Şimdi Ara

AMD Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
42.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: minmaster
    Birde Nvidia fanlarından birisi GTX285'i zorla geçtiğini yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam, bence testleri tekrar gözden geçirmesinde fayda var..

yahu niye testleri cımbızla çekip koyuyorsonuzda sonra boyle konusuyorsunuz.. ?? o zman aynı sitenin ut3 testlerine bakalım...?? wic testlerine bakalım?? gtx285 115 ken 5870 almış 130??? diğerinde kafa kafayalar..

ben size söyle diyeyim gtx285 genelde 100x ise 5870 120x... aynı testler,sayılar ve ayarlar sabit olmak üzere istediğiniz güvenilir kaynaktan hesaplayabilirsiniz.. aradaki fark %25 i geçmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 23 Eylül 2009; 17:22:19 >
  • 5870 512bit olsaydı belki biraz daha iyi olabilirdi 5850'yi 256bit yaptın 5870'ide 512bit yapki ileride 1ghz'lik modeller çıktığında buna uygun bellek bant genişliği olsun. Yayınlanan testlerde bazen 4870 X2 ayarında bazen GTX 295 kadar iyi görünüyor bazı oyunlarda 256bit'in kartı frenlediğini düşünüyorum. İleride DirectX 11 destekli kart almayı düşünürken bu bir handikap olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 17:25:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

5870 512bit olsaydı belki biraz daha iyi olabilirdi 5850'yi 256bit yaptın 5870'ide 512bit yapki ileride 1ghz'lik modeller çıktığında buna uygun bant genişliği olsun. Yayınlanan testlerde bazen 4870 X2 ayarında bazen GTX 295 kadar iyi görünüyor bazı oyunlarda 256bit'in kartı frenlediğini düşünüyorum.

256 bit ile 512 bit arasında aynı band genişliği sağlandıktan sonra perf te bir fark olmuyordu.... eğer band genişliği artıtıkça perf aşırı artıyorsa olabilir. ama ati bunu göremeyecekmiydi de kartları 256bit te bıraktı?? belkide 7ghz ramlere güvendi sonrada elinde patladı kim bilir??
  • X2 kartlardaki işlem gücünden daha fazla olan tek gpu'lu bir kartdan bahsediyoruz bellek bant genişliği gpu'nun gücüne uygun olmalıdır. 7ghz'lik modül kullansa zaten sorun yok 224gb/s'lik bellek bant genişliği sağlardı ve 512bit'e gerek olmazdı. Mutlaka Ati mühendisleri bizden iyi biliyor sadece kendi düşüncemi yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 17:37:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

quote:

Birde Nvidia fanlarından birisi GTX285'i zorla geçtiğini yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam, bence testleri tekrar gözden geçirmesinde fayda var..

yahu niye testleri cımbızla çekip koyuyorsonuzda sonra boyle konusuyorsunuz.. ?? o zman aynı sitenin ut3 testlerine bakalım...?? wic testlerine bakalım?? gtx285 115 ken 5870 almış 130??? diğerinde kafa kafayalar..

ben size söyle diyeyim gtx285 genelde 100x ise 5870 120x... aynı testler,sayılar ve ayarlar sabit olmak üzere istediğiniz güvenilir kaynaktan hesaplayabilirsiniz.. aradaki fark %25 i geçmiyor..

cımbızla çekiyor dediğin testler zaten yapılan testlerin yarısı yüzde 20küsür fark demişsin daha ne bekliyordun ki?Önceki seriyi hatırlatırım,4870 260 ile 280 arasında performansa sahipti, yani gelişimi görmemek için kör olmak lazım

• quote:

quote:

quote:

cımbızla çekiyor dediğin testler zaten yapılan testlerin yarısı yüzde 20küsür fark demişsin daha ne bekliyordun ki?Önceki seriyi hatırlatırım,4870 260 ile 280 arasında performansa sahipti, yani gelişimi görmemek için kör olmak lazım

ati gereksiz çok büyük beklendi yarattı.. öyle çok yüksek çözlerde yüksek fps de oyunlar olsun.. kendi çıkardığı grafikler olsun.. neydi öyle chiphell gts295 grafikleri.. 2-3 katı perf farkı vardı sanırsın..

zaten oc li bir 4890 la gtx285 yakanalabiliyorken süper hiper diye çok büyük reklam kampanyası eşliğinde gelen kart bu olmamalıydı.. açıkcası asus mars gtx285 bile bu kartı yakalar bence... ati yine nvidia ya x2 lerle cevap verecek anlaşılan.. o kadar reklam ettin durdun tflops/wall grafikleriyle 2 gpu koyunca gt300den ne kadar fazla güç tüketicek kim bilir??

• Radeon HD 5700 will launch October,12th

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7082
  • quote:

ati gereksiz çok büyük beklendi yarattı.. öyle çok yüksek çözlerde yüksek fps de oyunlar olsun.. kendi çıkardığı grafikler olsun.. neydi öyle chiphell gts295 grafikleri.. 2-3 katı perf farkı vardı sanırsın..

zaten oc li bir 4890 la gtx285 yakanalabiliyorken süper hiper diye çok büyük reklam kampanyası eşliğinde gelen kart bu olmamalıydı.. açıkcası asus mars gtx285 bile bu kartı yakalar bence... ati yine nvidia ya x2 lerle cevap verecek anlaşılan.. o kadar reklam ettin durdun tflops/wall grafikleriyle 2 gpu koyunca gt300den ne kadar fazla güç tüketicek kim bilir??

Bu tüm firmalar için böyle olucaktır ne sanıyordun? tabikide beklenti yaratacak tabikide kendi kıstaslarına göre değerlendirip ürününü süsleyip satacaklar nekadar duygusal düşünüyorsunuz anlamıyorum ama şunu unutmayın a,b,c bu tür firmaların hepsi ticaret peşindeler daha çok kazanma peşindeler Ayrıca kart şuana kadar tüm seçkin site editölerinden Geçerli not almış yeni bir kart çıkmış bi önceki selefine göre yüksek performans artışı daha az enerji harcaması + verdiği teknolojik gelişmeler ve mudaillerine göre uygun fiyat ?

• quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

X2 kartlardaki işlem gücünden daha fazla olan tek gpu'lu bir kartdan bahsediyoruz bellek bant genişliği gpu'nun gücüne uygun olmalıdır. 7ghz'lik modül kullansa zaten sorun yok 224gb/s'lik bellek bant genişliği sağlardı ve 512bit'e gerek olmazdı. Mutlaka Ati mühendisleri bizden iyi biliyor sadece kendi düşüncemi yazdım.

Bence mantığı şudur 5870 de 7 ghz bellek kullanmayarak bi bakıma performans sınıflandırması yapıtı şimdik bi sonraki kart 5890 olursa eğer 7 ghz lik bellekler kullanarak performans farkı ortaya koyup bi üst sınıfta oyuncusunu konumlandırmaktır.
  • performansı azar azar artıracak ki para kazansın, değirmen dönsün! Benim 4870x2 halen taş gibi valla.
  • ben kartı beğendim gayet güzel sonuçlar almış birde şu nvidia aynı tarihlerde çıkarsaydı güzel olurdu karşılaştırırdık birde merak ettiğim kim gtx295 e kafa tutucak bu kartlar dedi yani cidden merak ediyorum uzun süredir takip etmiyodum haberleri cidden kim dedi merak ediyorum eğer böyle birşeyi ati dememişse kullanıcılardan biri demişse yani ne diyim artık bilmiyorum arkadaşlar şimdiki testi yapılan oyunlar dx10 birde dx11 oyunlarıda görmek lazım inanıyorumki yeni driverlar ile performans artışı gelicektir
  • quote:

bence ati gt300 e anca fiyat olarak anternatif olacak gibi duruyor...

bu sefer nvidia sonradan kartı çıkarmanın avantajı ile daha uygun fiyatlandırma yapacaktır... zaten ne dx11 nede win7 var daha gt300 beklemeye kesinlikle değecek gibi duruyor...

Peki sizce gt300 fiyat olarak ne kadar olacaktır. gtx 295 ten daha ucuz olma ihtimali varmıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

quote:

bence ati gt300 e anca fiyat olarak anternatif olacak gibi duruyor...

bu sefer nvidia sonradan kartı çıkarmanın avantajı ile daha uygun fiyatlandırma yapacaktır... zaten ne dx11 nede win7 var daha gt300 beklemeye kesinlikle değecek gibi duruyor...

Peki sizce gt300 fiyat olarak ne kadar olacaktır. gtx 295 ten daha ucuz olma ihtimali varmıdır acaba?

muhtemelen aynı fiyata atinin muadil kartından az biraz daha iyi kartlarla çıkacaktır piyasaya.. açıkcası aynı paraya benzer performansta nvidia secerim..
  • quote:

muhtemelen aynı fiyata atinin muadil kartından az biraz daha iyi kartlarla çıkacaktır piyasaya.. açıkcası aynı paraya benzer performansta nvidia secerim..

2015teki bayram sonrası uygun fiyata mudail kartları alırsın nvidia kalırsa
  • ATI Radeon HD 5800 Serisine Bakış - Bölüm 1
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/amd-ati_hd5870-01
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

5870 : 399$+kdv
    gtx295 : 600$+kdv
    Core i7 975 : 1225$+kdv

yeni sürücülerle gelen testler paha biçilemez. paranın satın alamayacağı şeyler var. geri kalan her şey için ATI.

Kardeş bu rakamları ulu orta koyma mesajlarında, parasını sokağa atabilen var atamayan var.
    Daha doğrusu NVidia olsun da, 400 dolarlık karta 600 dolar ödeyeyim diyen var, Ati alıp paramın hakkını fazlasıyla alayım diyen var.

tahminimce yeni suruculerle gtx295 i tamamen gecer hız asırtmalı versiyonlarda farka gider diye dusunuyorum..

ama gtx295 inde hala 500 usd civarında oldugunuda unutmamak lazım..

• 1600sp ile (eskisinin 2 katı!) sonuçlar bu mudur yani.

aticiler kusura bakmasın ama dağ fare doğurmuş

artık nvidia dx11 oturana kadar relax bir şekilde gt300 çalışmalarına devam edebilir telaş edecekleri pek birşey yok

• sadece bu değeler bile bu kartı baş tacı yapar
    hele elektiriğe %10 zammın yapıldığı bir dönemde

• @blacksmoke
    arkadaşım dağ fare falan doğurmadı artık kimse bu saatten sonra gtx295 almaz onu geç bi kere doğal olarak tek kart olması ve directx11 olması güç tüketimi vs avantajları ile 5870e yönelecektir herkes,ikincisi fareyi umarım gt 300 doğurmaz ve sen kartı umarım 2 ay içinde piyasada görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 24 Eylül 2009; 0:48:44 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.