Şimdi Ara

AMD Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
42.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ne yaw min fps de gtx 285 bazı yerlerde daha iyi bile nası kart bu onemli olan av mı zannediyorsunuz acaba..min fps her zaman daha onemlidir..bu mudur gtx 285 den %100 hızlı dedikleri kart bırakın allah aşkına gt 300 ler bunları ezip gececektir 240 shader ve gddr3 olan gtx 285 buna yakınsa siz bence gddr5 512sp ve yeni mimari gt 300 lerin olusturacağı farkı dusunun

bu mudur ove ove bitiremedikleri kartları

AMD Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 inceleme

not:dx 11 performanslarını merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 23 Eylül 2009; 15:41:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

kartlar beklentiyi karşılamayınca aa-af kalitesine girenler olmuş.. sanki tek derdmiz af idi hey allahım ya

Şu andaki dünyada en iyi AF algoritmasını yaptı adamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

Lafı her zaman tersmi anlarsın DirectX 11 derken yeni seriyi kasdediyorum AF kalitesi ile DirectX 11'i bağdaştırdığım için değil. AF kalitesinde Ati daha iyi diyen sizler değilmiydiniz benim ağzımı açtırma şimdi GTX serisimi daha iyi oldu. Bunun yanlış olduğunu kaç defa söyledim dilimizde tüy bitti tartışmaktan. AA kalitesine gelince Ati'deki AA ile arasında düşündüğün gibi bir fark yok.

ben hiçbir zaman atinin iq su 8000 serisinden sonra iyi demedim nvidia 8000 serisiyle farkı kapattı ve son grafiğe görede gtx 200 serisi daha iyi af ye sahipmiş ama bunu düzgün ortaya koyan site yoktu onun için bir şey demedim o konuyla ilgili ama aa nın atide daha yüksek olduğnu biliyorum (24 aa vs) ama tabii bu kişisel zevke bağlı nvidianın aa sıda gayet yeterlli ama maximum isteyen ati kartı alır neyse

• ZOTAC NVIDIA GTX 295 1792MB 600 USD + KDV
    HD 5870 380 USD

Bu herşeyi açıklıyor

Paraya göre kıyaslarsak crossfire yap bakalım 2 tane 5870 i kim kimi geçiyor.Gelipde 1 milyarlık kartı 570 TL'lik kartla karşılaştırıp ''Yuh ezik 5870 gtx 295 i geçememiş'' demeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

kartlar beklentiyi karşılamayınca aa-af kalitesine girenler olmuş.. sanki tek derdmiz af idi hey allahım ya

beklentileri karşılamadı derken ne bekliyordun ? gtx 280 9800gx2 nin gerisinde idi eee beklentini karşılamadı mı o kart ? benim beklentilerimi karşıladı ben özellikle görüntü kaltiesine önem veririm onun için aa af benim için önemli 60 yerine 40 fps alıyım ama aa af en iyisi olsun ona razıyım. kartın bende ki tek hayal kırıklığı dengesiz performansı bazen gtx 295 e 20 fps fark atıyor bazen de 4870 x2 nin gerisinde kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redden

ZOTAC NVIDIA GTX 295 1792MB 600 USD + KDV
    HD 5870 380 USD

Bu herşeyi açıklıyor

Paraya göre kıyaslarsak crossfire yap bakalım 2 tane 5870 i kim kimi geçiyor.Gelipde 1 milyarlık kartı 570 TL'lik kartla karşılaştırıp ''Yuh ezik 5870 gtx 295 i geçememiş'' demeyin

Türkiye
    GIGABYTE 1792MB GF 295 GTX DVI GDDR3 896 BIT ...490 usd + %8 kdv
    http://www.deveyuku.com/prodView.asp?idCategory=27394&idproduct=128250
    HD 5870 380 usd için Link versene ayrıca sen o fiyatı %5-10 arasında arttır + 8 gün sonra o kartı %18 kdv hesapla ( artık CF yaparsın )

Beklediğim gibi çıkmadı en son teknolojiyi kullan 295 geçmesin hep 295 le karşılaştırılıyordu 295 den daha hızlı %30 daha ucuz olacaktı diyorlardı ayrıca yazılımla 2-3 ay sonra 295 daha da iyi sonuçlar verir
    hatta büyük ihtimalle 5890 daha iyi sonuç verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Eylül 2009; 16:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

nerdeyse hic oc olmuyor

ve GTX285 ın gerısıne dustugu durumlarda var

ve Genel olarak gtx295 daha ıyı 4870x2 de aynı gıbı 5870 1gb la ::.. ..

/>

yanı 285 ıyı oc olsa cogu yerde 1680x1050 de /crysis harıc/ bu kartı gecebılıcek gıbı bı ızlenım verdı bana.

/>

Ortalamaya bakıldıgında sadece %12 kadar daha ıyı bır kart GTX285 den gtx 285 %12 cıvarında oc olucaktır zaten ve performansını katlıcaktır burda demek ıstedıgım atı ucup gıtmıs falan dıe bırsey olmadıgı.

Beni en cok sasırtanda 4870X2 nın bu karttan deısken oranlarda genel olarak ıyı olması..

YA HANİ ÖYLE GTX 295 İ GEÇİYORDU KASIP KAVURUYORDU HAVALARDA UÇUYORDU NE OLDU ARKADAŞLAR ATİ HD 5870 E BÖYLE YOKSA HD 5870 E HİLEMİ YAPILDI

Nvidia sen ne uyanıksın geç çıkarmakla seni yeni yeni anlıyorum gt 300 geç çıkarmakla.

ati hd 5870 çoğu ekran kartına iyidir kimse cümlelerimden alaylı bir anlatım anlamasın.

• Mevcut test sonuçlarından gözüken başarımı, ATİ'yi bir adım öne geçirecek kadar yeterli görmüyorum. Sanırım karşımızdaki tamamen yenilenmiş bir mimari değil. Özellik olarak bir hayli üstün olmasına rağmen (shader,transistör gibi..) bunlarla orantılı düşündüğünüz zaman yine de tam anlamıyla ''işte bu ! '' dedirtecek birşey görülmüyor.

''Sürücüler oturmamış'' lafı muhtemelen ağızdan ağıza dolaşacak. Ancak bu da boş laftan öteye gidemeyecektir. Şu anki sonuçlar gerçekten buysa; şahsen gözlerimize inanamayacak bir durum göremedim. DX11 destekli uygulamalarda da bir çığır açacağını zannetmiyorum.

5-10 monitörü bir araya getirip ,yüksek çözünürlüğe çıkmak sadece ati nin başarabileceği birşey değil. ATİ, en azından GTX 285 i her oyunda geçebilmeliydi,gel görki tek çekirdekte GTX285 i bile rahatça geçememiş.

İlerleyen günler ne getirecek bekleyip göreceğiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: eric13

quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

Lafı her zaman tersmi anlarsın DirectX 11 derken yeni seriyi kasdediyorum AF kalitesi ile DirectX 11'i bağdaştırdığım için değil. AF kalitesinde Ati daha iyi diyen sizler değilmiydiniz benim ağzımı açtırma şimdi GTX serisimi daha iyi oldu. Bunun yanlış olduğunu kaç defa söyledim dilimizde tüy bitti tartışmaktan. AA kalitesine gelince Ati'deki AA ile arasında düşündüğün gibi bir fark yok.

ben hiçbir zaman atinin iq su 8000 serisinden sonra iyi demedim nvidia 8000 serisiyle farkı kapattı ve son grafiğe görede gtx 200 serisi daha iyi af ye sahipmiş ama bunu düzgün ortaya koyan site yoktu onun için bir şey demedim o konuyla ilgili ama aa nın atide daha yüksek olduğnu biliyorum (24 aa vs) ama tabii bu kişisel zevke bağlı nvidianın aa sıda gayet yeterlli ama maximum isteyen ati kartı alır neyse

Karıştırmış olabilirim çok diyen oldu çünkü. Nvidia'da 24x AA yok ama 16x normal AA ve QAA var yani AA modları ikisindede farklı. Dediğin gibi ikiside yeterli AA kalitesi sunabiliyor fiyat performans hangisinde uygunsa o alınır şu anda Ati 58xx serisi ile bu konuda önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 16:27:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X2

Mevcut test sonuçlarından gözüken başarımı, ATİ'yi bir adım öne geçirecek kadar yeterli görmüyorum. Sanırım karşımızdaki tamamen yenilenmiş bir mimari değil. Özellik olarak bir hayli üstün olmasına rağmen (shader,transistör gibi..) bunlarla orantılı düşündüğünüz zaman yine de tam anlamıyla ''işte bu ! '' dedirtecek birşey görülmüyor.

''Sürücüler oturmamış'' lafı muhtemelen ağızdan ağıza dolaşacak. Ancak bu da boş laftan öteye gidemeyecektir. Şu anki sonuçlar gerçekten buysa; şahsen gözlerimize inanamayacak bir durum göremedim. DX11 destekli uygulamalarda da bir çığır açacağını zannetmiyorum.

5-10 monitörü bir araya getirip ,yüksek çözünürlüğe çıkmak sadece ati nin başarabileceği birşey değil. ATİ, en azından GTX 285 i her oyunda geçebilmeliydi,gel görki tek çekirdekte GTX285 i bile rahatça geçememiş.

İlerleyen günler ne getirecek bekleyip göreceğiz...

senin cümleleri yazacaktım ağzımdan aldın lafı benim yerime sen yazdın.

ati artık son kozunu hd 5890 da oynayacak eğer bundada bir şey yapamasa nvidianın gt 300 son oyunlarıyla geride kalacağının kanısıdır.

yoksa direct x 10 da yaşadığı ati hüsranını directx 11 de de yaşayacaktır.

Ben buzamana kadar yanılmadımda yanılmamda ati biran evvel kendini toparlaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 23 Eylül 2009; 16:14:54 >

• herkes niye techpowerupı quotluyor onu anlamıyorum sanki genel olarak kabul edilmiş test gibi birisi resmini koydu gelen geçen de onu baz alıp ona göre konuşuyor girin bakın anandteche felan 285 geçiliyor mu geçilmiyor mu bakın
  • Her site farklı şeyler vermiş. Ondan tartışmanın bi mantığı yok. Kesin sonuçlar gelir zamanla
  • 5870 : 399$+kdv
    gtx295 : 600$+kdv
    Core i7 975 : 1225$+kdv

yeni sürücülerle gelen testler paha biçilemez. paranın satın alamayacağı şeyler var. geri kalan her şey için ATI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

Nvidia sen ne uyanıksın geç çıkarmakla seni yeni yeni anlıyorum gt 300 geç çıkarmakla.

ati hd 5870 çoğu ekran kartına iyidir kimse cümlelerimden alaylı bir anlatım anlamasın.

Bu "Nvidia sen ne uyanıksın geç çıkarmakla seni yeni yeni anlıyorum gt 300 geç çıkarmakla." Cümlen çok komik Nvidia Gt 300 Geç çıkartmıyor veya öyle bi stratejisi yok işler yolunda gitmiyor üretimi Sıkıntılı olduğu için GT 300 leri çıkartamıyor . Yani geç çıkartmak gibi bi lüksü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XIII -- 23 Eylül 2009; 16:30:33 >
  • Beklediğim gibi yüksek çözünürlük ve full AA ve AP değerlerinde kendini gösteriyor kesinlikle bu yılın bombası, daha DX11'i işin içine katmıyorum legion hardwareden bazı testler:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=8

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=5

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=4

anandtech testleri:

ayrıca bu kartı alıp da Full HDnin altında bi monitörde kullanmak karta ayıp olur kanımca..

Yeni driverlerle 295i diğer oyunlarda ve çözünürlüklerde geçeceğini umuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minmaster -- 23 Eylül 2009; 17:12:01 >

• The AMD HD5870 - the fastest single-GPU card available?

2009-09-23
    Author: Björn Endre

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1682

System 1:
    CPU: AMD Phenom II 955
    Memory: 4 GB Corsair 1333MHz DDR3
    Motherboard: ASUSM4A7BT-E
    Main disk: Corsair P128 SSD
    Other harddrive: 36 GB Raptor
    Optical drive: LG BR-player

System 2:
    CPU: Intel Corei7 940
    Memory: 6 GB Corsair 1333MHz DDR3
    Motherboard: Intel DX58SO
    Main Disk: Samsung F2 EcoGreen 1 TB
    Optical: External ASUS BR-drive (USB)

Both systems had Windows 7 RTM installed with all the latest patches. Due to lack of time we simply had no time to install Vista on both also but we hope to come back to some Vista testing at a later date.
    The drivers used were Catalyst 9.9 for all AMD cards except the HD5870, a beta driver for the HD5870 and n… 190.62 for the NVIDIA cards.

Crysis v. 1.21
    http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1682&pageID=7683

Far Cry 2 ve HawX
    http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1682&pageID=7684

Resident Evil 5 ve Street Fighter 4
    http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1682&pageID=7685

Battleforge ve güç tüketimi
    http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1682&pageID=7686

• resimler görünmüyor
  • kimse atıp tutmasın şimdi herkes karttan çok fazla şey bekliyordu bir önceki seriden bir farkı olmadığı ortada tabii 38xx - 48xx anlamında... nvidia yeni seride atiyi fena tokatlayacak o bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 23 Eylül 2009; 16:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

5870 : 399$+kdv
    gtx295 : 600$+kdv
    Core i7 975 : 1225$+kdv

yeni sürücülerle gelen testler paha biçilemez. paranın satın alamayacağı şeyler var. geri kalan her şey için ATI.

Kardeş bu rakamları ulu orta koyma mesajlarında, parasını sokağa atabilen var atamayan var.
    Daha doğrusu NVidia olsun da, 400 dolarlık karta 600 dolar ödeyeyim diyen var, Ati alıp paramın hakkını fazlasıyla alayım diyen var.

• quote:

Orijinalden alıntı: minmaster

Beklediğim gibi yüksek çözünürlük ve full AA ve AP değerlerinde kendini gösteriyor kesinlikle bu yılın bombası, daha DX11'i işin içine katmıyorum legion hardwareden bazı testler:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=8

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=5

http://www.legionhardware.com/document.php?id=858&p=4

anandtech testleri:

ayrıca bu kartı alıp da Full HDnin altında bi monitörde kullanmak karta ayıp olur kanımca..

Yeni driverlerle 295i diğer oyunlarda ve çözünürlüklerde geçeceğini umuyorum..

resimleri linke dönüştürdüm mecburen birde Anandtech den bir iki test ekledim

Birde Nvidia fanlarından birisi GTX285'i zorla geçtiğini yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam, bence testleri tekrar gözden geçirmesinde fayda var..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.