Şimdi Ara

AMD FX x8 kararsiz kaldim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben pek oyun oynamayip bench yaptigim icin catismalarda ne oluyor sorun degil.wildlands'in benchi var oyununa bakmadim.benim derdim ikinci makinedeki 280x'ten kurtulmak cunku kafa utuluyor.380 sessiz ve ikinci sisteme takacam ama sirf bunun icin 1300 lira hadi verdik ama palitin saat hizlari gercekten dusuk asus'tan fark yemis bir incelemede.msi gaming x filan lazim onu da gomuyorlar.
  • Ekran kartını anakartı ve ramleri yakmak için fx 9590 alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

2012 yılından bu yana fx 8350 kullanıyorum 4.5 arasıra da 4.7 ghz de, beni hiç üzmedi. En son olarak gigabyte gtx 1060 xtreme gaming aldım ekran kartı olarak, wildlands oyununda very high ayarlarda 55 fps'nin altına düşmedi. Ben memnunum şahsen. Ama arkadaşların da dediği gibi; eğer bütçen müsait ise ryzen ve ddr4 e geçiş yapabilirsin. Ben ultra manyağı değilim, düşük bütçeli bir sistem istiyorum dersen 8350 yeter. Ama kalkıp o işlemciye de rx 480 ve gtx 1060'dan yukarı bir kart takma dar boğaz yaşarsın. Ben 4.5 ghz de gtx 1060 da dar boğaz yaşamıyorum

Darbogaz yasamadigini saniyorsun sadece. En kotu ryzen 1200 u alip 3.8ghz yapsan o 55 e dusen fps 75-80 in altina dusmez ustelik maks fps de en az 20-25 fark eder. GPU nun %100 de calismasi islemcinin GPU ya darbogaz yapmadigi anlamina gelmiyor. İslemci kaynakli dusuk fps aliyorsun ama daha iyi bir islemciyle deneyemedigin icin farkinda bile degilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Ben aldığım fps'den gayet memnunum önce onu diyeyim. Battlefield 1, mafia 3 ve wildlands oyunları işlemci canavarı doğru, ama unutma ki 4770k, 6600k gibi işlemcilerin bile %60-80 arasında çalıştığını düşünürsek onlarda işlemci kaynaklı darboğaz yaşıyor deriz. İşlemcinin verebileceği max değerler bu. Kalkıp bu işlemci, o tür tek çekirdek performansı oldukça iyi işlemciler ile kıyaslamak yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

Ben aldığım fps'den gayet memnunum önce onu diyeyim. Battlefield 1, mafia 3 ve wildlands oyunları işlemci canavarı doğru, ama unutma ki 4770k, 6600k gibi işlemcilerin bile %60-80 arasında çalıştığını düşünürsek onlarda işlemci kaynaklı darboğaz yaşıyor deriz. İşlemcinin verebileceği max değerler bu. Kalkıp bu işlemci, o tür tek çekirdek performansı oldukça iyi işlemciler ile kıyaslamak yanlış

Zaten ben 4770k, 6600k gibi islemcilerle kiyaslamiyorum. Piyasada 450tl ye bile bulunabilen en dusuk ryzen olan 1200 ile kiyasliyorum. Hos ryzen 1200 3.8ghz de i5 7500 un tek cekirdek gucune ulasiyor.

Ozetle sen islemcinden memnun olabilirsin ama oyun oynuyorsan hic bir zaman gpu nun hakkini veremez o islemci. İstersen gtx1050ti tak yine de islemci kaynakli cok daha dusuk fps alirsin. Fx serisinin devri yillar once bitmisti de suan hepten hic oldu zaten. Oyunlarda resmen çöp.

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    İntel kadar fps alır diyen benden dayak yer zaten :) İşlemci kaynaklı fps düşüşü muhakkak var zaten bu işlemciye de max rx 480 veya gtx 1060 takılır ki o da en düşük 4.5 ghz olmak kaydı ile. Gtx 1070 taksan altına eder sanırım. Ama işlemci kaynaklı fps ile gpu kaynaklı fps'yi yine de karıştırmayalım :)
  • Fx 8350 var gayet iyi işlemci i5 4460 , i5 6400 ve ryzen 1400 den iyi bir işlemci..

Boş tarlada gta v da koşuşturan bencmark testleri ise boş beleş iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Fx 8350 var gayet iyi işlemci i5 4460 , i5 6400 ve ryzen 1400 den iyi bir işlemci..

Boş tarlada gta v da koşuşturan bencmark testleri ise boş beleş iş.

Ryzen 1400 ve 6400 den iyi mi

Baska yerde soyleme kahkaha atarlar

Fx8350, Ryzen 1400 karsisinda copten oteye gecemez. Boyle bos beles cumlelerle kendini komik duruma dusurme.

• passmark cpu performans puanı

AMD FX-9590 Eight-Core 10363
    AMD FX-8350 Eight-Core 8942
    AMD Ryzen 3 1300X 8050
    Intel Pentium G4560 @ 3.50GHz 5080 puan almış

Yani hocam sadece anakart al geç. gerek yok yeni sisteme.

Not: bende fx8300 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steampowereduser -- 25 Ağustos 2017; 22:40:38 >
  • steampowereduser S kullanıcısına yanıt
    nereden aldiniz verileri?oc durumuna gore sonuc degisebilir.8320 4.8 ghz gunluk kullaniyorum.

AMD FX x8 kararsiz kaldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

nereden aldiniz verileri?oc durumuna gore sonuc degisebilir.8320 4.8 ghz gunluk kullaniyorum.

AMD FX x8 kararsiz kaldim

Hocam passmark ın sitesinden.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.