Şimdi Ara

AMD Radeon HD 6900 serisinin tasarım özellikleri detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• AMD'nin Radeon HD 6900 serisinde kullanacağı Cayman GPU'su için yeni dökümanlar yayınlandı. Radeon HD 6800 serisinden farklı olarak, mimari açıdan önemli güncellemeler içeren Cayman GPU'su, daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere 4D ALU tasarımını baz alıyor. Güncellenen tasarım ile daha az zar alanından daha yüksek performans elde edildiği belirtilen Cayman GPU'su, TSMC'nin tesislerinde 40nm fabrikasyon süreciyle üretiliyor. Görüntülerden de anlaşılabileceği üzere 256-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan Cayman GPU'sunun 1920x paralel işlem birimi içermesi ve 30 SIMD motoru ile birlikt 96 doku ünitesi ve 32 ROP birimine sahip olması bekleniyor.

Yeni işlem özellikleri içeren Cayman GPU'sunun, tasarım tarafındaki güncellemeler ve mimari iyileştirmeler sayesinde mevcut tasarıma kıyasla daha verimli olduğu belirtiliyor. Yine daha önceki haberlermizde belirttiğimiz gibi, Radeon HD 5870 ile kıyaslandığında 3 kat daha iyi Tessellation performansı sunacağı belirtilen Radeon HD 6970'in 5GHz'in üzerinde bellek hızına sahip olacağı belirtilirken, ince ayar çalışmaları devam ettiğinden henüz kesinleşmiş hızlar bilinmiyor.

Radeon HD 6950 ve 6970 modellerini 13 Aralık'ta pazar sunacak olan AMD, çift GPU'lu Radeon HD 6990 modelini ilk çeyrekte lanse edecek.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    AMD Radeon HD 6900 serisi tasarım dökümanları

• gelsinde gorelim testleri
  • benim merak ettiğim bi konu şu tamam adamlar çalışıyorlar üretiyorlar piyasa sürüp para kazanıyorlar iyide bu kartları zorluyacak oyunlar nerde pc ye çıkan kaçta oyun var gelecekte bu kartları zorlasın ve almaya değsin çoğu kimse 700 ile 800 tl gibi bi rakam bayıcağına gidip ps3 alıyor ve daha iyi yapıyor en azından o makine verdiğin paranın hakkını veriyor çünkü oyunları çok şahane ama pc ye alıyorsun 1000 tl lik kart ortada doğru dürüst oyun yok
  • pc ile oyun konsolu bir degil misal ben kullanmak icin aldim ama fps oyunlarda joystik le oyun oynamak klavyeyle mouse un yerini almadi o yuzden sattim + internet kullanimi berbat pc deki ozgurluk yok pc ayri birsey
  • mevcut oyunlarin bazilarini 1920x1080 cözünürlükte oynadinmi zorlaniyor ihtiyac var yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spaydix

pc ile oyun konsolu bir degil misal ben kullanmak icin aldim ama fps oyunlarda joystik le oyun oynamak klavyeyle mouse un yerini almadi o yuzden sattim + internet kullanimi berbat pc deki ozgurluk yok pc ayri birsey

pc gibisi yok.. hiç sevmedim konsolları. ama yarış çok güzel oluyor konsolda
  • ps3 oyunlarıda pahalı ben hayatımda metin2 den başka oyuna para vermedim.Şükür onu da bıraktım yine fps oyunlara döndük.YAni amd gümbür gümbür geliyor.Birde şöyle 3d tvlere bağlanma felan olaydı süper olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD Radeon HD 6900 serisinin tasarım özellikleri detaylandı

bu slide fake. FX57 yanlış slide'ı koymuş zira koyduğu diğer slide'lar doğru slide'lar.

Fake olan slide'ın doğrusu:

• ANNI o slayt fake yapılmış ancak değerler ondan cok iyi olacak
    zira 6990 prezentasyonu gercek ve 3840sp (1920x2) caymanın
    1920sp oldugunu dogrular nitelikte..

30SIMD +1920sp + 190gb/s bandwith tahmin ediyorum

herşeyden önemlisi ATI yeni bir mimariye geçiyor buda perfomans
    değerlerini ucracak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 22 Kasım 2010; 20:43:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

ANNI o slayt fake yapılmış ancak değerler ondan cok iyi olacak
    zira 6990 prezentasyonu gercek ve 3840sp (1920x2) caymanın
    1920sp oldugunu dogrular nitelikte..

30SIMD +1920sp + 190gb/s bandwith tahmin ediyorum

herşeyden önemlisi ATI yeni bir mimariye geçiyor buda perfomans
    değerlerini ucracak

nerden biliyosun uçuracağını abi... bi ay önce de böyle konuşuyodun, sonra iki tane "hd6970 performansı beklenilen gibi olmayacak" haberi gelince bu sefer de "bu kart dandik bu sene AMD fail olacak galiba" moduna geçtin... şimdi üç slide kondu içerisinde performansla ilgili bişi yok şimdi de performans uçacak, kart herkesi baltayla kovalayacak modundasın gene...

iki habere senin kadar gaza gelen adam tanımıyorum walla

• yeni mimariye geçmiyor... sadece biraz güncellenmiş mimari.
  • Acaba ben mi yanlış anladım yoksa AMD'nin HD6900 ile amacı tek zarda çift grafik çekirdeği şeklinde bir gpu mu yapmak?

Şu iki slayta dikkat!

HD6800 (HD5800'ler de benzerdi):

HD6900:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 22 Kasım 2010; 21:33:11 >

• quote:

nerden biliyosun uçuracağını abi... bi ay önce de böyle konuşuyodun, sonra iki tane "hd6970 performansı beklenilen gibi olmayacak" haberi gelince bu sefer de "bu kart dandik bu sene AMD fail olacak galiba" moduna geçtin... şimdi üç slide kondu içerisinde performansla ilgili bişi yok şimdi de performans uçacak, kart herkesi baltayla kovalayacak modundasın gene...

ben hicbir moda gecmedim sacma sapan konusma olm sadece olasıkları gözden geciriyorum herzamanki gibi. şu anki veriler AMD için umut verici (1920sp+2 poly per clock+tesellation x2

zaten AMD en baştan 6970i gtx480üzerinde konumlandırmıstı bunu bizim bakkalın cıragı bile biliyordu..
    AMD CEO Dirk Meyerin bir demecinde bu sene her segmentte performans lideri olacaklarını söylemisti ve bununla
    beraber 6970in gtx580'i gecememesi bir ''FAIL'' olur elbette AMD'nin NVIDIA'ya göre 40nm ''LEAD TIME''
    parametersini hesaba katarsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 22 Kasım 2010; 21:27:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

yeni mimariye geçmiyor... sadece biraz güncellenmiş mimari.

biraz değil bayağı elden geçirilmiş mimari diğer slaytlarda daha fazla belli oluyor neler yaptıkları
  • tessellation'da gf104 seviyesine ulaşmış görünüyor.. diğer özellikleri daha çok heyecan verici..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    Acaba ben mi yanlış anladım yoksa AMD'nin HD6900 ile amacı tek zarda çift grafik çekirdeği şeklinde bir gpu mu yapmak?

6970 tasarımı ile 5870 GPU tasarımı arasındaki en bariz fark 5870'te bir tane olan Grafik Motoru'nun iki adete çıkarılması. Gerçekten bu şekilde bir yapıyla çift çekirdek benzeri bir tasarım ortaya çıkmış gibi.

Edit: Resim düzeltildi, teşekkürler M@U.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 22 Kasım 2010; 23:21:28 >

• gelsin artık şu kartlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    Acaba ben mi yanlış anladım yoksa AMD'nin HD6900 ile amacı tek zarda çift grafik çekirdeği şeklinde bir gpu mu yapmak?

6970 tasarımının 5870 GPU tasarımından aslında pek farkı yok, görebildiğim en önemli fark 5970'te bir tane bulunan "Ultra Threaded Dispatch Processor"un 6970'te iki adet olması. Gözüme çarpan bir diğer fark ise 6970'te UTDP'ye bağlı Instruction Cache'in dışında bir de Constant Cache eklenmiş olması. Bir de SIMD Engines sayıları farklı. Tabi tüm bunlar performansa nasıl yansıyacak yakında ortaya çıkar.

Hocam HD6970 olarak tanımladığınız gpu diagramı HD6800 (Barts) serisine ait görünüyor.

Yukarıda zaten hem HD6800 için hem de HD6900 için slayt görüntülerini verdim. Sizin açtığınız başlıkta da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

@ M@U 6800 de 6900 de, 5800 gibi dual dispatch processor ile geliyor..

sayfa 6
    http://www.highperformancegraphics.org/previous/www_2010/media/Hot3D/HPG2010_Hot3D_AMD.pdf
    http://www.highperformancegraphics.org/previous/www_2010/program.html

Hocam o durum zaten belli bir şey ancak AMD'nin slaytındaki Cayman diagramı dikkatimi çekti. Birimlerin dizilimi sanki bir adım sonra tek zarda çift çekirdek bir gpu yapmak amacı taşır gibi. Üçgen çizimi konusu da bu durumu doğrular gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.