Şimdi Ara

AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rakibinin en güçlü işlemcisinden neredeyse yarı fiyatına daha güçlü işlemci yaparsın, yetmez üstüne indirim yaparsın halen daha tüm bunları görmez, gelip burada "yok olmamış fail mail" dersin. Fanboyluk zor iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 27 Nisan 2017; 17:10:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen APU da geliyor oh mis
  • oyun konusunda iyi degiller

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NorthShield

    Şöyle i5 lere kafa tutan Rayzen 3 serisi işlemciler gelse nekadar güzel olur.

    Adamlar i5'i geçecek işlemci yapsalardı o zaman R5'leri çıkarmazlardı. Yani her işlemci kendi kulvarındakiyle yarıştırılıyor. R3 vs İ3 ; R5 vs İ5 ; R7 vs İ7 :)

    Toplam pc maliyetinde asıl rekabet edilmeli bence. Yani tam takım bir pc toplandığı zaman Rakip işlemciye F/P oranında kafa tutabiliyorsanız işte asıl o zaman işlemcileriniz tutar. Üstüne işlemci güncellemeyide koyarsanız o zaman geleceğe de yatırım yapmış olursunuz. Bence bu konuda önemli. AMD R3 sistem kurdurduğu zaman bunu sadece işlemci değiştirerek R5'e hatta R7'ye yükselttirebilmeli. Bu sayede intel'i devirir mi? Bence devirir!...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Rakibinin en güçlü işlemcisinden neredeyse yarı fiyatına daha güçlü işlemci yaparsın yetmez üstüne indirim yaparsın halen daha tüm vunları görmez gelip burada "yok olmamış fail mail" dersin. Fanboyluk zor iş.

    oyunlarda 7600k nın altında kaldığı zamanlar olduğuna göre yok olmamış fail mail derim
  • bir ürünün tüm teknik özelliklerini her haber yapışınızda yazmanıza gerek yok.

  • Ben - not veriyorum,sebebi bu işlemci daha yeni piyasaya sürüldü,amd'ye güvenip piyasaya çıktığı gün alanlar ne duruma düşüyor,ürün 6 aylık falan olsa anlayacağım veya ürünü alanlara paralarını iade etseler sorun değil ama bu şekilde yapılınca kullanıcıları aptal yerine koymak olur.

  • İşlemci çok iyi o yüzden indirildi gibi saçma yorumlarda anca AMD FanBoy'larına yakışırdı. Oyun performansı bekleneni veremeyince direk indirime koştu AMD. Zaten belliydi sürekli render testi ile bakın inteli geçiyoruz biz muhabbeti yaptığından. Forumda da herkes kurgucu, yazılımcı falan herhalde durmadan render yapıyorlar...

  • Çok paraymış be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Rakibinin en güçlü işlemcisinden neredeyse yarı fiyatına daha güçlü işlemci yaparsın yetmez üstüne indirim yaparsın halen daha tüm vunları görmez gelip burada "yok olmamış fail mail" dersin. Fanboyluk zor iş.

    oyunlarda 7600k nın altında kaldığı zamanlar olduğuna göre yok olmamış fail mail derim

    Yahu sende var ya.

    Sadece oyun oynuyorsan 5 serisi al. 1600X al mesela. Oyunlarda 1800X ile aynı. 7600K yı geçtiği de oluyor. 7600K nın gerisinde kaldığı da oluyor. Ama öyle %30-40 geri kalmıyor. %10 u geçmeyen farklardan bahsediyoruz. Ki oyuna göre %10 geçiyor da. Özellikle çok çekirdek destekli oyunlarda farkını koyacak bir işlemci.

    Zamanında çok çekirdeğe gerek yok denilip az çekirdekli alınan işlemcilerin hali de belli. Şimdi en az 4 çekirdek olmayan işlemciye işlemci bile denmiyor nerede ise.

    Ben ihtiyaçlar iyi değerlendirilip ona göre tercih yapılması taraftarıyım. Hem video düzenleyip hem oyun oynayan biri olarak mesela 1600X benim için iyi bir tercih olurdu. Ama elimdeki 4690K hala oyun için çok iyi bir işlemci olduğundan gereksiz masrafa. Bir dünya anakart ve ram değişikliğine gerek yok. İşin kötüsü şu an bence Z97 Gaming 7 var. Arkadaş bunun kadar çok çıkış portu olan anakart kalmamış ya piyasada yeni çipsetlerde. Anakartların arkasına iki tane usb koymuşlar o kadar. Bu ne lan. Benim anakartta 10-12 tane USB 3.0 yuvası var.

    İki tane F710
    Logitech G710+ ( 2 Port )
    Logitech G700S
    İki tane yazıcı ( Biri siyah beyaz lazer. Diğeri tarayıcı özellikli ve nadiren aldığım renkli baskılar için inkjet. )
    Telefon Data Bağlantısı için bir adet.
    Direksiyon.
    1 adet ups için.
    1 Tane Wifi için.


    Yani usb lazım arkadaş benim gibi adama. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Valla eskiden en kral Amd anakartları bile en tepeler bile 1000 tlyi geçmiyordu,ama şimdi kurdanmıdır,nedendir 1500'e bile anakart var msı titanıum x370,asus hero 1200 civarı,en üst olsada bu kadar beklemiyodum ben şöyle 900-1000 max olsaydı diğer kartlarda ona göre sıralansaydı alt seviyelerde daha iyi olurdu.

    En son güncel a88x soket sniper g1 fiyatına bakıyorum kullandığım, en tepe kart sonuçta kendi alanında ama arada uçuk bir fiyat farkı var.

    Bence bunda bizim firmaların işi var. Fiyatlar biraz da şişirme.

    AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!


    Türkiye Fiyatı 1300TL.
    3,6TL ye bölelim.
    361,1 Dolar.
    %18 i KDV desek.
    306 Dolar.

    Amazon fiyatına bakalım.
    212 Dolar.
    AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!


    Kargo ve KDV ödesem dahi 265 dolar. ( Dikkat. %8 ABD eyalet vergisi + %18 KDV + %30 Satıcı Karı + 15 Dolar da bireysel pahallı kargo ile alıyorum ürünü. )

    Fark 41 Dolar. O da 150TL. Buna rağmen ucuz alıyorum.

    Ki bu anakartı distribütör 265 Dolara almıyor. Distribütör giriş fiyatı maksimum 150 Dolar + KDV. Yani 177 Dolar. O da ne yapıyor 637TL. Hadi biz de abartalım 177 değil de 195 olsun ve 700TL diyelim. Adam 700TL lik anakartı 1300TL ye satıyor. 700TL lik ürün için 600TL kar koymak nedir?

    Sanık sizin hakim bey.

    Bizim ülkemizdeki tüm distribütörler maalesef böyle. Yeni çıktı ise %300 e varan kar ile satıyorlar ürünü. Logitech. Dolar 1,3 lerde iken falan Türkiye fiyatı 750TL olan bir ürünü amazondan kargo kdv türlü türlü masrafını ödeyip 230TL ye falan almıştım. Yani düşün ki bu adamlara masrafı olsa olsa 150TL demek. 150 liralık ürünü 750TL ye satmak. El insaf.

    Salak saçma bir laf yüzünden pınar ürünlerine boykot düzenleyenleri halka attıkları bu kazık için tüm distribütörleri boykot etmeye çağırıyorum. Almayın arkadaş. ABD fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında %18-20 den fazla fark olan ürünü almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 28 Nisan 2017; 4:11:58 >




  • vamp kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

    Bu arada distribütörleri boykot etmeye çağırıyorum.

    ABD fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında %20 den fazla fark olan hiçbir ürünü almayın. Mallar ellerinde kalsın. Burunları sürtsün adilerin biraz da.

    S8+ fiyatı açıklandığında çok rahat %40 kar ile 4000TL ye satılabilir. Almayın dedim. Bakınız çıkış günü fiyat 4500TL + 300TL hediye çekine döndü birden 500TL indi fiyat. Şu an S8 modeli 3749TL ye satılıyor. Daha da düşecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 28 Nisan 2017; 4:18:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!




    Çok iyi ama anakartlarda da olsa güzel olacak,hala Amd anakart fiyatları için pahalılar.



    AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!



    Siz vazgeçene kadar devam kapı açıldı artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay1122

    quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle
    Çok iyi ama anakartlarda da olsa güzel olacak,hala Amd anakart fiyatları için pahalılar.

    Aslında pahalı değiller. Onlar üst modeller. A350'ler henüz çıkmadı. Fiyatları 160-200 civarında olacaktır. Overclock özellikleri yok.

    Yok kardeş bildiğin kazıklıyorlar milleti. 650TL KDV dahil aldıkları anakartı resmen 1300TL ye satıyorlar.

    Ürünün amazon fiyatı. Bu fiyat üzerinde %30 kar oranı ve %8 eyalet vergisi var. Ürünün ABD fiyatı 212 Dolar. Satıcı karını bırakıp sadece %8 vergiyi çıkarsak 195 Dolar eder. KDV ekle. 230 Dolar. Türkiye fiyatı ne? 310 Dolar. Zaten bu fiyata %30 satış karı dahildi. Bu karın üstüne bir de ekstra %34 kar koyuyorlar. El insaf.




  • Direk oyun performansı falan saçmalamaya başlanmış yine. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
  • AMD mimari olarak gayet iyi iş çıkarmış ipc olarak aradaki farkı nerdeyse kapatmış, ancak bazı arkadaşlar yerden yere vurmakta sınır tanımıyorlar.ryzenlerin 4.1 ghz üstüne çıkamamasının nedeni Samsungun 14nm finfet üretiminin verimsiz olmasından kaynaklanıyor.Bilenler bilir aynı sebepten dolayı Apple A9 yongasındaki olaydan sonra A10ları tsmcye ürettiriyor.zen mimarisi yapı olarak intelin core mimarisine göre modül yapısı ve cache bellek olarak farklılık gösteriyor bu nedenle şuanki oyunlarda düşük performans veriyor.ancak yeni çıkacak olan oyunlarda bu sıkıntı olmayacağını düşünüyorum şahsen. bu arada i7 4770k- gtx 970 kullanıyorum ve ryzen 1700- gtx 1070 sistem deneyimim oldu, cs go, witcher 3, gta v gibi oyunlar oynadım.şaşırtıcı bir şekilde akıcı bir deneyim oldu.
    Tekrar i7 4770k lı sistemimde oyun oynadığım zaman inanılmaz bir şekilde stuttering yaptığını fark ettim. youtube da bu konu hakkında birçok video buldum. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.AMD ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum kullacınılar ve forum üyeleri tarafından,4 core 4 thread i5 7600k bitmiştir diyorum, ghost recon wildlands oyununda tüm çekirdekler %100 kullanılıyor.darboğazın babası oluyor neredeyse tabiki bir oyuna bakarak karar vermemek lazım ancak çoğu oyunda böyle ve seneye çıkacak oyunlarda sıkıntı yapma olasılığı var buna da bir gözatın diyorum.lga 1151 artık ölü denilebilecek bir soket, sanırsam seneye desteklenmeyecek am4 ün önü daha açık umarım daha da iyi olur, rekabet candır diyorum iyi günler herkese.





  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Beklemek lazım o zaman biraz keriz silkeleme yapıyolar anlaşılan talep var diye,yazık valla bize.
  • Daha çok indirim haberleri alırız.Bu yazımı ss alabilirsiniz : )
  • Sazanlar varken intel indirim yapmaz bindirim yapar hepsiburada nokta kom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.