Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (523. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
527.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 521522523524525
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

2K'da ne hayal ettiğinize göre değişir. 6600 XT 2K kartı değil. Oynanılan oyuna, oyundaki ayarlara ve monitör yenileme hızına göre değişen bir duruma cevap verilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt

Bende de 6600 xt var. 2kda oynuyorum bütün oyunları akıyor şimdilik. Hatta battlefield 5 1080pde kasıyor ( işlemci ile alakalı) 2kda yağ gibi 100fps üstü alıyorum.

• 6600xt kullanıyorum ben de ac origins baya kasıyor. Şehir içine girdiğimde 40fps lerde oynuyorum oyunu. Sizde de böyle mi?

• videocardz.com
    XFX, ASRock and PowerColor Radeon RX 6600 graphics cards pictured - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/xfx-asrock-and-powercolor-radeon-rx-6600-graphics-cards-pictured

• Bilgiler için teşekkür ederim @Nicholai Hel @Peaky

• Bragne kullanıcısına yanıt

Origins Odyssey işlemci ağırlıklı baya işlemci neydi?

Siz hangi oyunu hangi ayarda oynamak istediğinizi, ve olası bir 2K monitör aldığınızda ekran yenileme hızının kaç olacağını belirtirseniz ona göre doğru tavsiyede bulunulabilir. Benim 6700 XT'den 6800 XT'ye geçiş yapma sebebim 2K 165 hz monitör ile oynadığım oyunları iyi ayarlarda stabil 165 FPS üzeri almak istememdi. Hikâyeli oyunlar için 2K'ya geçmek hem mantıklı hem değil. 60 FPS de oynasanız sorun etmezsiniz ve görüntü çok güzel olur ama 1080p'de akıcı oynamak varken 2K'ya geçip o kart ile neredeyse yarı yarıya FPS kaybetmek mantıklı olmaz.

Bir kart 1080p'de 100 FPS veriyorsa 2K'da aynı ayarlarda 60 FPS verebilir, bu da -özellikle sabit 60 FPS alamıyorsanız- can sıkar. Bir başka kart aynı ayarlarda 1080p'de 250 FPS veriyorsa 2K'da 190-220 FPS verir, monitör 240 hz ve üstü değilse aradaki fark mühim değildir, can sıkmaz.

Birçok değişkenin etki ettiği bir performans hakkında konuşurken tüm değişkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

• Ryzen 3600 hocam işlemci

• Anladım hocam. O zaman şöyle açıklayayım ben size; Ben normalde 1080p'yi yeterli gören biriyim. 2K ve özellikle 4K gibi özellikleri gereksiz görürüm hatta kendi açımdan. Yeni sistem topladığım için, bi 2K monitöre de diye düşünüyordum bu aralar. Eğer alırsam, azami 144hz monitör olacak ya da 165hz. Fazla yukarı çıkmayacağım. Aslında bakarsanız bu iki hz oranını da yeni teknoloji diye tercih edeceğim. Yoksa bana 60fps'yi düzgün görsem bile yeter. Oyunlar konusunda da şöyle diyeyim; azami yüksek ayarlar ve çeşitli ek özellikler açık olarak (MSAA vs.) oynamak isterim. Oynadığıma, sistemi dizdiğime değecek bir atmosfer görmek isterim yani. Umarım anlatabilmişimdir. @Nicholai Hel

6600 XT'de kalacaksanız 2K'ya geçmeye gerek yok. Ekran kartını yükseltince 2K'ya geçersiniz. Çoğu hikâyeli ve yeni nesil oyunda, ayarları vasat veya vasat üstü yaptığınızda yeterli FPS alamazsınız.

• Tamamdır hocam. Görüşünüzü dikkate alacağım. 6600XT'yi daha almadım. 1050ti kullanıyorum hala. Gönül ister bir 6700XT almak ama fiyatlar malum. Çok teşekkür ederim @Nicholai Hel

Yeterli aslında altta 2k ultrada 6600xt ile oynayış var 40 ları görmedim hiç ilginç.

Benchmark Boyyoutube
    Full PC build & timestamps: 🖥️ PC Spec: GPU: RX 6600 XT CPU: Ryzen 7 5800X RAM: 64 gb G.SKILL Trident Z Neo Series 3600 MHz DDR4 CL16 NZXT Kraken X63 CPU Cooler MSI MEG X570 UNIFY EVGA 850W G3 80+ GOLD PSU Lian-Li O11 Dynamic Mini Midi-Tower Case - Black - Recorded with nvidia shadowplay, Radeon software - Overlay: MSI Afterburner, Rivatuner, HWiNFO In this video we benchmark Assassin's Creed Origins with the RX 6600 XT + Ryzen 7 5800X. The benchmark gameplay is recorded in 1440p at ultra settings. Timestamps: 00:00 - 1440p 📜 Channel information: Curious about performance benchmarks & tests for specific graphics cards or processors? On our channel "Benchmark Boy" we test the latest graphics cards & processors so you can see how they perform before you buy. We will show you PC systems that will make your gaming dreams come true! We include PC builds for all price ranges and for every budget. Videos are recorded on the latest PC games & include FPS and hardware counters. Please check out the channel and subscribe to support us. Don't be afraid to drop a comment or reach out to us for hardware or gaming tests you would like to see.
    https://www.youtube.com/watch?v=0smbpIn6e-I

Anakart işlemciye oc yapmaya izin veriyorsa oc yapmayı deneyin forumun işlemci bölümünden yardım alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 8 Ekim 2021; 15:37:41 >
  • Ne demek. Şu sıralar fiyatına göre en iyi ekran kartı modeli 6800 XT. 10-11 bin liraya 6700 XT almak yerine 14-15 bin liraya 6800 XT almak daha mantıklı. Aradaki fark karşılanabiliyorsa 6800 XT canavar gibi kart. Şu an 3080 kullanıyorum, 6800 XT'den geçtim. Denemek istediğim için kullanıyorum ama performans olarak pek bir fark yok. Hatta salt güç olarak 6800 XT daha iyi. 6600 XT fiyatına göre çok iyi bir kart. Bir sonraki adım olarak 6800 XT düşünülebilir.

@2042 Kişiden kişiye değişiyor, ben en az 60 FPS almak isterim. Kimisi 30 FPS'yi de yeterli buluyor. Kimi oyunlar da 30-40 FPS'de oynanabilecek derecede gözüküyor. RDR 2'yi GTX 980 ile 30-40 FPS arası bitirmiştim. Oynandı mı, evet oynandı. Ama sonuçtan memnun değildim.

• 1080Ti var ama değiştirmeye korkuyorum. Para da yok gerçi de işte...Hayal.

Bir diğer neden de şu optimizasyon olayı. O kadar para veriyorsun, oyun optimize değilse hiç bir anlamı kalmıyor.

Sırf yeni parça satmak için özellikle uğraşıyorlar sanki.

BF2042 betasını oynadım, bf1 bf5 grafikleri daha iyi sanki. Evet multi bir oyun ama insan yine de sağlam grafik görmek istiyor.

• Hocam 4.3 ghz overclock yaparak kullanıyorum işlemciyi ancak dediğim gibi şehre girdiğim an fps yerlerde. 40-50 civarı takılıyor hatta 5600xt de daha yüksek fps alıyordum. Nasıl oldu bu anlamadım. PSU yetmiyor desem PSU fps düşüşüne yol açmaz sistem kapanır direkt. Anlamadım gitti, keşke Nvidia alsaydım diyorum.

• son sürücüyü deneyen oldumu stabilmi ? 21.10.1 i

oyun sorunlu dxvk deneyin internetten bulabilirsiniz.5800x 6600 xt sistemdede 60 fps alıyom ultrada şehirde ama gpu kullanımları yüzde 99 degildi.dxvk ile 100 fps üstüne çıkabildim

• Dxvk dosyalarini oyunun klasorune atinca oyun açılmıyor hocam siz nasıl yaptiniz. Ben beceremedim dxvk işini

x64 klasöründen dxgi ve dx11i atın sadece

• Teşekkürler hocam yarın deneyeyim sonucu yazarım

• 
Sayfa: önceki 521522523524525
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.