Şimdi Ara

AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi! 
     
    AMD yeni nesil Ryzen işlemci ailesinin en güçlü modeli olan 1800X'de fiyat indirimine gitti. 8 çekirdekli olan ve SMT teknolojisiyle her çekirdek için çift izlek desteği ile gelişmiş işlem kabiliyeti sunan işlemci 512KB Seviye 2 ve 16MB Seviye 3 bellekle geliyor. Standart çalışma hızı 3.6GHz olan ve Turbo devreye girdiğinde frekansını 4GHz'e çıkartabilen işlemci, iyi bir soğutma ile  XFR teknolojisini devreye sokup biraz daha hızlanabiliyor.
     
    14nm üretim geometrisiyle hazırlanan ve 95 Watt TDP yani ısıl tasarım gücüne sahip olan Ryzen 7 1800X, az öncede bahsettiğim gibi AMD'nin en güçlü işlemcisi olarak yaklaşık iki ay önce 499 dolarlık etiket fiyatıyla kullanıma sunulmuştu. Intel'in 1000 dolar üstü fiyatla satılan Core i7-6900K modeline karşı konuçlanan işlemcinin daha iyi fiyat/fayda oranını yakalamasını isteyen AMD, indirime gitmeye karar verdi. Sadece bu modele özel olan 30 dolarlık indirim sonrasında işlemci Amerika'daki internet sitelerinde 469$'dan satılmaya başlandı. Bu fiyat seviyesi için 30 dolar çok anlam ifade etmese de AMD'nin ürün gamındaki fiyat dağılımının artık biraz daha mantıklı bir görünüme kavuştuğunu söyleyebilirim.
     
    Ryzen 1700 ve Ryzen 1700X modelleri sırasıyla 329$ ve 399$ ile satılıyor yani aralarında 70 dolarlık bir fark var. İndirim sonrasında Ryzen 1700X ile 1800X modelleri arasındaki fiyat farkı da 70 dolar çekilmiş oldu. Ryzen 5 serisi ile satışlarını daha da arttıran ve duyumlarıma göre gidişattan hayli memnun olan AMD, daha geniş kitlelere hitap edecek son kozunu yani Ryzen 3 serisi fiyat/performans canavarlarını ise henüz sahaya sürmedi. Yılın ikinci yarısında gelmesi planlanan işlemcilerle AMD, Core i3 işlemcileri gölgede bırakmak istiyor.
     
     








  • Yorumlarda malum görsel olmayan bir AMD haberi görmek iyi geldi :)
  • 1700de fiyat indirimine gitse keşke...
  • İntel'e de o sandıklardan yollamışlar mıdır acaba?
  • Intelin tokmak sesi gum gum :)
  • Selamlar.
    469 dolarlık Ryzen 7 1800X, işlemci Intel'in 1000 dolar üstü fiyatla satılan Core i7-6900K modelinden performans olarak ne kadar geride acaba.
    yani bu fiyatlarda son kullanıcının kârı nedir?
  • Beklenen bir şeydi.
  • Passmarkta ryzen 1600x 13k alirken, r7 1700 14klarda.Acaba daha tam performanslari oturmadi mi?
  • 30 dolar çok anlam ifade etmesede demiş :) 107 lira 20 kuruş ediyor eğer amazondan sipariş verecekseniz vergide azalıyor 110lira indirimi bana babam yapmıyor
  • Şöyle i5 lere kafa tutan Rayzen 3 serisi işlemciler gelse nekadar güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NorthShield

    Şöyle i5 lere kafa tutan Rayzen 3 serisi işlemciler gelse nekadar güzel olur.

    core i5 ler ryzen 5 leri tokatlıyor.ryzen 3 ler i3 ü geçsin şükret.
  • as as as
    AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!
  • AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!




    Çok iyi ama anakartlarda da olsa güzel olacak,hala Amd anakart fiyatları için pahalılar.
  • apodur kullanıcısına yanıt
    videoyu izledim pekde geride kalmıyor hatta hedef bölgesi içinde baya bir öne de geçiyor 2k ve 4k düşünüyordur zaten 6900k düşününen oda 1080ti düşünüyordur zaten ayrıca r7 1700 alıp overclock yapıldığında zaten temelde aynı işlemciler 1700 ve 1800x aynı zar yapısı arada fark yok testler bunu gösteriyor biraz bilgi edinin ve akıl yürütün boş konuşmayın bu seviyede işlemci hedefleyenler 1080p düşünmüyordur emin olun ryzen 1700 alıp oc de yapsanız 1800x alıp onuda oc yapsanızda yapmasanızda daha yüksek ekran kartı modellerini daha iyi idare eder optimizasyonda sıkıntı olmazsa
  • Amd ryzen lar ne yazıkki buldozerler kadar devasa fail olmasada fail olmuştur gamercılar adına.Yoksa kuvvetsiz çekirdeklerden 8 tanesini yan yana koyup 16 thread ile yapay testlerde puan kasmayla olmuyor.Oyunlarda içler acısı bır yandanda sorunlarıda cabası.Satışlara bakın anlarsınız.Çok kötü satışları.Koskoca dh de bile bakın kaç kişi almıştır.
  • Total war serisinden bir oyun ryzen icin guncelleme aldi ve performansinda kayda deger bir artis oldu. Bu bence net kanittir ryzenlarin suan oyunlarda optimizasyona ihtiyac duyduguna. Yeni cikacak oyunlarda kiyaslamak lazim. Suanki oyunlarla kiyaslamak bir anlam ifade etmiyor. Ayrica ryzenlar gayet de satiyor. Forumda da satiyor. Satmali da. Satilacak da. Benchmark skorlariyla testlerle tek ve cok cekirdek performansi ortada. Islemciler canavar gibi guclu. Hatta ayni frekansa ciksa tek cekirdekte intelden de guclu. Muhtemelen sonraki nesillerde cikartacaklar. Bu gucu uygulamalar kullanamiyorsa bu uygulamalarin problemidir islemcinin degil. Fx serisinin tek cekirdek performansi çöptü. Şimdi öyle değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Nisan 2017; 10:42:7 >
  • Sistemimde 2600K ve P8Z68 Deluxe var. Intel kullanıcısı olarak tarafsızca konuşuyorum; Ryzen'ler olmuş arkadaş. Ve iyi de satıyorlar. Sezar'ın hakkı Sezar'a. Aksini söylemek için fazla kasmaya, şekilden şekile girmeye gerek yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle
    Çok iyi ama anakartlarda da olsa güzel olacak,hala Amd anakart fiyatları için pahalılar.

    Aslında pahalı değiller. Onlar üst modeller. A350'ler henüz çıkmadı. Fiyatları 160-200 civarında olacaktır. Overclock özellikleri yok.
  • Valla eskiden en kral Amd anakartları bile en tepeler bile 1000 tlyi geçmiyordu,ama şimdi kurdanmıdır,nedendir 1500'e bile anakart var msı titanıum x370,asus hero 1200 civarı,en üst olsada bu kadar beklemiyodum ben şöyle 900-1000 max olsaydı diğer kartlarda ona göre sıralansaydı alt seviyelerde daha iyi olurdu.

    En son güncel a88x soket sniper g1 fiyatına bakıyorum kullandığım, en tepe kart sonuçta kendi alanında ama arada uçuk bir fiyat farkı var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.