Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi hepiniz kendinizi köprüden aşşağı atın.
  • nihayet videoyu baştan sona izleyebildim . Ürün f/p olarak gayet yeterli . inteli geçmiş geçmemiş önemli değil . AM3+ ready sistemi intelden yavaş diye değiştirmeyeceğim herhalde :)i7 ile 10-20% daha iyi performans almak için yapılması gereken harcam 1300-1500 TL . cpu , anakart , ram . Yemişim inteli .
  • 2600K seviyorum seni..
  • 2600K seviyorum seni..
  • i7 2600k ile karşılaştırmaya bile gerek yokmuş olsa olsa i5 2500kya rakip olmaya çalışır bu işlemci hatta ona bile olamaz.keşke taklit etmeye çalışmak yerine adam akıllı ar-ge ye para yatırıp orijinal bir şey üretmeye çalışsalarmış.copy+paste ile bu kadar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulas542002
    i7 2600k ile karşılaştırmaya bile gerek yokmuş olsa olsa i5 2500kya rakip olmaya çalışır bu işlemci hatta ona bile olamaz.keşke taklit etmeye çalışmak yerine adam akıllı ar-ge ye para yatırıp orijinal bir şey üretmeye çalışsalarmış.copy+paste ile bu kadar olur

Doğru söylüyorsun. Zaten 2600K dan 120 lira ucuz olan işlemcinin ondan çok çok daha hızlı olması gerekirdi (!)
    Hakikaten de Intel'i taklit etmeye çalışmışlar. Hatta Bulldozer'in mimarisi bile Intel'in mimarisi ile neredeyse aynı olmuş. Taklitçi AMD seni. (!)
    Ar-Ge ye de para yatırmaları gerekirdi. Ne de olsa AMD nin Ar-Ge bütçesi Intel'inkinin kat be kat fazlası. Denizde kum AMD'de para (!)

Zaten oyunlarda da 120 lira daha ucuz olmasına rağmen neden 2600K kadar performans vermiş ki? Daha ucuz olduğu halde 2600K dan kat be kat hızlı olmalıydı (!)

Hatta oyunları niye baz alıyoruz ki? Di mi? Biz zaten bilgisayarı açtığımız andan itibaren hemen SuperPi ve Aida64 testlerini açıp işlemcimizin gücünü görüp "Ohhh be" diyen ve sabaha kadar bilgisayarda SuperPi testi yaptıran insanlarız. Oyunla ne işimiz olur. Hem zaten para da gani gani. Ohh harca harca bitmez.

120 lira daha ucuza oyunlarda aynı performansı veren, sıkıştırmayı ondan daha kısa sürede yapabilen işlemci neyimize gerek.

120 lira fazla verelim ki hiç olmazsa SuperPi de daha iyi sonuç alsın, Rar sıkıştırmasını daha uzun sürede yapsın, oyunlarda bir fark olmasın.
    Aida64 uygulamasında daha fazla puan alsın. Masaüstünde çok daha hızlı olsun.

Naapalım biz oyunlarda iyi olan işlemciyi. Bize SuperPi de daha iyi sonuç alsın, 120 lira fazla olsun.

Milyarderiz ya...

• ben milyarderim bro.yormasaydın parmaklarını o kadar
  • daha ucuza aynı oyun performansı.AMD seçimini yapmak için bence yeterli neden.geri kalan işlerimi atom bile yapabiliyor zaten.Bence başarılı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: ulas542002
    i7 2600k ile karşılaştırmaya bile gerek yokmuş olsa olsa i5 2500kya rakip olmaya çalışır bu işlemci hatta ona bile olamaz.keşke taklit etmeye çalışmak yerine adam akıllı ar-ge ye para yatırıp orijinal bir şey üretmeye çalışsalarmış.copy+paste ile bu kadar olur

Doğru söylüyorsun. Zaten 2600K dan 120 lira ucuz olan işlemcinin ondan çok çok daha hızlı olması gerekirdi (!)
    Hakikaten de Intel'i taklit etmeye çalışmışlar. Hatta Bulldozer'in mimarisi bile Intel'in mimarisi ile neredeyse aynı olmuş. Taklitçi AMD seni. (!)
    Ar-Ge ye de para yatırmaları gerekirdi. Ne de olsa AMD nin Ar-Ge bütçesi Intel'inkinin kat be kat fazlası. Denizde kum AMD'de para (!)

Zaten oyunlarda da 120 lira daha ucuz olmasına rağmen neden 2600K kadar performans vermiş ki? Daha ucuz olduğu halde 2600K dan kat be kat hızlı olmalıydı (!)

Hatta oyunları niye baz alıyoruz ki? Di mi? Biz zaten bilgisayarı açtığımız andan itibaren hemen SuperPi ve Aida64 testlerini açıp işlemcimizin gücünü görüp "Ohhh be" diyen ve sabaha kadar bilgisayarda SuperPi testi yaptıran insanlarız. Oyunla ne işimiz olur. Hem zaten para da gani gani. Ohh harca harca bitmez.

120 lira daha ucuza oyunlarda aynı performansı veren, sıkıştırmayı ondan daha kısa sürede yapabilen işlemci neyimize gerek.

120 lira fazla verelim ki hiç olmazsa SuperPi de daha iyi sonuç alsın, Rar sıkıştırmasını daha uzun sürede yapsın, oyunlarda bir fark olmasın.
    Aida64 uygulamasında daha fazla puan alsın. Masaüstünde çok daha hızlı olsun.

Naapalım biz oyunlarda iyi olan işlemciyi. Bize SuperPi de daha iyi sonuç alsın, 120 lira fazla olsun.

Milyarderiz ya...

burdan yola çıkarak elimdeki 945 3,9 ghz de baan hayli hayli yetiyor ki işlemci anakarta vereceğim 1000 tl yi elimdeki ekran kartını satıp raid 0 ssd ve ekran kartına yatırırsam, hanım verde 1 sigara içeyim diyebileceğim keyifle
    valla şuan için ssd alsam winrar uçacak eminim :D hey gidi dolar kuru sen nelere kadirsin

• AMD daha şimdiden nakavt 2600K ezmiş geçmiş adeta ben zaten biliyordum birşey yapamıyacagını ama bukadar fark beklemiyordum açıkçası 2500K nekadar iyi bir işlemci oldugu ortaya çıktı 460tl almıştım şimdi 560 tl oldu altın gibi deyer kazandı D şimdi amd yi bekliyenler kafasını duvara vurup kırmıştır biz dedik beklemyin deymez diye sandy bridge fiyatları uygun iyi performans veriyor diye ama dinliyen kim anca eleştirsinler ben işlemcide İNTEL ekran kartında ATI kullanıyorum... ATI kim kotu diyebilirki 6950 GTX580 testleri ortada 1150tl digeri 480tl alıcı buluyor ati nvidiaya göre ciddi oranda f\p bir kart ve övgüyü hak ediyor en son asus marka 5870 şi 380 tl sattılar bu karttan iki tane aldımmı 4-5 sene kullanırsın...
  • AMD adam gibi işlemci yapmayı birtürlü beceremedi nedense.
  • amd adına üzüldüm, ortam intele kaldı ne yazık ki.. artık fiyat konusunda çok daha rahat olacak intel... amd'nin biz son kullanıcılara en büyük kıyağı her zaman rekabetçi yapısı ile intelin fiyatlarının uçmasına engel olmasıydı, artık bundan sonra ivy bridge'ler falan kaçtan girer piyasaya Allah bilir...

ama böyle olacağı belli idi biraz da. buldozerler sır gibi saklandı, bugüne kadar doğru dürüst hiç buldozer testi yoktu piyasada... eğer ki inteli bariz geçiyor olsaydı şimdiye el altından "buldozer power leaked" mesajları ve psotları bir çok sitede yer alırdı. amd mühendisleri bir süper piyi, bir cinebenchi vb. çalıştırmasını biliyorlar herhalde, el altından sızdırılmamasının nedeni bu performanstı demek...

olayın bir de stock market (borsa) boyutu var, amd firması şu an 1 yıllık tarihinin en düşük seviyesinde borsada geçen yıla göre %32 aşağıda fiyatı:

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=AMD:US

intelin ise yılın zirvelerine yakın fiyatı.. geçen yıla göre %18 artıda...

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=INTC:US

sonuç olarak amd için işler (dolayısı ile son kullanıcı için) hiç de iyi yönde gitmiyor... hayırlısı bakalım....

• yillardir ugrastiklari islemci bumudur? Rezillik,fiyasko daha ne denilebilir ki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısacası oyun için AMD
  • 5 Yılda mimari buysa
  • tamamen yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum ben. hemen hayal kırıklığına düşmeyin ilerde yazılımlarla güzel bir optemizasyon olursa daha yüksek performans sağlanacağına inanıyorum ben.
  • Video durup dururken kapanıyor izleyemiyorum. Birisi bana Render performansını söylermi ?
  • 120 lira ucuz olmasının ardına sığınan arkadaşlarını kınıyorum..

5 yıllık çalışmanın mahsülü olacağı belirtilen ve intelin üstünlüğüne son verecek denen bir işlemci i7 2600k'nın böyle altında kalmamalıydı.. extreme serisiyle birlikte bulldozer anca 3.dünya ülkelerinin ucuzlukçu vatandaşlarına hitap eden bir işlemci olacak.. tabii intel böyle birşeye pek tenezzül etmeyecek gibi.. hmm ayrıca derseniz işlemci piyasası intelin tekelinde kurtulmalı çünkü kime hizmet ettiklerini biliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 10 Ekim 2011; 8:39:36 >
  • .
  • Benim için hayal kırıklığı denebilir çünkü 8 çekirdekli 4 çekirli bir işlemciyi oyunda 2-3 fps ile geçiyorsa intelin 8 çekirdekli işlemcilerinde ki oyun performans potansiyeli daha fazla olacak.Bu da demektir ki en azından sadece benim için bulldozer biraz hayal kırıklığı oldu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.