arasında gerçekten farkettiren bir hız söz konusumudur. Şimdiden cevaplar için teşekkürler
Burada ilk iki işlemci için hem önbellek hemde saat hızı farkı fark hissedilir olacaktır,bunun nedeni tahminimce özellikle önbelleğin 2 kat artması.Diğer ikili arasında ise eğer fiyat farkı çık değilse önbelleği yüksek olanı al derim...
eger amd alınıcaksa x2 4000 alman ıyı olur dusuncesındeyım.yanılmıyorsam f3 revızyonu ıle hava sogutma ıle 3ghz yı devırıyor.yanına bırde ht3.0 destegı olmayan ama k10 desteklı n560 yonga sete sahıp anakart alırsın.o.c. ıle x2 5200 u rahatlıkla gecersın
ben senin yerinde olsam 4000+ ve biostar ta 690g alırdım ve oylede yaptım zaten 2,9 kullanıyorum günlük iyi bir soğutucu ilede bayağı gider haberin olsun
x2 4800 de alabilir bence
Ön bellği 2048 olanıı almanı tavisye ederim işine yarıyacaktır.... Uygulamarda vb. şeylerde performansın olduksa yükselecektir...
Onbellegin amaci daha fazla uygulamayi ayni anda kullanmak ve daha fazla komutu islemciye yuklemek icindir. yapi bakimindan 2mb onbellegi olan islemciye daha fazla is yapmasi icin zorlayabilirsin.. daha fazla komut verebilirsin..
oysa ki, ikisine de ayni anda, ayni komutu verirsen, ikisi de ayni anda bitirir...(degiskenler olmaksizin...)