Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.096
Cevap
108
Favori
193.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]
    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]videocardz.com
    AMD partner suspects a faulty batch of reference Radeon 7900 GPUs is affected by thermal issues - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-partner-suspects-a-faulty-batch-of-reference-radeon-7900-gpus-is-affected-by-thermal-issues
    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

*Google Çeviri

@MuratBayrakçı

• Ben bu seride AMD kartlarını beğenmedim ısınır,çok güç çeker, rakibinden geride performans veriyor RT ve Dlss falan konu olunca özellikle benim görüşüm bu birde soğutma tasarımları sorunlu çok ucuzda değiller ne biçim iş anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 3 Ocak 2023; 5:34:42 >
  • @REDSTONE

Bilgi için teşekkürler, şu an durum tam bir muamma halini aldı.

Dün hem AMD formunda konu açtım hem Sapphire destekte ticket, hem de Sapphire support a direkt mail attım.

Kimseden ses yok...

Bangır bangır tüm donanım kanallarında, Reddit de, hatta AMD forumlarında konuşulan durun için gözlerini kulaklarını kapatmış durumdalar.

Amd sorunlu ürünleri geri çağırmayı geçtim neden bir açıklama yapmıyor bunu aklım almıyor.

En azından durumu kontrol ediyoruz vs vs gibi nir açıklama biz sıkıntı yaşayan kullanıcıları bir nebze rahatlatabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Tercih meselesi hocam. Şu an tekrar 1 adet stok 27.000TL'ye inmiş. Bunun performansıyla rakip olabilecek RTX4080 32.000TL'nin üzerinde.

• massacrer kullanıcısına yanıt

evet gördüm 27k, ben referans tasarım aldığım sıra bu stokta bu fiyattan olsa muhtemelen tercihimi XFX den yana kullanırdım, veya yine şu an 22k ya satılan 7900 XT Merc alırdım ama o zaman 23.7 k idi.

Paramı alabilirsem ve4070 ti hala gelmemiş olursa satın alacağım ürünler zaten ikisinden biri olacak.

Hayırlısı ile hızlıca olumlu sonuçlanır umarım hocam.

• massacrer kullanıcısına yanıt

teşekkürler, inşallah...

• Sapphire destek üzerinden ticket açmıştım, az önce yanıt verdiler.

benden ekran görüntüleri, hangi oyunda bu durumun yaşandığı, sıcaklık, dik /yatay kullanım gibi bilgiler istediler, paylaştım bakalım ne yanıt gelecek?

• der8auer ENyoutube
    Support me on Patreon: https://www.patreon.com/der8auer --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - / Samples used in this video: - / --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 0:56 We CNC-mill into the Vapor Chamber... 2:54 ...also around the GPU 3:50 Coolant = water? 4:56 Overview of the opened Vapor Chamber 7:45 The mesh in zoom 8:36 The GPU area in zoom 9:20 ComputerBase survey 9:46 Summary/Conclusion 10:42 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=rxaDZ6n2MNo&feature=youtu.be

• Türkiye de bulunan Servis Point firması kartı tamir etme veya işlem yapma şansımız yok, RMA için Sapphire merkez ile irtibata geçin demişti.

Dünden beri görüşüyoruz ve neticesinde RMA onayı verdiler.

Bu durumun her kartta yaşanmadığının ve bir problem olduğunun da kanıtı olmuş oldu

Arena Bilgiayar ve Servis Point firmalarına mail yazdım, yüksek ihtimalle iade olacak gibi duruyor.

Sapphire teknik destek ekbi çok hızlı ve olumlu dönüş yaptı, oldukça şaşırttılar beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 3 Ocak 2023; 15:30:51 >

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Hocam bunları paylaşmak yerine, izleyip özetini Türkçe yazsanız 10 içerik atmaktan daha fazla faydanız dokunur. Hem ingilizce hem teknik konu olunca sadece çok sınırlı kesime hitap ediyor.

Tekrar geçmiş olsun.

SAPPHIRE'den gelecek RMA onayı onların nezdinde geçerliyse işleme alacaklardır kaldı ki ortada bu kadar çok gerçeklik varken almamaları ve RMA onayını vs. görmezden gelmeleri iyi niyet göstergesi olamaz.

Bu arada görsel net olarak görünmüyor. RMA onayı ''gönderin bakalım'' şeklinde mi yoksa ''sorunu kabul ediyoruz'' gibi bir şey mi?

teşekkürler, Türkiye' de Sapphire' a servis hizmeti veren Servis Point firması zaten hali hazırda değişim veya onarım yapmıyor sadece test işlemi yapıyormuş, onlardangelen bilgi talebinizi Sapphire merkeze yazın idi.

Sapphire teknik destekte ticket açtım durumu anlattım, RMA için onay yazısı istedim, onlardan en son gelen yanıt şu oldu;

Dear Sir :

No problem , you can ask them to go RMA process.

BTW , this is as for your case , not every card has this behavior , thanks.

Sayın Bay :

Sorun değil, onlardan RMA sürecine geçmelerini isteyebilirsiniz.

Teşekkürler.

Bu arada, bu sizin durumunuz için olduğu gibi, her kartta bu davranış yoktur, teşekkürler.

Cevabı geldi, RMA sürecine geçmelerini söyleyebilirsiniz cümlesinin net bir cevap olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 3 Ocak 2023; 15:33:21 >

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154754063

Şu paylaşım özelinde/öncesinde PM'den neden bazı hatta yerine göre güncel birçok paylaşımı bu şekilde ilettiğimi dile getirmiştim ki son zamanlarda açılan (gerçeği yansıtmayan, asılsız, kanıtsız iddialarda/iftiralarla dolu) konu da bu düşüncemi pekiştiriyor konumda. Yani aslında şahsen her paylaşımda bu şekilde açıklamalara girmek isterim ki bu sefer de bana gereksiz iş yükü olur akabinde açık konuşayım buna değecek bi' ortamda da değiliz. Can sıkıntısıdır, hobidir, paylaşma isteğidir vb. buna ne denirse densin çoğu zaman paylaşıp geçiyoruz işte...

Ben ve benim gibi azınlıktaki birkaç arkadaş burada zaten amme hizmeti yapıyor durumdayız (bu arada çok şükür paraya falan ihtiyacım yok yani bu bir serzeniş değildir, bunun için ilk etapta sadece 2. El Bölümü'ne bakılması bile yeterlidir). Buna rağmen bazen öyle akılalmaz tepkiler geliyor ki anlamlandırmak mümkün olmuyor. Tekrar üstüne basa basa yazayım ''herhangi bir firma yetkilisi veya DH çalışanı falan değilim'', ne yazık ki amme hizmetiyle bunların ayrımını yapamayan birçok şahıs var...

Bunun yanı sıra, hani yanlış anlaşılmasın sözüm meclisten dışarı fakat böyle ANA KONU'ları açmakla uğraşan, sürekli paylaşım yapan, aktif tutan kaç tane üye ve/veya admin vb. var? Ve hatta bu konularla alakalı birtakım serzenişlerini, ithamlarını, iftiralarını dile getiren şahısların forum nezdindeki değerleri nedir? Yine açık konuşayım böyle şahısların genelde 2. El Bölümü'nde aktif olduklarını görmek mümkün veyahut da konu dışında? Bunlar bence pek tesadüf gibi de durmuyor?

İçerisinde bulunduğumuz ANA KONU'yu dahi biraz geç açtım hani birisi açacak mı vs. diye bekledim fakat herhangi bir hareket olmadı. Yani işin özü, lafın kısası maalesef ki ağzı olan konuşuyor...

videocardz.com
    AMD Radeon RX 7900 XTX vapor chamber has been cut open - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-7900-xtx-vapor-chamber-has-been-cut-open

İlgili paylaşıma sadece sayfada sağ tıklanarak çeviri yapılabilir ve en azından az çok ne anlattığı anlaşılabilir. Bunu tabii videolar için söylemek mümkün olmasa da onlarla alakalı nedenleri yukarıda belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Ocak 2023; 15:52:25 >

Gözün aydın.Geçmiş olsun.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

sağolasınız da parayı hesapta görmeden içim rahat değil.

henüz distribütör iade onayını vermedi, sonrasında paramı almak için bir de gidip satıcı firma olan Sinerji ile mücadelem olacak.

ama en azından üreticiden RMA talebim onay gördü, ithalatçının buna arşı çıkacağını sanmıyorum.

Öyle görünüyor.

''Sizdeki gibi her kartta sorun yoktur'' kısmı da ilginç noktalardan birisi olmuş. Dün paylaşmış olduğum bi' leak içerisinde de AMD Radeon tarafından benzer ifadeler dile getiriliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Ocak 2023; 15:57:14 >

Öncelikle şuna açıklık getirelim, yaptığınız özverili bir davranış kimse inkar edemez. Kendi adıma teşekkür ediyorum. Bende nasıl bu davranıştan maksimum verim alınır'a atıfta bulundum sadece. Türkçe içerik olarak bir çok konuda zayıfız, olay yabancı kaynağı bulma zorluğu değil, olay bu kaynaktan tam olarak faydalanabilmede. Oda tabi ingilizce ve teknik alt yapıyla alakalı. Hani ingilizce eğitim sistemimizden gelen etkiyle çat pat bir yere kadar gidiyor metinlerde ama videolarda çok daha zor oluyor. Çevirilerde anlam düşüklüğü ve terimlere hakim olmamak sebebiyle bu iş verimsiz oluyor. Bu içerikleri okuyup, faydalı olduğunu düşündüğünüz için paylaştığınızı düşünüyorum. Ne öğrendiğinizi yazıp geçmenizin ve isteyen için kaynağa yönlendirmenin daha verimli olacağını düşünüyorum amacınız insanlara yardımcı olmaksa. Yoksa konu başına siteleri yazın, isteyen zaten oradan, kaynağından takip eder. :)

Bir diğer önerimde bir iyilik yapıyorsanız bunu ikide bir dile getirmeyin, yapın iyiliğinizi geçin. Dinimizde, sol elin verdiğinden sağ elin haberi olmamalı der. 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Ben de şuna (tekrar) açıklık getireyim; siz ve sizin gibi düşünenleri anlıyorum, anlayışla karşılıyorum fakat benim anlattıklarım neticesinde paylaşımların bu şekilde olması gayet doğaldır hatta olmalıdır (+anlayışla karşılanmalıdır). Zaten kaldı ki sadece burada yazılanlar, paylaşılanlar üzerinden de bi' süreç yürümüyor bunun pekala PM tarafı da var. Samimi gördüğüm, aklında cidden makul soru işaretleri olan arkadaşlara elimden geldiğince/vaktim olduğunca yardımcı oluyorum.

Alıntı

metni:
    Bir diğer önerimde bir iyilik yapıyorsanız bunu ikide bir dile getirmeyin, yapın iyiliğinizi geçin. Dinimizde, sol elin verdiğinden sağ elin haberi olmamalı der.

Bu kısma da böyle ilkokul/lise çağlarımda katılırdım demekle beraber anlık olarak ve hatta azımsanmayacak bir süredir TR şartları açısından katılmak mümkün değil (bakın burada dinimizde emredilen durumlardan bahsetmiyorum özellikle belirteyim, kast edilen forum ve iş hayatı gibi süreçlerdir). Siz forumda veya gerçek hayatta nasıl süreçler içerisindesiniz bilemem lakin dediğim gibi TR'de böyle durumlar uzun süredir maalesef ki yok. Yapılan (özellikle) olumlu işler görmezden gelindikçe geliniyor, haliyle bunların ''gözüne sokmak'' deyimi anlamı beraberinde yerine getirilmesi gerekiyor/gerekebiliyor.

Tüm bunlara istinaden (teşekkür etmişsiniz ama) bu şekildeki paylaşımlardan herhangi bir rahatsızlık duyuyorsanız görmezden gelebilirsiniz zira kısmen de olsa öyle bir izlenim alıyorum. Neticede burası bir forum, herkes neler neler paylaşıyor görmezden geliniyor bunları da hoşunuza gitmiyorsa görmezden gelip geçebilirsiniz veyahut blok sistemi de mevcuttur. Ben yapıcı yaklaştığınızın farkındayım fakat anlattıklarım neticesinde neden detaya girmediğimi/girmeyeceğimi yeterince anlattığımı düşünüyorum. İmzamda taşıdığım incelemelerimi, paylaşımlarımı içeren link vardır mesela o linkte belli bir zaman sonra herhangi bir inceleme olmadığı da görülmektedir. Gerek yok yani, akışına bırakalım gitsin...

*Bu arada PM vb. üzerinden devam edilebilir zira konu dışına çıktık, çıkmaya devam ediyoruz. Kaldı ki (benim açımdan) bunların üzerine denecek bir şey de yok desek yeridir. Siz illa herhangi bir konu içerisinde bunları dile getirmek istiyorsanız bununla alakalı ek bir konu açın isterseniz, oradan bu şekilde paylaşımlar hakkında görüş belirtebilirsiniz.

• quote:

ek bir konu açın isterseniz, oradan bu şekilde paylaşımlar hakkında görüş belirtebilirsiniz.

Hocam bu aralar moda. Doğru demişsiniz.

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.