Şimdi Ara

AMD Radeon 7670M Overclock (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
5
Favori
13.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: rasmusen.17

Aida64 programı ile onboard ve harici her iki ekran kartınında sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Oyun içinde eş zamanlı olarak gerekli ayarları yapıp MSI afterburner ile de kontrol edebilirsiniz. Farklı bir problem yok ise bunlar işe yarayacaktır.

afterburner laptopta kullanmadım denerim de, aida 64 7670mi vermiyordu, bi ayara ihtiyacı var mı?

Aida64 çift ekran kartına sahipseniz her ikisini de algılar kontrol etmek için Görüntü Birimi/Grafik İşlemci sekmesini açın. Her iki ekran kartını da algılıyor mu kontrol ettikten sonra sıcaklık değerlerine Bilgisayar/Algılayıcı sekmesinden bakabilirsiniz. Onboard ekran kartının sıcaklığı işlemci üzerinde olduğu için işlemci sıcaklığı ile aynıdır harici ekran kartı da algılayıcı sekmesinde GPU diye geçen değerdir.

• Selamlar herkesec, gavur sitelerinde

Core Clock hızı 780
    Memory Clock hızı 1075

ile hiç bir voltaj ,crash sorunu olmadığını söylemişler . Core Clock hız 780 yaptığımda hiç bir sorunu yok. Memory Clock hızı 960 üstünde crush yiyorum. Oynadığım oyun Alien . en düşük yapan 1000 yapmış Memory hızını . Laptop Toshiba. Birşeyleri yanlışmı yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagatayKhan -- 21 Kasım 2015; 18:55:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagatayKhan

Selamlar herkesec, gavur sitelerinde

Core Clock hızı 780
    Memory Clock hızı 1075

ile hiç bir voltaj ,crash sorunu olmadığını söylemişler . Core Clock hız 780 yaptığımda hiç bir sorunu yok. Memory Clock hızı 960 üstünde crush yiyorum. Oynadığım oyun Alien . en düşük yapan 1000 yapmış Memory hızını . Laptop Toshiba. Birşeyleri yanlışmı yapıyorum?

aynı toshiba arkadaşımda var sıcaktan kapanıp bayılıp bayılıp kapanıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

quote:

Core Clock hızı 780
    Memory Clock hızı 1075

Ben genelde eşyalarımı iyi kullanrım. Laptop 3.5 yıllık ,allta soğutucu var. Günlük 2-3 saatlik oyun oynar makineye yük biner. CPU max 65 çok -çok ekstrem durularda 70 olduğunu gördüm. GPU overlocklu değerlerle 75 geçmedi. 17 inç oluşundan belki ısınma sorunu yok. Yazın bir ara çok sıcak oldu ,skyrim oynuyordum. Onunda sebebi Skyrimde kapı girişinde anlık yükleme olduğu için CPU çok %100 pik yaptığından turbo charge sürekli devreye giriyor.Isı sorunu yapıyordu. İşlemci gücünü %99 çekip turbo chargı devre dışı bırakınca ısınma bitmişti :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

quote:

Core Clock hızı 780
    Memory Clock hızı 1075

Ben genelde eşyalarımı iyi kullanrım. Laptop 3.5 yıllık ,allta soğutucu var. Günlük 2-3 saatlik oyun oynar makineye yük biner. CPU max 65 çok -çok ekstrem durularda 70 olduğunu gördüm. GPU overlocklu değerlerle 75 geçmedi. 17 inç oluşundan belki ısınma sorunu yok. Yazın bir ara çok sıcak oldu ,skyrim oynuyordum. Onunda sebebi Skyrimde kapı girişinde anlık yükleme olduğu için CPU çok %100 pik yaptığından turbo charge sürekli devreye giriyor.Isı sorunu yapıyordu. İşlemci gücünü %99 çekip turbo chargı devre dışı bırakınca ısınma bitmişti :)

turbocharge dediğiniz turbo boost mu?
    oyunlarda %98 ayarlı profilim var onu açarım vsync yi de açtım 60a sabit daha az ısınıyor

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    aynen "VSYNC ısıya nasıl bir etki yapıyor ? onu merak ettim.
  • CagatayKhan C kullanıcısına yanıt
    sistem fpsyi 100 yapmak için frekansları en tepeye çıkarıyor, haliyle ısınıyor
    ama 60 olduğundan oyun esnasında 1.2ghzye düştüğünü gördüm 3230m'in
    oyunun programı detaylı göstermediğinden 1.15i geçince 1.2 diyor sanırım, ama muhtemelen 1.17ye düşüyor
    3230min de düşebilieceği en düşük frekan 1.17
  • Merhaba arkadaşlar.Bende Samsung NP350V5C-S0FTR laptop var.İ7-3630QM @ 2.40 Ghz,8 GB DDR3 1600 Mhz, Amd Radeon HD 7670M 2gb,Windows 7 - 64 Bit özelliklerim. reg ayarlarını yaptım ati için o dediğin programı bulamadım ama msi afterburner ayarlarından resmi sınırlama dışındakileri engelle filan vardı onları kaldırdım ve şu an değişiklik yapabiliyorum clock ayarlarında.Core clock 600 memory clock 900 gözüküyor default olarak.ikisinide yaklaşık 50 civarında arttırdım ilk denememde Far Cry 3 adlı oyuna girerek medium ayarlarda oynamayı denedim.Gördüğüm bariz bi fps artışı olmadı.Aktif olarak fifa 15 nba 2k16 filan oynuyorum ve bu oyunlarda en düşük ayarlarda (hatta fifa için setttings cfg dosyasında bile performans arttırımı için ayar yaptım) sabit 30 veya 60 fps oynayamıyorum. OCsiz sıcaklık ölçümü sistem boştayken 50 civarında çıkıyor soğutucusuz.Oyunda oc siz 80 civarı.Ocli(50 arttırdım değerleri)sistem boştayken 50 civarı oyundayken 85 filan oluyor.Zaten sıcaklık yüksek olduğu için öyle ekstra bi ısınma olmadı sanırım.Ne yapmamı önerirsin.Yani bu ekran kartının bu kadar kötü olucağını sanmıyorum internette ekran kartına özel oyun gameplayleri araştırdığımda benim lowda bile oynıyamadığım oyunları medium veya high da oynayan kullanıcılar var.Yardımcı olabilirsen sevinirim.Şu an 748 e 1045 yaptım yani 150 civarında arttırdım.Farcry 3 te 5-10 a varan fps artışı oldu ama derece 90 a çıktı 91 filan oluyor arada.Sıkıntı olur mu biraz daha arttırsam voltaj la ilgili bir bilgi göremiyorum.0mV yazıyor.Nereye kadar arttırabiliirm.
    HWMonitor de ekran kartımı görmüyor değiştirebilir grafiklerden high performance aldım programı yine görmüyor.Birde şöyle bir şey var MSI programı masaüstündeyken soldaki grafikte gpu clock 300 mem clock150 gözüküyor oyuna girip alttab çekip baktığımda ayarladığım düzeyde 5-10 saniye gözüktükten sonra tekrar 150 300 e dönüyor.Masaüstünde Intele geçtiği için mi kaynaklanıyor acaba ? Ayrıca derece 90 a çıkmasına rağmen laptop üzerini ellediğimde öyle bariz bi yanıyor la diyeceğim bi tepki verdirtcek ısınma farkedemedim ki önceden Oc siz bile uzun zamanlı kullanımlarda ve yaz aylarında bilgisayarın yanıyor denicek kadar ısındığını biliyorum.

Edit 749 a 1051 de 4-5 saate yakin kullanimda yarısı nba 2k16 yarisi fifa 15 olarak oynadim.bilgisayar kapandi son hatirladigim sicakligi 90 91 filandi ve baya o civarda gitti bu sekilde kapanmasi nasil zarar verir.oc yapmadan oynayamıyorum bu riske deger mi sogutucu almayida dusunuyorum etki eder mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 27 Aralık 2015; 6:53:37 >

• Windows 10'da overclock için çözüm hala bulunamadı mı?
  • Madem ses yok, konuyu tekrar hortlatıp açıklık getireyim mevzuya;

Windows 10 ve MSI Afterburner ile Amd 7670m grafik kartları overclock olmuyordu malumunuz. Bu durumu Evga Precision X 4.2.1 ile aşmayı başardım. Sanırım Evga'nın yeni versiyonları da çalışmıyor. Ancak bu sürümde sorun yok. Intel ve Amd'nin en güncel sürücüleri ile 7670m'i oc yapabiliyorum şu an. Linki aşağıda veriyorum. Deneyenler olumlu olumsuz yanıt verirse konuya sevinirim.

http://d-h.st/j88

http://www.mediafire.com/download/8w2be66c74wrt2n/EVGA_PrecisionX_Setup_421.exe

Not: İlk linkteki dosya antivirüs tarafından tehdit olarak algılanıyor, bu yüzden ikinci linki koydum. Oradakini kullanırsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 6 Temmuz 2016; 11:15:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jamesjay

Madem ses yok, konuyu tekrar hortlatıp açıklık getireyim mevzuya;

Windows 10 ve MSI Afterburner ile Amd 7670m grafik kartları overclock olmuyordu malumunuz. Bu durumu Evga Precision X 4.2.1 ile aşmayı başardım. Sanırım Evga'nın yeni versiyonları da çalışmıyor. Ancak bu sürümde sorun yok. Intel ve Amd'nin en güncel sürücüleri ile 7670m'i oc yapabiliyorum şu an. Linki aşağıda veriyorum. Deneyenler olumlu olumsuz yanıt verirse konuya sevinirim.

http://d-h.st/j88

740 da tamam ama 750 de mhz de makina mavi ekranlara boğuluyor, bende 735mhz de karar kılıp bıraktım. Memory içinse 905 mhz de bile mavi ekran çakıyor o yüzden ellemedim Şimdiye dek kullandığım hiç bir gpu da bellek konusunda şanslı olmadım (hd4670, 9400gt, 310m, 660 Tİ ). Oyun olaraksa GTAIV ve COH2 denedim. GTAIV kullandığım ayarlar ile 1-2 fps farketmedi sanırım. Ama coh2 de benchmark da 20.04 den 24.62 ye yükseldiki bu %20 demek. Oyun içinde ise ilk defa sabit 60 frame i sağ üst köşede gördüm. Oyun ilerdikçe FPS yerlere düşecektir eminim lakin oyun bayağı farketti. Tabiri caizse yağ gibi akıyor

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Fps'de sağlanan artış oyundan oyuna değişebiliyor. Kimi oyunda 6 fps ancak artış sağlanırken kiminde 20 fps bile alınabiliyor. Muhtemelen içerideki ısıdan dolayı yükseltemiyorsunuz hızları. Kart 780/1050'de sıkıntısız çalışıyor çünkü.
  • quote:

Fps'de sağlanan artış oyundan oyuna değişebiliyor. Kimi oyunda 6 fps ancak artış sağlanırken kiminde 20 fps bile alınabiliyor. Muhtemelen içerideki ısıdan dolayı yükseltemiyorsunuz hızları. Kart 780/1050'de sıkıntısız çalışıyor çünkü.

termal macunu değiştirme zamanı gelmiş benim neredeyse 100 dereceyi görüyorum CPU da, bu işlemciyi %80 e ne çeken bir ayar vardı win7 de onu bulamadım bu kez
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    İçeriyi soğutmaya ve termal macunu değişmeye bakmak lazım. İşlemcinin hızını düşürmek pek mantıklı değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

termal macunu değiştirme zamanı gelmiş benim neredeyse 100 dereceyi görüyorum CPU da, bu işlemciyi %80 e ne çeken bir ayar vardı win7 de onu bulamadım bu kez

güç planına gel, plan ayarlarını değiştir de, gelişmiş güç ayarlarını değiştir de, işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu ayarla.
    %99 yaparsan işlemci turbo hıza geçmez, turbosuz max 2.6ghz ise 2.6ghzye çıkar en fazla.
    yazın çok faydalı, city car driving oynarken %98 yapıyorum 7670m kartım var

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

güç planına gel, plan ayarlarını değiştir de, gelişmiş güç ayarlarını değiştir de, işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu ayarla.
    %99 yaparsan işlemci turbo hıza geçmez, turbosuz max 2.6ghz ise 2.6ghzye çıkar en fazla.
    yazın çok faydalı, city car driving oynarken %98 yapıyorum 7670m kartım var

yeni notebook aldım gtx860m artık buna oc yaparım, 7670m li makinada son gecesi diye oc yaptım :) ama dediğin mantıklı %99 olayı aklıma yazıdm yazları turboyu kapatmak için ideal her makianda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci turbo şarjı devre dışı bırakmak çok yararlı. Eğer oyununuz CPU ya yasalanan oyunsa CPU lag yaşayabilrsiniz. Birçok oyun loading ekranı dışıjda işlemci %100 kullanmaz. O tür oyunlarda sorunusuz oynarsınız.
  • her zaman nvidia kartta stabilite için " nvidia inceptor " kullanın

kesinlikle altarnatif aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 24 Ocak 2016; 21:24:13 >
  • W10 da saglikli bir yontem var mi?
  • konu hort ama bir gelişme var mı win 10 için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.