Şimdi Ara

## AMD'nin 3 Çekirdekli Phenom X3 İşlemcileri 2008 Başında ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## AMD'nin 3 Çekirdekli Phenom X3 İşlemcileri 2008 Başında ##

AMD'nin sahip olduğu Direct Connect teknolojisi sayesinde 3 çekirdekli Phenom X3 işlemcilerini hazırlayabileceğine yönelik çıkan haberleri daha önce sizler ile paylaşmıştık. Yeni gelen bilgilere göre AMD, 3 çekirdekli Phenom X3 ailesini gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde duyurabilir.

AMD'nin bu adıma karşı Intel'in nasıl bir cevap vereceği henüz bilinmiyor. Zira kullandığı mevcut mimari itibariyle şu an için Intel'in benzer bier adım atabilmesi son derece güç. Zaten bunu yapmak isteyen AMD, ezeli rakibi Intel'in yapamadığını yaparak pazarda sükse yaratacak. Phenom X3 işlemcileri muhtemelen soket AM2+ formunda olacka fakat sunucu dünyasından gelen talebe göre AMD aynı işlemci ailesinin soket F formunda olan modellerini de hazırlayabilir.

Çift çekirdekli Phenom X2 ve dört çekirdekli Phenom X4 serisi arasında yer alacak Phenom X3 işlemcilerini büyük bir ihtimalle tek çekirdeği çalışmayan veya devre dışarı bırakılan Phenom X4'lerden elde edilecek. K10 mimarisinin temel özelliklerine sahip olması muhtemel Phenom X3, HyperTransport 3 desteği başta olmak üzere çekirdek başında 512kb L2 bellek ve 2MB paylaşımlı seviye 3 belleğe de sahip olabilir.

Şimdiye kadar açıkladığı hiçbir yol haritasında bahsetmediği Phenom X3 modeliyle AMD hem sektörü hemde rakibi Intel'i şaşırtacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 17 Eylül 2007; 20:31:58 >

• olursa güzel olur fiyat/performans açısından da iyi bi konumda olur bence
  • 3 olmaz ben 5 çekirdekli isterim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: niyatovic

3 olmaz ben 5 çekirdekli isterim...

sanada 8 çekildeklilerin 3 çekirdeği arızalılardan yaptırırız bi tane..
  • Ben yarıştan şaşırtmadan vazgeçtim, eskisi gibi hesaplı olsun gerisi önemsiz..
  • haha çok ilginç. hakkaten hiç beklenmeyen bi hareket. ama bunu yaparsa bence x2leri kaldırmalı amd ki inteli iyice köşeye sıkıştırsıın.kimse 3 çekirdekli dururken gidp aynı fiyattaki core 2 duo yu almak istemez.
  • Herkes gider mersine, AMD gider tersine gibi bir haber olmuş bu yahu. Adamları anlamak mümkün değil, intel yakında 8 çekirdekli işlemciyi çıkaracak, AMD bununla yarışmak yerine 3 çekirdekle kullanıcıyı şaşırtma peşinde, AMD'nin ilginçlikleri bitmez anlaşılan.

1 ay önce birisi böyle bir iddiada bulunsa kesinlikle inanmaz ve olmaz öyle şey derdim, şimdi haberini görünce çok şaşırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani şaşırtacak amma bırakmıyolarki. AMD'nin aklından geçen hemen haber oluyo:) şimdi intel ben daha önce yaptım bakın diyip ortaya çıkabilir. fusion'u yapacak olduğu gibi
  • c2d'den performanslı/uygun fiyatlı olsunda..
    3 çekirdekli işlemci kulağıma hoş geliyor nedense
  • şaka gibi... 3 çekirdek
    bugünleri de mi görecektik :D
  • nasıl yani tek çekirdeği bozuk olan bir işlemci ile mi oluşturulacak bu ben anlayamadım
  • 3 çekirdekten ziyade 2 çekirdeği destekleyen oyun ve uygulamaların piyasada yaygınlaşması daha iyi olur...
  • Ne gereği varki x3 lerin
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet
    Herkes gider mersine, AMD gider tersine gibi bir haber olmuş bu yahu. Adamları anlamak mümkün değil, intel yakında 8 çekirdekli işlemciyi çıkaracak, AMD bununla yarışmak yerine 3 çekirdekle kullanıcıyı şaşırtma peşinde, AMD'nin ilginçlikleri bitmez anlaşılan.
    1 ay önce birisi böyle bir iddiada bulunsa kesinlikle inanmaz ve olmaz öyle şey derdim, şimdi haberini görünce çok şaşırdım.

ınanmasınız bende sırf ıntel-amd arasına bır uretıcı daha gırse dıye dusunurdum.vede baya sansasyon yaratması ıcınde soyle 3 cekırdeklı bıseyler yapsa dıye dusunmustum.hanı d8x0 serısı gıbı ıkı tek cekırdegı tek pakette sunuluyorsa 3 tek cekırdegı tek pakete sıkıstırsalar fena olmaz dıye.

aslında 3 cekırdege farklı gorevler verılse.mesela bırı grafık alanında ıyı hesap yapsa!

• quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Çift çekirdekli Phenom X2 ve dört çekirdekli Phenom X4 serisi arasında yer alacak Phenom X3 işlemcilerini büyük bir ihtimalle tek çekirdeği çalışmayan veya devre dışarı bırakılan Phenom X4'lerden elde edilecek.

iyi o zaman biz bi yolnulu bulur 4.yü çalıştırırız...

ondan sonra al sana x4...

aha buraya yazıyorum...
  • quote:

Çift çekirdekli Phenom X2 ve dört çekirdekli Phenom X4 serisi arasında yer alacak Phenom X3 işlemcilerini büyük bir ihtimalle tek çekirdeği çalışmayan veya devre dışarı bırakılan Phenom X4'lerden elde edilecek.

ya boyle bir muhabbet ettigine inanamiyorum FX57 dostum..

bu yazinin, su soyleyecegimden mantiken cokta farki yok..
    "4 cekirdekli islemcilerin 1 cekirdegi calismazsa, defolu olan 4 cekirdegi, defolu haliyle 3 cekirdek olarak size gomecekler."

ya nerden buluyorsun bu haberleri RSS'ten falan mi geliyor..?
    ya yok boyle bir mantik yahu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

"4 cekirdekli islemcilerin 1 cekirdegi calismazsa, defolu olan 4 cekirdegi, defolu haliyle 3 cekirdek olarak size gomecekler."

nasıl yok...

creative dahili radyosu olan mp3çalarlarlarını yazılımla radyosunu kapatıp türkiyede öyle satıyor...
    yani olabilitesi() yüksek bi iş...

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

Ya bi insan Amd fanatiği olabilir ama herşeyin bi sınırı var yaa.Koskoca haber editörü sallamıyo ya,güvenilir kaynaklardan aldığı haberleri veriyo.Asıl senin gibi bi mantık yok.Bıktım artık şu fanatik,bilinçsiz yorumlardan yeter be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 17 Eylül 2007; 22:56:33 >

• 4 çekirdek çıkarken ne gerek var 3 çekşirdeğe ?maksat fiyatlar çabuk düşmesin diye biraz kotüsünü çıkartıp piyasayı karıştırmak...
  • Bence ilginç bir durum olacak.Bu eski kartlardaki xl edition yani kapalı pipeline olayına dönebilir ve eğer o diğer çekirdek çalışırsa işte o zaman ortalık seri numaralarıyla karışır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.