Şimdi Ara

Amd Phenom ii x6 1055t turbo core ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi aksamlar arkadaslar islemcim hakkinda bir sorum olucakti.Amd Phenom ii x6 1055t kullaniyorum normalde 2.8 ghz ama turbo core teknolojisiyle 3.3e cikiyor ama bende ki islemciyi bir türlü 3.3e cikartamadim sürekli 2.8`de calisiyor.Isletim sistemim Windows 7 ama deneme amacli diski bölüp windows 8 yükledim windows 8 de turbo core aktif oluyor yani islemci 3.3 e cikiyor yük altindayken ama windows 7 de cikmiyor.Güc seceneklerinden yüksek performansi seciyorum en yüksek islemci durumu %100 yapiyorum yinede degismiyor acaba önerebilceginiz birseyler var mi?
    Simdiden tesekkürler.

• cikip cikmadigini goremezsin ki 3 cekirdek cikiyor gerisi cikmiyor.win7'de ciktigini gostermiyordur belki.oc bolumune takil biraz hemen kaparsin zaten zor degil oc olayi.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

cikip cikmadigini goremezsin ki 3 cekirdek cikiyor gerisi cikmiyor.win7'de ciktigini gostermiyordur belki.oc bolumune takil biraz hemen kaparsin zaten zor degil oc olayi.

win7 ve win8 de islemciyi yük altina sokup bakiyorum ve bostayken bakiyorum win7`de 3.3e cikmiyor oc olayini az cok biliyorum ama simdilik sadece turbo core olayini halletmek istiyorum

Orijinalden alıntı: bysiar

quote:

cikip cikmadigini goremezsin ki 3 cekirdek cikiyor gerisi cikmiyor.win7'de ciktigini gostermiyordur belki.oc bolumune takil biraz hemen kaparsin zaten zor degil oc olayi.

win7 ve win8 de islemciyi yük altina sokup bakiyorum ve bostayken bakiyorum win7`de 3.3e cikmiyor oc olayini az cok biliyorum ama simdilik sadece turbo core olayini halletmek istiyorum

yahu ,boşver salla gitsin.
    sen bizi dinle çek şunu 3,4 e ,zehir gibi olsun.
    Wilson Fisk - .45 ACP - cyrix120

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

hocam biraz daha arastirayim olmadi vericem ayari artik ve dedigin gibiyse tüm cekirdekler 3.3`e cikmiyorsa bir anlami yok o zaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

quote:

hocam biraz daha arastirayim olmadi vericem ayari artik ve dedigin gibiyse tüm cekirdekler 3.3`e cikmiyorsa bir anlami yok o zaman

Çıkmıyo tabi,yeni nesil FX lerde hepsi çıkıyo.
    o yüzden ,uğraşma ,değmez.

• 70 kisi bakmis 2 kisi cevap verdi.
    Bi umut bekliyelim biraz daha :)

Orijinalden alıntı: Infernall

Öncelikle hangi programla baktın buna,ona göre yorum yapmak lazım.Bence tamamen visualdır,biosda ne görüyosan onu yapar işlemci,işletim sisteminin etkisi olmaz,oluyorsada işletim sistemi üzerinden her hangi bir overclock işlemcisiyle ayar yapılmıştır.Yani w8de gösterip w7de göstermemesi grafiksel birşeydir sanaldır,tabi herhangi bir programla oynama yapılmadıysa.

Bunu nasıl anlarız,w7de bir oc programı kullanmadıysan ve ayarlamadıysan sorun yok.
    Cpu z kur
    Core temp kur
    Aida extreme kur
    prime95 kur
    hepsini w7de aç ve test et,biraz yüklen işlemciye ozaman anlaşılır programdan kaynaklandığı

Bütün programlarla denedim baktim stres testleri filan yaptim degisen birsey yok bi kac yerde gördüm biosu güncellemek lazimmis diyorlar

• quote:

Ozaman burdan şu ortaya çıkıyor,w7 ile w8in kernel sistemi farklı.Donanımla işletim sistemi arasındaki tek bağlantı kernel(başka varsa beni uyarınız) .Kernel sürümü yada çalışma sistemi farklı olabilir ama burda şu çıkar ortaya,x6 çıktığında w8 yoktu,w7 varmıydı bilmiyorum ama x6 w7ye daha uyumlu olmalı.Bu durumda w7de böyle bir sorun yapmaması lazım,dediğim gibi işletim sistemiyle tek alakası kernel farkından olabilir,bu durumda evet bios güncelleme sorunu çözebilir

Biosu resetledim islemci suanda 3.3 e cikiyor ama stres testinde sadece 2.8 oluyor mesela F5e basili tutunca bir süre o zaman 3.3 olarak gösteriyor Aida64 islemci mi sacmaliyor yoksa bu islemcilerde böyle mi?

quote:

quote:

Ozaman burdan şu ortaya çıkıyor,w7 ile w8in kernel sistemi farklı.Donanımla işletim sistemi arasındaki tek bağlantı kernel(başka varsa beni uyarınız) .Kernel sürümü yada çalışma sistemi farklı olabilir ama burda şu çıkar ortaya,x6 çıktığında w8 yoktu,w7 varmıydı bilmiyorum ama x6 w7ye daha uyumlu olmalı.Bu durumda w7de böyle bir sorun yapmaması lazım,dediğim gibi işletim sistemiyle tek alakası kernel farkından olabilir,bu durumda evet bios güncelleme sorunu çözebilir

Biosu resetledim islemci suanda 3.3 e cikiyor ama stres testinde sadece 2.8 oluyor mesela F5e basili tutunca bir süre o zaman 3.3 olarak gösteriyor Aida64 islemci mi sacmaliyor yoksa bu islemcilerde böyle mi?

Aida testine çok takılma ya istersen bir prime95 testine sok

Yok hocam prime95te de ayni sorun yani 10 dakika filan stres testi yaptim en fazla 2.8 de kaliyor ama dedigim gibi masaüstünde f5e basili tutunca 3.3 oluyor ne kadar sacma bi olaydir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.