Sistemim Amd Athlon xp 2000+ Msi KT4V anakart 256 MB Kingston 333 Mhz Asus Geforce Ddr deluxe
Athlon 2000 normalde 133 fsb de çalışıyor. Birçok voltaj ayarı denedim, Vcore 1.82 veya 1.85 ramleri 2.7v de fsb yi 140 yapabiliyorum ama 10 dakika sonra sistem kilitleniyor. ram voltajını arttırmassam 10 dakika değil 2 dakika sonra sorun yaratıyor. Doğru düzgün overclock yapamıyorum. Cpu 72C sıcaklığında genelde, acaba ramler mi çok ısınıyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
12.5x160 larda 1.7v ve 2.7 v ddr de denesene bı bakalım neler oluyor bence fsp arttır carpanı kucuk tut ılk once
12.5x160 yaparsam blgisayar yanar. Zaten 12.5x145 de direk kilitlen iyo. Sinirenip yansın diye ben 166 ya çıkarmışdım programla, bilgisayar 5 dakika boyunca açılmadı bidaha, sonra düzeldi :)
[bgdnc2]Cpu 72C sıcaklığında genelde abi sen işlemciyi gümleteceksin fanın kaldırmıyor senin
zaten bende yeni bir fan almayı düşünüyorum ama kasanın içinde zaten 4 tane fan var. Kasa overclock kasası. normalde benim amd 2000 desktopda 64C de oyun oynayınca felan 68-69 oluyor. O/C da 72.Fsb 140 yaptığımda zaten 71-72 oluyor ve çalışmaya devam ediyor. 2 kere 3d mark yapınca kilitleniyor ama hep aynı cpu sıcaklığı. Kimse yokmu aynı konfigrasyonda o/c yapan veya tavsiyesi olan?
sk7+delta yada tt smartfan 2 önerilir ayrıca 6712'lerde kuzey köprüsündeki pasif soğutma yetersiz...pasif soğutma ile kuzey köprüsü bu havada 50 derece oluo onuda değiştir...sorun çıkmaz....
albayım +1 abi kasaya 40 tanede fan taksan işlemciyi sogutamazsın
Ekran kartının fanını veya anakartın soğutmaısnı değiştirince garantide bi problem çıkar mı?
cpu fan'ın nedir bende bir ara denedim imzamdaki sistemle fakat fsb 144'ün üzerine çıkamadım 12.5 çarpala 144x12.5'dede takılıyor masa üstüne bende uğraşmadım default kullanıyorum zaten barton 2.5'e geçecem yakında
benim cp5 var cpu temp masa üstünde 49-52 falan oyunlarda 54-55 bunlar klima açıkken klimayı kapatınca 60-62civarı oluyor
onlarda sorun çıkar değiştirirsen ama onların arkadaki kıskaçlarını sıkınca biraz ugraştırır bazı modellerde çıkarken. fazla zorlamazsan bir sorun çıkmaz garantide..
Benim cpu fanı coolermaster'ın uyduruk bi modeliydi. Bide benim kasanın durduğu yer kötü. Aşağıda masalarda kasa koymak için yapılan yerde duruyor, 2 yanı kapalı vede arkası da yarım kapalı kasanın durduğu yerin. Yalnız bu Amd 2000 ler fazla overclock olmuyor sanırım.Bende de masaüstünde 144 fsb yi geçmiyor işte 140 da da zorlayınca 10 dakika sonra kilitleniyor.
Yanlız şöyle bişey var Mad, ikimizin de anakartlar aynı. Kuzey köprüsünden şüpelenmeye başladım. Başka ana kartı olupda 2000 overclock yapanlar biraz bilgi verirlerse sevinirim.
kuzey köprüsüne fan şart
Aşada gördüğünüz sistem var OC taraftarı olmadığım için denemedim ama vermek istediğim bilgi şu işlecim üzerinde box ile gelen fan ı var ve kasa kapağı tamamen açık ayrıca işlemci üzerine üfleyen (birazda kuzey köprüsüne) birde kasa fanım var (nasıl monte ettiğimi sormayın uzun hikaye işlemci sıcaklığı 49 u geçmiyor idle iken 44 le 40 arasında....ek kasa fanını takmadan önce 45 le 55 arasında idi bu yüzden ben derim ki siz işlemcinizin modelini bir kontrol edin...t-bredB mi? diye deilse imkanınız varsa deiştirin...ha birde fsb arttırımına göre veridiğiniz voltaj çok malum ne kadar voltaj o kadar sıcaklık...işlemci sıcaklığınızı 65 in üstüne pek çıkarmayın derim....pclabs.gen.tr da güzel detaylı anlatımlar vardı bir bakın isterseniz...
Benimki T-Bred değildi, Oem ve 1 yıl garantili, yanmaya karşı da garantisi yok. Ben alırken zaten boxlar yoktu. Şimdi overclock daki tıkanmanın birkısmını çözdüm.
1-333 lük DDr ramler fsb arttıkça çalıştıkları mhz artıyo ve biyerden sonra kilitliyo sistemi. Onun için 266 ya ayarladım.
2-Bu işlemden sonra gene takılma oluyordu, hata olarak ise nv4_disp.dll de hata oluşuyordu. Driverları değiştirdim ve bu sorun da ortadan kalktı.
Şuan sistem 140 fsb de stabil çalışıyor(73C sıcaklık).
Ayarlar: Vcore:1,85 Mem v: 2,7 Agp: 1,6 veya 1,5
Yanlız şöyle bir sorunum var agp voltajını 1,5 in üstüne çıkardığım an görüntüde biraz bağzı yerlerde bozulmalar olabiliyor.
141 fsb de ise biraz kullandıktan sonra desktop'a çıkıyor yada kilitleniyor ve no less or equal diye bir hata veriyor yanlış hatırlamıyor isem. Sorunun ekran kartımdan(Asus Geforce DDr 32mb) olduğunu düşünüyorum. Bence çok daha yüksek fsb ye çıkabilir amd 2000.
http://www.pclabs.gen.tr/hw/article.asp?id=293 bak yazıyı buldum soruna direk cevap bulabilceğin bir inceleme..(zaman zaman bu siteden lilnkler verildiği için linki buraya yazmakta sakınca görmedim umarım sorun olmaz)
Palomino cekirdeklerle OC olanakları çok kısıtlı ne yazıkki bence şansını zorlama zaten kazandığın çok az bir miktar ve sıcaklığı oldukça riskli noktalara çıkarıyorsun...
Sağol guffy dediğin doğru. Benim işlemci zaten palomino. Neyse artık yakında radeon 9700 pro almayı düşünüyorum, artık onu overclock ederim :P
kt4 ve xp 2000+ ile 149*12 ve 145*12.5 stabil olarak ulast?m cpu voltaj?la da oynamad?m 27 derece oda s?cakl?g?nda max 59 derece 2.5 saat %100 cpu kullan?m?ndan sonra ve ramlar elexir cok kaliteli oldugunu sanm?yorum ama ?s?nma problemi yok kuzey koprusu ise ?s?n?yor. cpu fan? da cp5.
palomino mu ki seninkinin çekirdeği. Çünkü o/c lı halde 59 derece olması çok çok zor bişey palominoların. Zaten Paleminolar 145 fsb den sonra direk takılıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme