Şimdi Ara

AMD doğruladı: AM4 platformu yeniden canlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD doğruladı: AM4 platformu yeniden canlanıyor
    AMD'nin AM4 platformuyla işi bitmiş değil. Şirketten gelen resmi açıklama, uzun süredir konuşulan iddiaları doğruladı. AMD Ryzen bölümünün başındaki isim David McAfee, artan DDR5 fiyatları nedeniyle AM4 uyumlu işlemcilerin yeniden daha geniş ölçekte piyasaya sunulması için çalıştıklarını açıkladı.

AM4 resmen geri dönüyor

Kaçıranlar için yaklaşık 9 yıldır kullanımda olan AM4 platformu, birçok Ryzen nesline ev sahipliği yaptı. Bazı işlemci aileleri üretimden kalkmış olsa da Ryzen 5000 serisi başta olmak üzere AM4 tabanlı modeller hâlâ küresel pazarda güçlü satış rakamlarına ulaşıyor. AMD'ye göre bu ilginin temel nedeni, DDR5 tabanlı AM5 ve Intel LGA 1851 platformlarının toplam sistem maliyetini ciddi biçimde artırması.

AMD, AM4 ekosistemine daha fazla ürün getirmek ve sistemlerine yeniden kurulum yapmadan yükseltme yapmak isteyen oyuncuların taleplerini karşılamak için yapabileceği her şeyi değerlendiriyor. David McAfee, AMD Ryzen Başkanı

DDR4 hâlâ zamlanıyor olsa da, DDR5'e kıyasla daha erişilebilir bir seçenek konumunda. Bu da AM4'ü, mevcut sistemini komple yenilemek istemeyen kullanıcılar için cazip kılıyor. McAfee'nin açıklamaları, yalnızca anakart üretimini değil, AM4 uyumlu işlemcilerin arzını da kapsıyor. AMD'nin hedefi, oyuncuların mevcut sistemlerini daha uygun maliyetle yükseltebilmesini sağlamak.

Ayrıca Bkz.DDR5 RAM fiyatları yüzde 250 yükseldi: AMD AM4’e ilgi artıyor

Bu yaklaşım, kısa süre önce sızdırılan Ryzen 3 5300G, Ryzen 5 5600T ve Ryzen 5 5600XT gibi yeni Zen 3 tabanlı modellerle de örtüşüyor. Öte yandan, AM4'e dönüş her şeyin ucuzlayacağı anlamına gelmiyor. DDR4 bellek fiyatları da artış trendinde ve bazı üreticilerin bu durumu fiyatlara yansıtması olası.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-chief-confirms-the-return-of-am4-as-amd-is-doing-everything-to-bring-more-supply-of-older-ryzen-processors/

• Am4 öyle güzel bir şey ki gigabyte b450m s2h nin üzerine yaptığım güncellemeler.

Ryzen 5 2400g 8 gb ram
    Ryzen 5 2600, Rtx 2060, 16 gb ram
    M2 ssd eklendi normal harddisk eklendi bu aralarda bir yerde
    Ryzen 7 5700x, 32gb ram, Rtx 2060 devam edildi.
    Rtx 4060 ekledim en son. rog strix 2060 boşa çıktı satılık bu arada :)

bu anakart üzerinden 3 işlemci yükseltmesi, 3 ram yükseltmesi, ve 2 ekran kartı geçti. depolama ve diğer bileşenleri saymıyorum bile bunu hangi intel plartformuna yapabilirsiniz ? ve ben bu sistemden mutluyum tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. masaüstü pc mantığını oturtturan ve işlevsel hale getiren am4 adam gibi adamdır. bu güncellemerin aralarında en az 1 yıl ve bazı güncellerde 2 yıl vardır. param olduça parça buldukça üzerine koyudum. Öğrenci değildim ama öğrenci gibi davranabilme lüksüne sahiptim.

Giriş ve orta seviye işlemciler üreteceğine 5800x3d ve hatta daha güçlü işlemcileri sıfır üretip satsın. Benim bir arkadaşım

DDR5'e yükseltmek istemiyordu mesela ama 5800x3d'nin 2. elleri sıfır 7800x3d'lerden daha pahalı. Bu parayı 2. ele

vermek de biraz enayilik oluyor malesef. 5600 serileri gereksiz, elindeki Am4 sistem ve DDR4'leri kullanmak isteyen alabileceği

en iyi işlemciye yükseltmek ister.

• ozman ne duruyonuz amd 5550x,5650x,5750x gibi işlemciler bide onların 5550x3d 5650x3d,5750x3d işlemcilerini çıkarırlar artık

intelin en büyük kaybetiği yer bura soket bak şimdi ultra 300 serisinde lga1954 sokede geçiyo yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 8 Ocak 2026; 10:28:51 >
  • Piyasaya 5800x3d yığdır bak keyfine.

• 5950x3d çıkar da millet am4 görsün

• Baba geri dönüyor, baba şabgayı bırahmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Forlys77 kullanıcısına yanıt

5700x3dler atanamayan 5800x3d zaten hocam. 5800x3d standartlarını karşılayamayan ellerinde birikmiş chipleri 5700x3d adı altında piyasaya sürdüler. Ellerinde birikmiş stok duruma göre arzı kısa sürdü.

• 5800x3d almak istiyorum bakalım

• Am4 öyle güzel bir şey ki gigabyte b450m s2h nin üzerine yaptığım güncellemeler.

Ryzen 5 2400g 8 gb ram
    Ryzen 5 2600, Rtx 2060, 16 gb ram
    M2 ssd eklendi normal harddisk eklendi bu aralarda bir yerde
    Ryzen 7 5700x, 32gb ram, Rtx 2060 devam edildi.
    Rtx 4060 ekledim en son. rog strix 2060 boşa çıktı satılık bu arada :)

bu anakart üzerinden 3 işlemci yükseltmesi, 3 ram yükseltmesi, ve 2 ekran kartı geçti. depolama ve diğer bileşenleri saymıyorum bile bunu hangi intel plartformuna yapabilirsiniz ? ve ben bu sistemden mutluyum tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. masaüstü pc mantığını oturtturan ve işlevsel hale getiren am4 adam gibi adamdır. bu güncellemerin aralarında en az 1 yıl ve bazı güncellerde 2 yıl vardır. param olduça parça buldukça üzerine koyudum. Öğrenci değildim ama öğrenci gibi davranabilme lüksüne sahiptim.

• Giriş ve orta seviye işlemciler üreteceğine 5800x3d ve hatta daha güçlü işlemcileri sıfır üretip satsın. Benim bir arkadaşım

DDR5'e yükseltmek istemiyordu mesela ama 5800x3d'nin 2. elleri sıfır 7800x3d'lerden daha pahalı. Bu parayı 2. ele

vermek de biraz enayilik oluyor malesef. 5600 serileri gereksiz, elindeki Am4 sistem ve DDR4'leri kullanmak isteyen alabileceği

en iyi işlemciye yükseltmek ister.

• Vain kullanıcısına yanıt

Knk, 5600 ün neresi mantıksız gözünü seveyim. 2. Elde ondan başka f/o işlemci yok, 5700x desen en az 2k daha pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2. el için demiyorum, sıfır olarak 5800x3d 7800lerden ucuza gelsin ki millet elindeki Am4 sistemleri en iyi performansla kullansın.

O sistemlerin ve DDR4'ün hala gideri var bence ama üst seviye x3d işlemci bulunamıyor piyasada.

Hocam anakartın dibini sıyırmışsın.  

• RunYobazRun kullanıcısına yanıt

Yapıştır. AMD doğruladı: AM4 platformu yeniden canlanıyor  "Bir anakarttan maksimum ne kadar faydalanılabilir" rekorunu kırarsın artık. AMD doğruladı: AM4 platformu yeniden canlanıyor 

2017 yılının Mayıs ayında Vatan'dan bu anakartı alarak sistem toplamıştım ve hala bu anakartı kullanıyorum.

Sırasıyla kullandığım donanımlar:

İşlemci: 1500X--3600--5600--5700--57003D

Ekran Kartı: 1050Tİ--1660 Super---3050 RTX---5060Tİ RTX

Ram: 8GB---16GB ----32GB Ram

AM5'e bulaşmadan AM6 sisteme direk geçmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenan9593 -- 13 Ocak 2026; 13:38:56 >

• 2021 de 748 TL ye vatandan X470 gaming plus max aldım. Sırasıyla 1600, 3600, 5600, 5700x3D en son 4K da 5700x3D nin hiç bir artısını görmeyince geri yine 5600 e döndüm.

Muhtemelen DDR5 diye bir platformu da görmem, direkt DDR6 ya atlarım çünkü 4K da ciddi anlamda CPU performansının etkisi çok az tabi 5090 falan kullanmıyorsanız.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.