Şimdi Ara

amd ekran kartı güncelledikten sonra siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler başlıktada belirtiğim gibi amd son ekran kartı güncellemesini yaparken yarıda siyah ekran geliyor 3-5 saniyede reset atıyor ve sürekli bu oluyor kimse yorumlara güvenli modda aç aygıt yoneticisinden driveri kaldır demesin ben oyun oynarken örnek cs oynarken opengl yapamıyorum csgo oynıyamıyorum ekran kartım güncel olmadığı için yardım ederseniz seviniriim

sistem bilgileri

windows 8.1 pro

• sistemin en önemlisi ekran kartının modelinin ne olduğunu bilmeden yardım edemeyiz.

en son driver nedir? driver numarası belirtin lütfen.

sürekli oluyor derken? driver güncellemesi sırasında siyah ekran gelip gider bu normal. driver güncelleyip bittikten sonra da mı bu oluyor? reset atan bilgisayar mı? güncelleme mi?
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    amd radeon 5450di sanırım
  • abdullahakalan29 A kullanıcısına yanıt
    evet güncelemed sonrada oluyor
    5450 için yeni güncelleme çıkmıyor birkaç yıldır yanlış sürücü yüklemişsiniz.

İşletim sisteminiz ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 8 Şubat 2019; 22:4:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8.1 pro
    https://www2.ati.com/drivers/whql-win8.1-win7-catalyst-15.7.1-oct30.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 8 Şubat 2019; 22:36:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Foto felan koysana işaretli olup bulamadım hangisine tıklıyım ?
  • Yok işe yaramadı yine aynı siyah ekran geliyor ve gidip geliyor
    Eski tip monitörlerde böyle oluyor, konu sürücü değil. 15.7.1 veya 15.7'den birinin çalışması gerekiyor eğer kart sağlamsa.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Monitorumun markası BENQ kesinmidir kesinse komşudan moniter alıp deniycem
    Valla benim de 5770 şimdilik. Son sürücü 16.2 dediler ama yukarıdaki arkadaş gibi ben de 15.7'ye geri çevirdim ve kusursuz çalışıyor. Siz isterseniz windowsu yeniden kurmayı deneyin çünkü çok parça değişimine müsait değil. Aynısı işlemciyi değişince olmuştu. Eskisinin üzerine kurarsınız.

• Tamam ben windowsu yeniden kurucam windows 8.1 mi yoksa 10mu kurim senin windowsun kaç?
  • cevap verecek yokmu huhu
  • Merhaba
    yaklaşık iki aydır bu sorunla uğraşıyorum. Tüm çözümleri denedikten sonra sorunumun monitör HZ uyuşmazlığı olduğunu düşünerek emektarı kenara çekip yeni monitör aldım.

Samsung s24f350 monitörümü, sapphire r9 270x dualx ekran kartıma bağladım. Temiz format attım, (vga-hdmi dönüştürücü ile) HDMI girişe taktığımda not optimum hatası verdi. VGA-DVI taktığımda görüntü geldi. Ardından driver yüklemeye kalkıştığımda ekran her zamnaki gibi siyahta kaldı.

Daha önce ise iş yerimden getirdiğim AOC marka 27" lik bir monitörü denemiştim ve çalışmıştı. Yani ne ekran kartım bozuk, ne monitörlerde bir sorun var. Güncel olarak deneyeceğim yöntemler ise:

-tekrar kasadaki parçaları çıkarıp temizlemek, ekran kartını ısıtmak, ramleri çıkartıp takmak.
    -custom resolution unity programı ile "60 HZ olmasına rağmen 64 hz olarak görünen (driverlar yüklü değilken) monitörümü" 1920x1080 60 hz şeklinde ayarlamak. [fakat bunun da çözüm olacağını sanmıyorum çünkü driver yüklenirken hata vereceğini tahmin ediyorum.]
    -izlediğim bir videodar ekran kartı sürücüsünü exract ettikten sonra, setup'tan devam etmeyip exract edilen dosyları aygıt yöneticisinden yüklemek öneriliyordu. Bunun ardından ise tekrar setup'a dönüp "amd settings" hariç diğerlerini yüklememiz gerektiğini söylüyordu. Yani mesele şu driver yüklendiğinde outputlara verilen çözünürlük ve HZ çıkışı monitörle uyuşmuyor, ve işlem yarıda kalıyor.
    -bir başka mesele ise driver yüklendiğinde devreye giren ekran kartını anakart tanımıyor.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar için sistemimi aşağıya ekliyorum.

amd ekran kartı güncelledikten sonra siyah ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliKulaBey -- 13 Şubat 2019; 11:57:41 >

• DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    anlamadım siz çözümmü buldunuz yoksa yeni sorunlarımı anlattınız.. :)
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    Bunu çok önceden açmıştım. Sorun mevcuttu. Çözüm yollarınından deneyeceklerimi paylaştım. Olmadı ama.

Sonuçta kart tamire gitti. Tamir sonrası bir yıl kadar dayandı ve bir yıl sonrası tekrar aynı arızayı verdi.

Kronik bir mesele. Kartın yanıp yanmadığını anlamak için mümkün yollar denenebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu baya eski ama bir aylik RX 5500 XT kartimda da ayni sorun oldu. Denencek herşeyi denedim diyebilirim. Amd forumlarinda da sorunu çözen yok. Baktim olmuyo servise yolladim, 3 4 gün sonra iade onayi verdiler, onlar da çözemedi sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.