Şimdi Ara

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
62.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neyse ozmn fazla zorlayıp diğer çekirdekleri yakmadan uğraşmayı bırakıyım.yardımlarınız için teşekkürler.aklınıza bi çözüm yolu gelirse pm atın...
  • Slm

Arkadaşlar şu an 720 be yi 4.çekirdek kapalı kullanıyorum ama istediğim zaman açabiliyorum .Şu an oyunlarda performansı iyi.Tabiki uygun anakart ve biosla .Size tavsiyem öncelikle hangi anakartların açtığı belli bu anakartlarda uygun biosla açmayı deneyin .Şöyleki biostar ta 790 gxa2+ anakartta ocak biosuyla açtım ama mayıs biosuyla açılmadı ve sistem kilitlendi tekrar clear cmos ve tekrar eski biosa döndüm öncelikle bu işin niyetine girdiyseniz uygun anakartın uygun biosunu yükleyin diğer türlü açılmaz sistem kilitlenir .Şundan da emin olun şubattan sonraki bioslarla açamazsın çünkü çoğu anakart üreticisi bu acc olayını önceden yaptığı için farkında olmadan 4. çekirdeğin açılmasına sebep oldular ve bundan döndüler.
    Bendeki işlemci stabil ve sağlam şöyleki OCCT 3.0 ile bir saat test ettim işlemcinin suyunu çıkarıyo resmen.Everest testleri daha hafif testler everestte hata vermeyen değerler OCCT de hata veriyor .İşlemci voltajı seviyor şöyleki 1,15-1,425 voltları normal değerler sayılıyo bunun üstü voltaj arttırımına giriyor.Şu an için 4.çekirdeğe ihtiyaç yok bile oyunlarda .

• quote:

Orijinalden alıntı: 3X3CUT0R

Sırada kapatılan cache'leri açmak var !

nerdeee
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama GIGABYTE - GA-MA770T-UD3P bu anakart ile 4. çekirdeği açmak mümkün müdür yoksa illa ki 790GX bir anakarta mı sahip olmalıyız
  • Beyler banada kötü piyango vurdu, ACC yi Auto ya alınca sorun çıkmıyor ancak çekirdeği açmak için birde yukarıdaki seçeneği hybrid yapmak gerekiyor işte onuda hybrid yapınca sistem kapanıyor ve BIOS bile göstermiyor anca BIOS pilini çıkarıyorum öyle..
  • Sempron 140 işlemcilerde de aynı şekilde 2. çekirdek açılıyormuş.Aynı yolla yapacağız sanırım.Biostar A760G m2+ anakartının ve bu işlemcinin siparişini verdim.Sb710 güney köprüsüne sahip bu anakartta problem yaşar mıyım sizce? Sb710 ve sb 750 güney köprülerine sahip anakartlarda açılmıyor mu sadece?
  • Sempron 140 işlemcilerde de aynı şekilde 2. çekirdek açılıyormuş.Aynı yolla yapacağız sanırım.Biostar A760G m2+ anakartının ve bu işlemcinin siparişini verdim.Sb710 güney köprüsüne sahip bu anakartta problem yaşar mıyım sizce? Sb710 ve sb 750 güney köprülerine sahip anakartlarda açılmıyor mu sadece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msyu
    konuyu hortlatmak gibi olacak ama GIGABYTE - GA-MA770T-UD3P bu anakart ile 4. çekirdeği açmak mümkün müdür yoksa illa ki 790GX bir anakarta mı sahip olmalıyız

Biraz geç olmuş ama soru boşta kalmasın. Evet mümkündür. Aşağıdaki linkten resimli olarak inceleyebilirsiniz.
    http://www.scribd.com/doc/16776513/Gigabyte-MA770-AMD-CPU-4th-Core-Enabling-by-ACC
  • Arkadaşlar, ud5p kullanıp da elinde f3b biosu olan var mıdır acep? Aramadığım yer kalmadı bulamadık bi biosu
  • çakirdek aşırtma sanan arkadaşlara!
    yanılıyorsunuz
    imalat hatası diyebileceğimiz kalite kontrolden onay almayan çekirdek kapatılarak satılan modellerde "ben öyle de kullanırım" diyerek kapalı olanı açmadır.
  • Foruma ilk mesajını yazıyorsun ve yazdığın şeye bak, burada o kadar adam var ve AMD salak biz akıllıyız mı diyor hayır tabi ki de bunun ne olduğunu iyi biliyor...
    Arkadaşın nickini değiştirelim 1. numaralı HORTÇU olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

Foruma ilk mesajını yazıyorsun ve yazdığın şeye bak, burada o kadar adam var ve AMD salak biz akıllıyız mı diyor hayır tabi ki de bunun ne olduğunu iyi biliyor...
    Arkadaşın nickini değiştirelim 1. numaralı HORTÇU olsun...

bindokuzyüzküsür mesajdan sonra ünvanınızı bana layık görmeniz takdire şayan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALKAMB

çakirdek aşırtma sanan arkadaşlara!
    yanılıyorsunuz
    imalat hatası diyebileceğimiz kalite kontrolden onay almayan çekirdek kapatılarak satılan modellerde "ben öyle de kullanırım" diyerek kapalı olanı açmadır.

Aramıza yeni katılmışsınız, bolca okumanızı tavsiye ederim.
  • amd athlon II x4 işlemcimi yeni aldım asus anakartla birlikte.
    pc açılırken yeşil asus ekranında 4 basın ve asus çekirdek çalıştırıcıyı başlatın yazıyordu,bastım pc tekrar başladı ve 4 çekirdek aktive edildi yazdı.
    şimdi athlon x4'de de mi çekirdekler kapalı geliyor?
  • bendede x3 var 4 .çekirdek açılıyor ama haliyle bug larla normalde aida tarzı programlarda x3 ken gösterdiği her işlemcinin ayrı değeri x4 ken sıfır gösteriyor tek bi ısı var

vede normalde 2300-2400 arası dönen stok fan 2700 lerde dönmeye başlıyr sıcaklık 42 lerden başlıyo x3 de boşta 18 en fazla 35-40 arası yükte gidip geldiğini gördüm eylülden beridir

kullanmaktayım

x3 ken işlem yağmadığında otomatik 780 mhz işlemde 3000 mhz oluyor işlem yapmadığında 37 w yükte en falzla 95 w a çıkıyor

fakat 4.çekirdek açıldığında direk 125 w tan başlıyor ister işlem yap ister işlem yapma farketmiyor hep aynı 125 w güç çekiyor

kendi deneyimlerimi yazayım dedim belki bi arkadaşa fikir konusunda yardımcı olur dedim saygılar dh ailesi...
  • çok iyi yaw :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Orijinalden alıntı: ALKAMB

çakirdek aşırtma sanan arkadaşlara!
    yanılıyorsunuz

Aramıza yeni katılmışsınız, bolca okumanızı tavsiye ederim.

teşekkür ederim üstad...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::_Kosov@lı_::

Çekirdegide aşırdılarya helal olsun!!

affınıza sığınarak açıklama gereği duydum 1. yorumum bu (gibi) mesaj(lar)dan ötürüdür.
    iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: neskali

bendede x3 var 4 .çekirdek açılıyor ama haliyle bug larla normalde aida tarzı programlarda x3 ken gösterdiği her işlemcinin ayrı değeri x4 ken sıfır gösteriyor tek bi ısı var

vede normalde 2300-2400 arası dönen stok fan 2700 lerde dönmeye başlıyr sıcaklık 42 lerden başlıyo x3 de boşta 18 en fazla 35-40 arası yükte gidip geldiğini gördüm eylülden beridir

kullanmaktayım

x3 ken işlem yağmadığında otomatik 780 mhz işlemde 3000 mhz oluyor işlem yapmadığında 37 w yükte en falzla 95 w a çıkıyor

fakat 4.çekirdek açıldığında direk 125 w tan başlıyor ister işlem yap ister işlem yapma farketmiyor hep aynı 125 w güç çekiyor

kendi deneyimlerimi yazayım dedim belki bi arkadaşa fikir konusunda yardımcı olur dedim saygılar dh ailesi...

Özellikle güç değerleri hakkında verdiğin bilgiler çok çok önemli eğer çekirdek aşırtmayı yapacaksak Watt değerlerini göz önünde bulundurmak gerek...
    Hele birde PC 24 saat çalışıyorsa önemi göz ardı edilemez, buna bağlı olarak ısı değerlerini verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

FOXCONN - A7DA-S anakartında bu çekirdek açma özelliği yokmu acaba

var.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.