Şimdi Ara

AMD Phenom II X6 1090T & 1055T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar AMD'nin yeni altı çekirdekli 1090T ve 1055T işlemcilerinin performansını yeterli buldunuzmu?Özellikle oyunlarda x4 965'in gerisinde kalmaları işlemciyi satın alma konusunda tereddüt yaşattımı size?Sonuçta bana göre x4 965 işlemcisi olan hiç kimse bu işlemcilere sadece altı çekirdek diye geçiş yapmaz.Ayrıca 1090T'ye intel tarafından bakarsak i7 920-30 işlemcisi olan kişileride üzemedi.Sonuçta AMD yine kendi çapında iyi işler yapmaya devam ediyor ama performans bakımından uzun bir süre inteli geçemeyecek gibi gözüküyor.Bu durum kötümü?Asla değil.Sonuçta test tablolarında gördüğümüz değerler günlük kullanımda bizi yerlerde süründürmeyecek.Sadece test takıntısı olan ve en iyisini isteyenleri tatmin etmeyecek.Tabi ki bir iki testte tepe noktada olmak için i7 980X alıp 2125TL vermek pek akıllıca olmasada 1090T 615TL fiyatı ile 605 TL olan i7 930 kullanıcılarının aklını sadece altı çekirdek ile çelebilecek gibide gözükmüyor.

• i7 ler zaten daha hızlı :)

Orijinalden alıntı: sahafiec

hocam özellikle söz konusu oyunlar olunca işlemci yükseltmek çok nadir istisna durumlarda anlam taşır.
    orta ve ya üst seviye işlemciler kullananlar için kesinlikle değiştirmeye değmez bence...

Katılıyorum, Bugün halihazırda 4 çekirdekli bir amd veya intel sahibi olan adamın oyun için 6 çekirdekliye geçmesi tamamen gereksiz.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Hangi oyun altısını da çitliyoki zaten ?
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • kesinlikle... oyun için altı çekirdeğe geçmek mantıksız. birkaç kârı var.

-GTA,PES,FIFA gibi işlemci isteyen oyunlar
    -Online oyunlar.
    -Birkaç oyun aynı anda açacak veya oyun açıkken başka işlemler de yapacaklar için
    ***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEERDENİZZ

i7 ler zaten daha hızlı :)

komik bir yorum. koydugunuz smiley i hakkediyor.

cok cekirdek destekleyen ve destekleyecek olan oyunlarda durum bu

i5 750 nin ve 4 cekirdek i7 lerin hali ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 14 Mayıs 2010; 22:58:04 >
    AMD Phenom X4 9550
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunlar için şimdilik bir faydası olmasada sistemini uzun vadede değiştirenler için akılıca bir seçim olur 6 çekirdek diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

hocam özellikle söz konusu oyunlar olunca işlemci yükseltmek çok nadir istisna durumlarda anlam taşır.
    orta ve ya üst seviye işlemciler kullananlar için kesinlikle değiştirmeye değmez bence...

Katılıyorum, Bugün halihazırda 4 çekirdekli bir amd veya intel sahibi olan adamın oyun için 6 çekirdekliye geçmesi tamamen gereksiz.

Not :
    />
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• şunu unutmamak gerekiyo
    amd hız aşırtma veya piyasaya en hızlı işlemciyi verme gibi bir telaş içinde olmayan şirket.
    amaçları daha az maliyetle piyasa ortalama hızlarını yakalamak
    kendileride söylemişlerdi ztn
    i7 işlemci fiyatına x6 amd bir sistem toplanabiliyor
    aradaki fark bu işte.

ayrıca zaten dh testlerindede mevcut i7 965 3.2 ve x6 1055T 2.8 biriki test hariç kafa kafaya gidiyordu i7 burun farkıyla daha performanslıydı..
    http://forum.donanimhaber.com/m_39441865/tm.htm

açıkçası güzel param varsa intel alırdım, ama gün itibariyle o durum olmadıgı için seçimimi 1055T 'den yana kullananlardanım

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

kesinlikle... oyun için altı çekirdeğe geçmek mantıksız. birkaç kârı var.

-GTA,PES,FIFA gibi işlemci isteyen oyunlar
    -Online oyunlar.
    -Birkaç oyun aynı anda açacak veya oyun açıkken başka işlemler de yapacaklar için

pes mi pes 2 çekirdek de bile yeter artar..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.