Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (685. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.612
Cevap
150
Favori
525.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
Giriş
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt

GPU kullanımı iyi görünüyor, yani işlemci darboğazı yok gibi. Pek çok sebebi olabilir, buradan bakıp konuşmak zor, mesela çözünürlükten bahsetmemişsin, 1440p muhtemelen. Bios'tan SAM açıldı mı, sam AMD kartlar için önemli.

Yapılması gereken biosu, sıfırla, SAM / BAR açılacak, memory xmp vs. açılacak, devamında DDU ile ekran kartı sürücüleri kaldırılacak, en son düzgün sürücü tekrar kurulacak.

Şimdi sistemde sorun olmadığına emin olmak için 3DMARK testleri yapılıp, aynen sizin grafik kartı ve benzer işlemci olan sistemler ile kıyaslayacaksınız, başka testlerde kullanılabilir fakat karşılaştırma yapacak sonuçlar bol olmalı, mesela tomb raider benchmarkı, borderlands 3 benchmarkı gibi testler kullanılabilir. Eğer sonuçlarda bir anormallik yoksa sistemde sıkıntı olmadığına emin olursunuz. ELDEN RING'de fsr varsa onu denersiniz. Kolay gelsin.

Forumda ayrıca bir yardım konusu açarsanız belki daha fazla yardım alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

Kafayı yemek üzereyim ya 6650xt ile işlemcim 11400f. Abi elden ring mediumda 45 fps'e kadar düşüp duruyor millet 6600 ile maximum ayarlarda oynuyor. Spiderman Remastred millet 70 üzeri fps alıyor benim sistem 60 fpsi zor görüyor ısı değerleri normal nerede sorun var ya. Birde işlemci kullanımım msi afterburnerda normal gösterirken amd yazılımında %3 gözüküyor amd'mi hatalı afterburner mı hiçbirşey doğru gitmiyor sistemde

Fotoğrafta da oyun medium ayarlarda 40 fpslerde takılırken anlık 50 ye çıktığında çekmişim

Bende aynı sorunu 2700X ile yaşadım. 4K da 5800X ile hemem hemen aynı skorları alırken bende oyunlar yerlerdeydi. Droplardan hiç bişi oynanmıyordu. 5800X bir çaktım hepsi bitti gitti. Lakin bende darboğaz vardı. Ayrıca amd uygulaması işlemciyi ölçemiyor ona takılmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sapphire 6900XT Nitro SE sahapları kartı kaç derecede kullanıyorsunuz ve kullandığınız kasa nasıl ?

Frekansı 2200mhz'ye, Power Limiti de %10 düşürdüğüm halde GPU sıcaklığı 80'lerde, Junction 90'larda geziniyor.

Kasa bu: Ekstradan bir fan da taktım üst tarafa 120mm 1000 rpm. CPU soğutucusu da noctua. ben ön taraftan şüpheleniyorum. Önün temperli camla kapatılması hiç iyi bi fikir değil gibi

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]inventus
    FSP CMT510 TEMPERED GLASS 4 ad RGB fan Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah 5 RGB Lighting Modes Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9413

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 1 Şubat 2023; 10:59:38 >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle söyliyim bu sistemi ilk aldığımda rx6500xt ve i3 10100f vardı. Elden Ringten yine 45-55fps alıyordum. Sonra gittim rx6600 aldım yine aynı fps almaya devam ettim sonra işlmeciyi ve ekran kartını tekrar yükseltiyim ulan dedim gittim 11400f ve rx6650xt aldım yine aynı fps alıyorum. Her ekran kartı kurulumu sonrası formatta attım driver kaynaklı birşeyde olamaz çıldırıcam artık.

Mesajımda elden ringi örnek olarak gösterdim ama her oyun için geçerli rx6500xt ve i3 10100f kullanırken nasıl fps alıyorsam rx6650xt-i5 11400f ile aynı fps alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 1 Şubat 2023; 11:33:51 >
  • xfx speedster zero rx 6900 xt ekwb rgb waterblock limited edition aldım ve çift döngülü custom soğutmalı sistemde kullanıyorum.

Oyun oynarken gpu sıcaklık direk 70 dereceye hot spot 90-95 dereceye yükseliyor. Bazen 100 derece görüyorum.

Devamlı su soğutmalı ekran kartı kullanıyorum bu sıcaklıklar hiç normal değil bana göre çünki daha önceki su soğutmalı kartlarım 50 dereceyi pek geçmiyordu.

Kendinden bloklu satın aldığım ilk kartım bu daha öncekilere blok alıp kendim takmıştım.

Konuyu XFX teknik desteğe sordum thermal pad ve macun değiştirmemi önerdiler.

Kartı sökersem Türkiyede garantisi geçersiz olacak diye sordum Hollandaya gönderirsiniz diye cevap verdiler.

Konu hakkında tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.

Kartan ve performansından sıcaklıklar dışında çok memnunum hiç bir hata almadım 6 aydır.

• Selamlar,

Haftasonu sıfır sapphire rx 6700 (düz model) satın aldım. Kart yük altına girince dahi fanlar maksimum %30 kapasitede dönüyor ve hızlanmıyor. Otomatik fan ayarlarında oyunlarda 75 dereceleri gördüğüm oluyor. Bu problem her sapphire 6700 ve 6700 xt lerde olan bir problem mi yoksa sadece benim kartımda mı var? Manuel fan ayarı yapmadan otomatik ayarlarda fanı yükseltmenin bir yöntemi var mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Aynı olay benim eski sapphire 6600de de vardı. Herhalde genel durum bu sapphire de. Manuel fan ayarı ile kullanmıştım 6 ay kadar. Fan hızı 42-44 e kadar sessiz çalışıyordu. Tabii bu 6600 için geçerli. Manuel fan ayarı dışında benim bildiğim başka çözümü yok galiba...

• DasheriM kullanıcısına yanıt

Ben de sapphire 6500 xt den geçtim sapphire 6700'e. 6500'de hiç böyle problemler yoktu, o yüzden biraz canımı sıktı bu durum.

Çift fan kullanmışlar ama fanların dönmesine müsade etmiyorlar. Komik bi durum gerçekten

6500xt giriş modeli belki ondan farklıdır. Manuel fan ayarı yapmak zor bir şey değil. Kaç derecede yuzde kaç dönmesini istersiniz diye seçiyorsunuz. Eski kartımdan sizinki gibi %30 civarı dönerken 75 derecelere çıkıyordu. %42-44 e çektiğimde 65 derece civarında oluyordu...

• combo2009 kullanıcısına yanıt

hot spot 110 dereceye kadar throttle yapmaz ama 100 derece altında kalması istenir.

70 derece 6900xt için çok iyi. Asus Strix modeli sanırım 75'de çalışıyor.

Kasa marka modeli nedir bir de ? ben 85 derecede kullanıyorum kartı ama kasanın soğutması iyi değil bende. ön taraf temperli camla kapalı

• DasheriM kullanıcısına yanıt

Şu şekilde bir ayar yaptım hocam. Şimdilik bir problem yok gibi. Manuel ayarlarla devam edilecek mecburen. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

60 da çok ses yapmıyorsa güzel. Ya da bir öncekini 3-5 derece arttırın. Galiba Hotspot u öncelik alıyordu...

• AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

Masakasa şeklinde hocam kendim yaptım kasayı her döngüye 360 lık radyatör ve d5 pompa koydum radyatörlerdeki fanlar içeriye 3 adet eksoz fanı dışarıya hava atıyor.

• Fsr 3 lansmanı ne zaman 2023 denilmişti ama bir haber yok

• combo2009 kullanıcısına yanıt

hmmm ortam serin. kart kaç mhz'de çalışıyor. bence default değerlerde 70'in altında kalması lazım o kartın yükte ya

• Driver kurulumundan sonra hiç bir ayara dokunmadım hocam default ta çalışıyor

pad ve macun kalitesi çok kötü galiba bir sürü forumda konudan şikayet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 1 Şubat 2023; 12:34:58 >
  • Oyunda 60-75 arasında gpu ama hot spot yüksek geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

Hocam şöyle söyliyim bu sistemi ilk aldığımda rx6500xt ve i3 10100f vardı. Elden Ringten yine 45-55fps alıyordum. Sonra gittim rx6600 aldım yine aynı fps almaya devam ettim sonra işlmeciyi ve ekran kartını tekrar yükseltiyim ulan dedim gittim 11400f ve rx6650xt aldım yine aynı fps alıyorum. Her ekran kartı kurulumu sonrası formatta attım driver kaynaklı birşeyde olamaz çıldırıcam artık.

Mesajımda elden ringi örnek olarak gösterdim ama her oyun için geçerli rx6500xt ve i3 10100f kullanırken nasıl fps alıyorsam rx6650xt-i5 11400f ile aynı fps alıyorum

İşte, bende de gpu kullanımı neden bilmiyorum milletin aksine sürünüyordu. Değiştirmek zorunda kaldım. Ne yaptıysam olmadı.

Ayrıca bir anda oldu. Warzone oynarken bamm gitti gpu kullanımı yok oldu. Format attım ettim üstüne kart değiştim fayda etmedi. İşlemci değişince düzeldi. İşlemciyi sonra sattım lakin alan kişi de sorun yaşamadı. Halen daha anlam veremiyorum.

Acaba sizde anakart da mı sorun var ? Anakart ve ram deneyebilirseniz bir ikinciel PC mağazasında vs yada başka bir uyumlu kasadan, o zaman anlarsınız. Bir parçanızın çalışası gelmiyor.

• Benim kasa corsair 4000x. Ön paneli mesh taktım full mesh şu anda. H100 rgb 240lık aio var. Radyatör tepede, fanları exhaust. Ön panelde 3 tane intake ve arkada 1 exhaust.

Gpu ise

2400 min
    2500 max
    1100 mv

2150 mem ve fast timing
    +15 pl
    1500 rpm lerde fan çevirip buz gibi kart sahibi oluyorum.

Yani yeni cod oyununda 250 fpslerde 60 derecelerde gpu. 70 dereceleri anca A Plague Tale gibi özürlü oyunda gördüm.

Siz o ön camı yok etmediğiniz sürece kart ısınır hocam.

Nitro+ SE kartı, buradaki olumsuz yorumların aksine, düzgün bir hava sirkülasyonu sağlandığında mükemmel bir kart.

• 
Sayfa: önceki 683684685686687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.