadece bu işi hakkıyla ülkemizde kimler yapıyor, hem de fiyatları uçurmadan işte onu bilmiyorum (çünkü burada bir yerde, bir arkadaşımızın kartına değerinde fazla tami ücreti çıkarmışlar)

Hocam gainward ı alın dicemde 1080 p de 4080 darboğaz sorunu olabilir diye düşünüyorum 2k olsa süper olurda ama 26 k 4070ti a vermeyin ne olurAMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

• LeviGerman kullanıcısına yanıt

Defalarca mail yazdım, ikj günlük kart dedim, dolar kuru artışta beklediğim her gün zarar ediyorum dedim, üretici RMA onayladı yazışmaları bunlar dedim, ama yok...

Süreç devam ediyor vs vs.

Dediğiniz gibi Türkiye de garanti süreci yokuşlu patika bir yol.

Şu anda Türkiye'de referans kart olmayan bir xtx modeli var mı

Naptın hocam 26K ya 4070 Ti mı alınır gözünü seveyim.

Ben 19K ya aldım da halen sorguluyorum acaba 19K eder mi diye. İlla 4070 Ti diyorsanız bu kartın edip edebileceği maksimum fiyat 7900XT gibi 21-22K dır daha üstü asla verilmez.

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

O fiyattan yakalayan ender kişilerdensiniz hocam. ne yaptınız içeride adamınız mı vardı falan?AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

• Yok maalesef, ince hesap XFX Merc getiriyor ama o da muhtemelen bir iki adet ve hemen tükeniyor.

Lakimnfiyat 27.700 dü sanırım.

Bu paraya ben 7900XTX almam kimseye de tavsiye edemem.

30.000 tl ve altına 4080 kovalamak daha mantıklı.

Ama 22.000 TL fiyatı ile XFX 7900XT Merc mantıklı bir tercih.

Dün AMD yöneticisinin mesajında referans 7900XT lerde de sorun olmadığını söyledi.

21.200 TL ile güzel bir tercih, ama ben bir daha referans 7900 riskine sanırım girmem.

25.000 sınırını da geçmek istemiyorum alınacak iki kart kalıyor ya 4070 ti ya da XFX 7900XT.

4070ti 4080 ve 7900 den daha zayıf bir kart olmuş ben kesinlikle tercih etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 7 Ocak 2023; 20:53:19 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Evde bile değildim hocam şansa bir baktım itopya, incehesap 18999 dan TUF satmış aha dedim kaçırdık geçmiş olsun sonra technopat forumda yorumları okurken F5 attım biri vatanda da stok var diye link bırakmış girdim Ventus modeli 18999 dan sepete ekle diyor hemen havale ile aldım AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Bu arada DH sıcak fırsatlar ölü bilginiz olsun buradan takip etsek ruhumuz duymayacak. Donanım arşivi ve Technopat dan takip ediyorum sıcak fırsatları, yaş ortalaması çok daha genç olduğu için hepsi aktif canavar gibi nerede sıcak fırsat var bulup paylaşıyorlar AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.