Şimdi Ara

AMD HD 6850 Ekran kartı fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle iyi forumlar dilerim.Benim sorunum şu; bilgisayarımda oyun oynarken birden ekran kartımın fanı hızlandı üstelik sıcaklık değerleri normal seyrederken.
    Hiç bir problem yoktu fakat bahsettiğim gibi ekran kartı fanı bi anda yüksek devirde çalışmaya başladı ve birdaha geri hızını düşüremedim.
    Bilgisayar her açıldığında sabit olarak ekran kartımın fanı yaklaşık 4300 RPM ile dönüyor.Bu da tabi sesli çalışmasına sebep veriyor.Sorunu çözmek için bios resetledim (pil çıkarma yöntemi ile) olmadı.
    Amd catalyst control center daki ayarların neredeyse tümü denendi fakat fan hızıyla alakalı bir değişme maalesef hala yok,Ekran kartı kablosu değişti (power ile kart arasındaki kablo),olmadı power komple değişti,
    son olarak pc fan ayarları yapan programlar denendi vs vs vs.. Sonuç olarak yöntemlerin hiç biri işe yaramadı ve ekran kartı fan'ı hala aynı hızda devam ediyor ve çalışmasında sorun yok sadece fan hızında sorun yaşıyorum çok hızlı dönüyor ve sesi çok rahatsız edici.Şimdi bu konu hakkında bilgisi ve çözüm önerisi olanlar varsa yardım istiyorum teşekkürler.

İŞLETİM SİSTEMİ: WİN7 ULTİMATE
    EKRAN KARTI MODELİ : AMD Radeon (SAPPHİRE) HD 6850
    ANAKART MODELİ: GIGABYTE GA-870A-UD3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racer58 -- 10 Ekim 2015; 6:44:55 >

• Hocam msi afterburner'in bi yazılımı ile fan hızını kontrol edebiliyorsun belki yardımcı olabilir.
  • Gigabyte ın kendi sunduğu bir program daha var EasyTune6 o bile etkili olmadı gpu fan speed ayarı için.Ve tabi buna benzer farklı programlarda denedim lakin sonuç alamadım.Siz yinede program ve tavsiyelerinizi iletin hala bu konuyu araştırmaktayım,ilgi için teşekkürler.
  • Sorun hala düzelmedi yardım bekliyorum...
  • Başka çözüm önerisi olan yokmu ?
  • Amd ekran kartları için böyle bi ayar mevcut bunu denediniz mi? AYazdığınız ile denedim diyorsunuz ama ben yinede videoyu atayım belki gözünüzden birşey atlamıştır. Ek olarak Ekran kartı tüm driverlerini silerek yeni güncel olanlarını indirip tekrar bunları denemeni tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=hEQnRCtg0W0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 21 Ekim 2015; 19:25:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.