Sinerji kutusu açılan ürünler için bırakın CW sesini ürün bozuk dahi çıksa direkt olarak distribütöre gönderip oradan iade raporu alınmasını istiyor, benim 7900 XTX Sapphire Globali ve distribütör raporu olduğu halde iade sürecim 25 gün sürdü. ama yine de isterseniz firmaya bir danışın. tekrar ediyorum, ürün değişse bile yeni gelecek üründe CW olmaması çok çok düşük bir ihtimal, hatta daha fazla bile olabilir. şu an tüm Nvidia ve AMD üst seviye kartlarda bu ses az veya çok var kabullenmek lazım. sesi akşam kaydedip paylaşırım. |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (105. sayfa)

-
-
valla evden çıkarken ütüyü çektim mi diye yarı yoldan gelmişliğim bile var hocam , şaka bir yana ses çok rahatsız etmiyor ya cs de 500-600fps lerde biraz duyuluyor 200e indirince direkt kesiyor 300lerde de çok az var kulağı kasaya dayayıp dinlersem duyuyorum , zararıda yokmuş madem hiç dokunmayacağım ya , bu kadar hepsinde oluyor dediğiniz gibi
-
teşekkürler hocam bende değiştirmeyeceğim sanırım CW'nin karta bir zararı yok , zaten çok aşırı yüksekte değil ses ama umarım ilerde artmaz bu ses
-
doğru tercih, CW sesinde artıştan ziyade zaman içinde azalma olabiliyor, umarım zamanla sizin de azalır.
-
-
tekrar hayırlı olsun alacak arkadaşlara yön verir
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 18 Mayıs 2023; 15:17:29 > -
azalma oluyorsa çok iyi hocam gerçekten teşekkür ederim
-
-
Ben de nitro 6900xt mevcut. Gpu ile hotspot arasında max 15 derece oynuyor.
Sizin neredeyse 30 dereceye kadar çıkmış fark. Kasadan dolayı olduğunu zannetmiyorum. Çünkü kasadan dolayı olsaydı gpu sıcaklağınızda normalin üzerinde olurdu mantıken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuzarsif-06 -- 19 Mayıs 2023; 14:19:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa değişimi sonrası yine bakacağım değerlere ama anormal geliyor bana. Sizde de Arctic duo soğutucu var sanırım. Soğutucu engelliyor mu ya da işlemciden gelen sıcaklık karta mı vuruyor anlamıyorum. Sizde normalse bir sıkıntı var o zaman.
-
-
işlemci soğutucusunun alüminyum yapraklarında oluşan sıcak hava zaten yukarı doğru yükseleceği için ekran kartının sıcaklığını arttırma gibi bir ihtimal olmaz, olamaz. Arkaya doğru üflediği havayı da egzoz fanıyla birlikte dışarı atıyor. Bu sebeple bahsettiğiniz olasılık geçerli olamaz. (Tam aksine ekran kartının arka plakasından yükselen sıcak hava, işlemci soğutucusunun yapraklarına temas ettiği için çok küçük de olsa cpu nun ısı değerini yükseltir)
Bence sizin ilk etapta yapmanız gereken xfx7900xt nin gpu ve hotspot değerlerini internet üzerinden araştırmanız. Diğer kullanıcılarda durum nasıl ona göre fikir edinmiş olursunuz. Kasanızın da gördüğüm kadarıyla tek eksi yanı ön tarafının cam olarak dizayn edilmiş olması. Hava girişini büyük ölçüde azaltır. Aslında o camı pervanelerin denk geleceği şekilde 3 adet yuvarlak olmak üzere kestirebilir, akabinde kesilen yerlere yine 3 adet veya tek parça halinde satılan toz filtrelerinden alıp takabilirsiniz. cpu ve gpu sıcaklıklarında 5-10 derece arasında daha düşük değerler alırsınız. Hem sistemin geneli hem de anakartın mosfet vram kuzey köprüsü vs gibi parçaları da daha serin çalışır. Bu işlem size toplamda en fazla 200 tl maliyet çıkarır. Yeni kasa da almış olsanız zaten aynı şekilde en fazla 5-10 derecelik genel bir düşüş olacaktır. O yüzden boş yere kasa masrafına girmeyin derim. (pleksi lazer makinesi kullanan reklamcılar veya cam işiyle uğraşan herhangi bir işletme kesim işlemini 5 dk. da halleder)
-
sizin gpu sıcaklığıyla hotspot sıcaklığı arasında gördüğünüz gibi 15 derecelik bir fark var, gayet normal. 72/85
fakat sizin de işlemci kullanımızın çok yüksek. %73 gibi bir değer çıkmış görüntüyü aldığınız esnada. 7900xt gibi bir kartın yanına 5600 zaten düşük kalmış ama 2k da bile işlemciyi bu kadar zorlaması şaşırtıcı. Yerinizde olsam işlemciyi 5800x3d ile güncellerim. Çok daha performans odaklı ve çok daha stabil bir sisteminiz olur.
-
Hocam bir süre daha kullanacağım bu işlemciyi. İkinci el olarak uygun fiyata bulabilirsem 5800x3d'ye geçerim.
-
-
Arkadaşlar 7600X işlemci ile beraber XFX merc 310 7900XT modelini aldım 20.400'e. Warzone, BF2042 gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum genelde 2k çözünürlükte.
İade sürem henüz dolmadı. Sizce bu tarz oyunlar için hangi ekran kartı daha mantıklı. NVIDIA'da DLSS 3 olayı var. AMD'de FSR 3 henüz çıkmadı. Siz ne dersiniz? DLSS vb rekabetçi oyunlarda hem görüntü hem de FPS akıcılığı olarak ne durumda sizce?
Yani sırf dlss muhabbetinden dolayı acaba nvidia mı diyorum ama DLSS işte . Gerçek bir fps veya görüntü sunmuyor günün sonunda.
-
f/p açısından alınabilecek en mantıklı ekran kartını almışsınız. nvidia güncel kartlarında vram/fiyat açısından zaten mantık dışı şu an. dlss dediğiniz şey de çözünürlük hilesinden başka bişey değil. ayrıca illa da yüksek fps olsun, çözünürlük çok da önemli değil derseniz fsr3 de yakın zamanda gelecek ve dlss in sunduğu hilenin benzerini zaten sunacak. Sonuç olarak kafanızı bulandırmayın. Her açıdan en mantıklı karta sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.
-
İncehesap Gaming Gecesi'nde XFX 7900 XT listelendi.
10 adet stok 19.700-TL'ye satılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 19 Mayıs 2023; 22:1:13 > -
20.400'e almıştım geçen hafta. Bunu alıp bendekini iade mi etsem. Gerçi taksitli aldım ama 700 TL için değer mi?:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X