Şimdi Ara

## AMD'nin B3 Revizyonlu İşlemcileri için Intel Karşılaştırmalı Test Sonuçları - 2 ## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
9.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Kanfelaketi

quote:

Orjinalden alıntı: Epirus
    Bi dolu şey yazmışsınız ama boşuna olmuş. Yazdığınız şeyleri ben ve bazı arkadaşlar daha önce yazdı zaten! Tablolar gayet açık. Az çok kafası çalışan herkes tabloları yorumlayabilir.
    Farklı bişey yazsanız tamam diycem ama yazınızın ilk paragrafı megalomanlık yaptığınızın kanıtı

Daha çok o iki arkadaşın ateşli tartışmasını sonlandırıp iki tarafın da kabul edeceği mantıklı bir analiz yapmaya çalıştım.
    Sizin yorumunuzu özellikle hatırlamıyordum, şimdi okudum. Alıntılamadan yazdıklarınızı yorumlayacağım.

Bu test tabloları salt CPU başarımı ölçmek için hazırlanmadı, platform başarımı ölçmek için hazırlandı. Yani bu sonuçları veren bilgisayarı aynen alıp kullanıyorsunuz, ve bu sonucu veriyor. Anakartlar tablolardaki başarıma dahil.
    Yazınızdaki bir diğer nokta, nVidia IGP'li Intel anakartının neden kullanılmadığı. Sebep: burada Intel ve AMD'nin kendi ürettiği modüllerin karşılaştırılıyor olması. Platform bütünlüğüne IGP'ler de dahil dolayısıyla.
    Özetle bu testler ekran kartsız sistemler için yapılmıştır ve CPU testi değildir. Dolayısıyla sizin daha önce yazdığınız bir şey yazmadım, belki aynı şeyi düşünmüş fakat doğru ifade edememiş olabilirsiniz. Başka yorumcuların yazdıkları ile ortaklıklar içeriyor olabilir yazdıklarım. Yazmadan önce tek kontrol ettiğim benim fikirlerimi tamamen aktarabilmiş bir yorumcunun olup olmadığıdır.

"Kafası az çok çalışan herkes yorumlayabilir", evet. Fakat önemli olan yorumlamış olmak değil, doğru yorumlamaktır. Zaten bir çok hata yanlış anlamaktan ortaya çıkar. Megalomanlık hakkında özür diliyorum, o paragrafın amacı başka.

edit: yazım hataları.

İşte arkadaşım tek hatan buna platform testi demek. Platform testi ne demek biliyor musun masa üstü için? Burada ortaya attığımız bir PDA değil ki sen direk gelenler ile karşılaştır.

Bu test platform testi değildir çünki IGP sonuca aşırı etkide bulunmuştur. Hem de %45 gibi bir oranda. Yanlız direkt bakmayın. O aradaki fark AMD nin skorunu artırdığı gibi intel in skorunu düşürür. Ayrıca IGP lerin birbirine attığı %20 fark ile işlemcilerin bir birine attığı %20 lik fark arasında dağlar kadar performans farkı olduğunu belirteyim.

Şöyle düşünün. İkiniz yarışıyorsunuz her birinize birer varil verilmiş. 10 dakika kim en fazla kova su doldurabilecek buna derler. ( Şimdi sen kovanı havuzdan doldurup kendi variline dökersen 1-0 önde geçersin. Ama rakibin varilinden bir kova su alıp kendine koyarsan 2-0 öne geçersin. Bu yani. )

Tekrarlıyorum. Bunun bir platform testi olması için AMD ve intel sisteme en güçlü ATİ kartlar takılmalı. Oyun testinde en yüksek grafik ayarları seçilmeli ki işlemcinin sonucu etkilemesi en aza insin. İşte bu durumda kartın verdiği performansa bakılır.

İşte bu durumda hangi platform daha güçlü anlaşılır. Öyle ya bu platform ise parçaların uyumunun ne kadar bir artış getirdiğine bakılmalı. Yoksa ben niye 3870 aldım diye illa AMD işlemci ve anakart alayım.

Bir diğer nokta pek tabi NVidia çipsetler de konulur du. Çünki ben işlemci alınca illa intel anakart alacağım diye bir şey yok. Gidip NVidia çipsetli bir anakart ta alabilrim. Yanlışsam söyleyin. Bu test şu durumu ile kullanıcıya bir bilgi vermez.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld
    İşte arkadaşım tek hatan buna platform testi demek. Platform testi ne demek biliyor musun masa üstü için? Burada ortaya attığımız bir PDA değil ki sen direk gelenler ile karşılaştır.

Açıkçası bence haklısın. Ben de sonuç olarak "platform" kavramının açık olmadığına kanaat getirmiştim az önce.
    Fakat yorumlarken AMD'nin "platform" kavramını kullandığı bağlam içinde değerlendirdim. Yani bu tablolardaki "platform" anlayışları "AMD CPU + AMD IGP" VS "Intel CPU + Intel IGP".
    Aksi takdirde bahsettiğin değerlendirme elbette daha mantıklı olacaktır. Zaten bunu daha sonraki bir yorumumda "880GT ve HD3870" diyerek dile getirdim.

Sonuç: Bu ne biçim platform kavramı bre AMD!

Benden bu kadar, saygılar.

• Orjinalden alıntı: Towarscke

herkez gerekeni soylemis... hatta Intel de gayet cevap vermis... Intel 2000 serisi daha iyimis.. Intel oyle diyorsa haklidir.. Intel dunyanin en iyi islemcilerini uretiyor... yukarda gordugunuz butun mevcut islemcileri e2000 serisine yaptiginiz overclock ile gecersiniz...
    hatta omurboyu garanti de veriyor..
    Bunu söylerken ciddimiydiniz?onca zamandır söylediklerinizden sonra bunu ciddi kabul etmek zor çünkü.

ironi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 21 Nisan 2008; 21:16:23 >
  • Daha dün yazdığım gibi arkadaşlar. Testler bir şekilde AMD nin yararına gösterilmeye çalışılmış. AMD kendi testler yapmamalı. Ne etik, ne de tarafsız olabiliyor sonuçta. Bu işten ekmek yiyen sitelere, dergilere bırakmalı bu işi. B3 Phenom testi adıyla yayınlanan bir testte platforma testi çıkması üzücü. Sanki bilgili olmayan insanları kandırma amacı güdülmüş. >Benim için testlerin geri kalan kısmı bile şüphe çekici.

Bu arada FX57 ye tarafsızlık konusunda laf edilmiş. Taraflı olsalardı Editor-2 notunu göremezdik.

Velhasıl, tam anlamıyla işlemcilerin farkını görmek isteyenler;

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3272

Buradan tarafsız doğru testler görebilirsiniz. Ayrıca bu teste kullanılan anakartlar, ekran kartları ve ramlar, bu işlemcileri alacak kişilere hitap edecek düzeydedir.

Bu arada forumda çok bilgili erler görüyorum.

Eğer birisi sırf haklı çıkmak için Feyk hesaplar kullanıyorsa yazık. Utanç verici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 21 Nisan 2008; 21:46:37 >

• Bu kadar ateşli tartışmalara ne gerek var...Daha testler yavaş yavaş ortaya çıkıyor...Hele birkaç tane daha inceleme görelim ondan sonra girersiniz birbirinize...Ayrıca firma tabiki en iyi uyum sağlayan donanımları biraraya getirip testleri öyle yapacak...Bundan daha doğal ne varki...
  • Fiyati görmek lazim.
  • Ben bu testlerden ne anladığımı söyliyeyim mi? =) Amd b3 revizyonlu en kuvvetli işlemcisi ile bile q6600ü hala geçemiyor. Resmi olarak da kendi kendilerine açıkladılar iyi oldu. Artık gönül rahatlığı ile q9450 alabilirim.

@sdurust
    "Bu arada forumda çok bilgili erler görüyorum."

Hocam 39 mesajım var ne kadar bilgiliyim şimdi ben? Nedir yorum yaptıkça mı bilgi kazanıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit_glorfindel -- 22 Nisan 2008; 1:56:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hit_glorfindel

Ben bu testlerden ne anladığımı söyliyeyim mi? =) Amd b3 revizyonlu en kuvvetli işlemcisi ile bile q6600ü hala geçemiyor. Resmi olarak da kendi kendilerine açıkladılar iyi oldu. Artık gönül rahatlığı ile q9450 alabilirim.

@sdurust

Hocam 39 mesajım var ne kadar bilgiliyim şimdi ben? Nedir yorum yaptıkça mı bilgi kazanıyoruz?

Arkadaşım forumda yenisin bilmiyorsun. Bazen bazı üyeler fake hesap açabiliyor. Fake hesalar ile asıl hesaplarına destek olabiliyor ya da saçma tartışmalara girerek asıl hesabını haklı çıkartarak prim yapmaya çalışıyor.

Arkadaşımız bu kişilere değiniyor. Forumda vakit geçirdikçe eminim sen de bu tarz üyelere rastlayacak ve şikayet ederek silinmelerini sağlayacaksındır.

Tabi sen de fake üye değilsen. ( Atlı smiley i çok sevdim ya )

• Yahu anlaşılır gibi değil Amd'nin katakullisini yiyor millet. Tabloların söylediği şu;

-Intel işlemciler her alanda Amd işlemcilerden daha performanslı...

-Amd'nin onboard GPU'lu chipsetleri Intel'inkilerden daha başarılı...

Söylenen yalnızca bu, ne bir eksiği ne bir fazlası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hit_glorfindel

Ben bu testlerden ne anladığımı söyliyeyim mi? =) Amd b3 revizyonlu en kuvvetli işlemcisi ile bile q6600ü hala geçemiyor. Resmi olarak da kendi kendilerine açıkladılar iyi oldu. Artık gönül rahatlığı ile q9450 alabilirim.

@sdurust

Yok arkadaşım sen takılma. Benim sözüm bir er'in bilgisiz olması gereklidir değil tabi.

Bende Er olarak başladım ve başladığımda bilgim fena değildi.

DigitalWorld açıklamış durumu. Bazı yeni üyelerin, eski üyelerin sırf kendini haklı çıkarmak adına yeni üyelikler açmış olabileceğini belirtmek istedim.

Yoksa kimin bilgili kimin bilgisiz olduğu rütbeyle anlaşılmaz.

Bu forumda ne cahil binbaşılar yarbaylar var.

Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 22 Nisan 2008; 3:10:31 >

• Cok ortada bir sey soyleyecegim... Zaten herkes yeterince konusmus..
    Test cok yorumsuz kalabilecek bir test.. esasen hic bir yoruma ve bakis acisina gerek yok...

Dijital Medya ve Ofis Uretgenligi konusunda Intel'in onde oldugu islemciler mevcuttur.... Bunu AMD kendi soylemis zaten... Gayet ortada bir konu...
    Intel zaten bu konuda cesitli benchmarklar vermisti... hatta zaten oyun oynama konusunda herkes Intel aliyor ve Overclock yapiyordu.. Cunku zaten ekran kartina ve cesitli I/O hardware'lerine, AMD'nin verdigi Hypertransport destegi de ortada... Bu asamada isterseniz Intel alin overclock yapip oyun oynayin isterseniz AMD alip direkt oyun oynayin...

Yukardaki test sonucunda AMD; Dijital Medya ve Ofis Uretgenligi kotu cikti diye; bunlari gerceklestiremiyor veya yetersiz demek anlamsiz.. Sadece ayni hizda degil... Zaten Ofis'de kullanmak icin hic kimse 150'dolarin uzerinde islemci almaz..("Benim bilgisayarim Office dokumanlarini daha cabuk kaydediyor" gibi aptalca bir laf olamaz.) Server yapilarinda zaten AMD Barcellona ile gayet iyiydi.. Bu asamda Office yapisinda Sempron gecerlidir(ekonomik olmasi bakimindan).

Bu asamada Intel'in Nvidia ile kavgasina AMD'de karismaz.. iki tarafida mantikli bir bicimde platform olarak degerlendirmis.. Hatta Intel'e Asus anakart vermis.. Cunku zaten Intel'de yakinda platform isine girecek ve Nvidia ile arasi cok iyi sayilmaz... Nvidia zaten olaya ayri yonden yaklasacak.. Bazsi anakartlari ve bazi Ekran kartlari cok basarili sonuclar veriyor ama burda konu Nvidia degil... Nvidia olamaz zaten.. cunku yapi bakimindan degisken ve uyumlulugu konusunda kafa karistiracak bir "X" degeri eklemenin anlami yok..

780G son AMD anakarti chipsetidir.. karsiligi da G35 chipsetli Intel'in son anakartidir... eger Intel bu konuda geri kaliyorsa o zaman Intel anakartlarina yeni bir soluk getirsin... malum Nehalem cikacak ve Islemcinin icinde ekran karti olacak... Fusion ise benzer sekilde ekran kartini icinde barindiracak...

Intel ve AMD'ye sunu demek lazimdir... "Durumlarinizi esitleyin; kim daha ucuza satiyorsa ve fiyat/performansi kim daha iyi veriyorsa, onu aliriz.."

Epirus'un dedigi gibi; "Ofis ve Multimedya test sonuçlarında Phenom'lar önde olsalardı curcuna çıkardı"
    bence; belkide AMD veya Intel mevcut istikrari koruyup, pazarlama stratejilerini uygun sekilde devam ettirmek icin curcuna cikarmiyor bile olabilirler..

Saygilar sevgiler...

• testler bu akdar sacma olduğuna göre amd nin cpu lar yaramaz hangi mantık en pahalı cpu yu alıp onbord la oyun oynar ki , böğle utanmadan test yapıp işte alın test diyen kuruluşa ... derim ben ,fiyatları düşür FİYATLARI amd-ati tr de rakamlar uctu
  • Amd saçmalamış, kendilerini kandırmaya devam etsinler.

Office ve digital media da geri kalmışlar oyunda şunu vurgulayarak toplarlayabilirlerdi. Intel işlemci alacağınıza amd phenom alın aradaki farkı ekran kartına yatırın daha fazla 3d başarımı alın.

Örneğin

Intel q6600 veya q9300 + 3850 yerine
    Phenom 9850 + 3870

yada

Intel q6600 veya q9300 + 3870 yerine
    Phenom 9850 + 3850x2

yada

Intel q6600 veya q9300 + 3850x2 yerine
    Phenom 9850 + 3870x2
    .
    .
    .
  • inanıılması güç
  • Ekran kartlarını harici şöyle 3870x2 olarak kullansaydılar testte iki sistemdede işlemcilerin performansını anlayabılırdık.. Bu test platform testi malesef açıkça anlayamıyoruz.. Neyse satışa sunulduğunda kendım test ederimm:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

Bir mucize.Amd intele yetişiyor gibi.

Neden mucize olsun zamanında ne mucizeler gerçekleştirdi AMD
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

Bir mucize.Amd intele yetişiyor gibi.

Neden mucize olsun zamanında ne mucizeler gerçekleştirdi AMD

+111111111111111111111111
  • Crysis, Fear, World of conflict ... valla helal, Intel platformu 2 fps verirken AMD platformu 4 fps vermiş o onboard vgalar ile valla helal olsun kurtulduk ekran kartlarına para vermekten.. 2/4 FPS'de iyidir aslında iki kare arasında bir koşu çay koymaya zaman kalıyor.

Çıkarın allahını severseniz gaming testlerini oradan. Gaming testi koyacaksan tetris, halo 1, alien vs predator 2 ( favorimdir ) testleri yapta ona göre performans ölç.

Bu testleri gören insanlarda X4 9850 işlemciyi bu platforma çektimmi canavar gibi crysis oynayacağım sanır yüzdeleri yazacağına FPS'leri yazsana sıkıyorsa

Yahu arada sırada hem intel'den hemde AMD'den gelen söyle abuk subuk test sonuclarına bayılıyorum çok güldürüyor beni. Kim nasıl işine gelirse öyle test yapıyor..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.