Şimdi Ara

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
62.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: akyildizemre

Arkadaşlar. Bende de 0904 kodlu 720 var. anakart ise gigabyte ma790x ud4. 4. çekirdeği açmayı denediğimde bilgisayar hiç açılmıyor (ekrana hiç görüntü gelmiyor ). acaba 4. çekirdek sorunlu mu

evet
  • Daha once dedigim gibi, ya anakartla ilgili daha ileride bir problem yasamamak icin yeni bios yukleyeceksiniz, yada bios yuklemeyeceksiniz ama 4 cekridegi sansa acacaksiniz... sonucen eger bu bir bug olmasaydi, bios guncellemelerinin hepsinde 4. cekirdek acilabilirdi... demek gerek gorulmus olmali ki, bunun bir bug olduguna kara verip, AMD tarafindan yeni kodlar gonderilmis ve Award ile AMI buna uygun dogru bioslari yayinlamislar... anakart ureticileri de bunu kabul etmis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 16 Nisan 2009; 12:55:48 >
  • quote:

Arkadaşlar. Bende de 0904 kodlu 720 var. anakart ise gigabyte ma790x ud4. 4. çekirdeği açmayı denediğimde bilgisayar hiç açılmıyor (ekrana hiç görüntü gelmiyor ). acaba 4. çekirdek sorunlu mu

o anakarti almak icin cok arastirdim herkes aciyor ama benim islemci bozukmus filan diyordu sonra bir baktim acan bir kisi bile gorememisim.4. cekirdek sorunlu olmayabilir ama o anakart sorunlu bundan eminim.

@Towarscke

biz de bu durum amd'nin kasitli yaptigi bir sey demiyoruz zaten bug oldugu belli.yazilimda olur zaten ve yazilimla kapatilmis fiziki lazerle kapatilsa bunlar olmazdi.piyasaya cikmayan am3 islemciler icin gunler haftalar oncesinden bios cikardilar tam bilmeden bazi anakartlarin bioslari bu duruma sebep oldu.gigabyte asus ve biostar gibi bazi firmalar bu durumu kullaniyor.hani eski cikmis biosu anlarim yenisini cikarir duzeltirsin ama yeni cikmis bir anakartta da devam eder mi ya FXT UD5P mesela m4a79t mesela.

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP
    o anakarti almak icin cok arastirdim herkes aciyor ama benim islemci bozukmus filan diyordu sonra bir baktim acan bir kisi bile gorememisim.4. cekirdek sorunlu olmayabilir ama o anakart sorunlu bundan eminim.

zaten bendeki anakartın usbleri çalışmıyordu. garantiye yolladım. dediğin gibi anakart sorunlu. çok soğudum ankarttan ama aldık işte. umarım bios güncellemesi ile düzelir durum. açıkçası gigabyte a böyle bir anakart yakıştıramadım
  • Ya arkadaşlar ASUS'un EDITlenmiş BIOS larımı mevcut çekirdek açmaları için? Hani SB710 chipsete de editlenmiş bir bios bulabilirmiyiz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Nisan 2009; 3:29:59 >
  • 4. çekirdeğim açılmış bulunmakta.Galiba şanslıyım :)
  • gigabyte ma790x ud4 ve f2a bios ile 4. çekirdeği açmış bulunmaktayım. henüz hiçbir test yapmadım. ama xp çok rahat açıldı ve şu anda sorunsuz çalışıyor.
  • AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın!

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın!

bu ankarta sahip olupta uygulayamayanlar için bir ilk olur umarım. ben çok aramıştım.
  • ben asus ma378-t ile denedim,son bios yüklüydü acılmadı . anakarttan mı ,islemciden mi anlayamadım
  • ben de 0906... serisi bir x3 720be aldım. Bu serinin çoğu açılmış gördüğüm kadarıyla, umarım benimki de açılır. Henüz anakart satın almadım ancak açılırsa hemen yazıcam. =)
  • inan bana açılması çok birşey ifade etmiyor. hatta performans artacağına düşüyor. ben 3 çekirdek oyunlarda gayet rahat oynarken 4. çeikrdeği açınca performans düşüşü yaşıyorum. o yüzden şimdi 3 çekirdek ve 3.69 ghz stabil kullanıyorum. ihtiyacım olursa daha da overclock yapılabilir.
  • quote:

inan bana açılması çok birşey ifade etmiyor. hatta performans artacağına düşüyor. ben 3 çekirdek oyunlarda gayet rahat oynarken 4. çeikrdeği açınca performans düşüşü yaşıyorum. o yüzden şimdi 3 çekirdek ve 3.69 ghz stabil kullanıyorum. ihtiyacım olursa daha da overclock yapılabilir.

zaten eğer açılırsa gta 4 gibi 4 çekirdek destekli oyunları oynamak için açarım sadece, diğer zamanlarda kapalı tutarım. Mesela gece download için açık bıraktığımda 3 çekirdek kullanırım. =)
  • quote:

.45 ACP orjinalden alinti:
    @Towarscke

biz de bu durum amd'nin kasitli yaptigi bir sey demiyoruz zaten bug oldugu belli.yazilimda olur zaten ve yazilimla kapatilmis fiziki lazerle kapatilsa bunlar olmazdi.piyasaya cikmayan am3 islemciler icin gunler haftalar oncesinden bios cikardilar tam bilmeden bazi anakartlarin bioslari bu duruma sebep oldu.gigabyte asus ve biostar gibi bazi firmalar bu durumu kullaniyor.hani eski cikmis biosu anlarim yenisini cikarir duzeltirsin ama yeni cikmis bir anakartta da devam eder mi ya FXT UD5P mesela m4a79t mesela.

@.45 ACP
    ben en basta bunlarin hepsini konustum... bunun bir bug oldugunu, yakinda bioslarla bu durumun duzelecegini ve 4. cekirdegin yakin zamanda acilmayacagini soyledim.. Bug bug diye bagirdim silinmeyen mesajim kalmadi.. evet basliktaki gibi "Bug kullanin" dediler..

Her biri islemcilerden sozde cok anlayan bir suru insan bana bunun AMD'nin bilerek ve isteyerek yaptigi bisey oldugunu soyledi. Ben de AMD postlarini koydum oraya.. Bu islemcilerden kaynaklanabilecek herhangi bir sorun icin AMD ne destek veriyor, ne de garanti.. hatta ben AMD'ye de kizginim... ya adam gibi ACC'yi 3 cekirdekli bir bicimde kullandirsin, yada 3 cekirdekli islemcilderde bios'da ACC ozelliginin acilmasina izin vermesin... cunku gercekten anlamsiz baska sorunlar cikiyor.. (stabilite sorunlari, hatali islem, mavi ekran vs.vs..) DonanimHaber'in cokca saygi duymus oldugum insanlari, bana bunun insanlarin iyiligi icin oldugunu soyleyince, onlar hakli oluyor ben haksiz. ama ayni insanlar sirketlerin haklarini da savunmak icin bisey yapmiyor.. hani insanlik diyorum o zamanda.. "AMD Phenom II x3'u X4 Yapin!" diye bir baslik olmuyor iste.. Burda insanlarin iyiligi icin yapmiyorsun... insanlara yaptiriyorsun gibi oluyor.. iste bunu dogru bulmuyorum. bunun elestrisini de burda yapamiyorum..

insanlarin iyiligi icin herseyi yapabilirsiniz, sirketler icin de istediginizi yapabilirsiniz.. ama bunlar hakkinda iyi veya kotu konusan bir haber sitesi hakkinda ve iyiligi icin bisey yapmak istediginizde mesajiniz silinir..

Bazi firmalar icin onemli olan daha cok satmaktir.. ama bir kalite kontrol urununun, bazi testlerden gecer not alip satisa cikabilmesi icin hic bir problem cikarmamasi gerekir..Bug da bir problemdir.. anakart bu bug'i kullaniyor.. olay sadece islemcide degil...bir cok yeni anakartta ve yeni bios guncellemelerinde bu 4. cekirdek acilabilirite sorunu ortadan yavas yavas kalmakta..

eger sistemleri su anki diger mevcut sorunlarla kullanmak isteyen bir donanimhaber ahalisi mevcutsa, sikayet etmesinler... Bios guncellemesinler isterlerse...

Saygilarimla...
    Umarim kotu bisey yazmamisimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 22 Nisan 2009; 13:58:50 >

• benlik kotu bir sey yok da eski tartismalari hatirlattigimi bilmiyordum okumadim haberim yok eski tartismalardan.basliga kizmissin sen ama o kadarini da hosgor sanki baslik boyle diye girenlere yontemini anlatip kesin yaptiriyor mu?bu isi yapabilen cok az anakart var isteseler yeni biosla bitirirler ama madem boyle bir sey oldu kullanalim demisler anakart ureticilerinde bence bu isin sorumlulugu.200-400 lira durduk yere anakart masrafi yaptim ama x4 oldu 940 tokatliyorum simdi diye gezen var mi?oyunlarda 940'la zaten ayni gibi bir sey bir avantaji yok x3@x4 yapinca anca benchmark ve multitr'de.bir yerde hobi yani x4 p2 alanlari rencide edecek bir durum gormuyorum ben.anakartim basta 125w desteklese 40 lira fazla verip 920 aliyordum simdi 200-400 lira arasi anakart alirsam x4 olacak belki.. yani bu isi yapmaya calisanlara vay uynanik uckagitci gozuyle degil de kardes sen deli misin gozuyle bakmak lazim.

• quote:

Orjinalden alıntı: MissYou

bi de bu mesut çevik abimizin AMD yi (ey-em-di) olarak okuyupta gigabyte ı (cigabayt olarak değil de gigabayt) olarak okumasına bi anlam veremedim. gerçi belki pek haddime düşmez yani sonuçta yıllardır bu işin içinde olan bi insan kendisi belki gigabayt diye okunuyodur belki ben yanlış biliyodurum ama doğru cigabayt olacak diye biliyorum.

"Giga-" ön ekinin telaffuzu yazıldığı gibi yani "giga"dır. Bunun nedeni de bu ismi bulan kişinin Alman olmasıdır. Ama daha sonraki yıllarda (70ler, 80ler) Amerikalılar "ciga" şeklinde telaffuz etmeye başlamıştır. Keza birçoğumuz bu giga sözcüğünü ilk "Back to the Future II" filminde duymuşuzdur. Dr. Emmett Brown "cigavat cigavat" diyip duruyordu. Sonuç olarak iki teleffuz şekli de yanlış değildir. Ama "giga" daha doğrudur.

Asıl ilginç olan Mesut Çevik'in AMD'ye bazı yerlerde "ey-em-di", bazı yerlerde ise "a-me-de" demesi olmuş. Ama konuşması müthiş akıcı ve net. Neyse tüm bunlar işin esprisi... Konu dışı oldu biraz, kusura bakmayın.

• guzel bılgı guzel calısma
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

İntel Quad 5inci çekirdeği nasıl açıcaz bilen varmı

2 ye takıp rampa assagı vurdurmayı dene....

çok güldüm:)))))))
  • Merhaba arkadaşlar,

2 gün önce başıma gelen bir problemden size bahsetmek istiyorum.ki başkaları bu sorunla karşılaşırsa hemen sorununu çözsün diye :)

arkadaşıma pc topladık exa'dan.mesut hocamın yaptığı vidyoda X3 -> X4 yapma sevdası üzerine işlemci olarak AMD Phenom II X3 720 BE (151$+kdv) aldım.Buna en uygun board olduğunu düşündüğüm vidyoda da kullanılan Gigabyte 790GP-DS4H DDR2 (157$+kdv) boardu aldım.Alırken satış temsilcisi sistemde bu iki parça biribiri ile uyumsuz dedi.(Sorun Phenom 2 lerin 938 pine sahip olmasıymış oraya da gelicem.)Ben vidyoyu dikkatlice izlediğim için donanim işlerinden benden daha fazla anlayan arkadaşımı aradım.O da destekler dedi.üşenmedim gittim Goldun ve exanın teknik servisine sordum.ikiside destekler sorun yok dedi ve aldım bu parçaları geldim eve montajladım ama içimde küçük de olsa bi şüphe var.O yüzden anakart(onboard vga ile) işlemci(fanı yapıştırmadım :D ) ram(ocz reaper 4gb 10066)'i takıp denedim.Açılmadı.Anakartın işlemci besleme yuvası 4 pinlik değil 8 pin olandan.dedim acaba böyle bir supply mı istiyo.kitapçığa baktım.arkadaşa danıştım.çalıştırması lazım.onda da sorun yok.bütün parçaları doğru taktığıma eminim ama açılmıyo alet kısa kısa sürekli(3 kere fln değil) bip sesi veriyo.ramleri tek tek taktım yuvalarını değğiştirdim gene olmadı.gigabyte'ın sitesinden cpu support liste baktım phenom 2 işlemcilerin F3 bios ile çalışacağı yazıyordu.direk ampül yandı zaten :) Sonra kendi işlemcimi(phenom X3 8450 940 pin) taktım makine açıldı.
    hemen cpu-z ile anakartın bios versiyonuna baktım.F2 gösteriyodu.anakartın cd'sinden çıkan @Bios programıyla biosu F3 'e upgrade ettim.Elektrikler kesilcek diye tırsmadım değil tabi :) taktım sonra işlemciyi zart diye açıldı.
    hemen acc yi aktif edip 4. çekirdeğe baktım yemedi bilgisayar hiç açılmadı :( fazla uğraşmadan cmosu resetleyip bıraktım sonra.oc fln bile yapmadım.kendi işlemcim olsa affetmem.

Anakartın üstünde e-sata yok.Bence büyük bir eksik.bu arada ramlerle ilgili 1066 takınca 1-3 yada 2-4 takılması gerekiyor gbi bişey okudum.ben sonradan ben 1-2 ye taktım dual çalıştı.forumda okuduğum kadarıyla F3 üzeri bios versiyonlarında 4. çekirdeği aktif edilemediğini veya ramlerin frekansının düştüğünü okudum.

bilmeyenler için söyleyeyim anakart 940 pin ama socket AM3 olarak bilenen 938 pin işlemcileride açıyor.sadece ankartı n üzerindeki yuvada 2 tane pin boş kalıyo.

F3 Bios link

CPU Support list
    Socket AM3
    Anakart Model GA-MA790GP-DS4H(rev. 1.0)
    Yongaseti Üreticisi Model Frekans Hızı L2 Cache L3 Cache Çekirdek Adı Mimari Stepping Vat Miktarı System
    Bus(MT/s) 5200
    AMD Phenom II X4 955 3200Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W 4000 F4
    AMD Phenom II X4 945 3000Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W 4000 F4
    AMD Phenom II X4 925 2800Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 95W 4000 F3
    AMD Phenom II X4 910 2600Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 95W 4000 F3
    AMD Phenom II X4 810 2600Mhz 512KBx4 4MB Deneb 45nm C2 95W 4000 F3
    AMD Phenom II X4 805 2500Mhz 512KBx4 4MB Deneb 45nm C2 95W 4000 F3
    AMD Phenom II X3 720 2800Mhz 512KBx3 6MB Heka 45nm C2 95W 4000 F3
    AMD Phenom II X3 710 2600Mhz 512KBx3 6MB Heka 45nm C2 95W 4000 F3

• bendeki sistem gigabyte ds4h... Ben de ilk aldığımda açılmamıştı... Hatta gururumu ayaklar altına alıp ben bunu açamıyorum diye servise bile götürmüştüm. garip bişey, ama açılmama sorunu anakarttan speaker bağlantısını söktüğümde açıldı. İlk açılışında biraz bekletti geç açıldı, biostan açılmasını geciktiren şeyleri düzelttik, şimdi bir saniyede açıyor f2 bios ile... İşlemci de gayet performanslı... Ha, işlemcide unknown amd yazıyor.

Acaba bir zararı olur mu unknown amd yazmasının? Eğer bir zararı olmazsa ellemiycem :) Donanım haberdeki videoda gerçi F^bios ile yapmıştı testleri ve o güzel değerleri de F^bios ile almıştı. Ama zararı varsa F3 bios yükleyeceğiz mecburen:)

Anakartın kitapçığında minimum 500 w isterim diyor. yohsam sistemi açmam diyor. Gerçi serviste 400 w yazan, gerçetke 330w dolaylarında verebilen bir güç kaynağı ile açmışlardı, ama OC yapacaksanız, sisteminizin sağlığı için birazdaha güçlü bir Güç kaynağı tavsiye olunur.

İlave;
    Teknik serviste takılan güç kaynağı da hem büyük güç soketi hem de işlemci güç soketi 4er pni eksikti.. Yani bundan dolayı açılmayacağını sanmam, Açılır da, en azından hdd sökülünce falan minimum güç kaynağı ilede olsa açılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 4 Mayıs 2009; 11:57:29 >

• iyide arkadaşlar x3 ile x4 fiyatı aynı zaten aralarında 3ghz ve cash farkı var x4 alıp oc yapmak daha mantıklı değilmi?

http://www.exa.com.tr/amd/cpular_kategorisinde/amd_phenom-325-5203.html
    http://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_phenom-325-7504.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisilli -- 4 Mayıs 2009; 12:02:17 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.