Bildirim
AMD Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 inceleme (4. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
fiyat/performans olmus iste, guc tuketimi de gayet dusuk, bence tatmin edici sonuclar...5700 veya 5830 u beklemek lazim... -
quote:
Orijinalden alıntı: eric13
bu kartın en büyük handikapı bellek bant genişliği artık 1600 shader felan var ve ati hala 256 bite takılı kaldı 512 bite geri dönme zamanı geldi tahminim 5890 512 bit oalcak çünkü gddr5 artık kesmiyor. ama performans olarak canavar gibi kart sadece biraz dengesiz bu arada artık atinin af düzeltilmiş ve yeni aa yöntemi eklenmiş onun için şuan nvidiayla arasında iq kalitesi farkı olabilir
işte farkı gösteren resim 3 kart arasındaki af farkı 5870 açık ara önde :
http://www.hardocp.com/image.html?image=MTI1MzU4OTM1NVlDbXBla3ZKZm5fNl8yX2wucG5n
Görüldüğü gibi GTX seriside AF kalitesinde 48xx serisinden açık ara önde AF'de Ati daha iyi diye sallayıp duranlar vardı ezik olmak başka birşeyde bilgisiz olmak bambaşka birşey. GT300'lerdeki AF kalitesinin nasıl olucağı belli değil karşılaştırma yapılacaksa DirectX 11 sm5 destekli kartlar arasında yapılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 13:09:56 >
-
Farklı siteler farklı şeyler söylüyor. Guru3d'de böyle değil durumlar. Tam sonuç almak için çok detaylı inceleme gerekiyor galiba fakat 1680x1050 de kart gücünü ortaya koyamıyor. Yüksek çözünürlüğe gidildikce performans azalma ivmesi azalıyor. -
Her site bişi demiş arkadaş bu nasıl test -
durumu özetlemek gerekirse
58701gb gtx295 in karşısındaki eksiklikleri şu
1,driverlerin oturmaması
2,gtx295 in 2 gb lik versiyonlarıyla karşılaştırılmaması
3,veriyolunun kartı kısıtlaması
driverlerin oturması ile 2gb lik 5870 in versiyonu gtx295 ile kafa kafaya veya gececeğini tahmin ediyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: VaLoUr
quote:
bu kartın en büyük handikapı bellek bant genişliği artık 1600 shader felan var ve ati hala 256 bite takılı kaldı 512 bite geri dönme zamanı geldi tahminim 5890 512 bit oalcak çünkü gddr5 artık kesmiyor. ama performans olarak canavar gibi kart sadece biraz dengesiz bu arada artık atinin af düzeltilmiş ve yeni aa yöntemi eklenmiş onun için şuan nvidiayla arasında iq kalitesi farkı olabilir
işte farkı gösteren resim 3 kart arasındaki af farkı 5870 açık ara önde :
http://www.hardocp.com/image.html?image=MTI1MzU4OTM1NVlDbXBla3ZKZm5fNl8yX2wucG5n
Görüldüğü gibi GTX seriside AF kalitesinde 48xx serisinden açık ara önde AF'de Ati daha iyi diye sallayıp duranlar vardı ezik olmak başka birşeyde bilgisiz olmak bambaşka birşey. GT300'lerdeki AF kalitesinin nasıl olucağı belli değil karşılaştırma yapılacaksa DirectX 11 sm5 destekli kartlar arasında yapılır.
dx le af nin ne alkası var af zaten 4000 serisinde daha kötüydü ati bunu aa yla kompanse ediyordu şuan 5000 serisiyle mükemmel bir afsi ve aa sı var atinin önemli olan şuan ki kartlar gt 300 çıkacakda bilmem ne olacakda ölme eşeğim ölme
-
Lafı her zaman tersmi anlarsın DirectX 11 derken yeni seriyi kasdediyorum AF kalitesi ile DirectX 11'i bağdaştırdığım için değil. AF kalitesinde Ati daha iyi diyen sizler değilmiydiniz benim ağzımı açtırma şimdi GTX serisimi daha iyi oldu. Bunun yanlış olduğunu kaç defa söyledim dilimizde tüy bitti tartışmaktan. AA kalitesine gelince Ati'deki AA ile arasında düşündüğün gibi bir fark yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 14:03:47 > -
HD5850 1680*1050 AA+AF çözünürlüklerinde merak ediyorum... (5870 bütçeyi aşıyor :)
GTX 285'den iyi mi, değil mi? -
ATI nin ne yapmak istediğini anlamadan 512 bit konusunda eleştirmek son deece yanlış.. ATI artık günümüz şartlarında insanların oyunlarda orta segmente hitap eden daha mütevazi ama akıcı ve sorunsuz değerlerde oyun oynayabildiği ürünlere yöneldiğini çok iyi tespit etti, 512 bit olarak piyasaya sürüp rakibinin yaptığı gibi faiş fiyatlar ile kart satmak (yada satamamak) yerine fiyatı yükseltmeyecek bir yöntem ile yani DDR5 ram kullanarak zaten önceki nesilde de kanıtladığı bir mantık ile örtüşen teori ile haraket etti.. Bu mantık ile gittiği müddetçe de kazanmaya ve başarılı olmaya devam edecek, satışlarını artıracak..
Yani ATI 512 bit + pahallı bir kart = satış rakamlarında düşüş yerine, DDR 5 + ucuz kart = daha çok satış mantığı ile haraket ediyor, NVDİA kartlar çoğu kullanıcı için çok pahallı hala (tabii katmerli vergi ve kar marjı ekliyen devletimiz ve esnafımız sayesinde) GTX 260 bile TR de orta seviye kullanıcılara hitap eden fiyat aralığında değil (320TL) biraz daha kötü performans gösteren ATI HD 4850 gibi bi F/P canavarı dururken (180TL) Türkiye pazarında marka bağımlılığı olan veya bu paraları vermekte zorlanmayan kullanıcılar hariç toplumun geneline hitap edemediğini görüyoruz, tüm bu nedenlerden dolayı 512 bit bir kart piyasaya sürmediği için ATI bu nesilde de F/P = daha çok satış felsefesi ile PERFORMANS olrak olmasada genel anlamda kazanan olacaktır, 685 TL ye GTX 285 almaktansa 100 lira daha verip 4870 X2 almak, yada 450 TL verip GTX 275 almaktansa 300 TL ye HD 4870 almak daha mantıklı bir alış veriş olacaktır tabii bu kendi şahsi görüşümdür...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 23 Eylül 2009; 13:25:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: istanbul2007
acıkcası dikkatimi ceken husus neden 9.6 suruculeri kullanılmıs merak içindeyim
58xx ler 8.66 RC6 (AMD recommended reviewer driver) yani 9.10 beta ile test edilmis
9.6 ile test edilen diger kartlar -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: StreamRolleR
nasıl saçma ya timeguard a katılıyorum eğer hala nvidia nin eski gtx 285 ni ezemiyorsa gt300 napar bilemiyorumgtx 285 sli ile cok rahat geçiceğim
biriside gidip 5870 cf yapar seni ezip geçerne alaka
bnm demek istediğim farklı nsse nasıl anladığın farklı
-
AF atide daha iyi nvidia AF yokmu varmı belli değil -
30Mhz Overclok yapılmış 5870'e: 2560x1600 4xAA 16xAF çözünürlükte "4 FPS" kazandırmış...
Aşağı yukarıda 100Mhz overclok olsa kart; 15 FPS getirecek...
http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=842&pageid=20 -
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
kapistigi kartlara bir senedir surucu cikiyor bunu da dusunmek lazim.benim gordugum 22 wide kullanicilari icin bu alet guzel.2gb testlerini ben mi goremedim yoksa inceleme icin vermemisler mi?tuger'den once ram mevzusunu actim tamam dagilin.
+1 -
quote:
Orijinalden alıntı: Aresrw
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
kapistigi kartlara bir senedir surucu cikiyor bunu da dusunmek lazim.benim gordugum 22 wide kullanicilari icin bu alet guzel.2gb testlerini ben mi goremedim yoksa inceleme icin vermemisler mi?tuger'den once ram mevzusunu actim tamam dagilin.
+1
ya sanki atinin driver ile bi yol kat edebildiği görülmüş... 1 problemi düzeltince bi yenisini acat ediyor...
-
Win a Sapphire Radeon HD 5870 Vapor-X card!
http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/09/23/win-a-sapphire-radeon-hd-5870-vapor-x-card/1
23rd September 2009
How to Enter
To win this fantastic prize all you have to do is answer the question below:
What are the main benefits of a Sapphire Vapor-X cooler?
a) It can turn into a giant man-eating robot.
b) Each cooler comes with an actual, real-life penguin.
c) It's very quiet yet very efficient at cooling a GPU.
Send your answer to competition@bit-tech.net, with subject heading Sapphire Competition. Be sure to include your full postal address and contact telephone number. Once you've entered the competition, let us know your comments in the forum. Good luck!
-
Bende 4870 var. Haftaya abd den 5870 getirtme şansım var, sizce geçmeye değer mi? 4870i kaça satarım (powercolor pcs+ 512 mb)? 5870 380 dolara satılıyor, almaya değer mi? -
5870 380$ ...böyle bir fırsat TR sınırlarında kaç kişinin eline geçerki..? -
eğer o fiyata sana gelecekse kesinlikle değer...
eski kartı kaça satacağın hiç önemli değil, yenisi süper fiyata geldiğine göre...
eğer paran varsa hiç düşünme bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 23 Eylül 2009; 14:11:48 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X