Şimdi Ara

AMD / İntel ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000TL lik bir oyun,iş sisteminde sizce hangi işlemci daha uygun ?

fx8120 yoksa intelin yerini tutcak bir işlemcisi ?

• Oyun bilgisayarında öncelik ekran kartıdır, işlemciden kısıp ekran kartına yatırman daha iyi olur, amd sistem kurarsan x4 965 veya fx 6100 al derim.
  • amdnin şu anki hali acınası. bi de fanboyları var i5 2500k yerine fx 8150 al diyen, hesaplasan aynı para oysaki. i3 2100 veya i5 2500k. ikisi de her türlü amdnin belini kırıyor, tavsiye ederim.
  • sanırım i5 2500k işini görür. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWazZ -- 9 Haziran 2012; 13:22:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

amdnin şu anki hali acınası. bi de fanboyları var i5 2500k yerine fx 8150 al diyen, hesaplasan aynı para oysaki. i3 2100 veya i5 2500k. ikisi de her türlü amdnin belini kırıyor, tavsiye ederim.

Yoksa senin mi belin kırılıyor. Evet birde fanboyları var, Intel'in fanboyları olduğu gibi. Bu arada Fx 8x serisinden işlemci isteyen arkadaşa i3 2100 tavsiyesi vermek doğaya aykırı bir hareket olsa gerek. Eğer şimdi i5 2500k alırsa arkadaşımız yeni soketleri çıkartacak Intel amcamız sonra da zaten gerisi bilindik masallar. i5 iyi bir tercih ama yarın yeni soket çıkartacak yeni işlemciler eskiler yine çöp. İyi misin Intel Fanboy arkadaşımız?
  • quote:

amdnin şu anki hali acınası. bi de fanboyları var i5 2500k yerine fx 8150 al diyen, hesaplasan aynı para oysaki. i3 2100 veya i5 2500k. ikisi de her türlü amdnin belini kırıyor, tavsiye ederim.

i3 ile fx 8150'yi birmi tutuyorsun ? intel işlemci almak parayı çöpe atmakla eş değer şuana kadar çıkan soketleri ve yakında yeni çıkıcak olan soket ile ilgili birşey yazmama gerek yok sanırım ?
  • evet tam ikinizin bir şeyler yazmasını bekliyordum artık rahat uyuyabilirim. i3 2100 ile direkt kıyaslarım fx 8150ü.
  • amd alcaksan fx8150den başkasını alma hocam ama yinede ölümüne amd
  • intel açık ara önde. çekirdeğe ve yüksek saat hızlarına bakmayın amd bol keseden koyuyor ama iş sonuca geldiği zaman istenilen performansı veremiyor oyunlarda.

amd bile kendisi yenilgiyi kabul etmesine rağmen hala ısrarla amd işlemcilerin, intel işlemcilere göre üstün olduğunu savunanlar da tamamiyle septik bir yaklaşım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zftt

intel açık ara önde. çekirdeğe ve yüksek saat hızlarına bakmayın amd bol keseden koyuyor ama iş sonuca geldiği zaman istenilen performansı veremiyor oyunlarda.

amd bile kendisi yenilgiyi kabul etmesine rağmen hala ısrarla amd işlemcilerin, intel işlemcilere göre üstün olduğunu savunanlar da tamamiyle septik bir yaklaşım var.

Bu konuda amd işlemciler intel işlemcilerden daha iyi yazan biri varmı ? her konuya aynı şeyleri yazmaktan bıkmadınız, 300 liralık işlemciye 500 lira veririm diyorsan o senin seçimin biz karışamayız
  • benim 2000TL olsa 2011 pin işlemci takardım + iyi bir anakart
  • quote:

evet tam ikinizin bir şeyler yazmasını bekliyordum artık rahat uyuyabilirim. i3 2100 ile direkt kıyaslarım fx 8150ü.

İyi uykular o zaman, zaten o yorumları yazmak ve i3'ü fx 8x ile karşılaştırmak için uyurgezer olmak gerekiyor.
  • amd daha çok oyunlar için kullanılan bir işlemci fakat fazla ısınıyor yani sorun çıkartma olasılığı intele göre daha fazla. İntel i5 serisi hem oyunlar için hem grafik programları için çok ideal bir kart.
  • oyun için işlemciye fazla para yatırmaya gerek yok 1920 1080de yaklaşık hepsi aynı işemci olarak fx 6100ü düşünebilirsin. Bütceni büyük kısmını ekran kartına ayır ve aşadaki konuya bi göz atıver

http://forum.donanimhaber.com/m_61734742/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 9 Haziran 2012; 15:04:35 >
  • Konu AMD/Intel ise tabi 2500K üzerine fiyat performans potansiyel kıstasında rakibi yok, şu an için ikisi de alınır ama AMD yeni işlemcilerle farkı kapatamaz ise 2 yıl sonrasında fark hissedilir seviyeye gelicek. Seçim için birde güç tüketimi önemli 8150 sistem ile 2500k sistem arasında 60watt civarı fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

evet tam ikinizin bir şeyler yazmasını bekliyordum artık rahat uyuyabilirim. i3 2100 ile direkt kıyaslarım fx 8150ü.

İyi uykular o zaman, zaten o yorumları yazmak ve i3'ü fx 8x ile karşılaştırmak için uyurgezer olmak gerekiyor.

bizim elektrikli soba bile daha az watt çekiyordur heralde. 2 senelik ömrü olan işlemciler için çok fazla savunma yapmayın
  • quote:

quote:

quote:

bizim elektrikli soba bile daha az watt çekiyordur heralde. 2 senelik ömrü olan işlemciler için çok fazla savunma yapmayın

İşlemciye 400-500 tl veren biri çektiği watt'ı düşünürmü sence ? ben düşünmüyorum, tam yükte çektiği fazladan 30-40w faturaya en fazla 5 tl yansır, 2 senelik ömürmü ? quad serisi işlemcilerin ömrü kaç yıl sürdü ? yada 1156pin işlemcilerin yada 1366pin işlemcilerin ? yıllar önce çıkmış olan athlon işlemciler bile günümüz oyunlarına çok rahat yetiyor

• 2013 yarısında intel Haswell'leri çıkarcak, 2014 başında da tock hamlesi Broadwell'i çıkartacak, toplamda %30 larda güç tüketimi düşüşü olur, performans da %20 civarı, AMD piledriver ile bu yıl cevap veremez ise -ki sanmıyorum performans/güç tüketimi'de rakibini yakalamasına imkan yok. Bu yok olcak değil tercih edilmiyecek anlamına gelir, yoksa ömürden kasıt fiziksel varlığı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

quote:

quote:

İşlemciye 400-500 tl veren biri çektiği watt'ı düşünürmü sence ? ben düşünmüyorum, tam yükte çektiği fazladan 30-40w faturaya en fazla 5 tl yansır, 2 senelik ömürmü ? quad serisi işlemcilerin ömrü kaç yıl sürdü ? yada 1156pin işlemcilerin yada 1366pin işlemcilerin ? yıllar önce çıkmış olan athlon işlemciler bile günümüz oyunlarına çok rahat yetiyor

Bu konuda Rocky Balboa® hocama hak veriyorum AMD işlemcilerde am2+ soket işlemcilerin altını savunamam çünkü İntel işlemciler bana göre de daha iyiydi fakat am2+ soketten sonra AMD işlemciler İntelden daha fazla tutulmaya başlandı ayrıca ben teknik serviste çalışıyorum ve bugüne kadar AMD nin bozulan bir işlemcisiyle karşılaşmadım desem yalan olmaz fakat İntel işlemciler durduk yere arıza çıkartabiliyorlar.

• Oyun için alınıyorsa i3-2100 fx-8150yi bile geçiyor. Öbür türlü her türlü i5-2500K. Uçarı kaçarı yok tam f/p işlemcisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.