Şimdi Ara

AMD işlemcilerde VID değeri kutu üzerinde yazıyor mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• yok onu kastetmedim.Işlemci kutusunda, kutunun içindeki işlemcinin hangi voltajda çalıştığını yazan bir yer olması lazım.Intelde yazıyorsa AMD de yazıyor mu ?
  • vid değeri ikisinde de yazmıyor
  • mesela 720 icin amd'de 1.325'lisi 1.350'lisi diye bisi yok netten 1.325 oldugunu ogrendiysen hepsi 1.325'dir ama sitesinde 0.850-1.425V yazmis 1.325v yazmamis bunu mu diyorsun nasil buluruz diye?kutusunda yazmiyor netten bulman sorman lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

mesela 720 icin amd'de 1.325'lisi 1.350'lisi diye bisi yok netten 1.325 oldugunu ogrendiysen hepsi 1.325'dir ama sitesinde 0.850-1.425V yazmis 1.325v yazmamis bunu mu diyorsun nasil buluruz diye?kutusunda yazmiyor netten bulman sorman lazim.

bende onu bildiğim için sordum. üretilirken iki-kötü waferlar üretildikleri hızda stabil kalsın diye voltajları belli bir sınır aralığı koyuyorlar (watt değerinin de etkisi büyük)
    düşük vidli işlemci daha iyi o/c olan işlemcidir ve üzerinde daha az voltaj sızması ollur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32863454/tm.htm
    Haberdeki bahsi geçen işlemci özel üretim iyi wafer ile harzırlanmış ve üretim sürecidenin de etkiis büüyk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 12 Temmuz 2009; 15:09:19 >

• uretim surecinin etkisi var tabii ki.soylemiyor belki ama her yeni seride wafer iyilestirmesi yaptiklarini dusunuyorum.2 tane 720 kullandim biri 0904 digeri 0906 alakasi yok voltaj ve yaptiklari mhz'nin 0906 daha az voltajla calisiyor ve daha yuksek hiza cikiyor ama ikisi de 1.325.dusuk vid diye bir sey yok da yuksek kalite uretim dersen dedigin dogru baya fark olabiliyor phenomII islemcilerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd de intel olyı gibi VID yok gerci intelinde VID olayıda tam belirli değil , düşük vid daha iyi hızaşırtma olmadığı durumunuda şahit oldum
  • Vid değeri işlemcinin default frekansı için gerek duyduğu güçtür, ne kadar az güç o kadar az ısı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.