Şimdi Ara

Amd FX 8350 M5A97 R2.0 Overclock Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle selamın aleyküm. Bilgisayarımın yazdığım gibi bileşenleri amd fx 8350, anakartım m5a97 r2.0 Asus. Soğutucu olarak Hyper 212 evo Cooler Master kullanıyorum. Bu bilgisayarı yeni yaptım. Overclock işlerinde oldukça yeniyim. Daha önceden bios
    üzerinden hiç overclock yapmadım. Yani kendim voltaj ya da çarpan değiştirmedim. Asusun kendi programı olan AI Suit programından bi overclock denemesi yaptım otomatik overclocklardan. Öncelikle ben pc min overclocksuz ısılarını yazayım. Amd Overdrive programında
    Stability test yaptığımda tam yük altında overclocksuz 58 dereceyi gördü. Oda sıcaklığı 24 derece idi. Benim bu işlemciye en fazla ne kadar overclock yapmamı önerirsiniz? Ayrıca voltaj değerlerini filan bütün detayları yazarsanız sevinirim çünkü oldukça yeniyim.
    Hyper 212 evo soğutucumda şu an sadece 1 adet fan var 2 adet takılabiliyor. 2. fanı takmamı tavsiye edermisiniz? Bir de PRİME95 diye bir program varmış stability test yapan. Amd overdrive ın yaptığı test yeterlimidir yoksa illa bu programı yüklemelimiyim? İnternette
    Prime 95 in win8.1 64 bit versiyonunu bulamadım o konuda da yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Şimdiden yardım edecek veya yardım etmeye çalışacak herkese çok teşekkür ederim.

• BIOS'tan çarpanı ufak ufak artır. Voltajla henüz uğraşma.

Soğutucuna 2. fan alacak bütçen varsa hiç düşünme,al tak.

Prime 95'i Win 8.1'de de kullanabilirsin. AMD'nin kendi programı yerine Prime'ı kullanırsan daha iyi tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironpumper -- 10 Ocak 2014; 14:25:41 >
  • Dediğiniz gibi bios a girdim. Ordan voltajları değiştirmeden 20 olan çarpanı 21 yaptım işlemci 4,2ghz ye çıktı. Pc yi açtım. Prime95 i kullanmayı bilmediğim için amd overdrive dan stability test yaptım. 2dk içinde kendini durdurdu. "Calculation Test > Illegal sumeout
    Calculation Test > Possible hardware failure " Şu hataları verdi. Ne yapmamı önerirsiniz? Prime95 in son sürümü hangisidir ve prime95 i kullanmayı öğretebilir misiniz?
  • Öle ,ben yaptım oldu şeklinde overclock olmaz.
    Önce ,advanced menüsüne gir.
    C1E,Cool'n quiet'i disabled yap.
    Ai tweaker menüsünde ,core boost, spread spectrum, disabled yap.
  • Dediklerinizi yaptım. Bir tek core boost diye bir şey yoktu. Amd turbo core technology vardı. Onu kapattım. Pc yi açtım amd overdrive dan stability test yaptım ilk dakika dolar dolmaz şu hataları verdi: "Calculation Test > Illegal sumeout
    Calculation Test > Possible hardware failure
    Calculation Test > Illegal sumeout
    Calculation Test > Possible hardware failure"
    Ne yapmam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: medal1

Dediğiniz gibi bios a girdim. Ordan voltajları değiştirmeden 20 olan çarpanı 21 yaptım işlemci 4,2ghz ye çıktı. Pc yi açtım. Prime95 i kullanmayı bilmediğim için amd overdrive dan stability test yaptım. 2dk içinde kendini durdurdu. "Calculation Test > Illegal sumeout
    Calculation Test > Possible hardware failure " Şu hataları verdi. Ne yapmamı önerirsiniz? Prime95 in son sürümü hangisidir ve prime95 i kullanmayı öğretebilir misiniz?

prime95:
    Options Torture Test
    In-Place large FFTs 'i seçip "OK" 'ye tıklayın.

prime 95'ten önce Coretemp'i açın. Daha sonra prime95'i açın. prime95 çalışırken Coretemp derecelerine bakın. 62 C 'yi geçmemeli.
    Forumdaki birçok overclock bilgisi olan arkadaş "ben 85 derecede kullanıyorum" vs diyebilir. Ama bu işlemcinin güvenli maximum derecesi 62'dir. Daha üstünde mavi ekran vermeden çalışabilir ama ömründen çalmış olabilirsiniz.

• Teşekkürler. Coretemp yerine derece gösteren başka program olmazmı? Bir de yukarıdaki arkadaşın bana biostan kapattırdığı şeyler nedir. Mesela 31E COOL'N QUİET. Şimdi bir şeyler yapmak başarmak istiyorum ama bunu yaparken bilinçli bir şekilde yapmak istiyorum.
    Kendim de öğrenmek istiyorum o yüzden soruyorum mazur görün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    amd 1055t overclock yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk dakikadan Worker 8-7-6 error verdi test hala devam ediyor.
  • Test devam ederken Kişisel bilgisayarınız bir hata verdi diye mavi bir ekran çıktı pc kendini kapattı.
  • hwmonitör programını kur.

disabled yaptıkların,işlemcinin overclock esnasında önünü frenliyen, güç ile ile ilgili şeyler. Bunları disabled yapmazsan,işlemciye gelen güç azalır ve overclock başarısız olur.

Anakartında cpu/nb voltage yazan yeri manuel yap. cpu voltageye gel. orada yan tarafta yazan değere bak . O değeri 0.05 arttırarak yeni işlemci voltajını belirle. Ama,aman dikkat, 0.05. 0.5 değil.
  • 0,05 derken mesela voltajlar 1,350 yazıyo ya onu 1,400 mü yapıcam yoksa 1,355 mi tam olarak anlıym da durup dururken yakmııym işlemciyi. Bir de 0,05 arttırınca kaç ghz de olmasını tavsiye edersin işlemcinin şu an 4,2 de ama stabil değil.
  • quote:

Teşekkürler. Coretemp yerine derece gösteren başka program olmazmı? Bir de yukarıdaki arkadaşın bana biostan kapattırdığı şeyler nedir. Mesela 31E COOL'N QUİET. Şimdi bir şeyler yapmak başarmak istiyorum ama bunu yaparken bilinçli bir şekilde yapmak istiyorum.
    Kendim de öğrenmek istiyorum o yüzden soruyorum mazur görün.

Başka program da olur ama sıcaklığı yanlış gösteren bazı programlar var,dikkat etmek lazım.

Hata vermesi iyi değil..Daha kaç Ghz yaptın ki zaten?

metin abi 52'nin dediklerini komple uygula,benden çok daha iyi biliyor.
  • şu anda 4,2 de ben 4,4 te çalışmasını istiyorum ayrıca metin abinin dediklerini zaten yaptım. 4,4 olması için voltajı kaç arttırmalıyım. Bir de 0,05 dediniz ya önrek veriyorum voltajlar şu şekilde gözüküyor ya 1,350 mesela bunu 1,400 mü yapıyım yoksa 1,355 mi
  • 1,350 üzerine 0.05 koydukmu, 1.40 olur. 1,40 ver.
    4,4 de dene.
    anakartta ,biosta digı+Vrm diye bi yer var. ou tıkla . açaılan sayfada, cpu load line calibration ve cpu/nb load line calibration enabled yap.
  • quote:

şu anda 4,2 de ben 4,4 te çalışmasını istiyorum ayrıca metin abinin dediklerini zaten yaptım. 4,4 olması için voltajı kaç arttırmalıyım. Bir de 0,05 dediniz ya önrek veriyorum voltajlar şu şekilde gözüküyor ya 1,350 mesela bunu 1,400 mü yapıyım yoksa 1,355 mi

Benim sistem Intel. Ben ancak teorik bilgi verebilirim. Teorik olarak elbette yüksek Ghz'ler için voltaj artırmalısın.

Bu noktadan sonra metin abi 52'ye havale ediyorum :)
  • Yardım eden herkese çok teşekkürler hemen deneyip geliyorum :D
  • Dediğiniz her şeyi birebir yaptım hiç bir hata olmadığına eminim. Voltaj 1,356 idi 1,406 yaptım. Sadece cpu voltage arttırdım NB voltage değiştirmedim. Pc yi açıp prime95 te teste başlar başlamaz pc donuyor ve öle kalıyordu.
  • Hocam şu an ayarlar şu durumda. CIE, COOL'N QUİET Disabled. Amd turbo core technology disabled. Spread spectrum disabled. Cpu load line calibration ve cpu nb load line calibration enabled. Çarpan sayısını 22yaptım 4,4 ghz. Voltaj 1350 idi 1400 yaptım.
    Nb voltage ise 1.100 dü bir kere + ya bastım 1.165 mi ne öle bişiy oldu. Stability teste başladım Derece 72 dereceyi buldu hemen kapattım. Hyper 212 evo Cooler master var. Ne yapmam lazım?
  • quote:

Hocam şu an ayarlar şu durumda. CIE, COOL'N QUİET Disabled. Amd turbo core technology disabled. Spread spectrum disabled. Cpu load line calibration ve cpu nb load line calibration enabled. Çarpan sayısını 22yaptım 4,4 ghz. Voltaj 1350 idi 1400 yaptım.
    Nb voltage ise 1.100 dü bir kere + ya bastım 1.165 mi ne öle bişiy oldu. Stability teste başladım Derece 72 dereceyi buldu hemen kapattım. Hyper 212 evo Cooler master var. Ne yapmam lazım?

Fazla ısınmasın kerata.
    Soğutucuyu bi kontrol et. 0.05 voltaj ile biraz fazla gibime geldi. o sıcaklık.Macuna da dikkat.

Herşey tamam ise voltajı düşür. 0.03 verelim. Yani 1 ,38 olsun işlemci voltajı.
    Tekrar deniyelim.

• quote:

Hocam şu an ayarlar şu durumda. CIE, COOL'N QUİET Disabled. Amd turbo core technology disabled. Spread spectrum disabled. Cpu load line calibration ve cpu nb load line calibration enabled. Çarpan sayısını 22yaptım 4,4 ghz. Voltaj 1350 idi 1400 yaptım.

Coretemp 72 gösteriyorsa gerçek sıcaklık 80-85 derece olabilir. Birkaç sıcaklık programına daha göz atın.

CPU fanları en son devire hangi sıcaklıkta ulaşıyor onu gözleyin. Tehlikeli olan odur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.