Şimdi Ara

AMD : Intel ile alt seviye tablet pazarında rekabet etmeyeceğiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PLAYEREG

    Kelimelere fazla takilma turkce bu her anlamda kullanilir biraz kafasi calisan anlar.Sonuc olarak 6800k fiyatina fx6300+7770 alinir sen verim guc tuketimi diye gevelemeye devam et

    Kelimelere takılma diyorsunda verimden bahsediyorsun. Verim iki niceliğin birbirine oranıyla ilgili birşeydir. Salt performans deyince ben bundan verimle ilgili birşey çıkaracak kadar yetenekli değilim.
  • PLAYEREG kullanıcısına yanıt
    Sen kalkıp APU dur SOC dur bilmemnedir bi cacık olmaz modundasın. Bunu nereye yazıyorsun? Tablet ile alakalı bi konuya. Belli bi enerji verimliliğine ihtiyacın varsa bu tarz yapılar kullanacaksın kaçışın yok. Aksi bişeylerden bahsediyorsan saçmalayıp uzatan sensin. Git onları biraz oyun oynuyacam A10 mu alayım harici kartlı sistem mi alayım diye soranlara anlat.

    Kendini de yukarda arkadaş APU'yu savundu bende ona cevap verdim modunda savunacaksan da hiç yorulma.
  • benim merakım arm yapısıyla güçlü destop için bir x86 işlemci yapabilirmi amd ... yaparsa nasıl birşey olur.
  • Reanimate kullanıcısına yanıt
    AMD'de CPU için de GPU için de ARM'dan alınmış yıllardır kullanılan lisanslar flan var zaten. Ama bildiğin gördüğün gibi x86 CPU ortaya çıkıyor. CPU içinde en aşağılarda bi algoritma ve onun donanıma implemente yapısı var. Bunu ARM daha önce yapmış, gidiyorsun lisans ödeyip onu kullanıyorsun. Binanın yapıtaşlarından birini başka yerden satın almak gibi. Kereste ARM'den gelme, ama sen onlardan amerikan kapı yapıyorsun onun gibi. Burası sadece ek bilgi.

    Senin sorunla alakalı olarak, senin sormak istediğin anlamda yapamaz. Belli bi işi yapmak için ARM'deki teknoloji daha iyi ise, kendisi daha iyisini bulamamış ise lisanslayıp, ihtiyacına uydurup değiştrip kullanır, zaten yapıyor üstte dediğim gibi. Ama x86'nın belli yükler taşıdığına onlar olmasa daha farklı olurdu gibisinden hayallere inananlardansan, cevap direk hayr yapamaz. Günümüzde komutsetlerinin direk önemi eskiden olduğu kadar yok. ARMv7, v8 , x86 vs. gibi şeyler hem mimari isimleri hemde komut-setlerinin isimleri (komut-seti mimariyi belirler doğru). Diğer taraftan ise aynı komutsetini kullanıp, işlerin nasıl yapılacağı mimari/tasarım ile alakalı. Aynı havuzda yüzen serbest still yüzücülerin farklı şekillerde yüzmesi gibi. Hepsi aynı havuzda bi uçtan bi uca varma amacındalar, ama yüzme şekilleri farklı. CPU için aynı komutsetinde olanlar için de bunu gerçekleştrme şekilleri farklı. Intel/AMD/via farkı x86 için örnek. Apple, Quallcom ve diğer ARM temelli çip üreticileri için de ARMv7 vs. gibi ARM mimarrilerine örnek. AMD Intel x86 komutseti içinde, bu komutların işleniş şekilllerini farklı yapıyorlar. Komutlar, 30 sene öncesnde olduğu gibi her biri belli bi fonksiyona-işleme karşılık gelen sabit bi donanım birimlerinde çalıştırılmıyor artık. Yerine göre parçalanabiliyor, başka bişeye dönüşüyor, paketleniyor, belli az sayıda birimde çalışıyor. 30 tane kayar nokta komutu (FP komutu) FP-MUL denen yapıda çalışıyor mesela. O 30 tane FP komutu AMD Intel için ortak, ama bunların bellekten çağrılıp FP-MUL unitesine götürülene kadar olan her tür şey, o ünitede çalıştırılma şekli, sonuçların ne şekilde nerede tutulacağı belleğe geri mi yazılacağı vs. hepsi farklı. Firmaya özel, modele nesile özel.

    ARM'nin senin sorduğun anlamda, son paragrafn sonlarında yazdığım bellekten komutların verilerin okunmasından tut işlenip geri yazılmasına kadar varolan bütün basamaklar boyunca eğer AMD'nin kendi yöntemlerinden daha veirmli, faydalı olduğu noktalar varsa veya AMD bunu kendisi geliştirmektense satın almayı fizibl görüyorsa yapar. Yıllardır da bu tarz şeyler yapılıyor. Belli bi standarta göre çarpım işlemi için gereken algoritma ARM'den daha verimli ise gidip satın alıyorlar lisansını ücretini veriyorlar, adapte ediyorlar geliştiriyorlar kullanıyorlar.

    Senin kafandaki gibi ordan büyük kısmını al oraya koy daha hızlı olsun şeklinde olamıyor malesef. AMD'nin küçük ve düşük güç tüketecek çip üretmek için yeterli kaynağı yok mali anlamda ve zaman anlamında. O yüzden ne ARM tabanlı SOC'lar ile rekabet edecek x86 peşinde, nede yüksek ARGE ile kendi x86 çiplerinin tabletlerde kullanılması peşinde. Bu haber de onunla alakalı zaten. Tabletlerde her türlü rekabet edebilmesi için güç tüketimini ARM giller seviyesine indirmesi lazım, o da ARGE-maliyet demek, AMD'de yoklar şu an.

    Sorunun diğer kısmı ile ilgili, masaüstü için AMD'nin konumu hepten kötü değil. Ama ona da kaynak lazım. Tablet-telefn tarafına girip rekabet etmesi için gereken kaynaktan daha azıyla masaüstünde idare edebiliyorlar, dayanabildikleri kadar da dayanacaklar.

    Günümüzde herşey artık güç ile sınırlı, bunun daha fazla farkındayız (eskiden de öyleydi ama bi yere kadar daha kolay zorlanıyordu). O yüzden AMD güç veriminin düzeltebilmesi lazım. Onu yaparsa masaüstü için ilave perf alabilir. O da ARGEye bakar. Gerekirse satın alırlar, ki yazdığım gibi gerekiyorsa yapılıyor. Yada kendileri geliştirecekler.




  • Rubisco kullanıcısına yanıt


    Madem konumuz tablet en guclu cpu + gpu yu tek apuda ve bunu tablette kullanmak istemek neyin kafasi anlat bekliyorum ayrica tablette bu tip gpular kullanmak neyin kafasi onu da anlat ayrica bekliyorum sen hic gordun mu icinde 8750 olan bir tablet?Hayir o zaman konusma bosa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.