Şimdi Ara

Amd phenom x4 955 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz
    Anakart: MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3 Micro ATX
    Bellek: Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage
    Soğutucu:VATAN COMPUTER - XIGMATEK - HDT-D1284 INTEL LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Soğutma Sistemleri
    PSU: 12V1 14 amper 12V2 16 amper kombine akım 19 amper verebilen 350 watt peak 400 watt DELTA marka psu sistemde 160 ve 250 gb iki adet hdd var 1 adet dvd writer var bu işlemciyi bu psu ve bu anakart ile ne kadar oc olur
    şu an 3.6ghz voltajsız kuyllanıyorum voltaj ayarı biosta auto 1- BLACKBOX OC EKRANINDA 1.38-1.41 arası değişik değerler okuyorum 2-cpu-z ise 1.4 volt gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 25 Aralık 2011; 22:10:18 >

• stabilite yok cok fazla zorlama bence
  • donma reset atma yok 3.8 de bile denedim ama tabii ki risk almamak için 3.6 kullandım overclok için psu ve anakart almayı düşündüm sizce hangi anakartve psuyu almalıyım anakart için 200 tl psu için 150 tl ayırabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 25 Aralık 2011; 22:33:09 >
  • overclock için neler almalıyım
  • güncel
  • elinizdeki anakart overclock için yapılmış bir anakart değil bildiğiniz gibi.o anakartla 3.6ghz yeterli bir değer.kaldı ki 3.6ghz zaten her uygulamada yetecek bir değer.daha iyi bir anakartla 1.4v ile 4ghz değerini görebilirsiniz.sisteminizde onboard ekran kartı kullanıyorsanız psu yönünden sıkıntınız olmaz.
  • ati radeon 5670 gddr5 (512 mb var) işlemciyi default 3.2 ghz ayarına döndürdüm risk almamak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 30 Aralık 2011; 18:37:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x4 860K
    5 yıl önce açıldı
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 955 B.E kullanıyorum.Anakartım msi 890GXM-G65 şuanda işlemcim voltaj sız 4 ghz de stabil şekilde çalışıyor.Ram lerım 1600 de.Sana kendi anakartımı önerebilirim iyi performansı var yalnız tek bir yönünden şikayetçiyim oda kart yapısının ufak olması.İşlemci uzarinde xigmatek balder soğutucu kullanıyorum soğüutucu fanı havayı alttan alıp yukarı veriyor ve kart yapısının küçük olması nedeniyle ekran kartıyla balder ın fanı birbirine çok yakın buda işlemcinin fazladan ısınmasına sebep oluyor.yinede değerlerden mutluyum:)
  • arkadaşım bende de x4 965 var stok soğutucu bozuldu değiştirmeyi düşünüyorum xıgmatek gaia dan memnun musun almayı düşünüyorum
  • ben balder kullanıyorum gaia ile arasında tek fark var gaia nın boruları bakır.Tavsiye ederim sessiz ve performansı iyi.yalnız şu sıralar fiyatı bayağı bir uçmuş o yüzden biraz düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvp-atakan

ben balder kullanıyorum gaia ile arasında tek fark var gaia nın boruları bakır.Tavsiye ederim sessiz ve performansı iyi.yalnız şu sıralar fiyatı bayağı bir uçmuş o yüzden biraz düşün

boruları bakır olunca ne oluyo ? bide 50-100tl arası başka soğutucu önerebilirmisin ?
  • bakırın ısı iletkenliği alüminyum a göre daha yüksek bu nedenle işlemcideki ısıyı daha çabuk alıp iletebiliyor daha avantajlı oluyor tabiki.ürünleri incelerim benim fikrim yine gaia.nedenini sorarsan çoğu soğutucuya 2. fan ı takamıyorsun ama gaia ya takabilirsin.Bende soğutucuya aynı şekilde 2.fan ı bağladım çok faydasını gördüm.
  • quote:

bakırın ısı iletkenliği alüminyum a göre daha yüksek bu nedenle işlemcideki ısıyı daha çabuk alıp iletebiliyor daha avantajlı oluyor tabiki.ürünleri incelerim benim fikrim yine gaia.nedenini sorarsan çoğu soğutucuya 2. fan ı takamıyorsun ama gaia ya takabilirsin.Bende soğutucuya aynı şekilde 2.fan ı bağladım çok faydasını gördüm.

ilgilendiğin için teşekkürler. bikaç sorum daha var. thermaltake contac 29 sence nasıldır ? gaia ile özellikleri benzer. bide ben şimdi gaia alsam fanı ne tarafa bakcak ve ne tarafa döncek yani 50 tane yaprağa doğrumu üflücek yoksa yapraklardan dışa doğrumu üflücek ?
  • thermaltake için yorum yapamıcam kullanmadığım için performansını bilemiyorum soğutucu satın alırken yetkiliye danışırsan daha ayrıntılı bilgi verir. gaia alırsan soğutucu aşağıya doğru bakacak ve fan yapraklara doğru üfleyecek hafayı.Ekstradan bir 12cm lik fan alıp soğutucunun arka yüzüne bağlarsan yani yapraklardan havayı çekecek şekilde ,performans ciddi artıyor.
  • quote:

thermaltake için yorum yapamıcam kullanmadığım için performansını bilemiyorum soğutucu satın alırken yetkiliye danışırsan daha ayrıntılı bilgi verir. gaia alırsan soğutucu aşağıya doğru bakacak ve fan yapraklara doğru üfleyecek hafayı.Ekstradan bir 12cm lik fan alıp soğutucunun arka yüzüne bağlarsan yani yapraklardan havayı çekecek şekilde ,performans ciddi artıyor.

teşekkürler.
  • Bende Akasa Venom İşlemci Soğutusu var. Üzerinde 12 cm lik 2 adet 1800 rpm fan mevcut (orjinali 1 fanlı, 2.yi extradan aldım)
    O.C. yapmadığımda işlemci ısısı boşta 27 ile 32 derece arasında. Yüke bindiği anda maximum 43-44 derece. Overclock yapıldığında tabiki durum değişiyor. Şöyleki işlemciye nekadar voltaj verilirse ısı da paralel olarak yükseliyor bildiğimiz gibi. Mesela bu işlemci 1.40 voltaj ile çalışıyor normalde. Biz buna 1.50 ve üzeri voltaj verdiğimizde işlemcinin boştaki sıcaklığı 40 derece civarı yükte ise 60 derecelere kadar çıkıyor. Bu yüzden hava soğutma ile hangi soğutucuyu alırsanız alın aslında sınırlar az çok belli. Değişik marka model soğutuclar arasında ve kullanılan termal macunun kalitesine göre sıcaklık en fazla 6-7 derece oynuyor araştırmalarıma göre. Ama genel olarak çoğu kullanıcı birbirine sunbeem, noctua, thermalright markalarını önerdiği için tercihler bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 20 Ocak 2012; 16:33:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

Bende Akasa Venom İşlemci Soğutusu var. Üzerinde 12 cm lik 2 adet 1800 rpm fan mevcut (orjinali 1 fanlı, 2.yi extradan aldım)
    O.C. yapmadığımda işlemci ısısı boşta 27 ile 32 derece arasında. Yüke bindiği anda maximum 43-44 derece. Overclock yapıldığında tabiki durum değişiyor. Şöyleki işlemciye nekadar voltaj verilirse ısı da paralel olarak yükseliyor bildiğimiz gibi. Mesela bu işlemci 1.40 voltaj ile çalışıyor normalde. Biz buna 1.50 ve üzeri voltaj verdiğimizde işlemcinin boştaki sıcaklığı 40 derece civarı yükte ise 60 derecelere kadar çıkıyor. Bu yüzden hava soğutma ile hangi soğutucuyu alırsanız alın aslında sınırlar az çok belli. Değişik marka model soğutuclar arasında ve kullanılan termal macunun kalitesine göre sıcaklık en fazla 6-7 derece oynuyor araştırmalarıma göre. Ama genel olarak çoğu kullanıcı birbirine sunbeem, noctua, thermalright markalarını önerdiği için tercihler bu yönde.

benim için sessizlik daha önemli bu yüzden gaia mı yoksa contac 29 mu daha sessiz ? bide 80tl ye kadar vatandan alabileceğim başka önerin var mı ?

• Dostum ben akasa venom'dan başkasını kullanmadım bu yüzden şunu al bunu al diyemem. Fakat sessizlik biraz da fan ayarlarına bağlı bir olay. Bu saydığımız tüm fanlar zaten stock soğutucudan daha sessizdirler. Stock soğutucunun dönüş hızı yüksek fan ebadı küçük olduğu için gürültülü çalışır. Bu yüzden bence ne alırsan al sessiz gelecektir orjinal haline göre. Ayrıca bios'ta fan kontrolleri bölümünde istediğin ayarı yapabiliyorsun, hazır profiller de var standart, turbo, quite vb şekillerde. Ama önceki mesajda da belirttiğim markalarda tercih daha fazla bildiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.