Kablodan olmaz demiyorum. AMD sürücü özürlü olduğu için yaşadığım bir tecrübeyi aktardım sadece. Belki bendeki durumu eksik anlatmış olabilirim. Bilgisayarı açınca eğer monitör de açıksa, tekrar kapatılıp açıncaya kadar sıklıkla siyah ekrana düşüyor. |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (519. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
-
-
21.9.2 sürücüsü yayınlanmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: pathofneo
21.9.2 sürücüsü yayınlanmış -
Arkadaşlar merhaba, bu kartı kullanan var mı aranızda?
NITRO+ RADEON RX 6900 XT SE GAMING OC 16GB GDDR6 HDMI 3XDP : Amazon.it: Informatica
-
ben kullaniyorum hocam. cok ama cook memnunum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizde coil whine var mı peki?
Araştırmadan almayın hocam, Sıcaklık konusunda çok fazla şikayet edilen bir model.
Sapphire ne yazık ki 5000 serisinde yaptığı soğutma performansını bu seride sürdüremedi.
Bulabilirseniz Red Devil, Merc319 gibi modellere yönelim gösterebilirsiniz.
Konu içerisinde de bir çok arkadaş sorun yaşadığını belirtmişti.
@salvatore_volkan hocam bizzat kendisi kullanıyor. Daha net fikir verecektir size.
-
Uyguna denk geldiği için almıştım. Şu anki fiyatları da yükseldi.
Tamamdır sağolun, coil whine sorunu olmasa iyiymiş aslında, sıcaklığı pek dert etmiyorum
-
Hocam artık CW sorunu neredeyse çoğu kartta mevcut. Güç arttıkça bu durumun olması daha muhtemel. Abartı bir ses yoksa sorun olmayacaktır.
Benim kartta 2500 Mhz sonrasında ses geliyor. Ben zaten şu aralar kartı %40 performans ile çalıştırdığım için her hangi bir sorunum yok.
-
Nvidia tarafında nasıl ki bu durum? 3080 almıştım 20 günü geçmişti, hareket olmayınca iptal edip bunu aldım. En azından onda da sorun varsa içimi rahatlatır:)
Biraz rahatsız edici sesi var, ses odada rahatlıkla duyuluyor.
-
Hocam firma veya model fark etmeksizin bu sorun mevcut. 3070 kullanıyordum daha önce onda da çok az da olsa vardı.
Tabi benim cw durumu anca kafayı kasaya yaklaştırınca duyuluyordu.
Şuandaki Cw 1 tık daha fazla tabi kulaklık takınca onuda duymuyorsunuz. Takıntı haline getirseniz daha çok duyuluyor ne yazık ki, ama oyun oynarken zaten fark etmeyeceksiniz fan ve oyun seslerinden kaynaklı.
Kullanım için bir sorunu yok.
-
Anladım kullanacaz artık ne yapalım. Kafam atarsa söker bobinlere yalıtım yaparım artık :)
Red devil alinquote:
Orijinalden alıntı: pcpcpcpcArkadaşlar merhaba, bu kartı kullanan var mı aranızda?
NITRO+ RADEON RX 6900 XT SE GAMING OC 16GB GDDR6 HDMI 3XDP : Amazon.it: Informatica
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En iyisi o mu?
Aynen hocamquote:
Orijinalden alıntı: pcpcpcpcEn iyisi o mu?
Xfx merc black veya red devil alin. Sapphire iyi degil bu seride
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kartı iade mi edeyim, amazon İtalyadan almıştım.
1470 euroya almıştım.
Bu dediğiniz modeller daha fazla sanırım?
Artık şu ekran kartına çözüm bulunması lazım
1800-1600 dolar civarında bulunuyor, Reddevil veya Merc 319 black versiyonu.
Amazon Amerikada rahatlıkla alınabilir. Avrupa'ya da sık sık stok çıkıyordu.
İsterseniz bunlara geçebilirsiniz. En azından sıcaklık konusunda sorun da yaşamamız olursunuz.
-
Tamamdır sağolun, yalnız o kadar para değiştirmeye değer mi bilemedim.
Orasına tam birşey diyemiyorum ne yazık ki hocam,
Geçen incehesap 16.700 civarına gaming gecesinde 5 adet mi ne 6900xt merc 319 black satışa çıkarmıştı. Anında bitti.
Ben Mart civarı aldığım için 12 civarına gelmişti yurt dışından bana.
Birde ne yazık ki chip muhabbetleri halen belirsiz ve sanırım fiyatlar yine yukarıya doğru çıkıyor.
Geçen amazon amerikadan 1699 dolar olan merc 319 şu aralar 1799 dolar dan satışa çıkıyor. 3 4 dk içinde stokta kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 23 Eylül 2021; 14:33:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X