Şimdi Ara

AMD PHENOM II X4 e Uygun Bileşenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben genel hatlarıyla : 3 ghz i gören , 4 gb ram , 1 gb ekran kartı , 500 gb hard diski olan bir bilgisayar toplamak istiyorum.

Baktığım kadarıyla AMD PHENOM II X4 955 işlemci olarak bunu sağlıyor.Bundan sonraki aşamada bu işlemci hangi ana karta uyar o ana karta hangi ram , ekran kartı vs . takılır bu konuda yardımınızı istiyoru
    m.
    Bütçe:1200 ile 2000

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

edit: Bütçe eklendi .

Edit:12 Aralık

Evet arkadaşlar başta LEON-X , rido_knight olmak üzere cvp yazanlara teşekkür ederim çok yardımcı oldular gerçekten.Pc yi son hali ile sipariş veriyorum 13 aralık itibari ile. Son halini paylaşmak istedim.

işlemci AMD Phenom II X4 945 HDX945WFGIBOX, 3.00GHz, 8MB, 2000MHz HT, 95W, AM3 İşlemci

ana kart MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

ram Kingston Value 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit (2x2GB)

HDD WD Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s Sabitdisk

Ekran kartı SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850, PCI-E16 2.1, 1GB/256bit GDDR5, HDMI, DVI, DVI-D,

PSU OCZ OCZ550FTY-EU Fatal1ty Serisi 550W

Monitör Samsung B2230H 21.5" 5ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Wide Screen LCD Monitör - Parlak Siyah

Kasa DKCHKNIGHT Dark Knight 2 Kırmızı Led Fanlı HotSwap Disk Yuvalı Full Siyah Atx Pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConradPwned -- 12 Aralık 2010; 2:32:38 >

• Bütçe belirtmemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: badboydoki
    Arkadaşlar ben genel hatlarıyla : 3 ghz i gören , 4 gb ram , 1 gb ekran kartı , 500 gb hard diski olan bir bilgisayar toplamak istiyorum.

Baktığım kadarıyla AMD PHENOM II X4 955 işlemci olarak bunu sağlıyor.Bundan sonraki aşamada bu işlemci hangi ana karta uyar o ana karta hangi ram , ekran kartı vs . takılır bu konuda yardımınızı istiyoru
    m.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
    .

Msi 870a g54
    Adata 4 gb 1333 mhz ram
    Hd6850 ya da gtx460 talon
    Xigmatek red scorpion
    Wd cawier black 1 gb
    Akasa zen 600w
    Eksenbilgisayardan toplayabilirsiniz .. Butceni burdaki anakart ram sogutucu ya da harrdisk kisminda oynama yapmaz ekran kartini guclendirebilirsiniz diger bilsenlerin ustundekiler gereksiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 7 Aralık 2010; 22:58:14 >

• MSI 870A-G54 AM3 DDR3 (Sata 3, Usb 3.0)
    KINGSTON 4GB (2*2) 1333MHZ DDR3
    VTX HD6850 1GB (Özel soğutmalı) 256BIT GDDR5
    SAMSUNG 500GB (HD502HJ F3)
    AKASA ZEN 600W (2x12cm Fanlı) ATX

www.teknofiyat.com

Bütçe olmadığından optimum bileşenleri yazmaya çalıştım, fiyatlara linkten ürünleri aratarak bakabilirsin.

İşlemci için de 12cm fanlı cpu cooler alırsan iyi olur ses bakımından rahat edersin ve daha serin çalışır.

X4 945'in C3 rev. 95w tdp'li olanları var alırken buna dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Aralık 2010; 22:58:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X
    MSI 870A-G54 AM3 DDR3 (Sata 3, Usb 3.0)
    KINGSTON 4GB (2*2) 1333MHZ DDR3
    VTX HD6850 1GB (Özel soğutmalı) 256BIT GDDR5
    SAMSUNG 500GB (HD502HJ F3)
    AKASA ZEN 600W (2x12cm Fanlı) ATX

www.teknofiyat.com

Bütçe olmadığından optimum bileşenleri yazmaya çalıştım, fiyatlara linkten ürünleri aratarak bakabilirsin.

İşlemci için de 12cm fanlı cpu cooler alırsan iyi olur ses bakımından rahat edersin ve daha serin çalışır.

X4 945'in C3 rev. 95w tdp'li olanları var alırken buna dikkat edin.

Nihat abi dikkat etme nedenimiz nedir ne fark var yani ?

• Arkadaş X4 955 alıyormuş zaten onların 95w olanı yok sanırım da, X4 945'lerin halen 125w olanları vardır piyasa da o yüzden alırken tdp ya da rev.'na bakılmalı kardeşim
  • quote:

Arkadaş X4 955 alıyormuş zaten onların 95w olanı yok sanırım da, X4 945'lerin halen 125w olanları vardır piyasa da o yüzden alırken tdp ya da rev.'na bakılmalı kardeşim

Sagolasin Nihat abim ya bisey daha ogrendik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Amd Phenom II X4 955 için ...
    15 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sende sağol kardeşim

X4 925/945'in 95w olanları var buradan öneride bulunabilirsin;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2221
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2544

• quote:

Sende sağol kardeşim

X4 925/945'in 95w olanları var buradan öneride bulunabilirsin;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2221
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2544

İste bu cok iyi oldu master oldugunu yine hatirlattin Nihat abi

• LEON - X adınız nihat sanırsam . Nihat bey aydınlattığınız için teşekkür ederim.Şimdi nova bilgisayardan(her toplama sihirbazın da yazdıklarınızı bulamadım ) parçaları bulmaya çalışıyorum orada "AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci" yi seçtim daha sonrada şu parçaları seçtim :

Şimdi oluşmaya başladı sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConradPwned -- 7 Aralık 2010; 23:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badboydoki
    LEON - X adınız nihat sanırsam . Nihat bey aydınlattığınız için teşekkür ederim.Şimdi nova bilgisayardan(her toplama sihirbazın da yazdıklarınızı bulamadım ) parçaları bulmaya çalışıyorum orada "AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci" yi seçtim daha sonrada şu parçaları seçtim :

Şimdi oluşmaya başladı sanırsam

Hocam teknofiyattan baktiniz mi birde fiyatlara daha ucuz olabilir ..
  • @rido_knight

Sağoalsın kardeşim, elimden geldiğince işte bir şeyler yapıyorum sizlerle beraber

@badboydoki

Kolay gelsin öncelikle, işlemciyi yerinde olsam X4 945 alırdım 400mhz için de fiyat farkı ödemezdim, istersen sende o hıza çıkarsın zaten rahatlıkla, işlemciyi alırken revizyon olayını da öğrenin 95w TDP değerine sahip olanını alın listede yazmıyor malesef.

Ses kartına gerek yok, o kart zaten anakartın kendi ses yongasından çok daha iyi değildir, 100-150$ 'lık kartlar ancak iş görür.

Seçtiğin psu'da iyi değil malesef.

Bu şekilde almaya bakın sistemi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Aralık 2010; 23:45:11 >

• quote:

Nihat bey çok teşekkür ederim . Tavsiyenize uyacağım.Kasa için ayırdığım 1200 - 2000 TL nin biraz altında ayrıca.Gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim.Cevap yazan tüm arkadaşlara da teşekkürler
  • Rica ederim hayırlı olsun şimdiden
  • bırsey sorucam bende.

@leon-x hocam
    onerdıgın msı kart fıyatı gayet uygun ama performans ıcın yeterlı mı?onerdıgın ıcın sanırım esdegerı kartlardan bır artısı olmalı..sımdıden sagolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 8 Aralık 2010; 0:46:52 >
  • @lyldz

Anakart tam f/p ürünü, güncel teknolojileri de destekliyor ayrıca, "Superb Stability: Military Class Components" üretimli bu da sağlamlığını daha da iyi açıklıyor, tsbail bir kart

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=2057

Sata 3
    Usb 3.0
    Raid
    X6 cpu

gibi özellikleri de veriyor.
  • @LEON-X

Bu sisteme birde monitör önerir misiniz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConradPwned -- 8 Aralık 2010; 1:12:40 >

• Malum teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ben bu sistemi edindiğimde önümüzdeki dönemlerde örneğin ana kartı , işlemciyi veya ekran kartını yükselte bilir miyim ? Bu tip olaylara elverişli midir ?

Biliyorum konuyu hep üste taşıyorum. Bunun için diğer konusu olan arkadaşlardan özür dilerim
  • Anakartın özelliklerini kısaca yazdım üstte ileriye dönüktür, X4 işlemci de zaten rahat 5 sene gider, sonrası X6 olur yada AM3+ Buldozer mimarisine geçersin SADECE anakart değiştirerek, işlemci ve ramler kalır yine.

Sistemler de çabuk eskiyen parça ekran kartıdır ki o da 2 seneden önce olmaz yani.

Psu'da kaliteli haliyle çoğu ekran kartını alıp takabilirsin, bütçene göre yükseltebilirsinde.

Monitörde de dvi ya da hdmi olmasına dikkat edin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Aralık 2010; 1:32:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.