Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.158
Cevap
97
Favori
199.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sinerji kutusu açılan ürünler için bırakın CW sesini ürün bozuk dahi çıksa direkt olarak distribütöre gönderip oradan iade raporu alınmasını istiyor, benim 7900 XTX Sapphire Globali ve distribütör raporu olduğu halde iade sürecim 25 gün sürdü.

ama yine de isterseniz firmaya bir danışın.

tekrar ediyorum, ürün değişse bile yeni gelecek üründe CW olmaması çok çok düşük bir ihtimal, hatta daha fazla bile olabilir.

şu an tüm Nvidia ve AMD üst seviye kartlarda bu ses az veya çok var kabullenmek lazım.

sesi akşam kaydedip paylaşırım.

• Yuzarsif-06 kullanıcısına yanıt

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] valla evden çıkarken ütüyü çektim mi diye yarı yoldan gelmişliğim bile var hocam , şaka bir yana ses çok rahatsız etmiyor ya cs de 500-600fps lerde biraz duyuluyor 200e indirince direkt kesiyor 300lerde de çok az var kulağı kasaya dayayıp dinlersem duyuyorum , zararıda yokmuş madem hiç dokunmayacağım ya , bu kadar hepsinde oluyor dediğiniz gibi AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam bende değiştirmeyeceğim sanırım CW'nin karta bir zararı yok , zaten çok aşırı yüksekte değil ses ama umarım ilerde artmaz bu ses

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

doğru tercih, CW sesinde artıştan ziyade zaman içinde azalma olabiliyor, umarım zamanla sizin de azalır.

• Kart geldi.

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

Kasam Cooler Master TD500 V2.

Z Bar çok güzel olmuş kart taş gibi. 3 ghz çekirdek bassam bile ısınmıyor acayip kart yapmış adamlar.

Şu anda bu şekilde kullanıyorum.

Aşağıdaki 3 ghz core, 2750 mhz bellek ve pl +15 sonucu. Kartı 2700 mhz bellek ile kullanmak daha iyi. 2750 ile tam stabil değil. Ayrıca fan eğrisinde çok problem göremedim. En fazla 1600 rpm döndü benim sistemimde. Yani %35 hız.

1075 mv undervolt ile ise Core 57-60 arası, Hotspot ise 70-80 arasında gidip geliyor.

Bu da stok. Stokta en fazla 2800 mhzleri gördüm çekirdek boostunda. Kart çok rahat 3 ghz görüyor.

Her şey stok ısılar bu şekilde. 1075 mv ile daha da serin çalışıyor.

Cod oyununda 6900 xt ile 240-250 fpsleri görüyordum anca, o da oc yaparak.

Ryzen 5600 ile falan kullanmayın, x3d'yi bile zorladı kart. Ayrıca bf 2042'de cpu ısısının artmasının sebebi oldu :)

Forza Horizon 5 özelinde sıkıntı var. 6900 XT ile farkı açamadı bu oyunda kart. Çözmeleri gerekiyor. Belki de oyunun güncelleme alması lazım...

Benim değerlendirmem:

Bu seri, 6900 XT serisine göre daha bir tak-çalıştır olmuş. Çok fazla ince ayara ihtiyaç kalmamış. GPU, kendi kendine çok güzel boostluyor. CW durumuna gelirsek, Elimdeki Nitro+ SE 6900 XT'e kıyasla bu kartta çok daha az cw çıktı. Kasaya kulağımı dayasam bile çok çok az duyuluyor. Bu yüzden mutluyum. Menülerde 1000 fpslerde CW hiç duymadım. Normalde duyulur...

Fan eğrisinde herhangi bir olumsuzluk göremedim. Tam kıvamında olmuş. %35 fan yani 1500-1600 rpm arası.

Güç limitini +15 vererek %7-10 arası bir perf. artışı sağlanabiliyor. Asıl konu, %7 için o kadar watt yakmaya ve gpuyu ısındırmaya değer mi? :)

Sonuç olarak, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kart. Zamanla yeni sürücülerle, eski nesil ile arasındaki farkı iyice açacağını düşünüyorum.

Kartı alan, kullanan herkese hayırlı olsun. Almayı düşünenlere bir fikir olur diye düşünüyorum AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

NOT: Testlerden sonra MSI Afterburner ve RTSS programlarını tamamen kaldırdım. Bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Hem GPU Usage açısından dengesizlik yaratıyor, hem de frame time'a müdahale edip akıcılığı bozuyor. Battlefield oyunlarında, GTA V ve RDR2'de sıkıntı yapıyor. 6900 XT ile o kadar sorun olmuyordu bu iki program. Şu an sadece Radeon Overlay ile gözlemliyorum ve hiç stutter kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 18 Mayıs 2023; 14:35:57 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

tekrar hayırlı olsun alacak arkadaşlara yön verir

• to9y kullanıcısına yanıt

Sağ olun hocam. Mayıs Preview driverıyla birlikte HAGS geri geliyormuş. 3 yıldır yoktu ortada özellik :) FSR 3 için hazırlık diyorlar...

Bu arada optimizasyon özürlüsü FIFA 23 EA Play'e gelince oynayalım dedik. Isılar bu şekilde 1075 mv ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 18 Mayıs 2023; 15:17:29 >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

azalma oluyorsa çok iyi hocam gerçekten teşekkür ederim

• XFX 7900XT kullanıyorum sıcaklık değerleriniz nasıl arkadaşlar paylaşabilir misiniz? Benim normal sıcaklığım olması gerektiği gibi ancak Hotspot sıcaklığım gereksiz sıcaklıklara ulaşıyor. Kasayı değiştirerek bu sorunu çözmeyi umuyorum. 3440X1440 çözünürlük oynuyorum. Kasa Sharkoon TG5. Hava akışı rezalet zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to9y -- 19 Mayıs 2023; 12:30:1 >

• to9y kullanıcısına yanıt

Ben de nitro 6900xt mevcut. Gpu ile hotspot arasında max 15 derece oynuyor.

Sizin neredeyse 30 dereceye kadar çıkmış fark. Kasadan dolayı olduğunu zannetmiyorum. Çünkü kasadan dolayı olsaydı gpu sıcaklağınızda normalin üzerinde olurdu mantıken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 19 Mayıs 2023; 14:19:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kasa değişimi sonrası yine bakacağım değerlere ama anormal geliyor bana. Sizde de Arctic duo soğutucu var sanırım. Soğutucu engelliyor mu ya da işlemciden gelen sıcaklık karta mı vuruyor anlamıyorum. Sizde normalse bir sıkıntı var o zaman.

• Hotspot dediğiniz sıcaklık Afterburner'da yazan GPU 2 sıcaklığı mı oluyor ? Benim kart Sapphire Pulse RX 7900 XT. R5 5600 ile 1440P'de aldığım değerler bu. Sizce normal mi ?

• işlemci soğutucusunun alüminyum yapraklarında oluşan sıcak hava zaten yukarı doğru yükseleceği için ekran kartının sıcaklığını arttırma gibi bir ihtimal olmaz, olamaz. Arkaya doğru üflediği havayı da egzoz fanıyla birlikte dışarı atıyor. Bu sebeple bahsettiğiniz olasılık geçerli olamaz. (Tam aksine ekran kartının arka plakasından yükselen sıcak hava, işlemci soğutucusunun yapraklarına temas ettiği için çok küçük de olsa cpu nun ısı değerini yükseltir)

Bence sizin ilk etapta yapmanız gereken xfx7900xt nin gpu ve hotspot değerlerini internet üzerinden araştırmanız. Diğer kullanıcılarda durum nasıl ona göre fikir edinmiş olursunuz. Kasanızın da gördüğüm kadarıyla tek eksi yanı ön tarafının cam olarak dizayn edilmiş olması. Hava girişini büyük ölçüde azaltır. Aslında o camı pervanelerin denk geleceği şekilde 3 adet yuvarlak olmak üzere kestirebilir, akabinde kesilen yerlere yine 3 adet veya tek parça halinde satılan toz filtrelerinden alıp takabilirsiniz. cpu ve gpu sıcaklıklarında 5-10 derece arasında daha düşük değerler alırsınız. Hem sistemin geneli hem de anakartın mosfet vram kuzey köprüsü vs gibi parçaları da daha serin çalışır. Bu işlem size toplamda en fazla 200 tl maliyet çıkarır. Yeni kasa da almış olsanız zaten aynı şekilde en fazla 5-10 derecelik genel bir düşüş olacaktır. O yüzden boş yere kasa masrafına girmeyin derim. (pleksi lazer makinesi kullanan reklamcılar veya cam işiyle uğraşan herhangi bir işletme kesim işlemini 5 dk. da halleder)

• Sedatbaysak S kullanıcısına yanıt

sizin gpu sıcaklığıyla hotspot sıcaklığı arasında gördüğünüz gibi 15 derecelik bir fark var, gayet normal. 72/85

fakat sizin de işlemci kullanımızın çok yüksek. %73 gibi bir değer çıkmış görüntüyü aldığınız esnada. 7900xt gibi bir kartın yanına 5600 zaten düşük kalmış ama 2k da bile işlemciyi bu kadar zorlaması şaşırtıcı. Yerinizde olsam işlemciyi 5800x3d ile güncellerim. Çok daha performans odaklı ve çok daha stabil bir sisteminiz olur.

Hocam bir süre daha kullanacağım bu işlemciyi. İkinci el olarak uygun fiyata bulabilirsem 5800x3d'ye geçerim.

• Sedatbaysak S kullanıcısına yanıt

• Arkadaşlar 7600X işlemci ile beraber XFX merc 310 7900XT modelini aldım 20.400'e. Warzone, BF2042 gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum genelde 2k çözünürlükte.

İade sürem henüz dolmadı. Sizce bu tarz oyunlar için hangi ekran kartı daha mantıklı. NVIDIA'da DLSS 3 olayı var. AMD'de FSR 3 henüz çıkmadı. Siz ne dersiniz? DLSS vb rekabetçi oyunlarda hem görüntü hem de FPS akıcılığı olarak ne durumda sizce?

Yani sırf dlss muhabbetinden dolayı acaba nvidia mı diyorum ama DLSS işte . Gerçek bir fps veya görüntü sunmuyor günün sonunda. 

• elano68 kullanıcısına yanıt

f/p açısından alınabilecek en mantıklı ekran kartını almışsınız. nvidia güncel kartlarında vram/fiyat açısından zaten mantık dışı şu an. dlss dediğiniz şey de çözünürlük hilesinden başka bişey değil. ayrıca illa da yüksek fps olsun, çözünürlük çok da önemli değil derseniz fsr3 de yakın zamanda gelecek ve dlss in sunduğu hilenin benzerini zaten sunacak. Sonuç olarak kafanızı bulandırmayın. Her açıdan en mantıklı karta sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

• İncehesap Gaming Gecesi'nde XFX 7900 XT listelendi.

10 adet stok 19.700-TL'ye satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 19 Mayıs 2023; 22:1:13 >
  • zipmaker kullanıcısına yanıt

20.400'e almıştım geçen hafta. Bunu alıp bendekini iade mi etsem. Gerçi taksitli aldım ama 700 TL için değer mi?:D

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.