ASUS M4A78-AM anakartım var. Bu anakartta bios ayarları ile Amd işlemcilerde çekirdek açma şansı var. Bu anakartın en son bios güncellemesini yaptım [V2002] idi . Fakat internette araştırmalarıma göre [V1001] çekirdek açma için gerekli imiş. Ben son güncelleme olan 2002 de de çekirdek seçenekleri var. İşlemcime gelirsek İşlemcim Black edition serisi yani çekirdek açmam mümkün. Fakat Unleashing Mode yi enabled yaptıgım zaman Ve sistemi başlattığım zaman Unleashing Mode Açılamadı diyor. Sizce bunun nedeni Biosun versiyonu uymamasındanmıdır ama biosun en güncelini yükledim ya da işlemcide 2 den fazla çalışan çekirdeğin olmamasındanmıdır Yardımlar için tşk ederim şimdiden
iki dedigin de mumkun ama ben olsam o islemciyi cekirdek acmasinda bir suphe olmayan anakartta denerdim cevrenden dekgetirirsen filan dene.simdi neticeye bakalim anakarttan veya islemciden acilmamis.3.8 ghz cikarabilirsin bir nebze kurtarir cekirdek acilmama durumunu.
Ama bu anakarttada çekirdek açmak mümkün. Peki 3.8 için overclock yapmam gerek. Sonuçlarında ısınma gibi sorunlar ortaya çıkarmı peki?
3,8 cıkmak icin voltaj vericeksiniz bu da ısıya neden olucaktır.
Anladım ilgin için tşk ederim :)
acmak mumkun diyorsun ama acamamissin iste.ben de asus anakartta cekirdek actim oyle unleashed acilamadi falan fistik demedi.cekirdekler stabil degilse bile bios acilisinda x4 oldu demesi lazim ama windowsu acmaz stabil degildir ona bir sey demem ama senin kart daha basta ozelligi acamadim filan demis bence baska bir anakartta dene arkadaslarinda actigi kesin bir anakart varsa.3.8 icin az bir voltaj vermen lazim evet ama cok sicaklik sorunun olmaz phenomlar cok isinan islemciler degil olsa olsa stok fan kullaniyorsan ses sorunun olur onun cozumu de fan almak 40 liradan basliyor.