Şimdi Ara

amd processor model unknown???(sorun çözüldü herkeze teşekkürler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımdan özellikler diyip işlemci ye bektığımda amd processor model unknown yazıyor.....

sistemim şu şekilde...

İşlemci AMD Athlon 64 LE-1620, 64 Bit, Sc-940 2.4 ghz
    Anakart MSI SC-940,VIAK8M890,SES,VGA,SATA,DDR2 533,1000MHz FSB
    Bellek HI-LEVEL 1 GB, 667 MHz, DDR II- SOĞUTUCULU
    Sabit Disk SEAGATE 160 GB, 7200 RPM, 2 MB Cache, SATA 2, Barracuda 7200.10

biraz aşatırdım bios güncellemesi falan gerekiyormuş....bu bios güncellemesi tehlikeli bişeymidir.....ve bilgisayarım bu şekilde dursa ileride bi sorun çıkarırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehby -- 27 Mart 2008; 16:51:09 >

• Hiçbir şey yapmana gerek yok, öyle dursun, sana bir zararı dokunmaz.

Anakartın işlemciyi destekleyip çalıştırdıktan sonra işletim sistemi (Windows) tanımasa da zararı olmaz.
    BIOS güncellemesi için MSI'ın kendi programı olması gerek. Anakart CD'sinde vardır, şu an anakartla ilgili hiç bir sorunun yoksa hiç kurcalama, ama bir yavaşlık benzeri sorunlar varsa veya ileride yeni işlemci ekleyeceğin zaman BIOS güncellemesi yaparsın. Gerekince MSI'ın kendi güncelleme programı bir iki adımda güzelce BIOS güncellemesi yapar, zor değildir.
  • bios guncellemesi iyi biseydir... artik cok fazla riski de yok... yeterki anakartin icin dogru olduguna emin oldugun bioslari cek... aksi taktirde bilgisayari bir daha calistiramama sansin var..

anakartinin seri numarasi veya model numarasi olsaydi ben senin icin bulurdum... dur bakayim...

K9VGM-V anakartinin modeli bu mu..?
    alttaki adrese bagli programi cekiyorsun...
    eger ingilizcen var ise cok rahat edecegini dusunuyorum....

http://downloadx.msi.com.tw/files/downloads/uti_exe/LiveUpdate.zip

butun drive, firmware ve bios guncellermelerini bu programla yapabiliyorsun....

]bu linkini verdigim programi kullanirken; windows'da hic bir program acik olmamali.. eger update sirasinda program kitlenir veya kapatilirsa iste o zaman yandiginin resmidir... bios update asiri "ram ve islemci kullanan" bir islemdir.. bazi bilgisayarlar takilabilir veya gecici olarak kitlenebilir. bu sebepten cok dikkatli olmakta yarar var...

bilgisayar bios update islemi gerceklestirirken baska bir islem yapmayin....!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 27 Mart 2008; 11:55:43 >

• çok fazla bilgisayar bilgim yok...bios falan yüklersem bozabilirim bilgisayarımı....onun için böyle kullanmak istiyorum...performans açısından bi sıkıntım yok...canavar gibi çalışıyo sistemim..

everest proğramında anakartım böyle görünüyo....

BilgiAlanı Değer
    Anakart Özellikleri
    Anakart Kimliği 08/16/2007-K8M890-8237A-6A7L5M4DC-00
    Anakart Adı MSI K9VGM (MS-7253)

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
    Yol Türü AMD Hammer
    Gerçek Saat 200 MHz
    Etkin Saat 200 MHz
    HyperTransport Saati 1000 MHz

Bellek Yolu Özellikleri
    Yol Türü DDR2 SDRAM
    Yol Genişliği 64 Bit
    DRAM:FSB oranı CPU/8
    Gerçek Saat 300 MHz (DDR)
    Etkin Saat 600 MHz
    Band Genişliği 4800 MB/s

Anakart Teknik Bilgisi
    CPU Soket/Slot 1 Socket AM2
    Genişleme Yuvaları 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
    RAM Yuvaları 2 DDR2 DIMM
    Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
    Fiziksel Boyut Micro ATX
    Anakart Ölçüleri 220 mm x 240 mm
    Anakart Çipseti K8M890

Anakart Üreticisi
    Firma Adı Micro-Star Int'l Co.,Ltd.
    Ürün Bilgisihttp://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=1&cat2_no=170
    BIOS Yüklemesihttp://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehby -- 27 Mart 2008; 11:54:32 >

• "Towarscke" haklı ama başta dediğim gibi şu an hiç bir sorunun yoksa, sistem canavar gibi çalışıyorsa hiç dokunma, kurcalama öyle kalsın.

BIOS güncellemesini ya bir sorunu düzeltmek için ya da yeni çıkan işlemciler gibi parçalara destek sağlamak için çıkartırlar. "Towarscke"nin üzerinde özenle durduğu konulara dikkat edersen aslında onun yazdığı kadar da tehlikeli bir şey değildir, gözünü korkutmasın.

Kısaca; MSI'ın kendi CD'sinde gelen programı kullanacaksın ve o sırada anti-virüs, Messenger vs dahil sağda çalışan her programı kapatacaksın. En çok 30 saniyelik bir işlemdir, bittikten sonra bilgisayarını kapatıp açmanı ister, yaparsın, o kadar.
  • o zaman cd den yükleyim bakalım olacakmı?
  • cd den amd cpu driver denen şeyi yükledim...resimki gibi bi ekran çıktı...son dedim...bilgisayar açılıp kapandı...açılırken sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazdı....ve hala unknown yazıyo işlemcide...

amd processor model unknown???(sorun çözüldü herkeze teşekkürler)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CPU Driver başka. O AMD işlemcilerin Cool'n'Quite özelliğini XP'ye tanıtmaya yarıyor. Kullan tabi iyidir.

Şimdi öncelikle anlaşalım:
    BIOS güncellemesi yada başka bir şeyle o Unknown yazısı düzelmez. Bu Windows'un hatası, bunu Microsoft bir yama çıkartarak düzeltebilir.... ki eğer sisteminde bir sorun yaşatmıyorsa ki sen canavar gibi çalışıyor demiştin, hiç bir şey yapma öyle dursun. BIOS falan da kurma. Ben yapman gerekince nasıl yapacağını anlattım.

BIOS için anakart CD'si içinde Sürücüler bölümünde değil, bak resimde hemen yanındaki Programlar kısmında MSI Update türü bir program olmalı. BIOS ve sürücü güncellemesini o yapar, başka bir şey değil. Şu an MSI kart kullanmadığımdan adını tam hatırlamıyorum.
  • benim link'ini verdigim program butun driver ve bios updatelerini yapiyor...
    MSI Live Update...
  • Tamam, evet anakart CD'sindeki de aynı program, ismi aklıma gelmemişti.
    Onu tüm güncellemeler için "gerektiğinde" kullansın.

Şu an ise sorun yoksa dokunmasın.
  • şu an sorunum yok...aslan gibi çalışıyo.....o zaman hiçbirşey yapmayım dursun bakalım....umarım ileride sorun çıkarmaz...

yardım eden herkeze teşekkürü bir borç bilirim...çok sağolun...
  • o zaman basliginin yanina sorun cozuldu gibi bir ibare koyarsan kotu olmaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.