Şimdi Ara

AMD'nin en hızlı masaüstü işlemcisi; Phenom II X4 965 Black Edition (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsadet


    quote:

    Orijinalden alıntı: ladaci38

    Bu işlemci olsa olsa Core i5 750'ye rakip olur.O da daha ucuz piyasaya çıkacağına göre amd'ye indirim yapmaktan başka çare yok.


    helal olsun süper saçmalamışsın

    http://diy.pconline.com.cn/cpu/reviews/0907/1702311.html
    Burdaki testlere bakarsan i5 750 nin phenom II 955 den iyi olduğunu görürsün.Phenom II 965,955 den biraz daha iyi olacağına göre tahminimce i5 750 civarı performans sergiler.Hatta şurada geçmiş
    http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-965,2389-2.html
    Fiyat olarakta core i5 750 için 196 dolar civarı fiyat dolaşıyor internette.Teşekkürler.




  • 1,58V ile 6.15 GHz i gösteren SS bence abartılı. O voltaj ile 5 GHz e bile çıksa su soğutma ile günlük kullanılır ve güzel olur.
    Bu ph II x4 işlemciler Core i7 serisine rakip değil. p/f odaklı işlemciler. LGA775 e rakip durumdalar.
    Core i7 kullanmak için 220$ lık anakart almak gerek. Bunu 90-100$ lık anakarta takıp kullanabiliyorsun.
    2*2 GB DDR2 1066 MHz ram ile de kullanabiliyorsun. Core i7 alınca 3*2 GB 1600 MHz CL7 DDR3 ram den aşağısı kesmez.
  • GİNEDE NE OLURSA OLSUN İNTELİ TERCİH EDERİM.
  • düşünün core i7 920 2.66 ile 3.4 lük amd nin gene beceremediği işlemcisine kafa tutuyor aynı hıza getirseler ortalık dağılır doğruya doğru:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    düşünün core i7 920 2.66 ile 3.4 lük amd nin gene beceremediği işlemcisine kafa tutuyor aynı hıza getirseler ortalık dağılır doğruya doğru:D

    işte ben de hep bunu anlatmaya çalışıyorum.2.66 ghz deki i7 ile bile kapışamıyor.frekanslar aynı seviyeye getirildiğinde ağlar bu işlemci.amd mimarisini değiştirmesi lazım.
  • ama aynı seviyeye getirilmiş bir işlemci için de intel 1200 dolardan aşağıda fiyat etiketi basmaz üzerine. arkadaşın da dediği gibi f/p odaklı işlemciler i7den çok daha ucuza kuruyorsun sistemi ama i7 performansı alıyorsun
  • Bence AMD yine son anda paçayı kurtarmış gibi. Gerçektende f/p olarak, yeni nesil gücü karşılayabilecek performans olarak (i7 920, q9650) yine durumu iyi kurtarmış helal olsun.



    Yanlız benim merak ettiğim seneye durumu nasıl kurtarıcaklar ? su soğutması dahil 5ghz ye oc edilmiş işlemci mi satcaklar 6 çekirdeklerle baş etmek için.. AMD umarım gelecek sene için çekirdek hızlarından daha fazla geliştirmeler yapabilir.



    Yoksa İntel halimizi iyice duman eder. AMD yi destekliyelim arkadaşlar.. Monopol işlemci piyasasına yine düşersek, halimiz duman olur.
  • bu işin son noktası neresi çok merak ediyorum her geçen gün hızlanıyor cpu lar ama bir sonu olmalı doganın kanunu geregi benimkisi bir teori büyük ihtimalle iletgenliği elektirik ile diyil ısık ile yapıcaklar ama nasıl .......
  • Transistörler o ışığı nasıl işlicek ? Işık fiber optik kablolarda dümdüz gidiyor , veya kodlayıcı devrelerle süzülüp yönlenir , işlemci içersinde ışığın nasıl hareket edeceğini çok merak ettim =)
  • i7 920 nin bunu geçiceğine bende katılıyorum amd genelde sat hızı hızlı fakat perf yavaş olan işlemciler üretiyor örnek vermek gerekirse x2 6000+ 3100mhz idi fakat imzamdaki işlemci ile çok güzel tokatlıyorum kendisini başka söze gerek yok heralde?
  • Amd ise at çöpe intelse tak kasana :) boşa kasılma derim ben. Bakalım bu sefer başara bilicekmi AMd iyiyse bu sefer amd alırız yav bizim için daha iyi hem ucuz hemde daha hızlı ama bakın sonra o makine şimdikinden daha yavaş çalışırsa DH ye getirip i mi isterim ona göre :)veriyosunuz test sonuçlarını insanın ağzının suyu akıyo alıp eve koyunca burdaki gibi olmuyo alet hiçte. :)
  • teste göre i920 den hızlı yalanını yiyim amd bari adam gibi sallaki inanalım. yanına yaklaşamadığın işlemciyi nasıl geçtin?
  • dikkatimi çekti forumlardada hep amd ciler inteli, intelcilerde amd yi çamurluyor :) mesela teknik olarak mümkün olmayan kıyaslamalarla neredeyse celeronlarla phenomlar rakipleştiriliyor :)) benim intelim senin amd ni döver :))) benim amd de topunuzun intelini döver :)) ama iyi oluyor okuyup gülüyoruz.
    tarafsız testler vardır arkadaşlar, oralardan bakınız, birine güvenmiyorsanız birkaçına bakıp ortalamasını alınız. işin içinde photoshop yoksa matematik yalan söylemez.

    "benim c2duo, arkadaşımın phenom4 üne" veyahut "benim athlon arkadaşımın i7 sine toz yutturdu" derlerrr
    -tabi canım tabi çok doğal, zaten bende benim hacı muratla otobanda porshelere makas atıyorum. :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yugams

    bu işin son noktası neresi çok merak ediyorum her geçen gün hızlanıyor cpu lar ama bir sonu olmalı doganın kanunu geregi benimkisi bir teori büyük ihtimalle iletgenliği elektirik ile diyil ısık ile yapıcaklar ama nasıl .......



    Evet sonu var. Nanometrik küçülme belli bir seviyeden sonra duracak. Zira elektriksel bazı sorunlar var. Belli olmaz belki onu da aşarlar. Ama gene de elektriğin o kadar dar yollarda sorun oluşturacağını tahmin ediyorum. Yalıtkanlık ve iletkenlik bağını iyi kurmak için silikon yapısında büyük bir değişikliğe gidilebilinir. Porselen kullanılabilinir. Ya da iletken plastikler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aeris

    Transistörler o ışığı nasıl işlicek ? Işık fiber optik kablolarda dümdüz gidiyor , veya kodlayıcı devrelerle süzülüp yönlenir , işlemci içersinde ışığın nasıl hareket edeceğini çok merak ettim =)



    Transistörler silikondur. Yani daha doğrusu silisyum.

    Cam silisyumdan yapılır.

    Fotograf makinelerinin sensörleri de öyle.

    Güneş enerjisi panelleri nasıl yapılıyor.

    Optik okuyucular zaten optik.

    vb vb....

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenantur

    dikkatimi çekti forumlardada hep amd ciler inteli, intelcilerde amd yi çamurluyor :) mesela teknik olarak mümkün olmayan kıyaslamalarla neredeyse celeronlarla phenomlar rakipleştiriliyor :)) benim intelim senin amd ni döver :))) benim amd de topunuzun intelini döver :)) ama iyi oluyor okuyup gülüyoruz.
    tarafsız testler vardır arkadaşlar, oralardan bakınız, birine güvenmiyorsanız birkaçına bakıp ortalamasını alınız. işin içinde photoshop yoksa matematik yalan söylemez.

    "benim c2duo, arkadaşımın phenom4 üne" veyahut "benim athlon arkadaşımın i7 sine toz yutturdu" derlerrr
    -tabi canım tabi çok doğal, zaten bende benim hacı muratla otobanda porshelere makas atıyorum. :))))



    Kaç yıllık üyeyim sen eskiden görecektin asıl. O zaman bir de AMD tanınmıyordu. İntel den başka firma bilmeyenler daha da komik oluyordu. ( Bilememek ayıp değil. Bilmeyip te yeni üye olup yıllardır forumda olup testler yapan adamlara kafa tutmak ayıptır ve baya komik olur. )

    Şu anda da hala testlere bakıp geride kalan hala övülebiliniyor. AMD, Core2 darbesinden sonra gene iyi toparlandı. Ama şu gerçek ki gerek performans olarak gerek ise saat hızı verimliliği olarak intel i yakalayabilmiş değil. Sıkı bir fiyat politikası ile intel in soket değiştirmesini fırsata çevirebileceğini düşünmüştüm ama bunu da yapmadı ( Yapamadı değil yapmadı. Bir bildiği vardır herhalde. Sanırım ekran kartı bölümü çok iyi iş yaptı. ). 4890 lar 350 liraya geriledi ama işlemci fiyatları maşallah dünyaya kazık çaktı.

    Ama en azından soket değiştirmeyi bir süreliğine bırakıp eski kullanıcıları gene kendine yöneltmeyi başardı. Ayrıca yeni işlemcileri de öyle kötü değil. Sevindiğim nokta anakart noktasında İ7 ye oranla iyi bir tablo çizdi ve tutundu piyasada.




  • PII ler beklemede çok az güç tüketiyormuş.
  • Yaw uzun süredir bakamiyorum buralara bir göz atayim dedim Intel fanlari hala ayni :D Test yok link yok bir sey yok - hemen adam sonuca variyor _:D
  • aynı işlemcileri ısıtıp ısıtıp yeni bir şeymiş gibi sunuyorlar. karşılaştırma tabloları güzel. iyiki hızlı bir işlemci. işini hemen bitiremese yanardı zaten. 140 W ısı değerini düşürüp gelsinler. iyi iş çıkarmışlar da deriz.
  • aktuz 140w = 140c mi oluyor :))) düdüklü tenceremi bu, fasulyemi kaynatıon :))
  • Yine bilip bilmeden yorum yapılmış kaliteli yorum nerdeyse yok işin detaylarını bilmiyorsanız reklamlara kanıyorsanız bari burda yorum yapıp kendinizi rezil etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorist -- 21 Ağustos 2009; 0:50:11 >
  • sıcaklıktan size ne kardeşim adam yanında babalar gibi fan veriyo zaten. ayrıca nerdeyse hiç görmedim amd de ısınma sorununu.
    adamlar durumu hesaplayıp ona göre fan veriyolar zaten. 1000 liraya alacağın amd pc + ati ekran kartıyla oynayacağın oyunu. 1000 liralık intel ile açamazsın bile. hatta iişlemci ve anakarta vereceğin için tüm paranı başka bişey alamazsın zaten .
    ayrıca intelin amdninki gibi yüksek hızlarda vereceği sıcaklığı düşününce amd soğuk bi işlemci kalır. 2.66 ile 6000 i karşılaştıran mümkünse ısılarıda karşılaştırsın 6000 mhz de çalışan intelle amd yi. kışın soba kurmaz odasına artık . bukadar büyük bi intel tekeli varken amd nin yaptığı gerçekten büyük başarı. ayrıca intelcilerin bilmesi gereken en önemli şey amd bukadar fiyat/performansa önem vermese herhalde intel bu aç gözlülükle en basit işlemciyi 1000$ dan aşağı satmazdı herhalde. ki arge dışında bir işlemcinin maliyeti 10$ ı geçmezken...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.