RX 6700 non Xt Fiyat / Performans anlamında rakipsiz şu an piyasada. Sapphire modelini almıştım geçen hafta sessiz , serin ve güçlü bir kart. |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (618. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
-
-
Çift monitörde bir süre sonra kullandığım ekran kararıyor, diğeri açık ama donmuş gibi oluyor. Acaba ekran kartının ayarlarından mı yoksa başka bir yerden mi? Böyle bir sorun yaşayan oldumu AMD kartlarda?
-
22.5.1 WHQL sürücüsünü kurarken sorun yaşadım, full installation veya only driver seçeneğini seçtiğimde %4'de takılı kalıyordu, sorun Windows'dandır dedim yeniden Windows'u kurdum, yine aynı sorunu yaptı ve çıldırttı resmen. Sonra minimal seçeneğini seçtiğimde yükledi, neredeyse kartın arızalı olduğunu düşünecektim ve şu anda oyunlarda sorun yok gibi. Bu arada XFX kartlar resimlerde dandik gibi duruyor ama gerçekte ele alınca, ağırlığı ve büyüklüğü ile kaliteli izlenimi veriyor.
-
Hah işte, AMD'nin de maşallahı var, cins sebeplerden sorun çıkartıyor dediğim konu böyle şeyler. Meselâ bende şu an her bilgisayarı yeniden başlattığımda ayarların resetlenmesi durumu var. Bunu nasıl çözebilirim? Profili geri yükleyerek. Bunu yapmak ne kadar vaktimi alıyor? Toplamda 20 saniye falan. Ama sorun mu, sorun işte.
AMD kartlar pimpirikli, mızmız eski kız arkadaş gibi. Benimkisi ya evlenelim ya da üst komşu Hasan ile evlenecem ben demişti. Şimdi güce tapan bir eşim ve iki mükemmel çocuğum var.
-
Araştırınca buldum AMD'nin kabahati değilmiş, sebebi Comodo internet security'miş, containment özelliği yükleme esnasında bazı dosyaları bloklamış onu kapayınca düzeldi, şu anda full şekilde sürücü yüklemesi sorunsuz. Adrenalin GPU tuning özelliği açısından NVIDIA sürücülerinden daha iyi, MSI Afterburner kullanmak yerine, GPU Vram voltaj ayarı buradan yapılabiliyor. Fan curve'ü açıp kendime göre profil oluşturdum, zero fan özelliğini kapadım çünkü GPU boşta gereksiz yere 48C'ye çıkyordu, şu anda boşta 33C ve tuning'de GPU 2475 Mhz'e kadar sorunsuz oc yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Ekim 2022; 15:10:50 > -
Bu kart 1,5 aydır Türkiyede satılıyor, rx 6700 10gb diye. 6700XL=6700 Aynı şey. 6700xl mining adı, 6700 son kullanıcı adı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok bu kart satılmıyor, RX 6700 ise satılıyor evet. GPU'ların birebir olması gibi (bu olayın haber olması dışındaki) bir detaya takılmamak lazım. Bu durumun haber olmasındaki detayları irdelemek yerinde olacaktır.
Google Çeviri kısmını özellikle paylaştım ki nedir ne değildir net olarak anlaşılabilsin diye. Aslında buradaki önemli detayların başında; AMD Radeon tarafının miner'ları (rakibi gibi) nasıl kartsız bırakmadığı gerçeği yer alıyor. Bunların yanında (SK için) hani olur da bu GPU'ya denk gelinirse diye not düşülmüş durumda.
*Satılmıyordan kastım; ilgili kartın RX 6700 olduğu ayan beyan ortada zaten fakat birebir olarak (üzerindeki etikete de istinaden) satılmadığıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Ekim 2022; 15:23:50 > -
rx 6600 veya rx 6600xt alma arafesindeyim.gtx1650 süper yetmiyor.Daha önce iki sene rx 590 kullandım,ne driver nede wattman hatası aldım.Sadece mönitörüm 60 hz 75 hz geçince çöküyordu,nvidia da böyle bir sıkıntı olmadan 2 senedir monitörü kullanıyorum.Aslında rtx 3060 alasım var ama ikinci el rx6600 ya da rx6600xt almak beni acayip cezbediyor.Var mı?baska fikri olan arkadaslar.
-
Önceki sayfalarda da belirtmiştim ama gözden kaçmış olabilir, yeniden yazayım. MSI Afterburner'ın bilgisayarda yüklü olması bile UV performansını etkileyebiliyor. MSI Afterburner'ı sildikten sonra hata veren UV ayarlarıyla sorunsuz kullanım sağlayan Reddit üyeleri var. Nvidia'dan AMD'ye geçtiğim vakitlerde ilk iş olarak DDU ile Nvidia yazılımlarının kökünü kazıyıp, sonrasında MSI Afterburner'ı siliyorum.
Overclock işlerini anlamıyorum, ihtiyaç duymuyorum, bana güvensiz geliyor ve overclock yapılmış kartları da eğer dürüstçe belirtilmişse almamaya dikkat ediyorum. Biraz kuruntu gibi gelebilir ama kapasitesi ve amacı dışında kullanılan kartlar ama yarın ama bir süre sonra sıkıntı çıkartabilir gözüyle bakıyorum.
Benim 3090 sonrası 6900 XT'de de boşta 44 dereceydi, zero fan özelliğini kapatıp yük altında bile sessiz çalışacak şekilde fan curve'leri ayarlayınca 32-33 derece boşta, 62-63 derece yükte çalışıyor.
-
Sapphire Pulse Rx 6700 non XTquote:
Orijinalden alıntı: gmyo31rx 6600 veya rx 6600xt alma arafesindeyim.gtx1650 süper yetmiyor.Daha önce iki sene rx 590 kullandım,ne driver nede wattman hatası aldım.Sadece mönitörüm 60 hz 75 hz geçince çöküyordu,nvidia da böyle bir sıkıntı olmadan 2 senedir monitörü kullanıyorum.Aslında rtx 3060 alasım var ama ikinci el rx6600 ya da rx6600xt almak beni acayip cezbediyor.Var mı?baska fikri olan arkadaslar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam o kadar çıkamam muhtemelen monitör mevzu benim canımı sıkıyor 60hz-75hz
İkinci el esas monitörü alırsınız hocam. 1080p 144hz aoc asus viewsonic vs düzgün marka model 2K'ya geçiş yapmış birinden alınır.
Apache hocamın yorumuna ek olarak; aldığınız monitörde Freesync/GSYNC de olursa 1080p'de 144 FPS üzerine çıkamadığınız durumlarda görüntüde yırtılma da yaşamamış olursunuz. 6700, şu an fiyat olarak en iyi performansı sunan kart.
Monitör hususunda ise; ben fiyatına da yansımış ve sıfırına göre daha uygun olan ikinci el bir monitörü, her hikâyede sıfırına tercih ederim. Monitör işi tam mânâsıyla şans işi. Ölü piksel başta olmak üzere her monitör panelinin onlarca kronik sorunu var. Ve işin ucunda heves edip aldığımız sıfır monitörün sorunlu çıkması durumunda garantiye yollayıp 20 iş günü beklemek var. Tabiî bir de kararın aleyhimize çıkması ihtimâli.
İade politikası sebebiyle Amazon'u, deneyip de alma imkânı sebebiyle Vatan gibi satıcıları tenzih ediyorum.
Edit: Deneyip de alma dedim ama, sanırım mantıken aldıktan sonra deneyebiliyoruz. Yoksa ortalık içi açılmış ve beğenilmemiş onlarca bileşenle dolardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 8 Ekim 2022; 9:15:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
6700 10gb non xt modeli alacaksanız XFX'in RX-67XLKWFDV kodlu ürününü tercih edin, en serin çalışan model budur, rpm çok düşük olmasına rağmen 64 dereceyi geçmemiş, sapphire modelleri(pulse ve non pulse) 75 dereceyi görüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=pW2Ly_aUf30&feature=youtu.be
Selam arkadaşlar, sapphire rx 6900 xt nitro+ se kartının 2 adet 8 pin, 1 adet 6 pin girişi var. Elimde fsp hydro g pro 1000w var. 3 ayrı pcie kablosu ile mi bağlamalıyım? 2 ayrı kablo bağlayıp 6 pinlik girişi daisy chain yapsam sıkıntı olur mu?
-
Elimdeki rx6600'ü satıp rx6650xt sipariş ettim 2 gün önce tam ekran kartı elime teslim edildi rx6700'ünde aynı fiyata düştüğünü gördüm baya üzdü neyse 7xxxx serisi çıkana kadar devam
-
Kolay kolay sıkıntı olmaz ama ayrı kablo kullanmak her zaman daha mantıklı imkan varsa.
Belki de siyah ekran hatalarının sebebi bu olabilir. Teşekkür ettim hocam.
Tahmin tabi hocam, siyah ekran birçok şeyden olabilir. İmkan varsa ilk bunu denemekle başlayın bir.
Arkadaşlar herkese merhaba. 6000 serisi bir kart almak istiyorum. Bütçe olarak f/P olmak kaydıyla 15k ya kadar bütçe ayırabilirim. Genellikle kartlarımı 7-8 sene kullanıyorum. Yani alacağım kart bana paramın hakkını verebilecek ise 6900xt de alabilirim 6700xt de. Önemli olan birim paraya bana hangisi daha fazla performans veriyor. 6900xt şu an 15k ya var en uygun. 10k civarı da 6700xt var. Sapphire nitro+ için yazdım iki fiyatı da. Sizden ricam bana hem marka model olarak hem fiyat olarak yardımcı olmanız. Yani belki yurtdışı Amazon vs belki başka bir şey yani ne tavsiye edersiniz. Ayrıca şu an ekran kartı almak için doğru bir zaman mı mesela. Genel olarak yorumları ile tavsiyede bulunan herkese şimdiden teşekkür. ( Bu arada kartların ayarları ile hiç oynamadan tak kullan tarzı bir kullanıcıyım. Overlock falan hiç uğraşmam. )
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X